MediaKit of emilylotus.nl

Emily Lotus

Ik schrijf vooral over mijn chronisch ziek zijn en alsnog gelukkig leven. Ik probeer anderen te helpen, inzicht te geven, herkenning te bieden en ben erg open over alles. Daarnaast schrijf ik ook over...
emilylotus.nl

Offered products

  • Advertorial € 0 - € 250
  • Link € 0 - € 250
  • Editorial € 0 - € 250
2.3k
Views every month
975
Unique visitors every month
29
Domain Authority
The statistics of this website are automatically verified and updated every month by LinkPizza.

Emily Lotus

Emily Lotus

Language

Dutch

Social Media

Zwangerschap – week 13 t/m 16

2 weeks ago

Hoe week 0 t/m 8 ging kan je hier lezen.
Hoe week 9 t/m 12 ging kan je hier lezen.

Week 13
Ik heb goede en slechte dagen. Op de goede dagen voel ik me meteen supervrouw. Ik wil helpen met de ramen zemen (en zit al na een minuut weer hijgend op de bank), wil een stukje proberen te lopen buiten, help een keer met koken en kijk uit naar weer normaal kunnen eten.
Maar zo werkt het niet helemaal. De goede dagen zitten ook nog steeds vol slechte momenten en heel weinig is nog steeds teveel. Ik stort na weinig al in en vraag teveel van mezelf. Geduld…
Wel heb ik nu een paar keer mensen over de vloer gehad en kon ik gewoon normaal met ze praten. Dat was fijn.

Week 14
Op Valentijnsdag was ik precies 14 weken. Met 14 weken ga je de eerste volledige week van je tweede trimester in. Alle boeken en artikelen vertellen me dat ik me vanaf nu fantastisch ga voelen – kom maar op! Helaas blijkt dat in de praktijk iets anders te zijn.
Op Valentijnsdag hadden we ook een pret echo. We zouden misschien het geslacht van ons kindje kunnen zien, maar daar gingen we niet van uit omdat het nog zo vroeg was. De baby lag er echter precies goed voor! Wow!
Ik vond het echt heel moeilijk om voor me te houden, dus wilde ik zo snel mogelijk afspreken met familie.

Ik heb verder nog steeds goede en slechte momenten, en leef nog steeds hele dagen alleen op koekjes of brood of wat ik dan ook op dat moment wel weg krijg.
Ik vind het zwaar. Heel zwaar. Ik merk dat ik een beetje toe leefde naar dat tweede trimester moment en stiekem toch hoopte dat ik me op magische wijze weer beter (of op z’n minst normaal) zou gaan voelen.
Maar zo werkt het niet en af en toe stort ik gewoon even volledig in. Ik vind het niet leuk. Ik vind het niet genieten. Ik voel me doodziek en alsof ik mezelf kwijt ben en ik vind het soms vreselijk moeilijk.

Het bericht Zwangerschap – week 13 t/m 16 verscheen eerst op Emily Lotus.

Zwangerschap – week 9 t/m 12

1 month ago

Ik ben zwanger en vind het leuk om de reis naar moederschap vast te leggen op mijn blog. Hoe week 0 t/m 8 ging kan je hier lezen.

Week 9
Een week van flinke ups en downs. Ik voelde me deze week nog steeds het grootste deel van de tijd erg slecht, maar ik kreeg ook weer momenten dat ik me even weer normaal voelde en zelfs niet misselijk was. Ik heb regelmatig zitten huilen van geluk als ik even iets anders kon doen dan tv kijken, of wanneer gezond eten me daadwerkelijk smaakte.
Het komt best vaak voor dat je tijdens je zwangerschap bloedverlies hebt. Ik had met mezelf afgesproken dat ik er dus niet van zou schrikken als ook mij het zou overkomen. Toch schrok ik toen ik een heel klein beetje bloedverlies had – en het was echt maar een héél klein beetje en nog eens bruin ook. Een bruine kleur is nog minder zorgwekkend omdat het duidt op oud bloed. Dat herhaalde ik een paar keer voor mezelf.
Toch hing ik niet veel later aan de telefoon met de verloskundige – die me direct geruststelde en super vriendelijk was. Ik heb daarna ook geen bloedverlies meer gehad.
Een nieuw symptoom dat ik nu heb: hele intense en levendige dromen. Soms leuk, meestal vooral vermoeiend.
We hadden weken geleden een nachtje in Amsterdam geboekt en dat konden we niet meer annuleren. Ik besloot om het maar gewoon te proberen en erheen te gaan met de rolstoel.
We hebben alleen de hotel kamer gezien – achja.

