MediaKit

Fleur Miller

Fleur Miller

Ik ben Fleur, geboren in 1985, woonachtig in Utrecht, getrouwd, moeder van drie kinderen ('08, '11 en '14) en ik blog over creatieve ideeën voor moeders en kinderen. Inspiratie en ideeën over spelen, gamen, activiteiten en knutselen met kinderen, DIY's, recepten, feestjes en gratis printables.

Offered products

  • Giveaway € Login for price
  • Post € Login for price
  • Review € Login for price

Statistics

10k - 25k
Reach
Measured in the previous month
(unique visitors)
29
Views
Measured in the previous month
988
Domain Authority
484
Trust flow
502
Citation flow
Verified
The statistics of this channel are automatically verified and updated every month by LinkPizza.

Demographics

Gender

Age

Top 5 countries

Netherlands - 77%
Belgium - 20%
United States - 1%
Germany - 0%
France - 0%

The demographics below are an example. Log in to see the actual demographics.

Afkoelen met een watergevecht doe je zo

2 months ago
Bijna iedere zwoele zomeravond is het verderop bij ons in de straat raak: een gigantisch watergevecht tussen de kinderen uit de buurt. Iedereen komt daar werkelijk drijfnat vandaan. Deze watergevechten ontstaan niet in de laatste plaats door een gezellige buurman, die elke warme avond zijn plantjes in de voortuin van water voorziet en daarna een hele tijd de kinderen ;) Het is een soort traditie geworden. Hij staat zelf ook in zijn zwembroek en de kinderen proberen hem nat te spuiten met waterpistolen, terwijl hij de tuinslang bedient. 


NB  De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Watergevechten horen bij de zomer. De eerste kledder water is koud en schrikken, maar op een gegeven moment kan het je niet meer schelen. Ik herinner me watergevechten als kind én volwassene.  Als kind in de buurt, maar ook later met mijn zussen en zwagers in de tuin van mijn ouders. 
Voor een goed watergevecht heb je geeneens supersonische waterpistolen nodig. Een paar grote emmers kunnen het ook al geweldig goed doen. En het is natuurlijk helemaal geweldig als er ook een zwembadje in de tuin staat, waar iemand op een gegeven moment ingegooid kan worden. (Dit is ook een goede zet om een watergevecht te beginnen.) Wil je een goed watergevecht houden? Dan heb je meerdere opties. Ik zet ze in deze blog voor je op een rij.
Iedere zomer  heeft minstens één watergevecht nodigEen watergevecht is typisch zo'n activiteit die je iedere zomer minstens een keer gedaan moet hebben. Het hoort gewoon bij opgroeien. Een watergevecht bestaat niet alleen maar elkaar elkaar nat schieten met een pistool. Er zijn zoveel meer opties. Daarnaast kun je ervoor kiezen om in teams tegen elkaar te strijden of juist ieder voor zich (als je met meerdere personen speelt).

