MediaKit of lizecreatief.blogspot.com

Bonjoli Letters en Lijnen

Een blog met DIY inspiratie voor iedereen. Veel uitleg over verschillende materialen en eenvoudige maar leuke zelfmaakideeën.
lizecreatief.blogspot.com

Offered products

Not yet available

Lizebeth Bonefaas

Lizebeth Bonefaas

Language

Other

Social Media

Workshop creatief handletteren

2 weeks ago

Dit zegt wel genoeg, denk ik. Volgende week dinsdag geef ik weer een workshop. In Grootegast. Tijdens deze workshop gaan we bezig met het maken van mooie achtergronden, en het uitwerken van een quote die je zelf uitkiest en op een kaart gaat maken.
Wil jij ook graag een workshop volgen maar kun je dinsdag niet of zie je het niet zitten om naar Grootegast te komen? Je kan altijd contact opnemen. Als je een groep mensen hebt die het ook graag willen leren, en je hebt een locatie waar we kunnen zitten, kan ik ook naar jullie toe komen.
Reiskosten 19 ct/km. De  1e 5 km zijn voor mijn rekening.

Hier onder zijn wat voorbeelden :


Tutorial Kaart: Hoera een Zoon / Dochter

3 weeks ago

Als er ergens een kleintje geboren is, is het leuk om de ouders een kaartje te sturen.
Niets is feestelijker dan een slinger met allemaal prachtige kaartjes in je huis. En hoe leuk is het dan om je eigen kaartje te maken om naar de kersverse ouders. Een kaartje waarvan je zeker weet dat de ouders er maar één van zullen krijgen omdat jij dat gemaakt hebt.

Deze keer krijg je van mij een tutorial voor een kaartje voor een pasgeboren zoon of dochter.
Omdat ik het heel leuk vind om zelf te experimenteren met achtergronden heb ik weer wat bedacht.
Deze keer weer de techniek met ecolinestiften en  water maar net een beetje anders.
Kijk je mee?

Wat je nodig hebt:
ecolinestiften of gewone stiften of waterverf
aquarelpotloden
waterbrush of nat penseel
wit kaartje 9 x 14 cm
dubbele kaart 

De eerste kaart die ik maakte was voor een meisje. Van de tweede kaart heb ik een tutorial gemaakt.


Stap 1: Snij een kaartje  af op 9 x 14 cm.
Kleur op een stuk plastic met ecolinestiften Je kan hier gewoon een insteekhoes voor gebruiken of een kaartenzakje. Zelf heb ik een wit vel papier gelamineerd en dat gebruik ik als palet.

Net als bij deze tutorial kun je ook andere soorten stiften gebruiken of waterverf.
Stap 2
Spuit het gekleurde vlak in met wat water
Stap 3
Neem een plasticzakje en dep hiermee wat van de natte ecoline op. Druk het vervolgens langs de randen van de kaart. Net zolang tot het niet voldoende kleur meer afgeeft. Herhaal dit totdat je langs alle vier de randen bent gegaan en je tevreden bent over het resultaat. Stap 4Handletter de tekst op het kaartje. Je kan deze printable ook overnemen (met carbonpapier bv).

Stap 5
Kleur bij het woord Hoera de letters verticaal in; links blauw rechts groen. Kleur bij het woord Zoon de letters horizontaal in. Boven blauw onder groen.
Stap 6
Neem een nat penseel of een waterbrush en trek de kleuren door. Begin bij blauw en ga door naar groen. Door het water gaan de kleuren uit de aquarelpotloden nu verlopen.
Stap  teken wat ballonnetjes of hartjes of wat jij leuk vind. Plak het kaartje op een achtergrond.  Met witte gelpen zet ik nog wat streepjes en stipjes in de letters en lichtaccentjes in de ballonnen.
Het meisjeskaartje heb ik op een zwarte dubbele kaart geplakt waar ik met witte gelpen hartjes op tekende.
Het kaartje voor een Zoon heb ik op een design papiertje geplakt wat ik uit een blok van Marianne design had. Dit blok heb ik een tijdje geleden op de markt gekocht. Ik  weet niet of het nog verkrijgbaar is, maar er zijn zoveel leuke en bruikbare blokken met designpapier dat je daar vast zelf een leuke oplossing voor weet.
Maken jullie ook geboortekaartjes dmv handletteren? Ik zou het leuk vinden als je het deelt op de facebookgroep.

