MediaKit of lifeandlizzy.nl

Life and Lizzy♡

Hey hoi! Welkom op mijn blog 'Life and Lizzy’. Met mijn blog wil ik iedereen laten genieten van alle leuke en mooie dingen in het leven. Ikzelf word vooral blij van wandelen in de natuur, koken, groen...
lifeandlizzy.nl

Offered products

Not yet available

200
Views every month
0
Unique visitors every month
11
Domain Authority
The statistics of this website are automatically verified and updated every month by LinkPizza.

Lisanne Elzes

Lisanne Elzes

Language

Dutch

Recept: romige kokossoep met limoen en Granny Smith appel

2 months ago


Tijdens onze vakantie aten we in een restaurant kokossoep. Ik had nog nooit eerder kokossoep gegeten, maar mijn vriend en ik vonden het beiden super lekker dus noteerde ik het op mijn kooklijstje. (In mijn telefoon heb ik lijstje van gerechten die ik nog een keer wil maken of proberen na te maken:) 

Ik wou een romige kokossoep maken dus het was even uittesten wat de verhouding moest zijn tussen de bouillon en de kokosmelk. In mijn supermarkt worden trouwens vele verschillende soorten kokosmelk verkocht. Ik vind het altijd lastig om te bepalen welke kokosmelk het lekkerste is.  Voor dit recept kocht ik daarom een blik goedkope kokosmelk en een blik fairtrade kokosmelk. Bij de fairtrade kokosmelk had ik niet alleen een beter gevoel, maar ik vind het ook veel lekkerder smaken. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: romige kokossoep met limoen en Granny Smith appel  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------   
375 gram (kippen)bouillon uit een potje  375 gram water 800 ml kokosmelk  1 rode peper  1 limoen  3 bosuitjes  soeppan 1 Granny Smith appel  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Snijd de rode peper in kleine stukjes. Giet de kippenbouillon, water en kokosmelk in de soeppan. Voeg de rode peper toe. 
Raps het groene deel van de schil van de limoen en pers 1 helft uit. Voeg toe aan de kokossoep. Snijd de helft van de bosuitjes in smalle ringetjes en voeg ook toe aan de kokossoep.
Breng de kokossoep al roerend langzaam aan de kook. Voeg als de kokossoep kookt de overige helft van de bosui toe en kook nog heel even mee. 
Spoel de Granny Smith appel af en snijd in kleine stukjes. Giet de kokossoep in de kommen. Garneer de kokossoep met een paar plakjes Grammy Smith appel. 

Eet smakelijk! Misschien ook leuk om te lezen:Kruidige pompoensoep met garam masala 
appel bramen crumble

Zomervakantie: tijd voor bezinning & goede voornemens

2 months ago


De zomervakantie is voor mij altijd het moment om te ontspannen, leuke reizen te maken en alle dingen op het werk echt even te vergeten. Als docent heb ik natuurlijk het geluk dat ik 5 weken vakantie heb. Je krijgt dan echt de tijd om alles los te laten. Ik vergeet dan ook regelmatig tijdens de vakantie mijn wachtwoord om te kunnen inloggen op mijn laptop en om in het systeem te komen.....

Tijd voor bezinning 

Veel mensen kijken in december terug op het afgelopen jaar en maken dan plannen en goede voornemens voor het nieuwe jaar. Voor mij is de zomervakantie juist het moment om te reflecteren hoe het gaat en wat ik na de vakantie anders wil gaan doen. 
Zomer 2016 
Afgelopen zomer had ik de volgende goede voornemens bedacht en in mijn telefoon gezet: 

 • Niet werken in het weekend!
 • Max 2 uur werken op donderdag! Daarna hardlopen.
 • Op maandag wandelen.
 • Op dinsdag hardlopen.
 • Op zaterdag koken en ook alvast voorbereidingen doen voor de maaltijd van zondag. 
 • Meer naar de Aldi
 • Op zaterdag naar de markt. 

Nu ik terugkijk op het lijstje met mijn goede voornemens ben ik best tevreden. Voordat ik zwanger werd rende ik in ieder geval 1x per week en mijn vriend en ik gingen meer dan 1x per week wandelen. Op zaterdag ging ik braaf met mijn lijstje naar de markt en daarna ging ik uitgebreid koken. Niet werken in het weekend en op donderdag maximaal 2 uur is misschien wel het minst goed gelukt. Het eerste half jaar ging het redelijk maar daarna ging het toch weer mis doordat ik gevraagd werd voor een project. Op het project kijk ik heel positief terug dus ik vind het niet heel erg dat ik het laatste half jaar meer heb gewerkt.

