MediaKit of fitmommarly.nl

Fit Mom Marly

Dé fitmom lifestyle blog waar je welkom bent voor een kijkje in mijn leven als fitmom. Middels deze blog hoop ik zoveel mogelijk vrouwen, moeders, sportfanaten te inspireren! Op deze blog lees je over...
fitmommarly.nl

Offered products

  • Advertorial € 0 - € 249
    Example
  • Link € 0 - € 249
  • Mention € 0 - € 249
  • Editorial / Sponsored article € 0 - € 249
1.5k
Views every month
1.5k
Unique visitors every month
9
Domain Authority

Marly de Lijser - Hannink

Marly de Lijser - Hannink

Gender

Age

Language

Dutch

Social Media

Resultaten week 20!

4 hours ago

Inmiddels zijn we weer een weekje verder! Een regenachtige week! Van het weer word je in ieder geval niet vrolijk. Of ik dat van de weegschaal deze week wel wordt? Ik heb in ieder geval mijn best gedaan. Ik heb heel de week mijn voeding bijgehouden, zodat ik zeker wist dat ik niet teveel zou eten. 

 

Heeft dit ook het gewenste resultaat opgeleverd? Lees snel verder en je komt erachter!

Het was wel even wennen om al mijn voeding bij te houden. Echt weer passen en meten. Als ik  het een graag wilde, dan moest ik wat anders laten. Echt keuzes maken dus. Ik merk wel door je voeding weer bij te houden je toch sneller kiest voor de gezondere versie, want het liefst eet ik gedurende de dag zoveel mogelijk maar met zo min mogelijk calorieën. Op deze manier hou ik mijn lichaam voor de gek en heb je veel minder zin om de mist te gaan. 

 

Hoeveel ben ik afgevallen?

 

Deze week ben ik 0.9 kilo afgevallen. Er is nu totaal 13.1 kilo af. 

 

Qua centimeters ben ik het volgende kwijtgeraakt:

Buik: 0 cm

Taille: 0 cm 

Benen: 0 cm

 

Totaal ben ik qua centimeters kwijt:

Buik: 19 cm

Taille: 12 cm 

Benen: 10 cm

 

Ik ben zo blij dat we weer in beweging zijn. Ik merk het ook meteen aan mijn lichaam dat ik de de ongezonde dingen laat staan en weer bewust kies voor de gezonde producten. Ik heb een minder opgezwollen buik, wat toch wel een hele fijne bijkomstigheid is. Nu even nog doorpakken zodat ik snel mijn doel kan behalen. 

 

Heb ik honger gehad?

 

De eerste paar dagen heb ik echt honger gehad. Ik moest echt even wennen aan het feit dat ik nu toch minder at dan de afgelopen weken. Omdat ik toen niet bij hield wat ik at, at ik onbewust een stuk meer. Nu had ik weer drie hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes. Dus geen extraatjes. Na een paar dagen raakte mijn lichaam weer meer gewend aan de nieuwe levensstijl en had ik ook minder honger. 

 

Heb ik gesmokkeld?

 

Nee helemaal niet. Ik heb alleen datgeen op wat ik had ingepland voor die dag. Ik heb wel eens moeilijke momenten gehad en gedacht ach één keer iets extra's kan geen kwaad. Maar ik ken mezelf en één keer wordt twee keer en twee wordt drie en dan is heel de week toch al verpest en maakt het me niks meer uit en eet ik weer non-stop extraatjes. Ik wil nu de focus echt weer leggen op het afvallen en daar hoort in mijn geval de juiste voeding bij. Hopelijk kan ik het nu even volhouden. 

 

Hou blijven jullie gemotiveerd?

Opeens loop je een halve marathon!

3 days ago

Het klinkt een beetje raar : Opeens loop je een halve marathon, maar het is wel zo. Ik heb mijn doel bereikt, ongepland eerder. Maar dat houdt niet in dat ik nu stop met trainen, want ik wil natuurlijk nog steeds de halve marathon in Eindhoven lopen. 

 

Hoe komt het dat ik mijn doel nu al bereikt heb en hoe heb ik het ervaren? 

Twee weken geleden had ik de maximale trainingsduur bereikt uit het trainingsschema voor de 15 kilometer, 100 minuten aan één stuk hardlopen. Ik legde in die tijd ruim 18 kilometer af, dus ik was nog maar 3 kilometer verwijderd van de halve marathon. De planning was om verder te gaan met het trainingsschema voor de halve marathon, maar eerst wilde ik een weekje rust. Ik besloot een week niet naar enig trainingsschema te kijken, maar gewoon te lopen waar ik zin in had. Het merendeel van mijn trainingen zouden binnen plaatsvinden en ik wist dat die sowieso niet langer dan een uur zouden duren. Om die reden had ik voor buiten een nieuw rondje uitgestippeld van ongeveer 19 kilometer, zodat ik weer eens ergens anders zou lopen. Vervolgens bedacht ik me dat het misschien ook wel leuk zou zijn als ik naar mijn ouders zou hardlopen, die op een camping in Cadzand staan. Dit zou ook ongeveer 18-19 kilometer zijn. Twee keer in 3 dagen zo'n lange afstand lopen leek me niet verstandig, dus ik dacht ik ga gewoon lopen en ik zie wel waar in eindig. 

