MediaKit of fitmommarly.nl

Fit Mom Marly

Dé fitmom lifestyle blog waar je welkom bent voor een kijkje in mijn leven als fitmom. Middels deze blog hoop ik zoveel mogelijk vrouwen, moeders, sportfanaten te inspireren! Op deze blog lees je over...
fitmommarly.nl

Offered products

  • Advertorial € 0 - € 249
    Example
  • Link € 0 - € 249
  • Mention € 0 - € 249

1.5k
Views every month
1.5k
Unique visitors every month
7
Domain Authority

Marly de Lijser - Hannink

Marly de Lijser - Hannink

Gender

Age

Language

Dutch

Social Media

Resultaten week 15!

2 days ago

Helaas zit de vakantie er weer op en moeten we weer terug naar de realiteit! 

 

Wat was het heerlijk om even niks te moeten, te genieten en nergens bij stil te staan. Dat heeft me echt even goed gedaan, alleen zo jammer dat je thuis altijd terug valt in je oude gewoontes! 

 

Deze week laat ik jullie weten of ik ben aangekomen tijdens mijn vakantie en zo ja hoeveel en deel ik natuurlijk de resultaten van afgelopen week.  

 

Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Eenmaal terug in Nederland had ik wat moeite met het vinden van mijn oude ritme. De dag van thuiskomt was qua voeding echt een hele slechte dag. Ik was zo ontzettend moe van de lange nachtelijke reis dat ik geen zin had om energie te steken in mijn voeding. Ik pakte die dag gewoon waar ik zin in had. En dat terwijl ik op vakantie zelf eigenlijk niet veel gesnoept heb. Ik leefde vooral op mijn ontbijt, lunch en diner en een ijsje :-). Tussendoortjes sloeg ik vaak over, omdat ik er gewoonweg niet aan dacht. Eenmaal thuis was dat toch wel weer anders. Je hebt weer een ander ritme, je deelt je dag toch minder actief in en denkt dan weer makkelijker aan eten. Ik had ook echt even geen zin om bij te houden wat ik at. Ik dacht bekijk het even. Ik probeer gezond te eten en volgende week maandag ga ik alles weer netjes tracken. 

 

De woensdag na de vakantie ben ik voor het eerst op de weegschaal gestaan. En wat was het resultaat? 0.9 kilo aangekomen. Niet slecht. Ik denk dat het merendeel komt van de dag van thuiskomst. 

 

Hoeveel ben ik afgevallen?

 

Deze week ben ik 0.7 kilo aangekomen.  Er is nu totaal 11.7 kilo af. 

 

Qua centimeters ben ik het volgende kwijtgeraakt:

Buik: 0 cm

Taille: 0 cm 

Benen: 0 cm

 

Totaal ben ik qua centimeters kwijt:

Buik: 19 cm

Taille: 12 cm 

Benen: 10 cm

 

Het resultaat had beter kunnen zijn. Ik had echt de vakantiekilo's eraf kunnen hebben. Alleen was ik afgelopen week een beetje laconiek. Ik heb het allemaal niet zo nauw genomen. Ik heb bijna elke dag wel gesnoept en heb absoluut niet gelet op mijn hoeveelheden. Ondanks dat is het resultaat niet heel slecht. Ik denk dat de detox Thee Blend van Tastea (deze mag ik testen en ik deel mijn ervaringen later in een blog) toch echt zijn werk doet. 

 

Heb ik honger gehad?

 

Zoals ik al zei al zei ik heb het eten deze week een beetje op zijn beloop gelaten. Ik heb geprobeerd gezond te eten, maar als ik daar even geen zin in had of ik had even trek in iets dan pakte ik dat gewoon. Het was dan ook niet zo zeer de honger stillen, maar mijn trek stillen. Ik zat nog iets teveel in de vakantie vibe.  

Heb ik gesmokkeld?

