MediaKit of kimmichaelis.nl

Kimmichaelis.nl


kimmichaelis.nl

Offered products

  • Advertorial € 0 - € 249
    Example
  • Giveaway
  • Link € 0 - € 249
  • Review
  • Sponsored article
  • Video

23k
Views every month
13k
Unique visitors every month
17
Domain Authority

Kimberly Michaelis

Kimberly Michaelis

Gender

Age

Language

Dutch

Social Media

Boeken die ik vroeger heb verslonden

1 day ago


Ik was een echte boekenwurm. Ik leerde razendsnel lezen en schoot met de avi's omhoog op de basisschool Ik vond het namelijk ge-wel-dig om te lezen. EN natuurlijk ben je reten trots als je weer een boek uit hebt gelezen. Vandaag deel ik een aantal boeken die ik vroeger heb verslonden.


Het jammere is dat ik nog maar een aantal boekjes in mijn bezit heb van vroeger. Waarschijnlijk vroeger allemaal zoek geraakt door verhuizingen. Eeuwig zonde! Ik had het namelijk erg leuk gevonden als ik mijn kids zou kunnen voorlezen uit de boeken die ik zelf heb gelezen. Na wat zoeken op het wereld wijde web kwam ik erachter dat eigenlijk alle boeken van die tijd, nog steeds verkrijgbaar zijn. Te leuk!

Lees ik nu nog? Nee! Dus te weinig.. althans ik lees de meiden voor maar daar houdt het ook mee op. Wat ooit normaal was zou nu een heerlijke droom zijn. Drankje in je ene hand en een goed boek in je andere hand. En dan ook pas stoppen met lezen als het boek uit is. Heerlijk toch?!


Om het spits af te bijten; Tegenwoordig heb je ze in alle soorten en maten, de persoonlijke naam boeken. Dit bestaat al zolang als ik mij kan herinneren. Tsja, nu alleen in een nieuw jasje. Ooit kreeg ik een klein vierkant boekje van mijn tante. Tante Nel. En guess what? Ik speelde de hoofdrol in dat boekje en dat vond ik toen zo bijzonder, dat ik, Kimberly gewoon in dat boekje voorkwam. Ohja, samen met mijn teddybeer.

 Check vooral even de datum; 1993 Oh wauw! Toen was ik 4 jaar. Dat dit boekje al die verhuizingen heeft overleefd is mij echt een raadsel, maar blij als ik ben dat hij nog in mijn bezit is. Ik bedoel, het is toch een soort nostalgie voor jezelf en eigenlijk een berg emotionele waarde. Heb je het stukje hierboven gelezen uit het boek? Bert en Ernie komen er zelfs in voor ha! Ernie was ook mijn grote vriend. Daar weet mijn mams nog wel wat leuke verhalen over te vertellen. Ik heb zo ongelooflijk vaak dit verhaaltje gelezen en wat is het dan te gek om er nog eens in te bladeren.

Het boek is zo oud dat er allerlei vreemde en vooral smerige vlekken op de kaft van het boek zitten, die ik er zelfs met grof geschut niet af krijg! 
Ha en dan nog zo een echte echte oldtimer met heel veel emotionele waarde. De Wriemelbeestjes. Volgens mij niet echt bekend. Dit boek hoort namelijk bij de reeks van de Sesamstraat boeken. Ik weet niet meer precies hoe dit zat, maar zie het als een soort abonnement en dat je dan van een bepaalde reeks de boeken ontvangt. Iedere week of iedere maand. Zo ook dus met deze te gekke Sesamstraat boeken. Ik weet nog maar te goed dat ik dag in dag uit naar Sesamstraat kon kijken. Vooral Tommy was mijn grote held. Was hij een dag niet geweest dan vloeide de traantjes. Zo wist mijn moeder te vertellen.

Nou goed, de Wriemelbeestjes. Mijn moeder heeft dit verhaal tot in de treuren voorgelezen. Waarnaar ik uiteindelijk het verhaal uit mijn hoofd kende en mijn moeder dacht dat ik al kon lezen haha.


