MediaKit of bonjoli.blogspot.com

Bonjoli

Wonen, verhuizen, Diy, zelf maken, lezen, low budget,
bonjoli.blogspot.com

Offered products

  • Link € 0 - € 250
  • Mention € 0 - € 250

Lizebeth Bonefaas

Lizebeth Bonefaas

Gender

Language

Dutch

Social Media

Homemade Cadeau: Oma's Hot Chocolate

6 days ago

ChocolademelkTe koop in veel soorten en maten. Poeder waar je(warme) melk aan toe moet voegen, poeder waar je alleen warm water aan toe moet voegen, Chocoladeblokjes die je in de warme melk doet, Chocolademelk uit pak, Volle Chocolademelk, Halfvolle Chocolademelk, Magere Chocolademelk, en ga zo maar door. Voor elk wat wils

Voor onze kinderen maakte ik meestal de chocolademelk uit die gele bussen. Je weet wel, die korreltjes waar je dan melk aan toe moet voegen. Best lekker. Je kunt dit ook door de vla doen of door de cake  (ook lekker)

Maar de lekkerste chocolademelk maakte mijn oma vroeger. Van CACAO.
Ik besloot daar eens op terug te grijpen en deed een poging.
Het was heerlijk.

Recept chocolademelkVoor 1 kop chocolademelk heb je dit nodig: 1 theelepel cacao, 2 theelepels suiker scheutje (of zo'n cupje) koffiemelk en een beker melk

Doe de melk in een steelpannetje en verwarm het op het fornuis. Ja echt, dit is véél lekkerder warm dan uit de magnetron. (ik heb geen idee waarom)

Doe 1 theelepel cacao en 2 theelepels suiker in het kopje en meng het alvast een beetje, giet hier de koffiemelk bij. Dat hoeft echt maar een heel klein beetje. En roer dit tot een papje. Giet hier de warme melk bij en smullen maar. 
Dit recept is anders dan veel andere recepten die ik op internet vond. Daar zag ik meestal 1 theelepel cacao en 1 theelepel suiker. Dat vind ik persoonlijk veel te bitter, maar ieder zijn smaak ;-) Je kunt dus een beetje spelen met de verhoudingen.
(Dit is 1 van die recepten die ik graag wil bewaren, en later mee wil geven aan onze kinderen. Net zoals het recept van de spinazitaart en de boterkoek Daarom schrijf ik ze mooi uit. (Dat kan ik ook voor je op bestelling doen)
Oké, dat was 1 kopje. Dat smaakt naar meer.
Chocomelk cadeauNeem een mooie (glazen) pot met goed sluitende deksel. Schrijf hier met glasstift op wat erin zit of maak een etiket dat je op de pot plakt.


Maak je eigen chocolademelkpoeder:
Mix kristalsuiker in de blender (of keukenmachine of staafmixer) tot poedersuiker.
Voeg cacao toe. Altijd de verhouding 2 suiker op 1 cacao toepassen. Dus 2 eetlepels suiker op 1 eetlepel cacao. (Bepaal zelf hoeveel poeder je wil maken) Mix het nog even goed door elkaar zodat de suiker en de cacaodeeltjes goed gemengd zijn. (meng eventueel nog wat vanillesuiker of kaneel of speculaaskruiden naar smaak erdoor, voor een bijzondere smaak) Doe dit mengsel in de  glazen pot. Maak een labeltje waarop staat hoe je het bereiden moet; - Voor 1 kop: 2 theelepels van de poeder, met een scheutje koffiemelk roeren tot een glad papje en dan warme melk toevoegen.
Verpak het mooi en je hebt een fantastisch, uniek, handgemaakt decembercadeau.
Ook leuk om er nog wat kleine marshmallows in een zakje bij te doen om in de hot chocolate te doen.

etiket en labelsWil je dit cadeau maken en het etiket en de labels gebruiken die ik hiervoor maakte? Voor €1,00 stuur ik je de printable als PDF op. Je kunt deze dan zo vaak gebruiken als je wilt.
Wat vind je van dit idee? Zou jij zoiets cadeau geven? Ken je nog een andere leuke (low budget) gift in a jar?


recept chocoladekoekjes

4 weeks ago

Herfst = koekjes bakkenIk weet niet waarom,  maar in de herfst bak ik altijd nog liever koekjes dan anders.Vanmorgen maakte ik chocoladekoekjes. Heel eenvoudig, heel lekker. Ze waren te snel op voor de foto 🙈daarom het recept op een leuke manier geschreven. Ik heb sinds kort een DIY Schrift waar ik zulk soort dingen in maak. Was begonnen met een bullet journal maar dat is niks voor mij (Het kost teveel tijd) Daarom heb ikhet schrift maar een andere functie gegeven. Hier volgt het recept voor eenvoudige chocoladekoekjes: De meeste ingrediënten zal iedereen wel in huis hebben. Het is heel leuk om te maken, en de kinderen smulden ervan. (Ik ook☺)
Omdat ik dit blog meer een huis-, tuin-, en keukenblog wil laten, ben ik nog een blog gestart.  WELKOM op mijn nieuwe blog voor alle creatieve uitspattingen. 

kinderkleren tweedehands

1 month ago

Voor onze dochter was ik op zoek naar kinderkleren. Ik heb deze keer, tegen mijn gewoonte in, bewust gezocht op tweedehands kinderkleren. Op Marktplaats is veel te vinden. Daar worden veel pakketten aangeboden in bepaalde maten. Toch kon ik het daar niet vinden op dat moment. Waarschijnlijk moet je dat dan een hele poos in de gaten houden of eindeloos doorscrollen.
Via Google kwam ik op de site  Aap Noot Mies Kinderkleding. Dat was voor mij een Schot in de roos.
Er is veel keuze in tweedehands kinderkleertjes in allerlei maten. En het zijn merk producten. Voor slechts 30 euro had ik een mooi set bij elkaar gezocht. 3 broeken, een jurk, een trui en een rok.
Vandaag kwam het binnen.

Het ziet er geweldig uit. De broeken (Hema) hebben geen vale plekken op de knieën. En ook de andere kleding ziet eruit als nieuw. Deze webshop komt op mijn favorietenlijstje.Kopen jullie ook tweedehands kinderkleren?  En zo ja, welke shops kopen jullie het dan?

Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPrice
No records found
Share