Waarom watergevechten?Watergevechten zijn gewoon hartstikke leuk. Het is lang niet altijd mogelijk om een watergevecht te houden, omdat het weer natuurlijk mee moet werken. De temperatuur moet een behoorlijk hoogte hebben om te voorkomen dat de deelnemers wegkleumen. Maar op hoogzomerse dagen is het een heerlijke manier om af te koelen. Het is een beetje zoals spelen met sneeuw in de winter, al komt het gelukkig zeker iedere zomer wel een paar keer voor dat de omstandigheden perfect zijn voor een watergevecht (in tegenstelling tot de sneeuw). 
Watergevechten zorgen voor mooie herinneringen. Ik durf te wedden dat je zelf ook nog wel een episch gevecht kunt herinneren (en zo niet, dan is het hoog tijd om die herinnering alsnog te maken, mét je kind(eren)). Daarnaast is het een lekker actieve buitenspeel-activiteit en helpt het kleinere kinderen met watervrij worden. Genoeg redenen om regelmatig een gevecht te houden, toch?
De regelsWelke regels? Het is gewoon de bedoeling dat iedereen zo nat mogelijk wordt! Tegenwoordig is het wel even handig om te checken of er geen smart watches of andere wearables gedragen worden. Ook telefoons of andere elektrische apparaten worden het best even weggelegd, anders kan het een duur geintje worden.
Soms kan het handig zijn om af te spreken of en in welke teams er gespeeld wordt, maar meestal zal dit ook vanzelf gaan. Een andere optie is natuurlijk ieder voor zich! (Maar als je een volwassene in een zwembadje wil gooien, is het vaak wel handig om samen te werken.)
Je kunt natuurlijk van tevoren afspreken om een watergevecht te houden. Maar veel watergevecht en ontstaan spontaan en dat is juist ook heel leuk. Bijvoorbeeld door iemand in het water te gooien (met kleren aan) of door een beker water over iemand heen te gooien. 
Materialen watergevechtDe materialen in onderstaande opsomming zijn allemaal te gebruiken in een watergevecht. Afzonderlijk, maar vaak werkt een combinatie juist het best. En het is natuurlijk ook afhankelijk van de situatie: hoe warm is het en hoe oud zijn de deelnemers? Mix en match en maak het ultieme watergevecht voor jouw gezelschap.EmmersEmmertjes uit de zandbak zijn een idee, maar hier gaat niet zoveel water in. Wel een goede optie voor kleinere kinderen, want deze gevulde kleine emmers zijn niet zo zwaar. Voor het echte werk gebruik je liever grote huishoudemmers. De emmers kun je vullen bij een kraan of in een zwembad. Vervolgens kan de emmer in z'n geheel over iemand heen gekieperd worden of gebruikt worden om spuiten en sponsen van munitie te voorzien. 
WaterpistolenPistolen horen bij gevechten, dus dat een waterpistool bij een watergevecht hoort, is niet zo vreemd. Waterpistolen komen in allerlei soorten en maten. Hou er rekening mee dat er ook nog water in het pistool gaat en dat dit voor kleine kinderen al gauw vrij zwaar kan zijn. Kleine kinderen betekent dus kleine pistolen. Of deze gave Buzz Lightyear-set:
Zorg ervoor dat de pistolen buiten bijgevuld kunnen worden, tenzij je het geen probleem vindt als het binnen een waterballet wordt (en vaak heel glad). Bijvoorbeeld bij een buitenkraan, tuinslang of zwembad. Een babybadje is vaak ook groot genoeg om een waterpistool in bij te vullen.
Zelf ben ik fan van de NERF Supersoakers. Deze zijn van goede kwaliteit en gaan zeker wel een paar zomers mee, ook al is je kind er misschien niet zo voorzichtig mee. Daarnaast zijn ze makkelijk te bedienen en spuiten ze lekker ver. 
Fortnite Supersoakers
En wist je dat ze ook Fortnite uitvoeringen hebben? Wij hebben twee van deze blauwe Fortnite Supersoakers en die bevallen goed. Er kan flink wat water in het reservoir en ze spuiten ver. De paarse blaster (HC-E) spuit niet zo ver en eigenlijk maar een lullig straaltje. De RL hebben we ook, maar dat is een waterspuit en die moet je dus de hele tijd bijvullen (en ver weg van de zandbak houden..). Hij spuit wel lekker ver.
SpuitenOver spuiten gesproken; dat is dus een andere optie. Mijn ervaring is dat dit het best werkt als iedereen een spuit heeft. Degene die de spuit gebruikt, heeft in ieder geval toegang tot een waterbron nodig zoals een emmer of zwembad. Waterspuiten kun je ook in een zwembad, recreatieplas of de zee gebruiken.
SponsenGewone huishoudelijke sponsen zijn leuk voor een waterspelletje, maar voor een watergevecht heb je eigenlijk speciale ballen nodig. Deze zuigen zich vol met water, maar komen toch niet al te hard aan als je hem tegen iemand aan gooit. Ze geven wel lekker wat water af. Ik vind dit vooral een makkelijke optie, als ik geen zin heb om waterballonnen te vullen bijvoorbeeld (ze zijn ook beter voor het milieu) en er geen zwembad staat. Eigenlijk heb je hiervoor alleen een emmer nodig. Ook leuk om over te gooien en geschikt voor als het niet zo heel warm is.
Ze zijn ook geschikt voor kinderen die de straal uit een waterpistool niet zo fijn vinden. Deze sponsen geven een natte plek, maar niet een hele grote splash. Wellicht mooi om mee te beginnen als je kindje nog niet zo dol is op water. 
WaterballonnenOp een of andere manier onweerstaanbaar voor kinderen; waterballonnen. Meestal doen we dit maar een keer per jaar, omdat ik altijd een hele tijd bezig ben met vullen en knoopjes maken en we zó door onze voorraad heen zijn. Alhoewel je daar tegenwoordig ook oplossingen voor hebt in de vorm van zelfsluitende waterballonnen en trosjes ballonnen die je in één keer kunt vullen. 
Met waterballonnen kun je natuurlijk overgooien en een frisse verrassing krijgen als dat mis gaat. Maar ze zijn uiteraard ook te gebruiken als bommen tijdens een watergevecht.