Alle Sesamstraat boeken hebben voor en achterin het complete alfabet staan. Hier heb ik ook heel wat mee geoefend hoor! Briljant bedacht!
De Wriemelbeestjes, ja wat zijn het eigenlijk? Een soort klei-achtige beestjes met vleugels! Geen idee, ik heb ze tot op de dag van  vandaag nog nooit gezien in het echt. Anyways, We hebben meneer en mevrouw Wriemel en hun zoon Wriemeltje en dochter Wriemelientje. Wonend in een koekjes doos in een plantenbak. Zo geobsedeerd dat ik was van het koek doosje! Ze sliepen in luciferdoosjes en hun stoelen bestonden uit kurken van flessen. Oh en ze aten uit dopjes. Uiteindelijk belande ze in een poppenhuis maar dit bleek toch niet echt een succes te zijn. Als ik dit zo vertel krijg ik weer helemaal zo een gevoel dat ik had als klein meisje.Om even in de Sesamstraat sferen te blijven. Mijn moeder heeft namelijk alle boeken hiervan verzameld. Er zitten zelfs nog cassette bandjes bij. Al deze boeken heb ik met zoveel plezier doorgebladerd en gelezen. Ongelooflijk.

Boeken waar ieder kind iets van kan leren. Zoals inderdaad het alfabet, verschillende knutsel projecten, kleuren, woorden en noem de hele mikmak maar op. Blij dat al deze boeken ook nog bewaard zijn gebleven zodat onze meiden ooit ook in deze boeken kunnen bladeren.Ze staan allemaal netjes opgeborgen zodat ik later de meisjes ook kun voorlezen uit deze boeken!

Dan hebben we ook nog een complete serie van luister sprookjes waar ook cassette bandjes bij zitten. ook deze complete serie heb ik nog allemaal netjes in een kratje zitten. De boeken op zich had ik niet heel erg veel mee. Dat was meer voor als je wat ouder was. Maar omdat dit ook zo een regelrecht jeugdsentiment is mag deze niet ontbreken in het rijtje.
Jaaaaaa Jip en Janneke, gosh! Wat een fijn jeugdsentiment is dit zeg. Helaas heb ik deze mini boekjes niet meer waar ik echt om zou kunnen janken, maar gelukkig zijn deze nog steeds te koop bij o.a Hema.nl en Bol.com. Vandaar ook geen eigen foto helaas. Oh jongens wat was ik gek op deze 2 en die verhaaltjes. Ieder boekje had meerdere verhaaltjes. Vooral het eerste en tweede deel vond ik geweldig. Meerdere keren gelezen en eigenlijk ook gewoon stuk gelezen. Er was niet veel over meer van de kaft. Ik  ben zo benieuwd wat mijn meiden hiervan vinden! 


Ha die Pluk! Pluk van de Petteflet. Hoogstwaarschijnlijk heeft deze ook gewoon geen uitleg nodig. iedereen kent dit ventje en waarschijnlijk heeft iedereen dit boek thuis dan wel gehad. Uhu, ik behoor tot de 2e categorie. Ooit op de basisschool kwam of de meester of juf aanzetten met dit boek. Er werd uit voorgelezen en nadat het boek uit was moest en zou iedereen dit boek hebben. Yes ook ik! Wat ik mij vooral nog kan herinneren is dat ik verliefd was op de kaft van het boek en de bladzijdes die zo heerlijk nieuw roken. Ik heb trouwens geen flauw idee wat er gebeurt is met het boek...

In dezelfde categorie hebben we natuurlijk ook nog de vrolijke Otje! Er is zelfs een serie van het boek gekomen. Deze heeft net zo min uitleg nodig , toch?! Vooral de plaatjes kijken vond ik erg fascinerend in dit boek. Net als de voorgaande pareltjes heb ik deze ook niet meer in mijn bezit. Maar die goeie oude tijd he....


Oooohhhh Pinkeltje! Deze mag absoluut niet ontbreken in mijn lijstje! Goh wat heb ik hier veel boeken van verslonden zeg! Samen met moeders hebben wij heel wat kringloopwinkels uitgespit om nieuwe exemplaren te bemachtigen. Ik had er echt ontzettend veel. Op verjaardagen ontving ik ook altijd een aantal Pinkeltje boeken. Geweldig vond ik het! 

Nog een oldie but goldie! Barbie. Sjonge jonge, hier heb ik er ook ontelbaar van gelezen en overigens ook gehad. Zelfs dubbele. Iedere maand of week(?) kreeg je dan zo een fantastische roze doos in de brievenbus met daarin een Barbie boek met een nieuw verhaal. Ik was er zo dol op. Zonder twijfel was ik een echt barbie meisje en wat was ik blij dat ik samen met mijn zusjes - zelfs op oudere leeftijd met barbies kon spelen haha! Nu met weer 2 meiden in huis heb ik ook weer een goed excuus om met barbie poppen te spelen, oke samen met de meiden dan he?! 

