MediaKit of bonjoli.blogspot.com

Bonjoli

Wonen, verhuizen, Diy, zelf maken, lezen, low budget,
bonjoli.blogspot.com

Offered products

  • Link € 0 - € 250
  • Mention € 0 - € 250

Lizebeth Bonefaas

Lizebeth Bonefaas

Gender

Language

Dutch

Social Media

Cadeautje voor oma

4 weeks ago

Oma jarig. 92 Is ze geworden. Natuurlijk zijn we ff hem geweest. Voor de kinderen ook leuk. Het is hun oude oma.
Ik wil dan ook met een leuk cadeautje komen.
Deze keer kocht ik een potje narcissen. Uit de tuin haalde ik een paar takken van de appelboom. Met nog wat dingen die ik in huis had maakte ik een mooi bloemstuk.

 Wat heb je nodig?: Takken ongeveer 3tot 5 lengte zoals jezelf wilTilantia mos
Garen (acryl garen van de zeeman werkt prima hiervoor)Bloembinddraadbloembolletjes lijmpistoollintjes tangetje om het bloembinddraad door te knippen. Vuilniszak of ander stuk plastic is handig om op te werken.
O ja, die koffie vind ik gewoon lekker :-)
 Leg de takken op elkaar en leg er wat tilantiamos op. Bind dit aan elkaar vast met het bloembinddraad.
 Wikkel het acryl garen om de bolletjes. De uiteinden van het het garen kun je vast zetten met een drupje lijm uit het lijmpistool. Werk het af door met een mooi lintje een strikje bovenaan rond het bolletje te maken.
 Plak de bolletjes op de tak. Plak er nog wat tilantiamos omheen.
Als afwerking steek je wat veren in je bloemstuk. Dit kun je ook vastzetten met een beetje lijm.
Dan ben je al klaar. haha het klinkt sneller dan dat het is, ik ben er nog best een tijdje mee bezig geweest. Ook omdat ik moest uitvogelen hoe het moest.
Het resultaat

Zo vinden wij spruitjes heel lekker en de kinderen koken mee

1 month ago

Spruitjes.
Veel kinderen (en mensen) lusten ze niet. Anderen vinden ze heerlijk. Zo gaat dat ook bij ons in het gezin. Onze ene dochter vind ze heerlijk, maar de rest van het gezin was minder enthousiast. En dat heb je dan in vormen van 'Oh nee, daar heb ik echt geen zin in', tot  'Dat ga ik echt niet eten'
Zelf vond ik het ook niet zo lekker, maar ja, dochterlief vind het lekker, ze zijn heel gezond én niet duur in het winterseizoen.

tips voor de bereiding.Daarom heb ik verder gekeken hoe ik spruitjes wel lekker kon laten zijn.
- niet te lang koken. Ongeveer 10 minuten is lang genoeg. Kook je ze te lang, worden ze bitter- als je het kontje eraf snijdt even een kruisje onder in zetten met je schilmesje.(Dit is om de kooktijd te verkorten)-spruitjes doormidden snijden. Dan nemen ze meer de smaak aan van datgene waar ze mee gekookt worden. -kook de spruitjes met een schepje suiker. (Dit doe ik altijd bij spruitjes)

Onze spruitjesschotel met satéGister maakte ik roerbakschotel spruitjes met saté. De pan was leeg, en we hadden nog wel meer kunnen eten. Onze jongste twee kinderen (9 en 6)hielpen met het klaarmaken. Dat was op zich al een feestje.

Wat heb je nodig? (ik zet geen hoeveelheden neer omdat dat voor iedereen anders is, maak zoveel klaar als je normaal ook zou doen.
Spruitjes
Aardappels
scheutje ketjap
schepje suiker
spekblokjes

Schil de aardappels en snijdt ze in kleine vierkantjes. (zelf sneed ik de aardappels in schijfjes, de kinderen sneden daar dan blokjes van. De scherpte van het mes pas ik aan op de leeftijd ;-) )
Spoel de aardappelblokjes even om en breng ze aan de kook. Heel even door laten koken. Dan afgieten.
Bak ondertussen de spekblokjes lekker knapperig en doe de aardappels hierbij als ze gekookt hebben.
Maak de spruitjes klaar. Dit kan weer heel goed met de kinderen. Het kontje eraf snijden, de losse blaadjes verwijderen en doormidden snijden.
Was de spruitjes en breng ze met een scheutje ketjap en schepje suiker aan de kook. Laat de spruitjes niet langer dan 4 minuten koken. Giet ze af en doe ze bij de aardappelblokjes en spekjes.
Nog even lekker roerbakken.

Wij vinden het heel lekker om hier (zelfgemaakte) satésaus bij te doen.

Je zou nog een uitje of champignons kunnen snipperen en toevoegen (met de spekjes meebakken) Maar dat vinden ze bij mij thuis nog niet lekker (helaas ;-) )

De pan kwam leeg. We hebben gesmuld met elkaar.