ZwembadEen zwembad is een handig element bij een watergevecht. Om pistolen, emmers, sponsen en spuiten te vullen, maar ook als ultieme natmaker als het lukt om iemand helemaal in het water te krijgen. Het zwembad wordt al gauw een strategisch punt in het gevecht, want op een gegeven moment is het nodig om bij te vullen. Als de tegenpartij nog wel munitie heeft en een goede plek dichtbij het zwembad kan dat vrij lastig worden..
TuinslangVoor echt hete dagen is de tuinslang geweldig. Het liefst een tuinslang met spuitpistool, want die kan gemakkelijk aan en uit gezet worden. Als je geen spuitpistool hebt, kun je met behulp van je duim de straal toch een stuk verder laten komen door hem voor de straal te houden.
WaterkanonWij hebben ook een tijdje dit waterkanon gehad, dat je aansluit op een tuinslang. Geweldig ding voor epische gevechten, maar onze tuin was er eigenlijk wat te klein voor. De jongens hebben wel een keer een hele leuk middag met de kleinkinderen van de buren gehad met dit ding. Zij hadden een tuinslang tot hun beschikking en door de schutting konden ze niet te dicht bij elkaar komen. Maar veel ruimte en een ongeveer even sterk tegenwapen is wel gewenst.
Na afloopNet zoals een watergevecht meestal spontaan begint, is het vaak ook wel duidelijk wanneer het is afgelopen. Wie er gewonnen heeft is vaak minder duidelijk, maar iedereen is weer afgekoeld en heeft lol gehad, dus eigenlijk wint iedereen ;) Als het niet supertropisch is, kan het gewenst zijn om handdoeken bij de hand te hebben. En verder helpt iedereen natuurlijk even mee om de resten van de waterballonnen op te ruimen, mochten die gebruikt zijn.

Een watergevecht is gewoon een hartstikke leuke activiteit voor kinderen en volwassenen. Een zomer is niet compleet zonder minstens één gevecht. Hoe meer water hoe epischer, dus pak lekker de tuinslang erbij. En doe gewoon zelf mee; zo koel je ook lekker even af op een warme dag en je hebt weer een mooie herinnering gemaakt met je kind(eren). Veel waterplezier!


De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.


Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of YouTube

Bewaar op Pinterest:


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot de freebies pagina

Als lid van de MizFlurry nieuwsbrief krijg je toegang tot mijn freebies pagina. Hier staan nog meer gratis downloads, exclusief toegankelijk voor leden. Bijvoorbeeld een handige Feestdagen planner; 11 handige formulieren die je helpen de feestdagen-stress onder controle te krijgen, de 12 maandkalenders met (creatieve) activiteiten, 14 speelrecepten, 3 kerstposters en een pietendiploma. 
Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

* verplicht veldE-mail * *


Voornaam * *


Soort nieuwsbrief
  • MizFlurry (Creatieve ideeën voor moeders en kinderen)

