• Influencers
  • Advertisers
  • Affiliates

Kimmichaelis.nl

Kimberly Michaelis Kimberly Michaelis – kimmichaelis.nl

Kimberly Michaelis

Kimberly Michaelis

Offered products

  • Advertorial € 0 - € 250
  • Editorial € 0 - € 250
  • Review € 0 - € 250

Statistics

23k
Views every month
13k
Unique visitors every month
22
Domain Authority
1.2k
695
10.2k

Demographics

Gender

Age

Bang voor de bevalling

2 weeks ago

Ik heb het inmiddels 2 keer gedaan ( of 2,5 keer eigenlijk) en toch ben ik deze 3e keer doodsbang voor de naderende bevalling. How come?


Ik plaatste een aantal dagen geleden bovenstaande foto op Instagram met de tekst dat ik wel een peptalk kon gebruiken omdat ik bang ben voor de bevalling. Ik ontving zulke lieve en motiverende berichtjes ♥ Ik heb aan de hand daarvan besloten om er toch een klein blogje over te tikken. Wie weet helpt het mijzelf een beetje door de laatste (zware) en bange loodjes heen.

Waarom ben ik bang? 
Deze vraag kwam regelmatig voor tussen de reactie. Waarom ben ik bang voor bevalling. Zal ik je vertellen dat ik daar geen antwoord op weet? Ik heb geen nare ervaring gehad met bevallen. Integendeel juist. De bevalling van Vajèn liep zo soepel en vlotjes dat ik nauwelijks doorhad dat ik aan het bevallen was. De bevalling van Esra duurde daarin tegen wel een stuk langer. Met de weeën. Het persen was eigenlijk gelijk. Hoewel het natuurlijk wel een groot verschil maakt of je een baby met 36 weken eruit perst of eentje met 40 weken 😉 Maar goed dat is weer een ander verhaal. Ik heb de weeën van Esra als compleet gestoord ervaren. Ze bleven maar komen en ik weet nog goed dat ik bleef roepen "ik kan niet meer". Deze begonnen lichtjes rond 14:30 en de volgende ochtend om 06:21 kwam mevrouw ter wereld. Dat was best pittig. EN dan heb ik het nog niet eens gehad over de naweeën. Oh god die vond ik nog erger dan de weeën zelf. Echt hoor! Maarja, ik heb het toen ook gedaan en je hebt daarnaast ook totaal geen tijdsbesef. Terwijl de mensen om je heen je de seconden waarschijnlijk weg zien tikken. Geen nare ervaringen, wel pittige ervaringen maar niet om bang te zijn... zou je denken!

Toch ben ik bang. Sinds ik weet dat er een mini mensje in mij groeit, weet ik ook dat deze er op een gegeven moment weer uit moet. "Er is er nog nooit één blijven zitten" zeggen ze wel eens toch? De hele zwangerschap flitste zo af en toe voorbij dat er ooit een moment zou komen dat ik moest gaan bevallen. Maar dat leek toen nog zo ver weg dat ik ook geen zin of überhaupt tijd had om daaraan te denken. Nu is dat wel ietsje anders.... want met nog maar 6 kleine weekjes op de teller begint het akelig dichtbij te komen. Mijn lichaam laat dit dan ook best weten. De mini spruit ook 😌 Overal tegenaan boksen!

Waar ik nu tegen aanloop:


  • Het idee dat ik moet bevallen kan ik nog enigszins verdoezelen. Want: Het moet er toch uit. Maar het idee dat ik die weeën weg moet puffen maakt mij op de één of andere manier bang! 
  • Ik heb nog 2 kleine meisjes en bij het idee dat ik op een waardeloze tijd zou moeten bevallen of eventueel naar het ziekenhuis zou moeten, maakt mij ook bang. Ik wil helemaal niet dat mijn gezin verdeelt zit terwijl ik bezig ben met bevallen. Laat staan het moment waarop je kleinste spruitje ter wereld komt. 
  • Deze zwangerschap verloopt zo soepel dat ik daar wellicht een klein beetje bang van ben geworden. Bij Vajèn hebben we natuurlijk het nodige meegemaakt en bij Esra, die kleine dwarsligger versie gehad. (draaien van je kindje in je buik). Juist omdat het zo goed gaat ben ik bang dat er toch straks iets niet goed gaat, wat het dan ook moge zijn! 
  • Is mijn lichaam wel klaar voor de bevalling? Ben ik niet te moe? En mijn bloeddruk dan? Allemaal van die kleine dingetjes die ook mij na 2 bevallingen eerder erg onzeker maken. 


