MediaKit of lotsideasofmarion.blogspot.com

Lots ideas of Marion

Lots ideas of Marion, creaties, inspiratie, tips & trucs en DIY-ideeën.
lotsideasofmarion.blogspot.com

Offered products

Not yet available

Marion Stam

Marion Stam

Language

Dutch

Social Media

Voor iedere gelegenheid een tas

2 years ago

Ik loop al een tijdje rond met het idee om een tas te maken van recycled materiaal, bijvoorbeeld van oude postzakken, spijkerbroeken en natuurlijk ook van vintage wollen dekens.  Op Pinterest had ik wel wat voorbeelden gevonden die mij inspireerden. Maar welk model ik zou gaan maken, daar kwam ik niet uit. Want waar moet een tas aan voldoen?
Want wist je dat:
 • Een vrouw gemiddeld 76 dagen van haar leven besteedt aan het zoeken in haar handtas? 
 • Er gemiddeld 15 verschillende artikelen in een handtas zitten? 
 • Een tas gemiddeld 2,4 kg weegt.

Allemaal grappige weetjes  die tijdens het programma  Wist je dat  aan de orde kwamen.  Toen ik daarover zat na te denken las ik ook de blog van  Huisvlijt  waarin Nicole schrijft aan welke eisen haar ideale tas moet voldoen.  Maar hoe zit dat met mij?  Wat wil ik dagelijks allemaal meesjouwen? 

Als je uitgaat dan heb je niet meer nodig dan een portemonnee, een mobiele telefoon en je huissleutels dus heb je aan een klein model voldoende. Maar in je werktas heb je toch meer ruimte nodig want dan sjouw ik graag dit allemaal mee.
 • een portemonnee
 • een mobiele telefoon
 • huissleutels e.d.
 • een lunchpakket
 • een agenda
 • A-4 map of I-pad.
Kortom voor iedere gelegenheid een andere tas.
Zo maak je een tas van recycled materiaal
Thuis had ik nog een paar oude postzakken liggen waarvan ik een tas wilde maken. Daarnaast had ik een metertje tafelzeil gekocht bij IKEA dat ik leuk vond voor de binnenkant van de tas. 
Een werkbeschrijving én een patroon vond ik op de website van Landleven en ik ben begonnen.

Dit heb je nodig:
 • oude jeans, postzak of wollen deken;
 • voeringstof (ongeveer 60 x 60 cm) of tafelzeil
 • riem of stof voor het hengsel. 
 • Metalen oogjes om het hengsel te bevestigen
 • naaimachine

Aan de slag
 • Knip alle onderdelen van het patroon op maat, één keer uit jeans, postzak of wollen deken en één keer uit voeringstof of tafelzeil.
 • Naai van de voering of het tafelzeil een tasvorm door voor- en achterkant aan elkaar te verbinden en door de zij- en onderpanelen eraan vast te naaien. Op dezelfde manier naait u de buitenkant van jeans, postzak of dekenstof.
 • Naai de flap en het bovenpaneel van stof aan elkaar. Werk de flap eventueel af met een festonsteek.
 • Naai de voering erop, waarbij u de randen van de voering omvouwt voor een nette afwerking.
 • De buitentas draait u zo dat de mooie kant naar buiten wijst. De voeringtas laat u nog even binnenstebuiten gevouwen. Naai de zijkanten en de voorkant van de buitentas en de voering aan elkaar.
 • Nu draait u beide tasvormen in elkaar. Naai het bovenpaneel met daaraan de flap aan de voering waar deze nu nog los zit van de buitentas.
 • Steek de zoom van dit bovenpaneel vervolgens tussen de voering en de buitentas. Hier hebt u nu heel dikke stoflagen, waardoor u deze met de hand vast zult moeten zetten.
 • Als je van een oude riem een hengsel wilt maken. Laat deze door een schoenmaker aan de tas bevestigen. 
 • Zelf heb ik een hengsel gemaakt van oude postzakken en hiervoor mijn eigen naaimachine gebruikt. Maar die had het wel zwaar te verduren.
En dit is het resultaatDit is hem uiteindelijk geworden. Een handzame tas waarin ik prima mijn portemonnee, bril, telefoon en sleutels kan opbergen.

