MediaKit of fitmommarly.nl

Fit Mom Marly

Dé fitmom lifestyle blog waar je welkom bent voor een kijkje in mijn leven als fitmom. Middels deze blog hoop ik zoveel mogelijk vrouwen, moeders, sportfanaten te inspireren! Op deze blog lees je over...
fitmommarly.nl

Offered products

  • Advertorial € 0 - € 250
  • Link € 0 - € 250
  • Mention € 0 - € 250
  • Editorial € 0 - € 250
1.5k
Views every month
1.5k
Unique visitors every month
10
Domain Authority
The statistics of this website are automatically verified and updated every month by LinkPizza.

Marly de Lijser - Hannink

Marly de Lijser - Hannink

Gender

Age

Language

Dutch

Social Media

Hoe zien mijn trainingen er op dit moment uit?

4 days ago

Een tijdje geleden heb ik mijn doelen voor 2018 met jullie gedeeld. Nog maar een kleine twee maanden en dan staat de eerste halve marathon al op de planning. Het wordt dus hoog tijd om hiervoor te gaan trainen. 

 

Vandaag deel ik met jullie hoe op dit moment mijn trainingen eruit zien en wat ik er aan ga doen om mijn doelen te behalen. 

 

Lezen jullie weer mee?

Naast de Halve Marathon van Tilburg in mei wil ik nog meedoen aan een aantal hardloopwedstrijden de komende maanden. Ik heb al een paar leuke op het oog en deel binnenkort met jullie aan welke hardloopwedstrijden ik nog meer mee ga doen. Het is in ieder geval mijn bedoeling om door middel van deze wedstrijden meer gewend te raken aan het wedstrijd element, niet zo zenuwachtig te zijn en mezelf niet volledig te geven in de eerste minuten, zodat ik voldoende energie heb om nog een eindsprint te trekken. 

 

Afgelopen zomer zat ik om minder leuke redenen thuis en was hardlopen echt mijn uitlaatklep, maar ik kon op moment mezelf wel volledig richten op mijn trainingen en deed vaak 3 lange duurlopen per week. Op dit moment heb ik daar absoluut de tijd en de mogelijkheid niet toe. Ik zit met mijn werk, de kindjes en een man die vaak niet thuis is. En natuurlijk sta ik geregeld op de loopband om mijn trainingen te volbrengen, heb ik geen behoefte aan lange duurlopen op de loopband, dit vind ik toch echt een beetje te saai. Ik zal het deze keer dus met minder intensieve trainingen moeten doen. Dit betekent natuurlijk niet dat ik daardoor mijn doelen niet ga behalen. Ik moet het alleen anders aanpakken. 

 

Op dit moment train ik nog steeds vier keer per week. Meestal zijn dit loopjes van ongeveer 30 minuten en één keer in de week probeer ik minstens 10 kilometer te lopen. Wanneer ik naar buiten kan om te trainen probeer ik een langere duurloop in te plannen. Het liefst loop ik dan 2 keer in de week rond de 10 kilometer, één keer 5 kilometer en één keer een langere duurloop tussen de 16 en 19 kilometer. Op deze manier probeer ik mijn afstanden op peil te houden en hoop ik dat dit voldoende gaat zijn. Gisteren liep ik zelfs zo lekker dat ik uiteindelijk 21.1 kilometer heb gelopen en zelfs mijn tijd van de Halve Marathon van Eindhoven nog heb verbeterd met 15 seconden en dat terwijl ik voor mijn gevoel super relaxed liep. 

 

Verder probeer ik ook minstens eenmaal per week een goede intervaltraining te doen. Ik heb gemerkt dat de intervaltraining van Runnersworld echt zijn vruchten afwerpt. Ik start met 15 minuten warming-up. Daarna doe ik 3x 1.5 kilometer versnellen met 2 minuten dribbelen ertussen en sluit ik af met 15 minuten coolingdown. Ik ga tijdens het versnellen helemaal kapot, maar ik merk dat ik hierdoor het wel steeds beter volhoudt om sneller te lopen. 

 

Het moeilijkste gaat denk ik nog mijn voeding zijn. De vorige keer dat ik aan het trainen was voor de Halve Marathon was mijn voeding echt een rotzooi. Door de langere duurlopen kreeg ik vaak een hongerklop en at ik alles wat los en vast zat, meer onder het mom van: ik heb toch al veel calorieën verbrand. Deze keer hoop ik niet in deze valkuil te stappen en mijn voeding op orde te houden. Dat wordt dus goed mijn eiwitten en koolhydraten aanvullen na een langere duurloop en zorgen dat ik niet zwicht voor suikers en vetten.Ik hoop echt dat dit mij gaat lukken. 