En toch is het raar... ik was bij de eerste en tweede totaal niet bang. Ik liep zelfs al 2 en halve dag met weeën van Vajèn en wandelde daarna gewoon easy cake met 5 cm het ziekenhuis in. Pfff! Ik zou er zo weer voor tekenen, zo een bevalling! Ik hoop oprecht dat dit kleine meisje een perfecte tijd uitzoekt. Bijvoorbeeld als mijn andere meiden lekker liggen te knorren, de volgende ochtend wakker worden en kunnen spieken bij hun zusje! Dat is toch de meest magische manier? Een kopie van wat ik heb gehad tijdens de bevalling van Esra. Ik zal hier ooit nog een uitgebreid verslagje van tikken. ( wat ik steeds vergeet )

Anyhow, het moet er toch uit! Ik probeer mijn mindset ondertussen te verzetten door het lezen van badbevallingen. Ook zo iets magisch wat ik uit zou willen proberen; In bad bevallen. Mocht dit niet lukken, dan in ieder geval mijn weeën proberen op te vangen in bad. Lijkt mij heerlijk. Zeker na het lezen van al die fijne en positieve verhalen. Wil je dan zelf ook graag in bad bevallen Kim? JA! Als het even kan wil ik deze keer in een bevalbad bevallen. Het is dan ook de laatste zwangerschap, dan zijn wij een compleet gezinnetje van 5. Papa, mama en 3 prachtige dochters. Dus de laatste bevalling wil ik iets anders. Eerder dacht ik aan een baarkruk. Zo eentje die lijkt op een wc. Na mijn Google search kwam ik er per toeval achter dat op je rug bevallen helemaal niet zo natuurlijk is. Onnatuurlijk werd het zelfs genoemd. Vroeger zaten vrouwen op een baarkrukje en zo werd hun kroost geboren. Heel natuurlijk met de flow mee. Ik werd zo enthousiast dat ik dit meteen voorstelde aan mijn verloskundige. Die vertelde mij dat het wel mogelijk was, maar omdat dit al mijn 3 bevalling zou zijn, zou het ietwat tricky kunnen zijn met uitscheuren. OK doei! Daar wil ik niks over horen. geen baarkruk voor mij. Zij stelde een badbevalling voor en zo werd het idee "geboren" ha!

We hebben gelukkig een vrij grote badkamer waar het bad prima in past en dan is er zelfs nog ruimte voor de de verloskundige en de kraamzorg om te wandelen. Maar we weten (de mama's die al een keer zijn bevallen) dat je een bevalling simpelweg niet kunt inplannen. Hoe verdomde makkelijk dat ook geweest zou zijn. Niemand weet wat voor bevalling je krijgt, hoe het loopt, hoe je er zelf onder bent op dat moment.. allemaal raadsels!Voor hetzelfde geldt loopt deze bevalling zo snel en soepeltjes dat ik niet eens het bevalbad haal. Goh fingers crosed! 😌

En nu stop ik met bang zijn!! Voor 5 minuten! 


Ik kan hier zó slecht tegen

2 weeks ago

"WINKEL PERSONEEL VAN EEN KLEDINGZAAK: ZOEKT U IETS? MIJN VADER: JA, EEN BANKSTEL"

Van die momenten dat je iemand zou willen wurgen omdat je je mateloos irriteert? Been there done that. Oke ik heb niet echt iemand gewurgd hoor! Zeker nu mijn hormoonhuishouding helemaal on top of the sky is kan ik mijzelf behoorlijk snel irriteren.


#1 Iemand die harde snoepjes door kauwt en blijft kauwen tot het pulp is. Juk! Kippenvel krijg ik ervan. Of iemand die niet weet hoe je een banaan hoort te eten. Dus in plaats van normaal kauwen, lekker smakken en die geplette banaan van link naar rechts ziet schuiven!

#2 Mensen die in de supermarkt, als je staat te wachten in de rij met hun karretje tegen je aan blijven duwen. Waarom? Ik kan niet op de loopband plaatsnemen. Blijf.Foei.Af.Koest!

#3 Ik als 29 jarige snotneus slaapt nog fijn met haar slaapdoekjes (aka gastendoekjes). Niets om je voor te schamen. Maar als 1 van de doekjes zo maar in rook opgaat midden in de nacht kan ik straal in paniek raken!

#4 Van die mensen die in openbare toiletten niet de moeite kunnen nemen om hun remsporen uit de wc te verwijderen, laat staan de wc "normaal" door te trekken, waardoor je dus naar een vies hoopje aan het staren bent terwijl je alleen maar even heel snel naar de wc moest om je plasje te deponeren!

#5 Mensen die hun handen niet wassen nadat ze een dikke boodschap hebben neergekwakt en vervolgens lekker in in hun gezicht wrijven of nog erger.... JOUW aanraken!

#6 Wanneer de tv zo loeihard staat dat ik mijzelf niet eens meer kan horen nadenken of ademhalen. Sorry lieve wederhelft 😂

#7 Wanneer je wacht op belangrijk pakketje en het weekend eroverheen valt waardoor je dus tandenknarsend het weekend door moet komen grrrr!

#8 Rommel! Op dit moment kan ik niet (ECHT NIET) tegen rommel. Dan bedoel ik geen speelgoed van de meisjes, maar gewoon echt rommel. Ik krijg het er Spaans benauwd van.