 

Ik heb zo nu en dan wel eens wat extra's op. Bij de Plus hadden ze mini Bites van Mars, Snickers en Twix in de aanbieding en ik ging met mijn domme kop boodschappen doen terwijl ik honger had en net terug was van vakantie. Ik liep echt als een zombie door de winkel. Ik ben elke rij wel 20 keer doorgelopen en gooide lukraak van alles in mijn karretje. Waaronder dus ook die Bites. En als je ze dan toch in huis hebt, dan is de verleiding te groot om ze te weerstaan. Dus zo nu en dan heb ik er een aantal uitgehaald en uiteindelijk was er zo een zak leeg. Ja te erg voor woorden, maarja eigen schuld dikke bult. 

 

 

Ik ben wel eens benieuwd hoe anderen hun "dieet" na de vakantie weer oppakken?

Sporten op vakantie!

5 days ago

Voorheen als ik op vakantie ging is het nooit in me opgekomen om überhaupt mijn sportkleding mee te nemen. Nu wilde ik sowieso mij hardloopschoenen en sportkleding meenemen. Meer onder het mom van: heb ik geen zin, dan doe ik het niet, wil ik wel gaan lopen dan kan het in ieder geval. 

 

Ben je benieuwd hoe ik het sporten heb aangepakt tijdens mijn vakantie? Lees dan snel verder!

Op dit moment ben ik aan het trainen voor de Tenmiles en de Halve Marathon. De week van mijn vakantie stonden er 3 duurlopen op de planning: 1 van 85 minuten, 1 van 70 minuten en 1 van 65 minuten. Nu weet ik dat het niet realistisch is om zulke duurlopen met 30+ graden te lopen in de bergen. Daarom heb ik de dag van mijn vertrek de duurloop van 85 minuten ingepland. Op deze manier kon ik nog even mijn hoofd leegmaken voordat we op vakantie zouden gaan en had ik in ieder geval de langste duurloop er al op zitten! 

 

In verband met de lange reis (welke we in de nacht hebben afgelegd) heb ik sowieso besloten om de dag van aankomst niet te sporten. En omdat ik mijn volledige focus op mijn kindjes wilde leggen. Daar komt bij dat een dagje rust geen kwaad kan.

 

Sowieso was de vakantie ook voor de kindjes en dat houdt wat mij betreft in dat zij de volle aandacht krijgen! Ik wide niet dat hun enig nadeel zouden ondervinden van het feit dat Jimmy en ik wilden sporten. Om die reden hebben we ook afgesproken of om heel vroeg te gaan sporten of tijdens het middagslaapje. 

Eenmaal op de camping had ik zoiets van ach als ik een weekje niet sport is het ook nier erg, want het is wel heel warm. Dit veranderde toen ik de volgende ochtend wakker werd en heel veel mensen zag hardlopen. Dit werkt zo motiverend. Ik kreeg meteen zin om te gaan hardlopen. Ik besloot de volgende ochtend op tijd op te gaan staan en de dag te starten met een rondje hardlopen. Nou dat heb ik geweten. Man wat was dit zwaar. De warmte viel in de ochtend nog wel mee, maar de paden waren echt heel erg stijl en ik ben alleen maar gewend om op een vlakke ondergrond te lopen. Ik ging letterlijk kapot. Dit was echt niet te doen. Oké de afdaling vond ik geen probleem, maar de berg op was een hel (stijging van 135 meter). Het leek mij niet verstandig om dit dagelijks te doen. 

 

 

Gelukkig beschikte onze camping over een goede gym, met helaas een mindere airco. Dus als ik wide kon ik daar nog even knallen! Het leuke was dat je vanuit de gym op het zwembad uitkeek en ongegeneerd naar buiten kon kijken, zonder dat de mensen buiten jou konden zien. Uiteindelijk ben ik nog 3 keer naar de gym geweest. Ik heb twee keer een half uur hardgelopen en één keer een uurtje. Zo heb ik in het weekje dat we weg zijn geweest toch nog 4 keer kunnen sporten. 

