MediaKit of itsevajosephine.blogspot.be

EVA JOSEPHINE


itsevajosephine.blogspot.be

Offered products

Not yet available

EVA JOSEPHINE

EVA JOSEPHINE

Language

English

Social Media

MUN - wat, hoe en waarom

1 year ago


In november ga ik naar Denemarken, om daar mee te doen aan een MUN oftewel Model United Nations. Ik heb er ontzettend veel zin! Nu alles zo definitief geregeld is kan ik echt niet wachten en wil ik het liefst zo snel mogelijk in het vliegtuig naar Kopenhagen stappen, haha. Maar wat is een MUN precies, en hoe kan je meedoen?

Zoals ik al zei staat MUN voor Model United Nations, wat eigenlijk al zegt wat het is. Een MUN is een conferentie waarbij jongeren de Verenigde Naties gaan 'naspelen'. MUN's zijn meestal in het Engels (er zijn geloof ik ook Franse versies) en trekken vaak scholieren vanuit de hele wereld. MUN's kunnen dan ook overal ter wereld worden georganiseerd. Vaak zijn het scholen of universiteiten die dit doen. Zo zijn er scholen die bijvoorbeeld elk jaar standaard een MUN organiseren, maar dit hoeft niet. Je kan als individu of met een groepje meedoen, maar ook vanuit je school, bijvoorbeeld met je debatclub (zoals ik). Je krijgt dan een land toegewezen wat jij vertegenwoordigt. Zo waren we vorig jaar, toen ik meedeed aan LmunA, Brazilië. Deze MUN vertegenwoordig ik de Verenigde Arabische Emiraten!


Behalve dat je een land toegewezen krijgt, wordt je ook in een commissie geplaatst. Dit zijn dezelfde commissies als bij de Verenigde Naties: bijvoorbeeld ECOSOC (de economische en sociale raad), SPECPOL, of de Security Council. Als je je met een groep inschrijft kan je de toegewezen commissies zelf verdelen onder je groep en kan je dus zelf kiezen in welke commissie je zit.

Als 'diplomaat' vertegenwoordig je dus je land in een commissie, maar wat doe je dan precies? Nou, om te beginnen moet je je heel goed verdiepen in je land: wat vindt jouw land van de vraagstukken die behandeld gaan worden? Let op, als jouw land ergens vóór of tegen is, heeft dat niets te maken met jouw mening. Het gaat echt om het land. Je spreekt dus ook nooit vanuit jezelf (niet: ''ik vindt dat...'', maar: ''wij vinden dat...'' of sterker nog, ''de afgevaardigde van Brazilië vindt...''/''Wij, de Federale republiek van Brazilië vindt dat...''). Je verdiept je in internationale vraagstukken en geeft daar als land je mening over, je debatteert met en tegen andere landen, je schrijft resoluties en ontwikkelt oplossingen voor de maatschappelijke vraagstukken die bij je commissie horen.

In de praktijk zit je  met je commissie in bijvoorbeeld een klaslokaal, op alfabetische volgorde van landen en met naambordjes etc. De vergaderingen worden geleid door een chair en een deputy chair. Zij praten alles aan elkaar en zou je kunnen zien als 'voorzitters'. Je kan met de andere delegates (afgevaardigden) praten door middel van notitiebriefjes, die door de admins rondgebracht worden. De admins zijn eigenlijk gewoon een soort van de ''slaafjes'', haha. Ze zorgen voor de communicatie en het zijn meestal jongere leerlingen van de school waar de MUN gehouden wordt, of vrijwilligers.


Het leuke aan de MUN's vind ik vooral de sfeer die er hangt. Iedereen is heel netjes gekleed - lees: in pak inclusief stropdas en in nette jurkjes. Er is dan ook een dresscode! Verder is iedereen op zo'n conferentie bereid om te leren en elkaar serieus te nemen, en zich te verdiepen in maatschappelijke problemen. Verder wordt er natuurlijk ook gewoon heel veel plezier gemaakt: er zijn vaak feesten waar iedereen naar toe gaat en je leert veel nieuwe mensen kennen.

