MediaKit of simply-hanne.be

Simply, Hanne

About the things in life that make me happy
simply-hanne.be

Offered products

  • Advertorial € 0 - € 250
  • Link € 0 - € 250
  • Mention € 0 - € 250
  • Editorial € 0 - € 250
400
Views every month
170
Unique visitors every month
23
Domain Authority
The statistics of this website are automatically verified and updated every month by LinkPizza.

Hanne Verleysen

Hanne Verleysen

Gender

Age

Language

Dutch

Social Media

Singer-Songwriter | mijn eigen nummers opnemen

5 months ago

Regelmatig praat ik hier over hetgeen waar ik het meest van hou: muziek. En dan niet alleen over de muziek die ikzelf mooi vind, ik heb jullie ook al meermaals verteld dat ik zelf muziek speel en schrijf. Elke keer weer krijg ik dan de reactie dat ik zeker eens iets moest laten horen. Maar ja, zo eenvoudig was dat niet. Enerzijds was ik altijd te verlegen om te zingen voor andere mensen, laat staan dat ik een van mijn eigen nummers zou delen. Daarnaast had ik ook nooit kwaliteitsvolle opnames van mijn muziek ter beschikking en nouja, als je zoiets deelt wil je toch ook wel dat het een beetje goed klinkt hé. 

Het afgelopen jaar is daar echter verandering in gekomen. Ik begon met af en toe eens een optredentje te doen en kreeg de smaak te pakken. Ik begon in een bandje te spelen en hield me ook steeds meer bezig met nummers te schrijven. Toen ik dit jaar 18 jaar werd gaf ik samen met een vriend een feestje en daar kwamen natuurlijk ook een heel aantal cadeautjes bij kijken. Een van die cadeaus was echter wel heel speciaal: ik mocht 10 nummers gaan opnemen in een studio. Je kan je wel voorstellen hoe enorm enthousiast ik was! In juli was het dan eindelijk zo ver en trok ik een hele dag de studio in. Eerst werden alle piano stukken opgenomen en vervolgens moest ik alle nummers inzingen. Een onwijs gave ervaring, ik heb er echt heel wat van geleerd! Het duurde even voordat ik helemaal tevreden was met het uiteindelijke resultaat, maar het is nu toch eindelijk zo ver: ik ben klaar om mijn muziek met de wereld te delen.
Je kan zowel op Soundcloud ( https://soundcloud.com/hanne_verleysen/sets/hanne) als op Youtube ( https://www.youtube.com/channel/UCj316acSpt8XvkYK5CNOCnw/videos) naar de nummers luisteren. Je vindt er 3 covers terug en 7 eigen nummers.
Ik blijf het allemaal heel spannend vinden: heel leuk, maar tegelijk ook best eng. Mijn eigen nummers zijn namelijk heel persoonlijk en daar zitten vaak dingen in die ik nooit aan iemand zou durven vertellen, maar op de een of andere manier lukt dat via een liedje wel. Dat is ook de reden denk ik dat ik liever in het Engels schrijf dan in het Nederlands: je wordt een beetje beschermd door het feit dat je een andere taal gebruikt, het is minder 'naakt' (als jullie begrijpen wat ik bedoel haha)
Nouja ik ben in ieder geval al heel benieuwd naar wat jullie er van denken, dus twijfel zeker niet om je mening te delen (ik sta ook open voor opbouwende kritiek ;)) 
Veel liefs, Hanne .x

Einaudi en Rock Zottegem

6 months ago

Afgelopen week werd het mij nog maar eens duidelijk: hetgeen mij écht gelukkig maakt is muziek. Dit keer ging het echter niet om zelf optreden, maar om een aantal fantastische concerten die ik heb mogen bijwonen. Op donderdag ging ik naar Ludovico Einaudi kijken in Vorst Nationaal en op zaterdag woonde ik het festival Rock Zottegem bij, waar ook een aantal fantastische bands speelden.


Einaudi is misschien niet door iedereen onder jullie gekend. Hij is een Italiaanse componist en pianist en heeft echt onwijs mooie nummers, niet alleen om naar te luisteren, maar ook om zelf te spelen. Tijdens zijn concert heeft hij een aantal nummers alleen gespeeld, maar het grootste deel was samen met een bandje bestaande uit gitaren, cello, viool, percussie en synths. Van echt klassieke muziek was hier dus geen sprake meer. Daarnaast was ook de lichtshow heel mooi afgewerkt.