Wil je ook zo'n leuke tas?  In de webshop op  Marion Maakt  vind je binnenkort de leukste tasjes.  
Heb je zelf een idee voor een leuke tas?  Stuur even een berichtje via  Facebook  waar je mij natuurlijk ook kunt volgen zodat je niets hoeft te missen.

Eventjes rustig aan

2 years ago

Misschien vind je het wat stil op mijn blog. Dat klopt. Ik heb niet zoveel geschreven de laatste tijd. Dat wil echter niet zeggen dat ik stil zit.Op dit moment ben ik bezig met een nieuwe creatief projectje en ik ben ook regelmatig "de hort op". Het is tenslotte zomer(vakantie).

Mijn belevenissen en tips en trucs voor een simpel dagje uit voor niet teveel vind je op Mam is de hort op Daar kun je lezen over:

*De leukste blote voetenpaden op een rijtje
Blote voeten paden worden steeds populairder. En er komen er steeds meer. Want het is natuurlijk hartstikke leuk om op je blote voeten door de natuur te lopen en vaak liggen deze paden in de mooiste natuurgebieden. 

*Sneek = meer dan het Snekermeer
Ik ben gestart met mijn bezoekjes aan de Friese elf steden.  Ik begin in Sneek, niet de eerste plaats van de officiële route, want dat is natuurlijk Leeuwarden. Maar het kwam nu eenmaal beter uit om in Sneek te beginnen. En ik zou de gebaande paden verlaten, dus dan mag je wel een beetje van de route afwijken.*Wat je van ver haalt is beter, lekkerder en goedkoper De schoolvakanties zijn nu overal begonnen.  Zelf ga ik deze (school)vakantie maar een paar dagen weg, maar ik kan me nog goed herinneren dat toen we als gezin gingen kamperen het altijd een hoop gedoe was zo'n vakantie voorbereiden. Want wat namen we  een hoop spullen mee. En na afloop van de vakantie namen we ook weer het een en ander mee naar huis. Want in je vakantieland zijn er altijd dingen die ze hier niet hebben of daar net iets lekkerder, beter of goedkoper zijn. Maar wat zoal?*Voordelig uit-eten door zegels te sparen Op dit moment loopt er een leuke actie bij AH waarmee je zegels kunt sparen voor een gratis 2e driegangenmenu in wel 1000 restaurants. Geselecteerd door Iens. Daar wil ik meer over weten  en jij misschien ook. Lees dus even verder want ik heb voor je uitgezocht hoe het werkt.

Kortom genoeg leesvoer voor de komende tijd. 
Wil je meer tips voor simpel weg voor niet teveel volg Mam is de hort op dan op Facebook dan hoef je niets te missen.

Fijne vakantie. Ga jij nog de hort op?

Vaashoesjes van wollen dekens

2 years ago

De webshop Marion Maakt is geopend en naast mijn bekende poefjes kun je hierin ook een nieuwe creatie zien. Namelijk vaashoesjes. Eveneens gemaakt van vintage wollen dekens.

Hoe ik op dat idee ben gekomen kun je lezen in dát doe ik met de restjes waarbij ik ook een mysterieuze foto plaatste van vóór het uiteindelijke resultaat.

Vaashoesjes
Wat is het precies. Het is een hoesje dat je om een fles schuift. Bijvoorbeeld om een lege fles van Appelsientje of Flevosap. Waardoor je tegelijkertijd een bijzondere vaas creëert. 
Op de foto zie je zo'n vaas met een boeketje bloemen uit de kant van de sloot maar ook met een enkele zonnebloem is het een eye catcher. Daarnaast is het een heel voordelig cadeautje voor nog geen tientje en via MARION MAAKT
te koop.
Naast deze geelgroene variant zijn er nog meer kleurstellingen en binnenkort komen er wellicht meer. 

Wat vind je van deze vaashoesjes?

Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPrice
No records found
Share