De anti-verveel-pot; een handig hulpmiddel voor minder schermtijd voor kinderen

4 months ago
Een paar weken geleden heb ik een anti-verveel-pot voor de kinderen gemaakt. Ik merkte namelijk dat ze vaak niet weten wat ze moeten doen als ze van de schermen af moeten. Tijd voor een nieuw wapen in de strijd tegen de schermen dus. In deze pot vol inspiratie zitten allerlei briefjes met daarop een activiteit. Dit varieert van leuke en leerzame dingen tot klusjes en taken. Soms hebben ze geluk en kunnen ze zelfs een kaartje trekken met extra schermentijd. Maar er zit ook een hele spannende tussen; namelijk geen schermen meer voor de rest van de dag. Ewan noemde het risk and reward en het sprak hem erg aan.Vervelen is goedNatuurlijk weet ik wel dat af en toe vervelen helemaal niet erg is voor kinderen. Maar ik werd er gewoon erg moe van dat ze soms helemaal bleven hangen in "ik weet niets te doen" en dit ook de hele tijd luid duidelijk maakte. Nu kan ik gewoon naar de pot (ver)wijzen en gaan ze iets doen. dat is erg fijn. Ze weten van te voren niet wat voor een opdracht ze krijgen, dit maakt het natuurlijk spannend. Het kan een leuke verrassing voor hen zijn of iets leuks voor mij, als ze een klusje moeten doen zoals een vuilniszak of oud papier wegbrengen.
Zelf een anti-verveel-pot makenJe kunt gemakkelijk zelf een anti-verveel-pot maken. Ik heb heel simpel voor een leeg tomaten-emmertje gekozen waarin ik de verschillende activiteiten heb gestopt, gewoon op een papieren strookje. Ik heb ook wel eens leuke ideeën langs zien komen zoals ijslolly-stokjes met hierop de activiteiten geschreven, daar kun je natuurlijk ook voor kiezen. Die gaan waarschijnlijk iets langer mee. Wij hebben strookjes papier gebruikt, een A4 in de breedte doorgeknipt zeg maar, en dubbelgevouwen, zodat ze niet kunnen zien wat er op staat.
Als je zelf activiteiten gaat bedenken, kun je verschillende categorieën aanhouden, zoals bijvoorbeeld creatief, actief, educatief, klusjes, leerzaam op de schermen, beloningen, iets koken/bakken, etc. Bij iedere categorie kun je dan bijvoorbeeld acht tot tien activiteiten bedenken en deze opschrijven. Uitknippen, dubbelvouwen, ergens in doen en je anti-verveel-pot is al klaar. 

Afspraken makenJe kunt verschillende afspraken maken rondom de anti-verveel-pot. Bijvoorbeeld: het kaartje dat je trekt, moet je ook doen. Of je mag één keer per dag nee zeggen en een nieuw kaartje trekken. Afhankelijk van hoe je de regels rondom de schermentijd hebt ingedeeld, zou je ook kunnen afspreken dat je kind een aantal kaartjes gedaan moet hebben voor hij of zij weer op de schermen mag. 
Wat ik zelf merk is dat soms een kaartje al genoeg is om uit de zeurstand te komen. Dan doen ze even snel wat er op het kaartje staat en gaan daarna iets anders doen wat ze leuk vinden, zonder schermen. Doel bereikt! En soms zijn ze wel een hele tijd bezig met de activiteit van het briefje (vooral bij de bak-activiteiten ;)).

Handige printable anti-verveel-potHeb je geen zin om activiteiten te bedenken en op te schrijven? Voor de activiteiten in onze anti-verveel-pot heb ik een handige printable gemaakt. Hier staan 80 activiteiten staat hier op, in de categorieën maken, creatief, schermen, spelen, bouwen, koken of bakken, klusjes, bewegen en overig. De activiteiten zijn vooral geschikt voor basisschoolkinderen. Dit is een kleine greep uit de activiteiten.
- Maak een "de-vloer-is-lava" parcours.
- Maak een muziekquiz voor je gezinsleden.
- Maak een schatkaart.
- Maak een kijkdoos met als onderwerp je favoriete game of personage.
- Maak foto's van je lievelingsdingen.
- Onderzoek wie de Romeinen waren op de computer.
- Speel een verhaal na, inclusief kostuums.
- Bouw een voertuig van LEGO.
- Bouw een huis in Minecraft of de Sims.
- Maak een lekkere snack.
- Ruim je kamer op.
- Breng oud papier weg.
- Doe mee met een aflevering "Nederland in beweging".
- Knutsel een boekenlegger.