Op Rock Zottegem zijn we niet naar alle bandjes gaan kijken: een pauze om wat te eten en bij te kletsen  is natuurlijk hoogstnodig ;)  De bands die we wel zagen waren The Lighthouse, Equal Idiots, Bazart en Goose. Ik had mijn tickets eigenlijk voornamelijk gekocht om Bazart live te kunnen zien spelen, aangezien ik al langere tijd fan van hen ben. De heren hebben mij zeker niet teleurgesteld! De muziek was fantastisch en de sfeer zat goed. De andere bands die kwamen spelen kende ik eigenlijk niet van naam. Maar The Lighthouse heeft mij wel enorm verrast. Zij zijn de winnaars van De Nieuwe Lichting op Studio Brussel. Hun muziek deed mij een beetje denken aan The 1975, een andere fantastische band. Ik ben echt heel enthousiast over hun live performance en hoop hen in de toekomst nog eens te kunnen zien spelen.
Wanneer je zo met duizenden mensen samen van muziek staat te genieten, krijg je een enorm gevoel van verbondenheid. Maar, ik moet eerlijk zijn, daar komen soms toch ook gevoelens van angst bij kijken. Wanneer je bijvoorbeeld tijdens een concert vreemde geluiden hoort buiten het gebouw, ga je meteen het ergste denken: terreur is iets waar je tegenwoordig toch automatisch wel een paar keer aan denkt wanneer je je in een grote massa bevindt. Gelukkig verliepen beide avonden vlekkeloos. Op het einde van Rock Zottegem, na het laatste concert, was er een prachtig moment om te tonen dat we ons niet lieten doen: de organisatie zette het nummer 'Don't Look Back In Anger' van Oasis op en dat werd luidkeels meegebruld door een volle tent met duizenden mensen. Ik was heel blij dat ik een deel mocht uitmaken van dit moment, iets wat ik toch niet zo snel ga vergeten.
Wat is het laatste concert dat jij bijgewoond hebt?
Liefs, Hanne .x

Travel Bucketlist #3

7 months ago

Na lang wachten is hij daar dan: ein-de-lijk zomervakantie! Vakantie betekent natuurlijk een heel aantal dingen, maar de meeste mensen associëren het begrip toch met op reis gaan. Zelf maak ik deze zomer geen al te verre reizen, maar dromen doe ik wel. Ik deelde wel al vaker eens een deel van mijn travel bucketlist met jullie (zoals hier en hier), maar door de vele verhalen en foto's die ik online tegenkom blijft dat lijstje zichzelf maar aanvullen. Daarom vond ik het wel eens tijd voor een deel 3!
  

LAPLANDLapland is eigenlijk geen echt land. Het is een gebied dat in het noorden van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland ligt. Ik wil deze streek heel graag eens bezoeken omwille van zijn bijzondere natuur. Een bergachtig landschap met veel meren, bossen en uiteraard een hoop sneeuw zijn kenmerkend. Een ander speciaal iets is dat in de zomer de zon niet onder gaat in Lapland, terwijl ze in de winter niet opkomt. Daarnaast is ook nergens anders in Europa het noorderlicht zo vaak en zo helder te zien. Moet ik nog meer redenen noemen?
POMPEINaast natuur hou ik ook wel van een reis met wat cultuur en dat is iets wat in Pompeii zeker te vinden is. Ik heb nog een aantal jaren de richting Latijn-Grieks gevolgd, waardoor ik toch heel wat interesse heb in de Oudheid. De stad ligt dicht bij de vulkaan Vesuvius en werd door een uitbarsting bedolven onder as en lava. Dit heeft er voor gezorgd dat Pompeii de best bewaarde Romeinse stad is geworden en dus ook een onwijs interessante toeristische attractie is!

SANTORINIHet Griekse eiland Santorini staat bekend om zijn witte gebouwen met blauwe daken, prachtige zonsondergangen, steile wanden en natuurlijk zijn stranden van zwart, rood en bruin zand. Daarnaast is er op het eiland heel wat te zien voor mensen die in geschiedenis en cultuur geïnteresseerd zijn en kan je vanaf Santorini ook makkelijk een aantal omliggende Griekse eilanden bezoeken.  
ZAMBIAEn dan in het bijzonder vooral de Victoriawatervallen, de breedste watervallen van Afrika. Het wordt vaak omschreven als een natuurwonder en het uitzicht blijkt adembenemend te zijn. Zoek op Google maar even een paar afbeeldingen op en je zult meteen begrijpen wat ik bedoel.Natuurlijk heeft dit land ook nog andere dingen te bieden zoals bijvoorbeeld 'de vallei van de Leopard', een van de mooiste parken van Afrika, waar je heel wat wilde dieren terug kan vinden.
Hé en nu heb ik zin om gelijk iets te boeken en morgen op het vliegtuig te stappen. Ik ben en blijf natuurlijk nog een aantal jaar student, wat betekent dat ik over een niet al te groot budget beschik om heel veel op reis te gaan. Daarom is het altijd fijn dat er sites zoals TagCity bestaan. Dit is een online platform dat kortingscodes en aanbiedingen verzamelt en je zo een mooi overzicht geeft van waar je bijvoorbeeld een goedkopere vlucht of hotel kan boeken. Naast kortingen op jouw reis, kun je er ook kortingscodes vinden voor heel wat andere dingen: denk maar aan kleren, boeken, films, huis en tuin artikelen en ga zo maar door. Zeker eens de moeite waard om te bekijken dus als je graag je bankrekening een beetje spaart! ;)
Waar wil jij graag naar op reis gaan?

Liefs,
Hanne .x
Dit artikel is in samenwerking met TagCity.

Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPrice
No records found
Share