Verder is het natuurlijk ontzettend leerzaam. Alleen al het feit dat je een paar dagen lang álles in het Engels doet lijkt me reden genoeg om een keer een MUN te proberen. Verder heb je het met leeftijdsgenoten over de politiek, actualiteit en wereldproblemen, wat ik zelf tenminste erg interessant vindt. Ook kom je in aanraking met jongeren van jouw leeftijd die uit een andere cultuur komen. Enorm leuk om dat mee te maken en misschien wel internationale vriendschappen te sluiten!


Kortom, redenen genoeg om ook eens te informeren of jouw school meedoet aan zoiets, of misschien je wel gewoon zelf in te schrijven? Tip: veel scholen geven hier vrij voor!

Wat is jouw ervaring met MUN's? Had je er wel eens van gehoord of misschien zelfs meegedaan?
Liefs, Eva

Fashion Inspo: Minimalisme

2 years agoIk ben vast niet de enige: uren kan ik spenderen aan het pinnen van mooie plaatjes op Pinterest. Van de meest uiteenlopende DIY's tot aan de laatst gespotte trends in de fashionweeks die weer bezig zijn: ik leef me elke keer weer compleet uit. Ook is Pinterest erg handig voor wanneer je even de draad kwijt bent wat betreft stijl of wanneer je tegen een fashion dilemma aanloopt. Doordat je de plaatjes pint die jou aanspreken, kan je heel simpel je stijl ontdekken. Ook kom ik vaak op nieuwe ideeën voor outfits en hoe ik dingen met elkaar kan combineren.


Zo heb ik laatst ontdekt dat ik steeds meer neig naar wat meer minimalistische kleding. Dat klinkt als iets wat heel erg voor de hand liggend is en je ook zo kan zien wanneer je je kledingkast opentrekt, maar zo ging dat niet bij mij. ''Vroeger'' was ik een beetje allergisch voor het woord minimalisme, tenminste wat kleding betreft. In mijn hoofd was het gewoon iets dat door mensen die liever geen aandacht besteden aan hun kleding werd gebruikt als excuus om de meest saaie dingen ever te dragen.

Ergens tussen vroeger en nu is dat beeld dus zo'n 180 graden gedraaid. Steeds meer waardeer ik de simpele, kwaliteit-boven-kwantiteit uitstraling die minimalistische kleding voor mij heeft. Mijn bord 'fashion' op Pinterest bestaat voor zo'n 85% uit kleding die volgens mij wel als minimalistisch bestempeld mag worden. Hierbij deel ik een paar van mijn favoriete inspiratieplaatjes!


Je kan me volgen op Pinterest op  pinterest.com/evajosephinevr.
Laat vooral jouw (Pinterest)account achter in de reacties, dan neem ik een kijkje! <3

Liefs, Eva

bron: Pinterest

Let's talk business baby - outfit

2 years ago

Hi! Afgelopen vrijdag was ik in Den Haag voor Kleine Prinsjesdag. Een dag als deze kent vanzelfsprekend een dresscode: het belangrijkste hierbij was dat de vrouwen een hoed moesten dragen en de mannen een stropdas. Ik vind het oprecht leuk dat er een redelijk strenge dresscode was, op de een of andere manier trekt dat zakelijke stijltje me heel erg. De sfeer die er bij komt kijken wanneer iedereen zo netjes gekleed is: I love it! Net alsof je elkaar opeens veel serieuzer neemt. Misschien is het gewoon just me, maar ik kan daar echt van genieten, haha.

Na het debat in de Ridderzaal schoten Wieke en ik nog wat outfitfoto's. Leuk detail: het duurde even voordat we een geschikt plekje vonden waar niet al te veel mensen steeds door het beeld liepen, aangezien er overal journalisten en mensen van de beveiliging waren. Heel grappige ervaring om net buiten die chaos op ons gemakje foto's te gaan maken.
Hoed: onbekendBlazer: H&MJurk:  Costes (via the Sting)Chelsea boots: H&MTas: H&M
Wat vinden jullie van mijn outfit? Laat vooral een reactie achter, vind ik leuk! <3
Liefs, Eva Josephine

Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPrice
No records found
Share