Ha, de boze heks! Ik heb geen idee meer welke ik vroeger heb gelezen. Er zijn er namelijk meerdere. Maar toen ik dit boek had gelezen ben ik zelf begonnen met het schrijven van een eigen verhaal. In dezelfde trant, maar dan ietsje anders. Dit schreef ik in een notitieblok. Ik bleef schrijven en schrijven en schrijven. Uiteindelijk is dit notitieblok ergens anders beland en heb hem nooit meer teruggezien. Wat zou het leuk geweest zijn als ik dit nog een keer door had kunnen lezen. 

Een groot fan, een heel groot fan was ik van de Kippenvel boeken. Ik heb elk boek in mijn bezit gehad en net als Pinkeltje kreeg ik met verjaardagen, sinterklaas of kerst de Kippenvel boeken. Geweldig!! De boeken waren ook binnen een mum van tijd uit. 
                       


Carry Slee, tsja wie kent haar niet en vooral haar boeken uit de jaren '90 als Spijt en Afblijven. Fantastische boeken die je stuk voor stuk gelezen moest hebben. Ik werd er altijd erg door gegrepen en las de boeken ook vaak in 1 ruk uit. Snelle lezer 😉 Ik heb Afblijven zelfs vaker gelezen. Spijt, ook een onwijs mooi en vooral verdrietig boek. De verfilming ervan heb ik ook meerdere keren gekeken. Blijft ontroerend en hoe vaak je deze film ook kijkt, iedere keer weer breekt je hart in duizenden stukjes. 
Goh, ik besef mij ineens dat ik nog wel uren doorgaan kan met boeken die ik vroeger heb verslonden. Het zijn er teveel. Misschien leuk om nog eens een extra blogje van te maken? Er komen ook een aantal onwijs leuke blogjes aan over de kinderboeken van dit moment. Making new memories with the girls! 
Welke boeken las jij vroeger? 

Unicorn koekjes van Cindy

3 days agoVandaag iets waar je zonder twijfel je vingers bij af zult likken en tegelijkertijd het kwijl langs je mondhoeken van uit je mond stroomt, namelijk echte Unicorn koekjes van Vancindy.nl Ja, inderdaad Unicorn koekjes! Lees snel verder dan vertel ik je er alles over!


Je kon er niet omheen, Vajèn haar 2e verjaardag! Deze verjaardag moest voornamelijk in teken -of thema- zijn van Unicorns. Een heerlijke candy table, uiteraard helemaal zelfgemaakt waar ik je later deze week alles over ga vertellen. Maar daarbij horen natuurlijk ook overheerlijke en prachtige unicorn koekjes. En die kreeg Vajèn, van Cindy. Maar first things first. Wie en wat is Cindy?

Cindy is eigenlijk een behoorlijke duizendpoot als het neerkomt op bakken. Ik ben stiekem een beetje jaloers op haar bak skills, want wat maakt zij ontzettend mooie creaties. Niet alleen maakt zij alle creaties zelf, je kunt bij haar ook meerdere workshops volgen. Bijvoorbeeld een workshop voor het maken van Frozen koekjes. Hierbij worden er 3 koekjes versierd met royal icing. (suikerglazuur) Je krijgt daarbij ook uitleg hoe je de koekjes bakt, en hoe je de icing maakt en verwerkt. Last but not least krijg je er ook nog een werkboek bij met daarin alles uitgelegd zodat je na de workshop zelf ook thuis aan de slag kunt. En uiteraard is de workshop ook geschikt voor beginners!

Niet alleen voor een koekjes workshop kun je bij Cindy terecht, nee! Ze biedt ook een basisworkshop aan voor het decoreren van taarten. Dus hoe je een taart vult, afsmeert en bekleed. Erg leuk als je zelf bijvoorbeeld aan de slag wilt gaan met het maken van een verjaardagstaart voor je mini. Daarnaast kun je ook nog een vervolgworkshop volgen waarin  je alles leert over een stapel taart maken. Hier kun je alle workshops rustig doorlezen en bekeken. Ik weet zeker dat er iets leuks voor je bij zit!