Printable anti-verveel-pot
Ik ben er dus blij mee, dat ik deze pot heb geïntroduceerd. Hebben jullie thuis ook (af en toe) wat problemen met gezond schermtijdgebruik? Zet dan ook eens een anti-verveelpot in. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!
Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of YouTube

Bewaar op Pinterest:


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot de freebies pagina

Als lid van de MizFlurry nieuwsbrief krijg je toegang tot mijn freebies pagina. Hier staan nog meer gratis downloads, exclusief toegankelijk voor leden. Bijvoorbeeld een handige Feestdagen planner; 11 handige formulieren die je helpen de feestdagen-stress onder controle te krijgen, de 12 maandkalenders met (creatieve) activiteiten, 14 speelrecepten, 3 kerstposters en een pietendiploma. 
Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

* verplicht veldE-mail * *


Voornaam * *


Soort nieuwsbrief
  • MizFlurry (Creatieve ideeën voor moeders en kinderen)

Leuke spellen voor volwassenen - spelletjes voor 2 personen

5 months ago
Nu we meer thuis zitten, is er ook meer tijd om spelletjes te spelen. Maar wat zijn nou leuke spellen voor volwassenen, die je samen kunt doen? In dit bericht vind je vijf reviews van populaire spelletjes voor twee personen. Leuk voor een spelletjesavond of juist dagelijks speelplezier.De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Een paar weken geleden mochten wij een heel leuk pakket met spelletjes ontvangen. De afgelopen tijd hebben mijn man en ik deze spellen getest. Hieronder kun je vijf reviews lezen van de spellen die wij het leukst vinden om samen te spelen. De spellen zullen ook geschikt zijn om te spelen met oudere kinderen, maar het kwam toevallig zo uit dat we steeds aan het testen sloegen als de kinderen op bed lagen of even met iets anders bezig waren.
De meeste spellen, behalve Schotten Totten, zijn met meer dan twee personen te spelen, maar zijn ook goed te doen met z'n tweeën. Het heeft voor ons menig quarantaine-avondje een stuk gezelliger gemaakt (het winnen gaat aardig om en om ;-)).
Leuke spelletjes voor volwassenenDeze leuke spellen voor twee personen zal ik hieronder bespreken. Eén spel hadden we al in ons bezit (Ticket to Ride), dus die heb ik bij een van mijn zussen afgegeven. De andere spellen waren helemaal nieuw voor ons.

Ticket to Ride Europe
Schotten Totten
Unlock
Splendor
AzulTicket to Ride reviewHet Ticket to Ride Europe spel hebben we iets meer dan een jaar geleden gekocht, nadat we vorig jaar op Oudejaarsavond Ticket to Ride Mijn Eerste Reis aan de kinderen cadeau hadden gegeven. Dat is ook al een leuke versie voor het hele gezin en daardoor was onze interesse gewekt voor het 'echte' werk. Er zijn trouwens verschillende edities van dit spel uitgebracht. Zo heb je bijvoorbeeld ook de uitvoering Nederland, USA, rails & sails en London. En dit is nog maar een kleine greep uit het aanbod.
In het Ticket to Ride Europe bordspel is het de bedoeling om treinroutes aan te leggen tussen de verschillende Europese steden. Met het aanleggen van de routes kun je punten verzamelen en degene met de meeste punten wint. Je kunt het spel met maximaal vijf spelers spelen. 