Kaartjes vol liefs. Ik daag je uit

1 month ago

4 Uitwerkingen van het woord Liefs. In deze blog laat ik zien hoe ik met dit ene woord vier heel verschillende kaartjes gemaakt heb. En.. ik daag je uit. Het woord Liefs is met brushpen geschreven. In de zijbalk  vind je een printable met het woord. (klik op het plaatje met Liefs  en je komt bij een printbare afbeelding).
Op instagram deel ik een filmpje met nog een manier om dit woord te bewerken met aquarelpotlood.
De basis van elke kaart in deze blog is een wit karton van 15 x 20 centimeter dat je dubbel vouwt.

Nodig:
wit kaartkarton, washitape blauw met glitter, washitape smal zwartwit, en washitape smal I love you to the moon and back. restje kraftkarton. Zwarte (brush)pen en witte gelpen of acrylmarker
Schrijf het woord Liefs op een stukje kraftkarton en snij het in de vorm van een rechthoek. Met witte gelpen of acrylmarker breng je de details aan. Plak schuine banen washitape op de witte kaart. Werk het af met een rand van washitape. Hier plak je het stukje kraftkaart op. Als laatste plak je een heel smal washitapeje horizontaal langs de boven en onderkant.

Nodig:Wit kaartkarton, washitape met verschillende designs, restje kraftkarton. Zwarte (brushpen) witte gelpen of acrylmarkerSchrijf het woord liefs op kraftkarton. Scheur het kraftkarton rondom het woord. Teken met witte pen de details en de hartjes om het woord en een witte rand. Met zwarte brushpen ga je lichtjes langs de rand zodat het randje lijkt alsof het wat verbrand is.
Op de witte kaart plak je banen washitape  en daar plak je het stuk kraftkarton op.
Nodig:Smal roze washitape, donkerblauw linen cardstok en een vel aquarelpapier dat ik op deze manier bewerkt heb. Het was een stukje dat mislukt was en wat ik dus niet helemaal meer kon gebruiken. Verder een roze ecolinebrushpen, een grijze ecolinepen, witte gelpen en roze gelpen. Klein stukje touw.
Snij het blauwe stuk cardstock 9x 14 cm. Plak dat op de witte kaart en plak hier twee randjes met de washitape.
Schrijf met de roze brushpen het woord Liefs op het bewerkte aquarelpapier. teken langs de letters met de grijze ecolinebrush de schaduw, met witte pen de kleine details. Knip het woord rondom de letters uit. Knip uit de rest van het aquarelpapier een labeltje.  Hier maak je met de perforator een gaatje in, zodat je het touwtje erdoor kunt strikken. Plak het woord op het label en plak het label op je kaart.
Hiervoor gebruik je dezelfde materialen als bij de kaart hierboven. en een roze en blauwe ecolinestift.
Snijd 2 rechthoekjes. 1 uit bewerkt aquarelpapier en 1 uit donkerblauw cardstock.
Schrijf het woord Liefs met roze op het bewerkte stukje papier. Met blauw ga je heel dun langs de letters. stempel met de ecolinestift de hartjes op dit papier.
Plak de 2 rechthoekjes op de witte kaart. Teken op het donkerblauw met witte pen kleine hartjes. en kleur een aantal van deze witte hartjes in met roze gelpen.
Plak nog een randje van smalle washitape langs de rand en klaar is ook deze kaart.

Dit waren mijn kaarten met het woord Liefs. Hier is eindeloos mee te variëren. Ik daag je uit om er lekker mee aan de gang te gaan. Op Facebook heb ik een groep gemaakt Creatief met Letters en Lijnen. Ik zou het leuk vinden om elkaar te blijven inspireren en hier je creaties te delen met #Liefsvanlettersenlijnen.  Het kan ook op instagram.

Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPrice
No records found
Share