 

Zoals gewoonlijk was buienradar niet vriendelijk voor me en stonden er best wat buitjes gepland tijdens mijn loop. Voor de zekerheid maar een jasje aangedaan en gaan! Ik leek er alleen maar niet in te komen. Ik had in tijden niet zo langzaam gelopen. Ik kon maar geen tempo maken en liep 5:50 minuut per kilometer. Voor mijn doen toch wel langzaam. Leuk vind ik dat niet, maar ik had mezelf voorgenomen mij daar niet aan te storen en dan maar een langzame duurloop te lopen. Ik weet alleen wel dat mij dit echt kan demotiveren en de route die ik bedacht had heeft veel uitvalwegen, waardoor ik alsnog naar huis zou kunnen lopen. Daarom besloot ik last-minute voor een NO-ESCAPE route te kiezen. Een route die ik nog nooit had gelopen (ik heb er wel eens met de auto gereden) en waarvan ik wist dat er geen weg terug zou zijn. Ik zou dus moeten doorgaan, want wandelend zou het alleen maar langer gaan duren. Ik schatte dat dit rondje rond de 16 kilometer zou zijn en hoe ik op dat moment liep zou ik daar zeker 95 minuten over gaan doen. 

 

De route zelf was erg saai. Ik liep vooral lange rechte wegen. Het uitzicht daarentegen was mooi en dit gaf mij een gevoel van rust. Ik kreeg steeds meer de smaak te pakken en ik liep, ondanks mijn snelheid, lekker. Normaal gesproken merk ik rond de 35-45 minuten dat mijn lichaam energie nodig heeft en pak ik een gelletje. Dat was vandaag helemaal niet. Dus ik heb mijn gelletje pas na 50 minuten gepakt. Vanaf dat  moment ging ik ook alleen maar beter lopen. Ik heb geen aandacht besteed aan mijn tijd en snelheid, ook omdat ik dit door de voorbij rijdende auto's niet kon horen. Het enige wat ik dacht was: man wat heb ik het warm. De lucht zag er blauw uit, dus tijdens het rennen heb ik mijn jasje uitgetrokken en om mijn middel geknoopt. Niet ideaal, want mijn gsm zat in mijn jasje en die klapte nu telkens tegen mijn benen, maar het was niet anders. 

 

Vanaf een kilometer of 10 liep ik eigenlijk heerlijk, maar vond ik het wel een beetje saai worden. De weg leek oneindig en ik was in mijn hoofd al aan het plannen hoelang het nog zou duren voordat ik thuis was. Op datzelfde moment zag ik een verkeersbord met nog 7 kilometer naar IJzendijke. Oké, ik wist in ieder geval hoever ik nog moest, dus verstand op nul en gaan.

 

Rond de 14 kilometer kwam ik uit bij een punt van een ronde die ik vaker heb gelopen en ik wist dat die ronde vanaf dat punt nog 6-7 kilometer zou zijn. Dit zou dus perfect zijn om de halve marathon te lopen. Alleen zou ik dan deze saaie ronde nog eens moeten lopen en dat zag ik het niet zitten (maar wellicht doe ik het wel in de toekomst). Het was dus kiezen of delen. Op het allerlaatste moment besloot ik de afslag te nemen en te gaan. Want wat is nu nog 6-7 kilometer! Na 1 kilometer dacht ik: is dit wel verstandig? Ik sla een heel stuk van mijn trainingsschema over! Maar ook deze route heeft geen afslagen naar huis, dus ik moest wel. 

 

Omdat ik nog niet verder dan 18 kilometer en een beetje heb gelopen, had ik de man met de hamer wel verwacht. Alleen hij kwam niet. Het leek alsof ik over veel energie beschikte, ik kon goed versnellen. Dit was ik trouwens al aan het doen vanaf een kilometer of 10 en ik liep eigenlijk best lekker. In mijn hoofd wist ik precies waar ik een bepaalde afstand zou aantikken en had nu echt zoiets van: we gaan knallen. Wel in mijn achterhoofd dat ik de halve marathon graag onder de 2 uur zou willen lopen. Ik merkte dat ik mijn tijd van het begin aan het inhalen was en dat dit doel geen probleem zou moeten worden. Het zou niet ruim binnen de 2 uur zijn, maar ik zou het kunnen halen. 

 

Vanaf dat moment liep ik heerlijk, genietend van de omgeving en mijn muziek en voor ik het wist tikte ik de 21.1 Kilometer aan. Dit was echt wel een euforisch moment en vanaf dat moment is de lach ook niet meer van mijn gezicht verdwenen. Ik ben stiekem echt wel heel trots, want ik had nooit verwacht dat ik dit zou kunnen! Oké het was wellicht niet verstandig om mijn trainingsschema te negeren, want ik kan het conditioneel dan misschien wel aan, mijn spieren moeten hier ook aan wennen. Ach dat hebben we de volgende dag geweten.