Er zit een prachtig speelbord bij het spel, met de kaart van Europa er op. Het speelbord is groot, dus je hebt wel genoeg ruimte nodig om het spel te kunnen spelen. In het spel worden de oude namen van de steden gebruikt, waardoor het in het begin soms nog even flink zoeken is waar een stad precies ligt. Het kan dan ook handig zijn om, als je met twee spelers speelt, naast elkaar te gaan zitten, zodat je de namen niet ook nog op z'n kop hoeft te lezen.
Tijdens het spel kun je de punten bijhouden van de routes die je aanlegt. Bij ons gaat het in de praktijk meestal zo dat we dit minstens een keer vergeten. Aan het einde van het spel checken we alle routes en de punten dus nog een keer. 
Wij vinden het een leuk spel, vooral voor als we wat meer tijd hebben om een bordspel te spelen. Het ziet er mooi en vrolijk uit, met al die gekleurde treintjes en routes. Het spel heeft een goede mix van tactiek en toeval. Voor mijn gevoel is het het minst tactische spel van de spellen uit dit bericht (Unlock niet meegerekend). En het verschilt een beetje per potje of je in elkaars vaarwater zit qua routes. Dat zorgt voor meer of minder frustratie ;) Het is een spel waarbij je ook nog wat kunt kletsen en wat lekkers kunt eten en drinken. 
Ik hoop dat deze Ticket to Ride recensie je een beeld geeft van het spel. Als het je leuk lijkt, kun je via deze link  Ticket to Ride kopen en de andere edities bekijken.


Kaartspel Schotten TottenSchotten Totten is een kaartspel voor twee personen. Je kunt dit niet met meer spelers spelen. Je strijdt tegen je tegenstander om een grensmuur. Dit doe je met behulp van kaarten die in bepaalde combinaties meer waard zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kaarten van dezelfde kleur verzamelen of opeenvolgende nummers. Een beetje zoals bij pokeren dus. 
Het spel zit in een klein doosje en is dus makkelijk mee te nemen (niet dat we binnenkort op vakantie gaan, maar ik neem altijd wel een aantal gezelschapsspellen mee op vakantie). Voor het spel zelf heb je wel wat meer ruimte nodig dan een gewoon kaartspel, vanwege de muurkaartjes die je naast elkaar moet neerleggen.De Schotten Totten spelregels zijn er in twee varianten, een basisversie en een met meer tactiek. Bij dit spel krijg je naarmate het spel vordert, steeds meer informatie tot je beschikking. Telkens als je een nieuwe kaart pakt of je tegenstander een nieuwe kaart neerlegt, kun je tellen hoeveel kaarten er nog zijn met een bepaald nummer of van een bepaalde kleur. En dit bepaalt weer hoe jij reageert.

Ik vind dit een heel leuk (en best verslavend) spel. Je moet het eerst een aantal keer spelen om door te krijgen waar je allemaal op moet letten, maar daarna kun je heel tactisch en reactief spelen. Het spel is ook lekker snel, waardoor je al snel zegt: nog een potje? 
Schotten Totten kopen


Unlock spel reviewUnlock leek mij van tevoren het leukste spel uit het pakket. Het is een escape room spel voor thuis. In de doos zitten drie spannende avonturen in de vorm van een stapel kaartjes met nummers er op. Bij het spel hoort ook een app, die je door het avontuur heen loodst. Toch zijn we dit spel niet als eerste gaan spelen. Voor ieder avontuur staat een uur en in dat uur zet je je hersens flink aan het werk om de uitweg te vinden. De eerste avonden was ik hier te moe voor of hadden we geen uur de tijd.


