MediaKit: Website Influencer

Influencer: Nicky & Jessie Kroon

Nicky & Jessie Kroon

Hi! Wij zijn Nicky en Jessie en wij leven sinds 2014 zero waste, zonder afval dus. Wat begon als project voor een maand, is inmiddels uitgegroeid tot een jarenlang project en lifestyle! Op ons blog laten we zien hoe we dat doen (naast onze full-time banen) en geven we tips voor een duurzamer leven.

Offered products

  • Post € Login for price
  • Review € Login for price
  • Giveaway € Login for price

Statistics

10k - 50k
Reach
(unique visitors)
619
Views
234
Domain Authority
210
Trust flow
533
Citation flow
214
TF/CF
Verified

Demographics

Gender

Age

Top 5 countries

Netherlands - 83%
Belgium - 15%
United States - 1%
Germany - 0%
France - 0%

The demographics below are an example. Log in to see the actual demographics.

We love: Brabantia maakte een afvalbak van afval

2 days agoZoals jullie weten zijn wij als Brabantia-ambassadeur al een tijd fan van de producten van Brabantia. En toen ik (J) afgelopen najaar de Brabantia productielocatie mocht bezoeken en het team ontmoette werd mijn liefde voor het familiebedrijf alleen maar versterkt. Ik wist zelf ook niet dat het nog kon. De duurzaamheidsambities van Brabantia bleken beter dan ik dacht én het familiebedrijf gaat écht voor kwaliteit. Die duurzame ambities komen perfect tot zijn recht in het nieuwe telg uit de Brabantia prullenbakkenfamilie: de Step Up pedaalemmer!

Een afvalbak van afvalHet klinkt niet zo sexy, maar als je de pedaalemmer ziet snap je dat ik het juist over een stijlvolle prullenbak heb. De nieuwe StepUp-pedaalemmers van Brabantia zijn gemaakt van (en voor) gerecycled afval! De plastic prullenbak bestaat voor 91% uit post-consumer recycled waste (de rest bestaat uit een metalen stang voor het pedaal, wat kleur en een labelholder). 
Dat houdt in dat er niet zomaar gebruik is gemaakt van gerecycled plastic (een insider vertelde ons dat sommige merken producten van 'gerecycled plastic' presenteren die letterlijk bestaan uit nieuw plastic dat 2 x door de machine is gehaald), maar van écht afval van consumenten. Dit is best een lastige klus, want het plastic moet natuurlijk niet vervuild zijn en Brabantia heeft de hoogste kwaliteitseisen. Na gebruik is de pedaalemmer voor 99% recyclebaar. Het ontwerp kreeg een Cradle-to-Cradle ® brons certificaat. 