#9 Wanneer ik zin heb in iets, maar de winkels besloten om dicht te gaan (want sluitingstijd). Maar ik heb zin in Magnum ijs......

# 10 Bij andere mensen naar de wc.... oh nee ik hou het liever 3 dagen op! En als ik toch moet kies ik ervoor om boven de pot te hangen. Ik kan niet op de bril gaan zitten. Nooit!

#11 Wanneer ik zelf de was vergeet uit de wasmachine te halen en ik dus deze was wéér opnieuw moet aanzetten. Van vieze zweetvoeten wasgoed lucht is nog nooit iemand vrolijk geworden. Dit is trouwens lopende band werk atm. Iets met zwangerschapsdementie

#12 Wanneer mijn kids naar bed gaan zonder de gehele dag ook maar 1 stukje fruit te eten. Ik kan hier zo slecht tegen. Zo slecht dat ik er zelfs wakker van kan liggen 's nachts.

#13 Wanneer ik iets in mijn hoofd heb, precies zo en het uiteindelijk toch anders gaat. Niks autistisch. Ik kan er gewoon niet tegen dat andere mensen mijn eigen fijne planning in de war trappen alsof het niks is.

#14 Goedbedoelde adviezen (aka betweters) GO.AWAY.PLEASE!

#15 Winkel personeel welke meteen op je af komen rennen zodra je een stap in de winkel zet en aankomen met de vraag "Zoekt u iets of kan ik u helpen". Ja door mij met rust te laten AJU! Het meest irritante wat je kunt doen. Ooit iets soortgelijks mee gemaakt met mijn vader. Die kreeg de vraag in een kledingzaak "zoekt u iets" naar zijn hoofd gegooid waarop zijn antwoord was... JA een bankstel 😅

Misschien moet ik hier even een lijn trekken en stoppen met mijn gehaat 😂 Of toch een deel 2?


Iets herkenbaars op het lijstje?  

Positiekleding bij de Lidl + meer voor mama en beeb

2 weeks ago

Je zal maar weinig tot geen tijd hebben voor het lezen van foldertjes. Dan ben ik je reddende engel deze dag ( thank me later ) want, Lidl heeft vanaf Donderdag 12 April eindelijk weer positiekleding. Yasss! Als je enig idee hebt hoe lang ik hier op heb gewacht ha. Nu ik zelf aan het einde van mijn zwangerschap loop koop ik niets meer, maar ik weet dat veel andere dames hier wel iets aan hebben. Dus bij deze. Check samen met mij even de leuke aanbiedingen! Ik heb al eerder geschreven over de leggings van Lidl en hoe verliefd ik daarop ben geworden. Nu hebben ze positieleggings. Te leuk! Benieuwd of deze net zo fijn zitten als de "normale" leggings. En voor die 5 euro'tjes kun je niet vies lopen. 


Een voedings-BH is niet geheel overbodig. Mits je borstvoeding gaat geven natuurlijk. En weer die prijs he... Naast de BH's heeft Lidl vanaf Donderdag ook zwangerschapsjeans in de aanbieding in 3 verschillende kleurtjes voor maar € 12.99. Waar koop je daar tegenwoordig nog een zwangerschapsjeans voor?


Als we de afdeling positiekleding hebben gehad komen we bij de andere baby attributen die erg handig kunnen zijn. Een babyfoon bijvoorbeeld en dat voor maar € 30,- Werkt op netspanningsadapter of batterijen EN met geïntegreerd nachtlampje. Voor een leuk prijs van € 50 heb je een Luliplu 2 in 1 foodprocessor voor het maken van verse babyhapjes. Love it! Je kunt de verse ingrediënten stomen en daarna direct pureren. Kind kan de was doen!

 
Ook komt er Donderdag een voorhoofd en oorthermometer in het schap van de Lidl te liggen voor 13 euro! Een musthave voor alle nieuwe mama's in spe. Oke... voor de baby natuurlijk! Zet 'm op je lijstje!


En als je dan toch bezig bent met je rondje Lidl kun je net zo goed even stoppen bij de pyjama afdeling. Ideaal voor in je vluchttas die je natuurlijk ruim van te voren klaar hebt staan. Lekker comfi kleding mee nemen is de ultieme tip. Net zoals slippers trouwens en laten ze die dan ook op het juiste moment bij de Lidl hebben 😉

Als je slim bent zet je donderdag vroeg je wekker wil je iets scoren uit de collectie. Uit ervaring weet ik dat alles vrij snel weg is. Een gewaarschuwd mens telt voor 2.


Wat wil jij als mama to be uit de collectie hebben? 

Websites by this publisher

ui-button
WebsiteViewsUniqueSocialPrice
kimmichaelis.nl 23k 13k 1.2k 695 10.2k € 0 - € 250

kimmichaelis.nl

23k
Meer dan alleen mama
Share