Ook super leuk is de mogelijkheid tot het geven van kinderfeestjes bij Cindy. Ben je dus compleet inspiratieloos wat betreft een leuk kinderfeestje is dat hoogstwaarschijnlijk de beste aanrader. Van cupcakes versieren tot model voor 1 dag feestje. Ja zelfs dat laatste behoort tot 1 van de mogelijkheden. Enne, als je kleine spruitje zijn of haar eerste verjaardag nadert; Je kunt bij Cindy ook terecht voor een cake smash fotoshoot!  Te gek! Esra mag over 6 maanden alweer haar eerste kaarsje uitblazen dus een cake smash hoort daar natuurlijk bij. As I said.. Cindy is een echte duizendpoot!

Je kunt bij Cindy dus terecht voor verschillende workshops, fotoshoots en koekjes, maar je kunt ook bij haar terecht voor verschillende benodigdheden voor het bakken van koekjes in haar webshop; www.webwinkelvancindy.nl  Hoe leuk is het dat je na het volgen van een koekjes workshop je bij Cindy ook nog eens je spullen kunt aanschaffen!? Dat maakt het bakken van koekjes thuis helemaal compleet.

En dan nu, het hoogtepunt van dit blogje. Namelijk de Unicorn koekjes waar ik zelf niet over uitgepraat raak! Vajèn heeft in ieder geval iets van haar mama... de grote liefde voor unicorns. Alhoewel Vajèn het nog steeds paarden vindt. Het mag de pret niet drukken! Ook zij is helemaal stapel op de koekjes en maakte haar verjaardag compleet. Niet zo gek als je ze eenmaal hebt geproefd en gezien hoor. Eigenlijk is het bijna zonde om ze op te eten!


Laat ik er ook even bij vertellen dat dit niet zomaar een koekje is. Want zoals Cindy zelf zegt; Alle koekjes zijn met de hand gemaakt. Dus ieder koekje is uniek. Stuk voor stuk kleine kunstwerkjes - Aldus Cindy. Dat kun jij - die dit nu leest vast en zeker beamen bij het zien van bovenstaande foto van 1 van de Unicorn koekjes?! Ze zijn zonder twijfel prachtig afgewerkt met oog voor detail. Als je goed kijkt op de foto ie je zelfs dat de unicorn een blosje heeft! Ik ben helemaal verliefd op deze super-bij-ons passende- koekjes. Iets met unicorn mommy's! Het liefst zou ik je de heerlijke geur door het beeldscherm heen wille laten ruiken, want echt jongens.. bij het openen van de verpakking komt er geur vrij... roken alles koekjes maar zo ♥ Dubbel geluksgevoel dus! En dan, dan moet je een hap nemen, zodra dit gebeurt slaan alle stoppen door! Ik kan denk met met 100% zekerheid zeggen dat ik nog nooit in mijn 28 jaren dat ik op deze aardbol rond huppel, zo een vreselijk lekker koekje heb gegeten. Nog nooit! Eigenlijk een genot voor oog en mond. Mag dat ik dat zo verwoorden? Ik kan je nu in geur en kleur alles vertellen, maar eigenlijk moet je nu razendsnel naar www.vancindy.nl vliegen en koekjes bestellen. Daar ga je geen spijt van krijgen! 


Wij ontvingen de koekjes in een grote doos, ontzettend netjes verpakt. Per stuk! Ja, ze waren allemaal nog helemaal in tact. En wil je nog een keer je kin op het toetsenbord laten vallen?  De koekjes zijn namelijk omdat ze per stuk verpakt zijn 3 maanden houdbaar! Yes, 3 maanden!! Mijn kin viel in ieder geval op de grond toen Cindy mij dit vertelde. Je kunt dus ruim op tijd koekjes bestellen voor de verjaardag van je mini of misschien wel voor je eigen verjaardag. Ook een leuk idee, de koekjes na een kinderfeestje meegeven naar huis of wat dacht je van uitdelen op school. Ha, dan steelt je mini zonder twijfel de show met de prachtige creaties van Cindy! 
Wil je het fijne weten over het bestellen van de koekjes bij Cindy. Kijk dan hier
Mocht je het nog niet door hebben gehad bij deze, wij zijn dol enthousiast over de koekjes. Ik kan er niets anders van maken. Ik kan je alleen maar aanraden om even rond te snuffelen op de website. www.vancindy.nl
www.webwinkelvancindy.nl
Facebook van Cindy 

Lieve kleine Esra - 6 maanden mijlpaal

4 days agoOnze lieve kleine Esra, vandaag heeft zij de 6 maanden mijlpaal aangetikt. 6 hele maanden is dit klein spekje al bij ons. Als de dag van gisteren weet ik nog maar al te goed hoe alles begon wat betreft de bevalling. Overigens herinnert dit mij eraan dat ik jullie helemaal nog niet mijn bevallingsverhaal van Esra heb verteld. Komt eraan!

