MediaKit of emilylotus.nl

Emily Lotus

Ik schrijf vooral over mijn chronisch ziek zijn en alsnog gelukkig leven. Ik probeer anderen te helpen, inzicht te geven, herkenning te bieden en ben erg open over alles. Daarnaast schrijf ik ook over...
emilylotus.nl

Offered products

  • Advertorial € 0 - € 250
  • Link € 0 - € 250
  • Editorial € 0 - € 250
2.3k
Views every month
975
Unique visitors every month
31
Domain Authority
The statistics of this website are automatically verified and updated every month by LinkPizza.

Emily Lotus

Emily Lotus

Language

Dutch

Social Media

Zwangerschap – week 0 t/m 8

4 days ago

Mocht je het gemist hebben: ik ben zwanger en dat was niet gepland. Inmiddels zijn we wel over de schrik heen en zijn we er ook blij mee, maar het is wel een heel bizarre rollercoaster waar we ineens in zitten.
Hoewel ik niet van plan ben om een mama blogger te worden, wil ik wel graag alles rondom mijn zwangerschap opschrijven en delen.

Ze tellen de zwangerschap vanaf het moment dat je nog helemaal niet zwanger bent: de eerste dag van je laatste menstruatie. Volgens de berekening vindt dan twee weken daarna de bevruchting plaats, en in de 4e week ben je pas officieel echt zwanger. Vanaf week 4 of 5 – dan is het vruchtje dus 1 of 2 weken aan het groeien in je buik – kan je een test doen.
Hoe dat ging heb je al kunnen lezen. Ik had verder geen symptomen, behalve het uitblijven van mijn menstruatie, dus week 4 sla ik even over.

Week 5
In week 5 had ik nog weinig symptomen. Aan het einde van de week begon ik wel gevoeligere (lees: pijnlijke) borsten te krijgen. Ook was ik ontzettend emotioneel, maar dat had denk ik vooral te maken met de paniek die ik ervaarde.
Ik had vooral veel zin in patat – iets wat ik normaal zelden eet.
Wel moest ik in deze week al vaak plassen en had ik ook last van blaasontsteking-achtige klachten.

Het bericht Zwangerschap – week 0 t/m 8 verscheen eerst op Emily Lotus.

Doelen januari

3 weeks ago

Happy new Year! Ik hoop dat jullie op een fijne manier oud & nieuw hebben kunnen vieren. Het heeft toch altijd wel iets magisch, het begin van het nieuwe jaar. Iedereen zit ineens weer vol motivatie om aan zichzelf te werken en heeft het gevoel een nieuwe start te kunnen maken. Terwijl je eigenlijk iedere dag de kans krijgt om van gedachten te veranderen, een nieuwe weg in te gaan en ergens mee te beginnen.

Ik maak geen doelenlijst voor het nieuwe jaar, maar per maand vind ik nu wel leuk.
Eerst even terug kijken naar december – maar veel is niet gelukt, omdat ik compleet werd overgenomen door de ongeplande zwangerschap…

Doelen december – hoe ging het?

Mijn journals blijven gebruiken x
Ik heb er wel de afgelopen dagen naar liggen kijken, maar ik ben eigenlijk constant misselijk en heb erg weinig energie. Ik hoop het in januari weer op te kunnen pakken, maar ik laat het even afhangen van mijn lijf.

Het bericht Doelen januari verscheen eerst op Emily Lotus.

2017, het jaar waarin…

3 weeks ago

Het jaar waarin…
We afscheid moesten nemen van Charlie.
Steven en ik 4 jaar samen waren.
Steven mij ten huwelijk vroeg.
We een kitten in huis kregen en twee super lieve ratjes.
Ik onverwacht zwanger werd.
We voor het eerst het hartje van ons kindje zagen kloppen.

2017 was een bizar emotioneel jaar. Ik ben bij meerdere begrafenissen aanwezig geweest. Ik heb mijn vrienden verdriet zien hebben, en ik heb mooie avonden met hen gehad. Ik stopte met mijn lyme behandeling omdat mijn lichaam het niet meer trok. Het zorgde ervoor dat ik het een tijdje erg moeilijk had en bang was voor de toekomst.
Ik vierde mijn 26e verjaardag in Parijs, samen met de liefde van mijn leven. Net verloofd.
Ik ging voor het eerst met de rolstoel naar de Efteling en schreef me eindelijk eens in voor een schrijfwedstrijd (waar ik nu hard voor aan de bak moet met mijn zwangerschapskwalen – yay, haha).
2017 was ook het jaar waarin ik was gaan accepteren dat moederschap er voor mij mogelijk nooit in zou gaan zitten. Aan het einde van het jaar begon ik weer hoop te voelen voor mooie dingen. Voor een betere gezondheid. Voor dromen die uit komen.
Dat gevoel neem ik mee naar 2018. Hoewel ik eerst de ongeplande zwangerschap zag als iets beangstigend wat me overkwam, zie ik het nu juist ook als op de juiste weg zitten: een weg waarin dromen wel degelijk uit kunnen komen, en niet meer opzij hoeven.

Het is wel het meest bizarre wat er gebeurd is, dit jaar. Zo onverwacht, zo niet de bedoeling, zoveel angst wat het met zich mee bracht – maar inmiddels voelt het toch ook als een cadeautje. Het heeft Steven en mij nóg dichter bij elkaar gebracht en het is heerlijk om de blijdschap te zien bij onze ouders.
Ik kan het niet genoeg zeggen: ik ben zo blij met Steven en ik heb zoveel bewondering voor hoe hij met mijn ziek zijn om gaat. Onze verloving voelt nog steeds zo, zo fijn. Ook in deze situatie – een onverwachte zwangerschap – zijn we er weer samen sterker uit gekomen. Ik kan me geen betere papa voor ons kindje wensen.

Het bericht 2017, het jaar waarin… verscheen eerst op Emily Lotus.

Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPrice
emilylotus.nl
MediaKit: Emily Lotus
2.3k
2,263
975
975
147
https://www.facebook.com/EmilyLotusBlog
387
https://twitter.com/EmilyLotus_
264
https://www.instagram.com/veggie_vosje
€ 0 - € 250
Share