Maar toen we eindelijk tijd en energie hadden om het spel te spelen, werden we niet teleurgesteld. Wat was het leuk om het eerste avontuur te doen! Unlock is een coöperatief spel voor 2 personen of meer. Dit betekent dus dat je niet tegen elkaar speelt, maar samenwerkt om de verschillende puzzels op te lossen, aanwijzingen op te zoeken en de juiste afloop van het verhaal te vinden binnen de tijd. Het leuke is dat ieder avontuur een eigen verhaal heeft.
De app is hierbij echt essentieel, zonder app kun je de verhalen niet spelen. Je selecteert voor je gaat spelen het juiste avontuur en vervolgens kan dit interactieve spel beginnen. Je begint met een aantal basiskaartjes en door de aanwijzingen en hints op deze kaartjes te verwerken, mag je steeds meer kaartjes bekijken. Het is dus de bedoeling om het avontuur binnen een uur te spelen en het is natuurlijk leuk als dit lukt, maar schiet niet te veel in de stress als de timer bijna op 0 staat. Daarna mag je namelijk nog doorspelen om het spel af te maken.
Onderop de eerste set met kaartjes, zit een aantal kaartjes voor het introductiespel. Er staat bij dat je daarna helemaal klaar bent om aan het eerste avontuur te beginnen, maar ik wil je adviseren om toch ook eerst de spelregels goed door te lezen. Het introductiespel vertelt je niet alles en anders ben je tijdens het eerste spel toch nog dingen aan het opzoeken in de handleiding en dat is zonde van je tijd.
We hebben hier in huis nog meer escape room spellen, maar ik vind deze wel het leukst. Dat komt vooral door de app die er bij zit. Hierdoor wordt het echt heel interactief. En het is ook fijn dat het een escape room spel voor (minimaal) 2 personen is. Bij andere spellen heb je soms meer dan 2 personen nodig en dat is nu niet zo handig, nu je geen spelletjesavonden met vrienden kunt organiseren.
Het enige nadeel is dat als je het verhaal gespeeld hebt dat je het dan niet nog een keer kunt spelen (op korte termijn), want je weet dan al hoe het afloopt. Dit is bij ieder escape room spel zo. Iedere doos is dus goed voor zo ongeveer 3 uur speelplezier. Gelukkig zijn er wel nog andere dozen met nieuwe avonturen te verkrijgen. Heb ik ook gelijk weer een leuk cadeau om aan mijn verlanglijstje toe te voegen.
Hier kun je zien welke varianten er zijn:  Unlock kopen.

Splendor spel Splendor is een handelsspel. Het speelt zich af in de Renaissance-tijd en het is de bedoeling om zoveel mogelijk edelstenen, transportmiddelen en winkels (die staan op de kaartjes) te kopen om zo meer prestige te krijgen. Heb je een bepaalde combinatie van edelstenen, dan krijg je een edele op bezoek die voor nog meer prestige zorgt. Degene die als eerste 15 prestige-punten heeft, wint het spel.


De Splendor spelregels zijn snel te leren. Het spel is geschikt voor 2 tot 4 spelers en vanaf 8 jaar. De fiches van de edelstenen zijn van goede kwaliteit en de kaarten zijn mooi ontworpen. Een potje duurt ook niet zo lang (maximaal 30 minuten).
Bij het Splendor bordspel gaat het om het verzamelen van kaarten. Op iedere kaart staat een bepaald type edelsteen, dezelfde als op de fiches. Deze kaarten tellen vervolgens ook mee om nieuwe kaarten te kunnen kopen. Dus hoe meer kaarten je hebt, hoe makkelijker het wordt om duurdere kaarten te kopen (die meer punten waard zijn). Het is ook mogelijk om kaarten te reserveren.
Tijdens het spel zie je ook de gespeelde kaarten van je tegenstander open liggen. Dit helpt je bij het bepalen van je strategie. Soms kun je ook vast een kaart reserveren om je tegenstander dwars te zitten bijvoorbeeld. 
Dit spel is ook een goede mix van tactiek en omgaan met de grondstoffen die voor handen zijn (toeval). Wij hadden alleen het gevoel dat het aantal van 15 prestige-punten steeds net iets te snel kwam. We kwamen bijna niet aan de onderste rij toe en dat was jammer. Wellicht dat dat verandert als je met meer spelers speelt. Om dit op te lossen, spelen we soms potjes tot de 20.
Splendor kopen
Azul spel Azul is gewoon ons nieuwe favoriete spel :D We hebben inmiddels al vele potjes gespeeld. Vaak even na de lunch of het avondeten. Dit spel ziet er niet alleen prachtig uit, de Azul bordspel regels zijn ook heel snel te leren en het verveelt niet snel.
Het doel van het spel is het zo mooi mogelijk decoreren van het Koninklijke Paleis van Evora (ok, vooruit, je moet gewoon de meeste punten halen). Dit doe je door de steentjes in een mooi patroon neer te leggen. Iedere ronde ga je punten tellen, kun je minpunten krijgen voor gevallen tegels en uiteindelijk probeer je te sparen voor extra punten door rijen en kolommen vol te krijgen of alle vijf de stenen met hetzelfde patroon op de muur te krijgen. 


