MediaKit of reisjesronddewereld.blogspot.com

Reisjes rond de wereld

Een overzicht van mijn (nog te maken) reisjes rond de wereld.
reisjesronddewereld.blogspot.com

Offered products

Not yet available

Lisan Schiettekatte

Lisan Schiettekatte

Language

Other

Barcelona bucket list

3 weeks ago

Inmiddels ben ik aan het aftellen voor mijn tripje naar Barcelona en zoek ik ook naar dingen die ik altijd al heb willen doen en nog nooit heb gedaan. Vorig jaar showde ik le boyfriend de stad waar ik al jaren zo gek op was en gelukkig deelde hij die mening. Het nadeel van een stad bezoeken die je al een aantal keren hebt gezien is dat je goed moet zoeken naar dingen die je nog nooit hebt gezien of gedaan. En daarom maakte ik mijn Barcelona bucket list. 


1. De show van Fontana Magica bekijkenIedere keer neem ik mezelf dit voor en vergeet ik het ook weer. Of ik heb de pech dat ik er niet ben op de dagen dat de show is. Dit jaar is dat wel zo en nu wil ik het eindelijk eens met eigen ogen zien. 
2. Genieten van het uitzicht vanaf Bunkers del CarmelVorig jaar ontdekte ik dit nog niet zo toeristische uitkijkpunt en ik genoot er met volle teugen van. Le boyfriend en ik hebben denk ik een uur in het zonnetje over de stad zitten staren en besloten uiteindelijk maar terug te gaan omdat we die dag nog meer wilden doen dan alleen maar dit. Het staat in ieder geval vast dat we dit jaar met de bus gaan. Wat een eind lopen was dat.. 
3. Tapas eten in el RavalWant daar is ons hotel en deze buurt ken ik niet zo goed. Ik heb hier zéker nog nooit tapas gegeten en dat wil ik wel doen. Tussen de Spanjaarden. Prikkertjes afgeven en betalen maar. Fantastisch. 
4. De Sagrada Familia van binnen bekijkenHeb ik ook nog nooit gedaan. Van de buitenkant heb ik de Sagrada Familia al meerdere malen bewonderd en ik vind hem prachtig. Het allerleukste moment was die ene keer dat ik hem niet kon zien en dacht dat ik verkeerd was uitgestapt. Bleek de Sagrada Familia gewoon achter me te staan. 
5. Parc Güell bezoeken met le boyfriendVorig jaar hebben we dit niet gedaan omdat we 1. te weinig tijd hadden, 2. geen zin hadden om zo ver te lopen en 3. we het ook best prijzig vonden. Maar Parc Güell hoort er nou eenmaal bij als je in Barcelona bent en vroeger, toen het nog gratis toegankelijk was, vond ik het fantastisch. 
6. Verdwalen in Barrio Gótico en het allerbeste menu del dia scoren
Gewoon omdat ik Barrio Gótico een fantastische wijk vind en ik hier nog nooit geluncht heb. Ik ben een grote fan van de menu del dia's en waarom deze twee dan niet combineren?

7. Een voetbalwedstrijd van FC Barcelona bijwonen
Misschien hoort dit niet op de bucket list omdat ik de kaarten al gekocht heb én we dit ook al eerder hebben gedaan. Maar we vinden het allebei fantastisch en daarom zet ik het gewoon lekker op de bucket list.

8. Het Olympisch dorp bezoeken
Heb ik nog nooit gedaan. Reden genoeg.

9. Lunch scoren bij de Mercat de la Boqueria
En niet alleen omdat het er zo leuk uitziet. Het is ook nog eens betaalbaar. Alleen nog een leuke plaats zoeken om het op te eten en het is fantastisch.

Er zullen vast nog veel meer dingen in Barcelona zijn die ik graag wil doen en waar ik gedurende de weken van voorbereiding nog achter zal komen. Deze bucketlist zal geüpdatet worden en uiteindelijk een hele fijne bucketlist worden die we hopelijk helemaal kunnen afvinken na ons reisje. En zo niet? Dan gaan we volgend jaar weer lekker terug.