Van ergernis tot ontwerpTijdens ons bezoek aan de productielocatie in Overpelt werden we meegenomen in het Brabantia ontwerpproces. En geloof me, dat was SUPER inspirerend. Zo is de StepUp-pedaalemmer bijvoorbeeld het resultaat van een aantal huisbezoeken die Brabantia doet bij allerlei verschillende huishoudens. 
Toen de ontwerpers bij échte mensen in échte huizen over de vloer kwamen, merkten ze dat veel mensen allerlei verschillende plekken hebben om hun afval te verzamelen. Zo is er niet alleen een 'gewone prullenbak', maar vaak ook een kratje voor statiegeldflesjes, doos voor oud papier, losse zak voor plastic enzovoorts. Een eigen milieustraatNatuurlijk kunnen we dat alleen maar aanmoedigen, want recycling is important! Maar erg stijlvol en praktisch is het niet. Daarom bedacht Brabantia de StepUp-lijn. De hoge en rechthoekige StepUp Pedaalemmer 40L past precies tegen de muur of in een hoek. Zelfs het pedaal is zo ontworpen dat ‘ie geen ruimte inneemt. En als je iets meer ruimte hebt kun je meerdere pedaalemmers naast elkaar zetten. Er zijn meerdere kleuren, dus je kunt er een gezellige collectie van maken. Je eigen kleine milieustraat! Bij de vuilnisbak krijg je een etikethouder voor je eigen labels. Die klik je makkelijk op de bakken, om voor jezelf duidelijk te hebben welke recycling in welke bak gebeurt. 
Ook de prijs was een belangrijk uitgangspunt in het ontwerpproces. Brabantia wilde een betaalbare pedaalemmer maken die wél op een eerlijke manier werd geproduceerd en minimaal 10 jaar mee gaat. Daarom krijg je op de pedaalemmer van 49,95 standaard 10 jaar garantie en weet je dat je een goede bak in handen hebt. 
Het draait allemaal om de details Wat ik zo superleuk vind aan Brabantiaproducten is dat er echt over élk detail is nagedacht. Zo kun je ín de bak je vuilniszakken kwijt, zodat die niet los in een lade hoeven te zweven. En door de soft close gaat de bak rustig en netjes dicht. Maar je kunt de klep ook makkelijk met de hand open zetten. De bak heeft bovendien een subtiele maar grote greep aan de achterkant, zodat je hem makkelijk kunt verplaatsen. Oeff... ik ga altijd goed op zulke details!
Kies jouw kleur Ben je enthousiast geworden? Dan komt nu het moeilijkste gedeelte: de kleur kiezen! Je koopt de StepUp pedaalemmer in Dark Grey, Jade Green of Light Grey. Ik vind zelf de lichtgrijze versie supermooi. De StepUp pedaalemmer in het kort:
  • Gemaakt van 91% gerecycled consumentenplastic afval
  • Gemaakt voor het recyclen van afval met afneembare en aanpasbare etiketten 
  • Ruimtebesparend, en je hoeft niet te boren om iets op te hangen 
  • Prijs 49,95€ mét 10 jaar garantie
  • Cradle-to-Cradle® Bronze Certified
Dit jaar zijn wij één van de exclusieve Brabantia ambassadeurs. Super tof! Dit houdt in dat wij een aantal producten van Brabantia mogen uitproberen, allerlei vragen kunnen stellen aan het team van Brabantia en jullie mogen informeren over de nieuwste ontwikkelingen. 

Liefs!
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail! 
Volg ons op Facebook:  facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg ons op Instagram:  instagram.com/hetzerowasteproject 

Leiden heeft een plasticvrije winkel: L'épicerie

6 days ago
Caroline van L'épicerie in haar winkel

Eindelijk heeft Leiden ook een plasticvrije winkel: L'épicerie. ‘De Kruidenier’, Maar dan op z’n Frans, want de eigenaresse, Caroline Perrier, is Française. L’épicerie is kakelvers: zaterdag 13 november 2021 was de opening. Je vindt de winkel aan de Breestraat op nummer 21, op de hoek met de Schoolsteeg. Door Hieke van Hoogdalem
Het ontstaan van L'épicerie Leiden Caroline kwam 2,5 jaar geleden naar Nederland voor de liefde. Na een studie geografie in Frankrijk, waarmee ze hier niet veel kon vanwege de taalbarrière, kreeg ze werk als klantenservicemedewerker bij een bedrijf dat opladers voor elektrische auto’s maakt.