Blijkbaar had ik ook bedacht dat ik het afgelopen jaar de volgende recepten wou maken. Eerlijk gezegd kan ik mij daar weinig van herinneren. 
 • stoofvlees 
 • panpizza's 
 • tajine recepten
 • gehaktballen 
 • brood bakken
 • gehaktbrood
 • bananenbrood 
 • appelkruimel gebakjes 
 • chocolade lava cakejes 

Stoofvlees heb ik regelmatig gemaakt en ook een panpizza heb ik geprobeerd te maken. Voor het koken met de tajine ben ik nog steeds op zoek naar lekkere recepten. 


Zomer 2017 
Voor aankomend jaar is het wel iets lastiger om te bedenken wat ik zo wil houden en wat ik anders wil ga doen. Op mijn lijstje staan vooral dingen die ik afgelopen jaar al had opgepakt maar waar ik mee ben gestopt door de zwangerschap. Ik kon het bijvoorbeeld op den duur echt niet meer opbrengen om op zaterdag naar de markt te gaan. Ook koken doe ik heel weinig omdat ik dan helemaal geen trek meer heb als we gaan eten. 
Aankomend jaar ga ik in ieder geval minder werken. De afgelopen jaren had ik altijd uitbreiding van mijn contract en werkte is eigenlijk altijd fulltime. Nu ons klein wondertje elk moment kan worden geboren, heb ik besloten om in ieder geval het eerste jaar 3 dagen te gaan werken en 1 dag ouderschapsverlof te nemen. Ook wil ik vooral werken op school en zo min mogelijk werk meenemen naar huis. Inmiddels weet ik uit ervaring dat dit niet helemaal gaat lukken, omdat soms echt nog een les voorbereid moet worden. In ieder geval mag het niet elke week voorkomen en eigenlijk zelfs niet elke maand. Het moet dus echt een uitzondering blijven. 
Goede voornemens 2017
 • 1x per week naar de markt. 
 • Minimaal 1x per week brood kopen bij de bakker i.p.v. de supermarkt
 • Bewust Tv kijken - van te voren wil ik beter nadenken over welke programma's ik echt wil zien en deze programma's dan kijken op televisie of terug kijken via bijvoorbeeld uitzending gemist.
 • Meer etentjes organiseren voor familie en vrienden.  
 • Niet thuiswerken.  
 • Minimaal 1x per week wandelen of hardlopen.  

Maak jij wel eens goede voornemens? Zo ja, doe je dit dan in december of juist op een heel ander moment in het jaar?
Misschien ook leuk om te lezen: Gewoon mooi 'om te doen'


Recept: Oost-Indische kers azijn

Recept: Oost-Indische kers azijn

2 months ago


Je merkt echt dat de herfst in de lucht hangt. In mijn stadsmoestuin kan ik nog steeds veel oogsten en ook de Oost-Indische kers bloeit nog steeds. Die van jou ook? Mocht je nog inspiratie zoeken wat je met de bloemen van Oost-Indische kers kunt maken dan is het misschien leuk om azijn te maken met Oost-Indische kers. Super simpel en een heerlijk resultaat! 


Om te zorgen dat je Oost-Indische kers azijn zo lang mogelijk goed blijft is het belangrijk dat je alle benodigdheden van te voren goed schoonmaakt. Hoe je dit het beste kunt doen lees je hier.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: Oost-Indische kers azijn ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------   
- verse bloemen van de Oost-Indische kers - witte wijnazijn  - leeg flesje  - mes - trechter  - zeef  - lege olie-/azijnfles  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pluk de bloemen van de Oost-Indische kers. Het liefste voordat de zon op de bloemen gaat schijnen. 

Maak het flesje schoon (lees hier hoe je dit het beste kunt doen). Stop de Oost-Indische kers bloemen in het lege flesje. Druk de bloemen van de Oost-Indische kers aan met behulp van de mes en vul de fles zo vol mogelijk met de bloemen. 

In dit flesje hadden nog wel meer bloemen gepast maar
er waren helaas niet meer geschikte bloemen om te plukken

Giet met behulp van de trechter de witte wijnazijn in het flesje. Vul het flesje tot de rand met de witte wijnazijn. Draai de dop op het flesje. 
Laat nu de Oost-Indische kers azijn ruim een week in het licht staan maar niet in de felle zon. 
Zeef de Oost-Indische kers azijn na ruim een week en vang het azijn op in een maatbeker of kom. Maak een olie- of azijnfles schoon en giet hierin de oost Indische kers azijn. 
De Oost- Indische kers azijn is heerlijk om te gebruiken als dressing in een salade en ook super leuk om cadeau te geven!

Misschien ook leuk om te lezen: Aardbeien- watermeloen jelly pudding met agar agarrecept doperwtenspread  

Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPrice
No records found
Share