Welke trip zou ik alleen willen maken?

3 weeks ago

Het is vandaag plan a solo vacation day en dat geeft stof tot nadenken. Welke vakantie en/of trip zou ik alleen willen maken? Ik heb voor mezelf een aantal regels opgesteld; zo moet ik er nog nooit geweest zijn, moet het binnen Europa zijn en mag het nou ook weer niet te standaard zijn. Een beetje uitdaging is nooit op zijn plaats natuurlijk.Wenslijst 
Als ik kijk naar mijn wenslijst moet  de nog nader te bepalen stad een lekkere temperatuur hebben - niet te warm en niet te koud -, moet er lekker eten te vinden zijn, moeten er voldoende bezienswaardigheden te vinden zijn en moeten de prijzen ook niet al te hoog liggen.

Welke steden vallen sowieso af?
Helaas vallen Rome, Berlijn en London af, deze zijn te standaard en zou ik tevens niet zo graag in mijn eentje bezoeken. Ook mijn lievelingsstad Barcelona is een no go voor deze trip aangezien ik daar al geweest ben. Gent en Praag zijn ook afgevinkt en zou ik dus niet meer mogen bezoeken. Maar wat dan wél?

Bella Italia 
Ik wil heel graag nog een keer naar Milaan toe. Niet één van de bekendste steden ter wereld en toch een prachtige stad. Wanneer ik een trip alleen zou maken is de kans heel groot dat ik naar Milaan zou vertrekken. Het centrum is, bij mijn weten, niet onoverzichtelijk en het vervoer naar de stad is oké. Maar uiteraard is er ook nog een nummer twee.

Viva España
Ja. Want ik ben gewoon een beetje verliefd op Spanje. Wanneer ik alleen naar Spanje zou vertrekken dan zou ik kiezen voor Valencia. Het feit dat ik een beetje Spaans spreek helpt natuurlijk ook wel bij het maken van deze beslissing. En eerlijk is eerlijk; Valencia willen we toch ook allemaal wel eens zien?

En jij? Welke trip zou jij nog eens alleen willen maken? Laat het me weten want ik ben onwijs benieuwd!


Voorbereidingen voor Barcelona | Hotel

1 month ago

Na uren zoeken, afwegen, wensen schrappen en maar weer verder zoeken is het eindelijk zo ver. Ik vond een hotel in Barcelona wat voldoet aan al onze eisen en er ook nog eens prachtig uitziet! 


We zochten een hotel dat niet te ver van de Ramblas gelegen is, 's ochtends een prima ontbijt serveert, betaalbaar is (uiteraard) en er ook nog eens modern uitziet. Ga er maar aanstaan. In Barcelona zijn zo veel hotels te vinden dat je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Zelf vind ik het fijn om in het overzicht van booking.com mijn wensen aan te vinken en te kijken welke hotels er over blijven. Een beetje scrollen, foto's bekijken en vervolgens boeken via het hotel zelf. Want man o man, wat kan dat veel geld schelen.

Uiteindelijk kozen we voor het Leonardo Hotel Barcelona Las Ramblas. Een hotel gelegen in de wijk El Raval, welke ik persoonlijk top vind en waar wij vorig jaar ook al sliepen. Het hotel beschikt over vier verschillende soorten kamers die variëren in grootte, wel of geen balkon en uiteraard in prijs. We kozen voor een comfort kamer en dit is meer dan prima. Allerleukste extraatje is dat het hotel een zwembad heeft, op het dak! Vindt le boyfriend voornamelijk erg leuk en zal hij misschien niet eens zo veel gebruik van maken, maar who cares.

Toen de keuze gemaakt was bekeek ik de website van het hotel zelf en kwam daar tot de verrassende conclusie dat je jezelf kon registeren en dan 10% korting krijgt op je boeking. Zo gezegd, zo gedaan. En zo betaalden we nog 'maar' €555,66 voor vier nachten in Barcelona. Ter vergelijking; op booking.com kost dezelfde kamer €617,14. Dat is toch mooi verdiend.

Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPrice
No records found
Share