 

Hebben jullie nog tips voor mij?

Loedermoeder

6 days ago

Loedermoeder is een term die je de afgelopen jaren steeds vaker voorbij hoort komen. Er wordt zelfs een prijs uitgedeeld voor de loedermoeder van het jaar. En natuurlijk zijn er moeders die hun uiterste best doen om hiervoor in aanmerking te komen. Of je hier nu trots op moet zijn is een tweede, maar ik denk vooral dat je het met een knipoog moet lezen. 

 

Stiekem denk ik dat in ons allemaal zo nu en dan wel een loedermoeder schuilt. Vandaag deel ik met jullie de situaties dat ik echt een loedermoeder kan zijn. 

 

Lezen jullie weer mee?

Voordat ik met jullie ga delen in welke situaties ik een loedermoeder kan zijn, deel ik eerst met jullie wat er onder loedermoeder wordt verstaan. Een loedermoeder is een imperfecte moeder die af en toe het huishouden en de verzorging van de kinderen laat versloffen. Een loedermoeder is per definitie geen slechte moeder, maar een moeder die op sommige momenten een steekje laat vallen. 

 

1. Laat de boel de boel

Op het moment dat de kindjes slapen kan je ervoor kiezen om het huishouden bij te werken, de was te doen en het eten voor te bereiden. Maar hoe heerlijk is het om op de bank te ploffen met een reep chocolade en een goede serie op Netflix. Ja ik maak me hier geregeld schuldig aan. Oké die reep chocolade die ontbreekt vaker dan dat die er wel is, maar om nu elk momentje dat de kindjes even rustig zijn het huis bij te gaan werken, nou daar pas ik voor!

 

2. iPad, televisie etc

Je kent het wel je hebt wallen tot je ballen, je leeft op koffie, de kids moorden elkaar nog niet niet uit en alles is je even teveel. Het liefst zou je op de bank ploffen met een goede serie op Netflix en een reep chocolade, alleen dat gaat niet want er rennen een paar kindjes om je heen die aandacht willen. Op zulke dagen maak ik het mezelf wel eens makkelijk en zet ik de televisie aan of geef ik ze de iPad. De kindjes vinden dit geweldig en ik hoef de kindjes even niet te entertainen. Win-Win

 

3. Geen fruit maar

Ik ben een moeder die haar kindjes 9 van de 10 keer altijd een stuk fruit geeft als een tussendoortje en als ze dat op hebben mogen ze vaak nog iets klein. Maar op de dagen zoals bij nummer 2 omschreven heb ik soms echt geen zin om weer een appel te schillen, een mandarijn te pellen of de druifjes te halveren. Hoe makkelijk is het dan om een pak met koekjes of een zakje met chips op tafel te zetten. Bon appetit. Voor de kindjes is dit een groot feest en een keertje kan dit echt geen kwaad!

 

4. Iets voor mezelf en de iPad!

Dubbel zo slecht een moment voor mezelf en de kindjes een iPad. Zoals jullie weten is het voor mij niet altijd even makkelijk om te sporten. Ik moet dit bijna altijd in de avond doen en dat vind ik echt niet leuk. Daarom kies ik er zo nu en dan ook voor om het gewoon overdag te doen als Evy ligt te slapen. Vaak zet ik de jongens dan op de bank om even te rusten, want middagslaapjes zijn voor baby's. Alleen als ze in de gaten hebben dat ik ga sporten komen ze naast me zitten met de iPad in hun handen. Ja dan denk ik maar even aan mezelf. Ik weet dat de kids dit niet erg vinden en vaak duurt het niet langer dan 30 minuten. Ik krijg juist de vraag mama wanneer mag ik nou?

 

5. De 3 P's 

Mijn kindjes zijn slechte eters Ik maak ze echt niet bij met een lekkere pasta, stamppot of wokschotel. Het is best frustrerend dat ondanks dat je je best doet om je kindjes voldoende groenten binnen te laten krijgen, ze dit permanent weigeren en zeggen: vind ik niet lekker. Ik weet dat dit een fase is en het vanzelf weer over gaat. Ik ga absoluut geen boterhammen smeren voor ze, omdat ik weet dat dan het einde zoek is en ze dit elke avond willen. Maar soms wil je ook wel eens waardering en waar kies je dan voor: Juist de 3 P's: Pizza, Patat of Pannenkoeken. Als ik een van deze drie op tafel ze weet ik zeker dat ik de boys lekker eten en ik ben ook lekker makkelijk. Oh jee wat slecht van mij ;-).