 

Mijn oefeningen van Inlovewithhealth heb ik even een weekje overgeslagen. De stacaravan was te klein om daar de oefeningen te doen (en daar zat lekker airco in) en buiten met 30+ graden zag ik het niet zitten om mijn oefeningen te doen. Dan maar een weekje niet. Dat is ook geen wereldramp. 

 

 

Voeding

 

Omdat het vakantie was had ik besloten mijn "dieet" even los te laten en te genieten van het lekkere eten wat Italië te bieden heeft. Ik heb niet bijgehouden wat ik op heb, maar gewoon genoten. Nu moet ik wel toegeven dat de Italianen niet echt bekend staan om hun beste brood. Dit zorgde er voor dat ik vaker de dag ben gestart met wat kwark, granola en fruit en tijdens de lunch een salade op heb. Tussendoor heb ik vaak niks op, omdat het warmer is en je lekker bezig bent heb je helemaal geen honger. Ik heb ook bijna niet gesnoept. Ik heb wel bijna elke avond een heerlijk ijsje op. Pas bij thuiskomst ging ik weer de mist in. Door de vermoeidheid greep ik naar de ongezonde dingen en koste het me echt wel even moeite om de juiste focus weer te vinden!

 

Ik ben wel benieuwd of nog meer mensen sporten op vakantie?

Voorbereidingen voor de (auto) vakantie!

7 days ago

Nog geen twee weken geleden hebben Jimmy en ik Last-Minute besloten om op vakantie te gaan met het gezin. We waren er aan toe om even weg te gaan en we wisten zeker dat de kids dit geweldig zouden vinden!

 

Al snel hadden we besloten dat het een auto-vakantie naar Italië zou worden, met de voorkeur voor een kindvriendelijke camping. Dankij mijn lieve vriendinnetje Anne-Marie hebben we snel een keuze kunnen maken en kunnen boeken. Vanaf dat moment moest er nog van alles geregeld worden. 

 

Ben je benieuwd wat wij zoal geregeld hebben voor de vakantie? Lees dan snel verder!

Op maandagavond laat hebben we onze vakantie geboekt met de intentie om een week later te vertrekken. Er zat namelijk nog een adertje onder het gras. Blijkbaar hadden we de vakantie niet geboekt, maar hadden we aanvraag ingediend. Het was dus nog maar de vraag of er nog een stacaravan beschikbaar zou zijn. Op die bevestiging konden we niet wachten en ben ik gauw gestart met de inkopen. 

 

Wat ben ik toch blij dat je tegenwoordig haast alles online kan bestellen. Dit scheelt een hoop  stress en gesjouw. 9 van de 10 winkels bezorgen ook wel binnen één dag, dus alles zou op tijd binnen zijn. Wat hebben wij allemaal nog gekocht voor de vakantie?

 

 

1. UV shirts en badpak

Aangezien we naar Italië gingen en de voorspeling was dat het tenminste 30 graden zou worden, vond ik het belangrijk dat we naast de huidige zwembroeken en badkleding, ook UV kleding hadden. Natuurlijk smeren we de kindjes goed in met factor 50, maar zon en water zijn een verraderlijke combinatie en met behulp van deze badkleding had ik toch een geruster gevoel. Voor de jongens kon ik bij de H&M leuke shirts vinden, die goed pasten bij hun zwembroeken. Voor Evy had ik ook wel een leuk badpakje gevonden met een speciaal petje. Niet heel charmant, maar daar ging het even niet om.

 

 

2. Reddingsvest

3 kleine kindjes op twee volwassen is multitasken. Zeker als nog geen van de kindjes een zwemdiploma heeft. Om die reden wilden we naast de zwembandjes ook reddingsventjes hebben. Het voordeel hiervan is dat je ze makkelijk aan kan treken en de kindjes eigenlijk niet in de gaten hebben dat ze een reddingsvestje aan hebben. 