 

Één ding is zeker: het voelt geweldig om deze afstand af te leggen en nu heb ik alleen maar zoiets van: IK WIL MEER EN VERDER! Maar dat gaan we voorlopig niet doen. Ik ga nu gewoon verder met trainen en zorgen dat ik voldoende afwisseling heb in mijn trainingen qua snelheid, interval etc en hoop dan in oktober een mooie tijd neer te zetten tijdens de halve marathon. Daarna kijken we wel weer verder, maar voor nu geniet ik van het moment. 

 

Zijn er meer mensen die dit gevoel herkennen?

Boodschappen doen met 3 kindjes!

6 days ago

Zoals de meesten van jullie wel weten sta ik er vaak alleen voor en zal ik dus zelf mijn boontjes moeten doppen. Daar horen ook de boodschappen bij. Het liefst doe ik dit natuurlijk zonder kindjes, want dat is net toch een beetje ontspannender, maar dat gaat helaas niet altijd. 

 

Hoe pak ik de boodschappen aan met drie kindjes?

Je kent het wel: rondrennende kindjes in de supermarkt, gillend om een bepaald snoepje en iets verderop een moeder met een wanhopige blik. Ik denk dat velen van ons dit wel eens hebben meegemaakt. Althans ik wel. Onvoorbereid even naar de winkel met een peuter (die niet zijn beste dag heeft) die vervolgens heel de winkel door rent en het ziet als een spelletje dat mama achter hem aan rent. Boze, lachende, bemoeizuchtige blikken van andere mensen in de winkel. Daar pas ik voor. Wat anderen denken maakt mij niks uit, maar ik vind het toch fijner als mijn kind zich gedraagt in de winkel. Tegenwoordig probeer ik het toch anders aan te pakken en probeer ik zulke taferelen te voorkomen. Geheel voorkomen lukt natuurlijk nooit, want het zijn tenslotte kinderen, maar ik doe mijn best.

 

Als het lukt doe ik mijn weekboodschappen het liefst zonder kindjes of ik bestel mijn boodschappen bij de Jumbo en haal ik ze op bij een pick-up point of ik laat de Plus de boodschappen thuisbezorgen. Nu lukt dit niet altijd of ben ik weer wat vergeten en zal ik dus toch met mijn kindjes naar de winkel moeten. Hetzelfde geldt als ik bijvoorbeeld luiers of dergelijke moet kopen. Hoe pak ik dit aan?

 

- Ik probeer vooraf afspraken te maken met de jongens. Ik leg ze uit dat we naar de winkel moeten, wat we nodig hebben en ik vraag of ze lief willen zijn.

- Ik probeer ze bij de boodschappen te betrekken. Ik laat ze helpen met de boodschappen in de kar te doen of uit het schap te pakken. Ze helpen ook altijd met de boodschappen op de band te leggen. Zo zijn ze bezig en dat vinden ze vaak leuk. 

- Ik beloon ze voor goed gedrag. Als ze lief zijn in de winkel (lees: niet alles bij elkaar krijsen), dan mogen ze iets uitkiezen wat ze graag willen eten. Dit kan iets van fruit zijn, een toetje, een ijsje, chipje of koekje. Stiekem is dit gewoon iets wat we nodig hebben, maar dat weten zij niet. Ze weten ondertussen dat ze dit mogen als ze lief zijn, dus vaak zie ik het al terug in hun gedrag. Win-Win. 

- Ik zorg ervoor dat er altijd maar één van de kindjes "los" loopt. Ga ik voor een klein boodschapje, dan ga ik meestal met de wagen. Meestal zitten Evy en Remy dan in de wagen en helpt Jaimey mij in de winkel. Dit werkt erg goed en alle kindjes vinden het wel best. Moet ik een grotere boodschap doen, dan heb ik toch echt een winkelwagen nodig voor mijn boodschappen. Ik neem dan Evy in de draagzak mee. Remy zet ik in de winkelwagen en Jaimey mag lopen of ook in de winkelwagen. Zo kan ik redelijk rustig mijn boodschappen doen. 

 

Door bovenstaande punten toe te passen, lukt het 9 van de 10 keer om de boodschappen te doen zonder driftbui of rondrennend kind. Geheel relaxed is het natuurlijk niet altijd, want ik ben altijd bezig met een race tegen de klok, om ervoor te zorgen dat we zo snel mogelijk klaar zijn en zo wellicht een driftbui voorkom. Maar het is goed te doen en als de kindjes weten waar ze aan toe zijn, mogen helpen en eventueel een beloning krijgen vinden ze het vaak ook helemaal niet erg. Ik zou ze op dit moment alleen niet meenemen om een middagje te gaan winkelen. Gewoon omdat dat gewoon saai is voor ze. Ik herinner me ook dat ik dat vroeger ook echt niet leuk vond en het voordeel voor hun is dat ik toch voornamelijk alles online koop:-).

 

Hoe doen jullie de boodschappen met jullie kindjes?

Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPrice
fitmommarly.nl
MediaKit: Fit Mom Marly
1.5k
1,500
1.5k
1,500
107
https://www.facebook.com/fitmommarly
0 583
https://www.instagram.com/fitmommarly
€ 0 - € 249
Share