 

Uiteindelijk hebben we allemaal wel eens een loedermoeder moment. Of we nu even de boel de boel laten, de kids wat ongezonds voorschotelen of wat vaker op onze gsm zitten.  We worden er geen slechtere moeders door, maar we zijn ook maar wensen. Dat we kindjes hebben om voor te zorgen betekent niet dat het altijd perfect moet. Want wie is nu perfect en doet alles perfect? Nou ik niet. Ook wij hebben slechtere dagen en dan pak je het eens een keertje anders aan. Niks mis mee! Lekker doen. Ik denk dat de kindjes juist deze momenten herinneren en geweldig vinden! 

 

Wie is er nog meer een loedermoeder op zijn tijd?

Mijn Fitjourney the last episode!

1 week ago

Hoppa en we zijn weer een weekje verder. Gelukkig een veel betere week dan de week hiervoor. Op emotioneel gebied, maar ook qua voeding. 

 

De rust is wedergekeerd in huis en dat geeft ook rust in mijn hoofd.

 

Ben je benieuwd hoe afgelopen week is gegaan? Lees dan mee! 

Ik blijf het zeggen, maar plannen is echt the key. Althans voor mij. Als ik plan dan heb ik meer houvast en ben ik veel minder geneigd om andere dingen te eten. Deze week alleen niet een weekje waar ik als lunch op rijst heb geleefd, maar een lekkere zoete aardappelsoep (echt een aanrader) en brood. Een beetje afwisseling maakt het makkelijker om het langer vol te houden en met dit koude weer is een soepje echt heerlijk. Ook scheelt het weer dat Jimmy thuis is, dan ben ik op een of andere manier veel minder snel geneigd om te snoepen. Ook had ik het een beetje te druk (lees ik had alle vrije moment vol gepland) om boodschappen te doen en wat je niet in huis hebt kan je niet eten. 

 

Je hebt mensen die zijn echt van zoetigheid houden en mensen die het liefst hartig eten. Ik? Ik ben het type dat beide lekker vindt. Maar als het er echt op aan komt neig ik toch meer naar de zoete kant. Ik vind fruit heel lekker, maar om alleen fruit als tussendoortje te eten maakt mij niet blij. Ik vind een koekje tussendoor gewoon lekker. Maar ik wil niet elke keer een suikerbom naar binnenwerken. Dus ik ben op zoek gegaan naar verantwoorde tussendoortjes, met weinig suikers, vetten en calorieën en ben hier aardig in geslaagd. Het zijn voornamelijk tussendoortjes die gemaakt zijn met havermout, fruit en honing. Ook ben ik een enorme fan van bananenbrood.  Vanavond ga ik er weer eentje bakken. Het leuke hiervan vind ik dat de kindjes het ook lekker vinden. Voor hun lijkt het alsof ze een plakje cake eten, maar het is een stuk gezonder!

 

Ook het sporten ging afgelopen week echt lekker. Doordat Jimmy thuis was heb ik drie keer 11 kilometer hard gelopen. Eigenlijk wilde ik een langere duurloop doen op vrijdag, alleen toen sneeuwde. Ik heb op zich niets tegen de sneeuw, alleen het voelde als speldenprikken in mijn gezicht, dus ik ben eerder afgehaakt. Ook heb ik weer lekker een uurtje kunnen zwemmen en natuurlijk mijn oefeningen uit de NBFM-app gedaan. Al met al een zeer sportief weekje, waar ik echt wel tevreden over ben. 

 

Ik kan merken dat ik weer terug kom in de flow en dit doet me goed. Ik zit weer beter in mijn vel en dat scheelt een hoop. Voor deze week ben ik 0.5 kilo kwijt geraakt. Hier moet ik wel bij zeggen dat er vorige week wel wat aan zat, maar die week laten we achterwege en voor nu kijken we alleen nog vooruit!

 

Ik ben er klaar voor en ga knallen om die laatste kilo's kwijt te raken! 

Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPrice
fitmommarly.nl
MediaKit: Fit Mom Marly
1.5k
1,500
1.5k
1,500
120
https://www.facebook.com/fitmommarly
0 836
https://www.instagram.com/fitmommarly
€ 0 - € 250
Share