Maar toen ze erachter kwam dat die industrie verbonden was aan Shell, begon het te knagen. “Tijdens mijn studie zag ik al welke schade oliemaatschappijen aanrichten. De waarden van het bedrijf waarvoor ik werkte, waren steeds minder goed verenigbaar met waar ik zelf voor sta. Ik begon na te denken over wat ik dan wél wilde.”
Intussen speelde er iets anders: “Ik kon sommige non-foodproducten die ik in Frankrijk vaak kocht niet in Nederland krijgen en bestelde die dan bij een Franse winkel. Dat vond ik jammer; lokaal kopen is beter en leuker. En als ik dan tóch bestel, is het handig als anderen er ook van kunnen profiteren. Want de Franse gemeenschap in Leiden is groot.”Enfin - zo werd het idee van haar plasticvrije winkel geboren. “Ik noem het geen verpakkingsvrije winkel, want strikt genomen is het dat niet; ik verkoop een paar dingen waar wel iets omheen zit, zoals karton of blik. Maar het is wél plasticvrij”, vertelt een Caroline enthousiast.
“In Frankrijk lopen we op veel gebieden achter”, vertelt Caroline verder, “maar er is één ding waarin we voorlopen: milieubewust leven. Er zijn daar veel kleine, lokale producenten van plasticvrije en milieuvriendelijke producten die je zelfs gemakkelijker in stenen winkels vindt dan online.”
Je zou kunnen zeggen dat deze nieuwe, prachtig ingerichte winkel een ‘samenvatting’ is van Carolines leven tot nu toe: geografie, klantenservice verzorgen en iets wat ze graag doet, namelijk met mensen praten en werken aan een milieuvriendelijke wereld.Fransen en Nederlanders willen andere dingen
Over een samenvatting gesproken: de winkel zelf is er ook één. Franse en Nederlandse klanten willen niet hetzelfde. Zo blijken Nederlanders bijvoorbeeld blij te worden van gerookte amandelen, terwijl Fransen de geur alleen al niet kunnen verdagen. Caroline wil met haar assortiment beide klantgroepen bedienen en schippert tussen de twee ‘landen’. De gulden middenweg is eh… België? 😊Maar goed, even terug naar Caroline en haar nieuwe winkel. Na de jaarwisseling hoopt ze haar assortiment uit te breiden met o.a. herbruikbaar maandverband en etenswaren, waaronder kruiden. Daarover gesproken: de kokos-chocoladekoekjes, die alleen in Frankrijk te bestellen zijn, zijn niet aan te slepen. Of moet ik zeggen: ‘ze gaan als warme broodjes over de toonbank’?Shoppen bij de plasticvrije winkel L'Épicerie Leiden
Men neme… een verpakking mee naar de winkel om die daar te vullen. Dat gaat als volgt: je plaatst je verpakking op de weegschaal, print een label uit en plakt dat erop. Dan vul je je fles, bak of zak en ga je naar de kassa. Die berekent de prijs en trekt dan het gewicht van je meegebrachte fles of doos eraf. Makkelijk, milieuvriendelijk en leuk. Uiteraard kan je ook in de winkel flessen, bakken en zakken kopen.Dat is toch duur?
Nou, dat valt erg mee! De meeste prijzen zijn hetzelfde als bij de supermarkt en sommige dingen zijn duurder, zoals koffie en muesli. Dat heeft te maken met de ingrediënten en productiewijze, die gezonder is en kleinschaliger dan elders. “En er is geen drempelbedrag zoals bij Pieter Pot”, zegt Caroline.
In Leiden neemt L’épicerie een plek in tussen Ekoplaza en Pieter Pot. Ekoplaza biedt gezonde items die op groenten, fruit en brood na verpakt zijn en meestal ook best aan de prijs. Pieter Pot biedt juist verpakkingsloze producten in verplicht af te nemen eigen potten (tegen statiegeld), maar is voor veel mensen onbetaalbaar door de hoge prijzen, het hoge drempelbedrag voordat een bestelling gedaan kan worden en het daar bovenop komende statiegeld. Even snel iets kopen wat op is, is er dan niet bij. Jammer, want het is een goed initiatief.De populariteit van Pieter Pot deed Caroline inzien dat er een flinke, groeiende markt is voor verpakkingsvrije winkels. Er zijn er nog niet veel in Nederland, maar daar komt verandering in. Caroline heeft haar aandeel alvast gevestigd.
Deze winkel is echt een aanrader: centraal gelegen in een gezellig pand, gerund door een gezellige, enthousiaste eigenaresse die het leuk vindt om ideeën uit te wisselen over milieuvriendelijke producten.
www.epicerie-leiden.nl
Foto’s gemaakt door Caroline Perrier | L’Epicerie en Hieke van Hoogdalem | DeVolle200.
Bedankt Hieke voor het bezoeken van de winkel en het schrijven van dit gastblog! 
Liefs,  Nicky en  Jessie 
Hieke van Hoogdalem is een geboren en getogen Leidenaar en eigenaar van DeVolle200. Ze zet al haar talenten, kennis, kunde en ervaring in om haar klanten het beste uit hun leven te halen. Wat ze daarvoor doet, wisselt per klant. Zo is ze onder andere lifecoach, zachtwerkencoach, muziekdocent, helpt ze beginnende ondernemers en is ze websiteadviseur, copywriter, fotograaf en ideeëngenerator

Ons kerstmagazine, dé duurzame gift guide!

2 weeks ago


This the season to be gifting! En of dat nu een ervaring, fijne zelfgemaakte taart of iets anders is maakt niet uit. Want wij geloven dat cadeaus geven ook heel duurzaam en leuk kan zijn. Yay! Daarom verzamelden we ál onze tips, inspiratie en leuke cadeautips voor je in een gift guide van bijna 70 pagina's dik! Je kunt de guide gratis downloaden en lekker digitaal bekijken. En... Er staan ook heel veel kortingscodes in! 