Week 10
De misselijkheid lijkt wel iets af te nemen, maar mijn aversie voor eten neemt juist toe. Er is eigenlijk niets meer wat echt prettig smaakt. Wel moet ik nog steeds heel regelmatig eten, anders neemt de misselijkheid weer toe.
Het lijkt misschien stom, maar ik vind het echt heel moeilijk dat ik niets lekker vind. Ik heb namelijk wel veel honger en in m’n hoofd heb ik trek in dingen, maar als ik het dan eet vind ik het super smerig. Ik raak er echt een beetje emotioneel labiel van.
Het enige waar ik regelmatig echt zin in heb is fruit, en dan zomer fruit. Fruit wat er momenteel niet is dus.
Ik heb het er ook moeilijk mee dat ik van m’n vegan eetpatroon afgestapt ben, tijdelijk. Ik eet nu vaak ‘gewoon’ vegetarisch onder het mom van: alles wat ik binnen krijg is mooi meegenomen. Mijn smaak is zo drastisch anders en er is maar zo weinig dat ik echt kan eten, dat ik het me momenteel niet kan veroorloven alles met ei of zuivel te vermijden.
In deze week begonnen ook de meest vreemde dingen ineens heel bitter te smaken. Ik eet voornamelijk ook heel zoete dingen: ontbijtkoek met chocopasta krijg ik bijvoorbeeld redelijk goed weg.
Lichamelijk voel ik me verder erg slecht. Ik sta te trillen op m’n benen na een minuut staan en ben ontzettend uitgeput. Het niet goed kunnen eten helpt natuurlijk ook niet mee…

Week 11
De vermoeidheid neemt nog meer toe. Hoe is ’t mogelijk? Zelfs van eten kauwen moet ik al bijkomen.
Ik zit nog steeds vast op de bank en wat ik kan lijkt alleen maar minder te worden. Ik vind ’t af en toe echt te zwaar. Mijn gezondheid en conditie zijn heel hard achteruit gegaan en ik heb momenteel geen manier om ’t iets te verbeteren. Het is erg frustrerend.
Soms zou ik willen weten hoe lang dit nog duurt, maar aan de andere kant is het maar goed dat ik ’t niet weet.
Ik heb in deze week een afspraak gehad met mijn diëtiste. Ze vroeg me wat ik allemaal niet kan eten en ik moest lachen, want de vraag is eerder: wat kan ik wél eten?
Ik krijg momenteel van alles te weinig binnen. Vooral eiwitten zijn nu belangrijk. Zonder eiwitten kan je niet te lang. Je lichaam gaat het dan uit je spieren halen en dat is iets dat je echt niet wil.
Ik heb een eiwit shake gekocht, maar moest na twee slokken al bijna overgeven. Dat wordt ‘m dus niet. Eiwit poeder voor in de smoothies dan maar?

Het bericht Zwangerschap – week 9 t/m 12 verscheen eerst op Emily Lotus.

Review: Jackson Galaxy Air Prey Wand

2 months ago

Huisdierplein.nl vroeg mij of ik één van hun kattenspeeltjes wilde reviewen. Mijn katten reageerden enthousiast, en zelf vond ik het ook wel leuk natuurlijk. ;)
De Jackson Galaxy Air Prey Wand is een speciale kattenhengel, waar ook een laserlichtje bij wordt geleverd. De kattenhengel kenmerkt zich door een uitschuifbare hendel en een uittrekbaar snoer. Dit snoer kan worden ingetrokken door een druk op de knop. Het bijgeleverde laserlichtje kun je om je vinger doen.
De kattenhengel is daarnaast ook bijzonder omdat je er andere speeltjes aan kunt bevestigen, naast de bijgeleverde veertjes. Ik kreeg er de ‘Jackson Galaxy Ground Prey Squirrel’ bij.
De Jackson Galaxy Air Prey Wand kost €24,50. De Ground Prey Squirrel kost €6,95.

Wat vindt mijn kat ervan?

Mijn katten reageren enthousiast op zowel de hengel als de laser. Dat katten vaak razend enthousiast worden van lasers is geen geheim. Aylinn is er helaas iets te slim voor (zij kijkt gewoon naar je hand met een vragende blik) maar Ganesh vindt zo’n laser geweldig.
Zorg er wel voor dat jij je kat iets anders aanbiedt nadat je de laser even hebt gebruikt om je kat alle hoeken van de kamer te laten bespringen, anders jaagt en jaagt ‘ie maar zonder resultaat. Daar kunnen ze erg gefrustreerd van raken.

Het bericht Review: Jackson Galaxy Air Prey Wand verscheen eerst op Emily Lotus.

Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPrice
emilylotus.nl
MediaKit: Emily Lotus
2.3k
2,263
975
975
151
https://www.facebook.com/EmilyLotusBlog
391
https://twitter.com/EmilyLotus_
264
https://www.instagram.com/veggie_vosje
€ 0 - € 250
Share