6 maanden geleden maakte wij kennis met Esra en zij met ons. Zo een kleine mini mensje in ons midden waar Vajèn toch wel als een berg tegenop zag. Tenminste, in mijn buik was het allemaal oke hoor. Toch wist Vajèn mij WEER te verbazen want, direct had Esra een hele grote plek weten te veroveren in haar hartje. De eerste avond na mijn bevalling ben ik zo goed als dat kon naar beneden geklommen en Vajèn bleef heerlijke plak kusjes geven aan Esra. Zo bijzonder!

Langzaam hebben wij dit alleen maar meer en meer zien worden tussen de 2 meisjes. Esra kan niet zonder Vajèn en visa versa. Het bekende Winnie zonder Poeh verhaal en eerlijk? Ik was waarschijnlijk wel de laatste die dit had verwacht, want Vajèn is een bijzonder meisje ♥ Ze maakte de meest heerlijke geluidjes samen gepaard met schaterlachen! Dan smelt je hartje - en die van papa ook. Zijn wij niet snel genoeg voor Esra haar speen? Vajèn regelt het allemaal wel!De afgelopen 6 maanden heb ik beleefd als geweldig. Esra is namelijk compleet het tegenovergestelde van Vajèn. Alsof ze niet van huilen houdt. Het is meer mopperen, daar is ze wel een sterretje in. Bijvoorbeeld als ze net niet bij haar speelgoed kan...... maar ook dan is haar grote zus in de buurt om te helpen.

Van alleen maar melkflesjes naar eerste hapjes en ondertussen begint ze eigen smaakje te creëren. Snijboontjes pureren? Pfff wat denken papa en mama wel niet!

Van een totaal vreemde - wat wij na haar geboorte voor haar waren - naar een papa en mama die ze herkend als geen ander.

Van tellen naar de uurtjes die nog geslapen konden worden na haar flesje, naar de nachten doorslapen.

Van niet kunnen lachen naar de meest mooie glimlach en dan vooral als papa en mama haar uit bed halen.

Van alleen maar op haar rug kunnen liggen naar omrollen en tijgeren.

Van bijna niks kunnen zien naar compleet gefascineerd naar de tv staren. Vooral Bumba doet het bij Esra ERRUG goed.

Oh jongens, zo kan ik het lijstje wel oneindig maken. Esra heeft ons een gezinnetje van 4 gemaakt en iedere dag ga ik mijzelf meer en meer beseffen wat ik heb. En dan is er 1 ding wat als een huis boven water staat, moederschap is het allermooiste wat je mee kunt en mag maken ♥  

Heel toevallig heb ik gisteren Esra haar kledingkast - in grote lijnen - opgeruimd en alle kleine maatjes eruit gevist die zij nu echt niet meer past. Ik vond het en der nog wat kleertjes in maat 56. Waarschijnlijk liet ik die de vorige keer in haar kast liggen in de hoop dat ze ze nog wel zou passen. The momlife! Alle kleertjes in maat 62 hebben inmiddels haar kast verlaten en god wat moest mijn hart even slikken. Alles opruimen in dozen en zakken. Wie weet.....ooit...

Ik zou je het liefst nog uren willen vervelen met mijn verhalen over Esra en wat een voorbeeldig kindje het is, maar dat zal ik je besparen. Wat staat er vandaag op de planning? Veel knuffelen met mijn meisjes, heerlijke hapjes voor beide en stiekem gaan wij als echte dames een kleine mini fotoshoot houden. Tot zover heb ik netjes alle mijlpalen van Esra bijgehouden, zowel op foto als de datums die wij nooit meer mogen vergeten en daar hoort uiteraard ook deze 6 maanden mijlpaal bij. Een halfjaar! Nu is het aftellen naar haar eerste verjaardag ha! Iets waar deze mama eigenlijk nog helemaal niet over na wil denken hoor. De tijd gaat al zo snel, te snel.


Wij gaan ons denkbeeldige taartje op smikkelen die Vajèn in haar keukentje heeft gemaakt ♥


Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPriceAdvertise
kimmichaelis.nl
MediaKit: Kimmichaelis.nl
23k
23,000
13k
13,000
1.3k
https://www.facebook.com/kimmichaelis.nl
706
https://twitter.com/kimmichaelisNL
3k
https://www.instagram.com/kimmichaelis.nl
€ 0 - € 249
Share