Toen wij in 2014 begonnen met onze duurzame zero waste lifestyle dachten we dat het geen optie meer zou zijn om cadeaus te kopen voor de ander. Want 'nog meer spullen' past niet echt bij onze mindset. Inmiddels weten we dat cadeaus geven ook andere vormen kan hebben. Bijvoorbeeld een cadeau in de vorm van een ervaring, een praktisch cadeau (geloof me, een duurzame menstruatie-onderbroek geven is écht niet raar) of een cadeau van goede kwaliteit. En stiekem zijn we daar héél blij mee. 

Want ook wij worden ontzettend blij van het uitpakken van een presentje dat iemand met liefde en aandacht voor ons heeft uitgezocht en gekocht. Daarom spendeerden we uren aan onze gids en hopen we dat er voor iedereen iets bij zit. Welk budget je ook hebt en welke ontvanger je ook in gedachten hebt... Deze guide biedt inspiratie voor jou! 

Klik hier om de guide te downloaden. Zit je op je mobiel? Klik hier om de guide online te lezen!
Een paar toffe cadeau-ideeën uit de gift guide

In de gift guide vind je niet alleen fysieke cadeaus, maar ook vega(n) recepten, zero waste DIYs, inspirerende verhalen en praktische tips. Zo wordt het echt leuk om hem lekker door te bladeren en te lezen. Alvast wat inspiratie nodig? Hierbij een paar toffe tips uit de gift guide! Blader door de Gift Guide op Issuu.Nieuw in het assortiment van Blokzeep zijn de make-up remover bar, gezichtsreiniger bar en gezichtscrème bar. Super uniek, want volledig plasticvrije solid gezichtsverzorging is eigenlijk bijna nergens te vinden. Bekijk alle duurzame producten van Blokzeep of ga direct naar de cadeau-ideeën van Blokzeep. 

Met de Sustainable Fashion Gift Card geef je niet zomaar 'een cadeaubon'. Je geeft iemand toegang tot de wondere wereld van duurzame mode! De giftcard is namelijk online en offline in te wisselen bij meer dan 80 duurzame merken, winkels, belevenissen, fashion rentals én vintagewinkels. Van duurzame tas van MYoMY of plasticvrije sportkleding van Iron Roots tot item uit de kledingbibliotheek Masterpiece of naaiworkshop bij De Steek.


In één keer klaar met de zero waste box van Kazidomi. Van shampoobar tot actieve kool waterzuiveraar... Hiermee geef je een zero waster (to be) écht concrete handvatten om aan de slag te gaan. Code ZEROWASTEPROJECT10 geeft 10 euro korting op het hele assortiment. Code ZEROWASTEPROJECT20LID geeft 20 euro korting op een lidmaatschap. Niet geldig icm andere aanbiedingen


Ik had ZO GRAAG gewild dat ik deze menstruatieonderbroeken een keer als cadeau had gekregen. Want my oh my, dit zijn echte lifesavers. Het period underwear van Snuggs is op een eerlijke manier geproducerd in Europa, gemaakt van materialen als biologisch katoen en TENCEL en su-per-zacht. Je gebruikt een menstruatie-onderbroek als alternatief voor bijvoorbeeld (wasbaar) maandverband, een cup of tampons. Maar je kunt de verschillende items ook combineren. Ik gebruik de menstruatie-onderbroeken van Snuggs nu al een paar maanden en heb het aankoopbedrag er sowieso al uit.  Code JESSIE15 geeft 15% korting op het hele assortiment. Niet geldig icm andere aanbiedingen 


Social media and content channels by Nicky & Jessie Kroon

hetzerowasteproject

Nicky & Jessie Kroon Nicky & Jessie Kroon 10k - 50k Micro-channel
De zero waste & sustainability bloggers, sinds 2014. Auteurs Het Zero Waste Project

hetzerowasteproject.nl

Nicky & Jessie Kroon Nicky & Jessie Kroon 10k - 50k Micro-channel
Een zero waste lifestyleblog in Nederland. Tips voor stijlvol duurzamer leven
Share

Access to
the marketplace

If you want to view and compare the profiles and rates of all our influencers. Upgrade your subscription and handpick your favourite influencers to work with or plan a demo to get to know more about the influencers we have to offer.

Sign up