Je speelt verschillende rondes, totdat iemand een rij vol maakt of de zak voor de tweede keer leeg is en de steentjes op zijn. Het Azul spel wordt helemaal open gespeeld. Dit betekent dat je te allen tijde inzicht hebt in wat je tegenstander(s) aan het doen is/zijn. Dit maakt het extra leuk en hier kun je dus ook je tactiek op aanpassen. Ga je elkaar dwars zitten of niet? Het is verstandig om goed na te denken over iedere beurt, je hebt in ieder geval genoeg informatie beschikbaar om weloverwogen beslissingen te nemen. 
Wil je nieuwe bordspellen bestellen dan is dit zeker een aanrader. We zijn zelf erg nieuwsgierig naar de verschillende Azul uitbreidingen die er inmiddels zijn. Hier kun je de varianten zien:  Azul kopen.

Print and Play spellenHeb je nu helemaal zin gekregen om een nieuw bordspel te spelen? Als in nu nu? Dan heb ik goed nieuws voor je. Asmodee heeft namelijk een flink aantal spellen beschikbaar gesteld om gratis te downloaden. Zodat je ze thuis direct kun printen en spelen. Er staat nu al een mooie verzameling en in de komende weken zullen ze dit nog verder uitbreiden om zo de thuiszitters tegemoet te komen. Ik zeg alvast veel plezier ermee!
Print & Play spellen bekijken
Leuke spellen voor twee personenZoals je kunt lezen vind ik alle vijf de spellen leuk. Dat is ook niet zo gek, want uit het pakket wat ik heb gekregen, heb ik natuurlijk de spellen gekozen die mij het meeste aanspraken om te reviewen. Daarnaast hou ik ook erg van spelletjes. De spellen Azul, Splendor en Schotten Totten vinden we vooral heel geschikt om even snel een potje van tussendoor te spelen, waarbij je voor Ticket to Ride en Unlock even wat meer tijd moet nemen. 
De spellen zijn alle vijf heel geschikt om met twee spelers te spelen. Soms kun je een bordspel wel met twee personen spelen, maar is het in de praktijk veel leuker om het spel met meer mensen te spelen. Dat is bij deze spellen dus niet het geval. Het toevoegen van extra spelers kan bij de meeste spellen wel en daarmee verandert ook de dynamiek (en je eigen tactiek) van het spel. Al met al zullen deze spellen in ieder geval voor uren speelplezier zorgen.
Wanneer is jouw volgende spelletjesavond?
*De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Asmodee.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of YouTube

Bewaar op Pinterest:


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot de freebies pagina

Als lid van de MizFlurry nieuwsbrief krijg je toegang tot mijn freebies pagina. Hier staan nog meer gratis downloads, exclusief toegankelijk voor leden. Bijvoorbeeld een handige Feestdagen planner; 11 handige formulieren die je helpen de feestdagen-stress onder controle te krijgen, de 12 maandkalenders met (creatieve) activiteiten, 14 speelrecepten, 3 kerstposters en een pietendiploma. 
Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

* verplicht veldE-mail * *


Voornaam * *


Soort nieuwsbrief
  • MizFlurry (Creatieve ideeën voor moeders en kinderen)

Channels by Fleur Miller

mizflurry.nl

Fleur Miller Fleur Miller 10k - 25k
DIY- en feestblog, met creatieve knutsel- en speelideeën voor moeders en kinderen.
Share

Access to
the marketplace

If you want to view and compare the profiles and rates of all our influencers. Upgrade your subscription and handpick your favourite influencers to work with.

Subscriptions