De kinderen helpen meeOnze oudste 2 kinderen (12 en 10)  kunnen zelfstandig een volledige maaltijd koken. Dit varieert van een stapel pannenkoeken bakken tot een ovenschotel of nasi of bami. Als ik dit vertel kijken mensen me wel eens verwonderd aan. Maar onze kinderen vinden het leuk om te koken en ik stimuleer het ook door ze te laten helpen. Ze mogen allemaal namelijk in elk geval 1 dag in de week helpen met het klaarmaken van de maaltijd. Dat doen ze op hun eigen niveau. Het is echt leuk als je dat invoert. Misschien   kun je zelf veel sneller de aardappels in blokjes snijden dan je dochter van zes, maar je hebt ook leuke gesprekjes onderling en het is heel ontspannen. Als je zo aan tafel zit aardappels te snijden of spruitjes klaar te maken, heb je direct een mooi ouder kind moment. Ik vind dat erg waardevol en ervaar dat de kinderen het ook fijn vinden. Het is dus niet zo dat het moet, ze vragen er zelf om, en zo leren ze een heleboel. Ze zijn ook trots op de maaltijd die dan op tafel staat.
Zo kan het dus dat onze oudste 2 zelfstandig een maaltijd kunnen klaarmaken, en het leuk vinden.Goede voornemens. Hoe je ze wel vol kunt houden

2 months ago


Afvallen, stoppen met roken, meer sporten, meer sparen, gezonder leven, meer genieten, minder alcolhol gebruiken, iets nieuws leren, minder schulden... Dit zijn een aantal goede voornemens die je vaak zult horen aan het begin van een nieuw jaar.
Het jaar is alweer 16 dagen jong.
Hadden jullie ook goede voornemens toen 2018 begon? Hoe gaat het nu daarmee?


blue mondayGisteren was het blue Monday. Heel eerlijk? Ik heb daar niks maar dan ook ECHT NIKS mee.
Het wordt ook weer lekker uitgemolken door de commercie.
versla je blue Monday depressie met heel veel korting in de sale Het is blue Monday... wij maken je blij Dit ontving ik onder andere in mijn mailbox. Belachelijk!Depressie is iets heel anders dan een blauwe maandag die door één of andere wetenschapper is uitgevonden omdat de feestdagen achter de rug zijn, het loon nog niet binnen is, de vakantie nog ver weg is en de goede voornemens alweer mislukt zijn. (waarschijnlijk is deze term zelfs in het leven geroepen als reclame uiting om mensen aan te moedigen hun vakantie alvast te boeken). Daarnaast is een echte depressie echt niet te verbeteren door het kopen van kleren in een sale of het boeken van een vakantie. Oké terug naar de goede voornemens aan het begin van het jaar.
Ook daar heb ik heel eerlijk gezegd niets mee. Waarom? Omdat ze bij mij toch niet lukken ;-D Daarom begin ik daar al niet eens mee. En ach. Waarom beginnen op 1 januari? Ook na de zomervakantie zou je kunnen beginnen, of in maart.
Klaar met dit artikel dus? Haha Nee hoor.  Ik zat  gewoon te bedenken waarom goede voornemens vaak mislukken en wat je daar aan kunt doen. Misschien kan ik dan ook eens beginnen :-)
goede voornemens waarom halen we ze niet?
Of in mijn geval... waarom begin ik er niet aan?
te algemeen
Vaak worden goede voornemens te algemeen gehouden.
Bijvoorbeeld: ik wil afvallen, of ik wil meer sporten.
Maak je doelen SMART dan bereik je meer.

SMART staat voor Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden.

Stel je voor dat je als doel ik wil afvallen
In het geval van Ik wil afvallen wordt je doel dus eigenlijk:
Ik wil in december 10 kilo afgevallen zijn . Dat ga ik doen door elke dag 3 gezonde maaltijden te eten en geen tussendoortjes. En in het weekenden de alcohol te laten staan. Hierbij ga ik 3 keer per week een half uur hardlopen. (bijvoorbeeld hè)

te grote doelen in 1 keer
Een andere reden waarom een goed voornemen niet werkt is omdat we te grote doelen in 1 keer stellen. Niemand beklimt de mount everest zonder enige training. Om zo'n berg te beklimmen heb je een trainingsplan nodig. Een trainingsplan bestaat uit kleine stapjes die elke keer een stukje verder gaan.
Zo werkt het ook met goede voornemens.

Bijvoorbeeld:  ik wil graag meer bewegen.
Ik kan dan gaan bedenken dat ik elke dag een half uur extra ga bewegen. Dat kan een hele grote stap zijn. Zeker als je liever elke avond lekker op de bank hangt.   Daarom is er een heel mooie methode om dit op te bouwen. Het heet Kaizen.
Letterlijk betekent het: Veranderen om te verbeteren. Een continue verbetering dus.
Deze methode gaat niet uit van grote stappen. Juist niet. Kleine stapjes die je neemt in de richting van je doel.
In het voorbeeld van: ik wil graag meer bewegen kun je dat zo opbouwen:
 loop een rondje om het huizenblok waar je woont. Misschien ben je binnen 5 minuten al weer thuis. Doe dit een aantal dagen op een vast tijdstip. Ga vervolgens steeds een stukje verder. Het is zo veel makkelijker om een structuur op te bouwen .
Net zo werkt het met sparen of gezonder leven.

Boek
In het boek 'de kunst van kaizen'  Beschrijft Robert Maurer dit principe. Het is een klein boekje. Je leest het makkelijk door. Er staan praktische tips in.  Het helpt je concreet om kleine stappen te zetten en zo grote doelen te bereiken. Het boek is ook als E-book te koop .

Ik denk dat ik nu wel kan beginnen met mijn goede voornemens.
Eén daarvan is om 10 kilo af te vallen zonder dieet. Hiervoor ga ik meer bewegen en minder snoepen.
Zo, dat staat zwart op wit.Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPrice
No records found
Share