 

 

3. Handdoeken

Na het zwemmen wil je je lekker kunnen afdrogen en wellicht ook wel een beetje opwarmen. Heel toevallig had kruidvat een leuke collectie van strandhanddoeken en poncho's van de Verschrikkelijke Ikke in de aanbieding. Deze pasten perfect bij de badkleding van de jongens en de jongens zijn ook helemaal fan van de Minions. Win-Win!

 

Voor ons zelfs had ik ook geen goede strandlakens meer en ook deze heb ik makkelijk en snel kunnen bestellen bij de Hema. 

 

 

4. Speelgoed

Op een camping is van alles te beleven, maar een beetje speelgoed meenemen is nooit een overbodige luxe. Voor alledrie de kindjes samen heb ik 1 bak met speelgoed meegenomen. Voor Evy was dit gewoon haar vertrouwde speelgoed. Voor de jongens heb ik een leuke emmer en schep van Woezel en Pip bij de Etos gekocht, wat tekenpapier met stiften en stempels bij de Hema besteld en nog wat speelgoed van de Minions bij de Kruidvat besteld. Zo hadden de jongens, mochten ze zich vervelen, altijd wat nieuws om mee te spelen. 

 

5. Legitimatie/paspoort

De ochtend nadat we onze vakantie hadden geboekt schrok ik om 06.00 uur wakker en realiseerde ik me dat Evy helemaal nog geen legitimatiebewijs had. Bij de jongens had ik dit ook pas rond 6 maanden geregeld. Toen kwam het probleem. Ik had toestemming van Jimmy nodig, die vaak slecht internet heeft. De gemeente was die dag maar tot 12 uur open en ik moest nog foto's laten maken. Gelukkig lukte het Jimmy om het toestemmingsformulier te tekenen, zodat ik snel foto's kon gaan laten maken en een legitimatiebewijs kon aanvragen. Wel middels een spoedprocedure. Ik wilde namelijk niet de gok nemen dat het niet op tijd klaar zou zijn. 

 

Buiten de dingen die ik nog last-minute moest regelen, zijn er nog een aantal zaken die zeker niet in de auto mochten ontbreken:

- een dekentje om warm te blijven in verband met de airco.

- een kussen voor in je nek als je even wilt slapen. 

- voldoende drinken 

- voldoende koekjes/snoepjes etc

- iPad als vermaak voor je kindjes! Ik heb op on Netflix account een hoop films en series voor de jongens gedownload, zodat ze ook offline kunnen kijken. 

- een picknickkleed, zodat je buiten even kan zitten. 

- Goede zin! 

- Koffie om wakker te blijven!

 

Ik ben iemand van de lijstjes en toen de bus was ingeladen dacht ik alles wel mee te hebben. Alles was afgestreept, dus niets vergeten. Maar als iets niet op je lijstje staat, dan kun je het ook niet afstrepen. Eenmaal in Italië aangekomen had Remy er nogal een handje van om weg te lopen. Hij vond zichzelf wel groot genoeg om zelf de camping te ontdekken. Op dat moment baalde ik zo ontzettend dat ik vergeten was armbandjes met naam en adresgegevens te regelen. Dit is wat mij betreft echt iets wat niet mag ontbreken en zeker niet in het buitenland. Ik heb dit bij thuiskomst dan alsnog geregeld, want ook in Nederland kan je kindje eens weglopen. 

 

Als je door Frankrijk rijd moet je ook zorgen dat je voor alle passagiers een veiligheidsvest mee hebt, een gevarendriehoek en een alcoholtest. Alles kun je makkelijk bestellen bij de ANWB

 

Binnenkort deel ik met jullie hoe de vakantie is verlopen en wat de voordelen zijn van op vakantie gaan met je kindjes. 

 

 

Wat nemen jullie allemaal mee op vakantie?

Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPriceAdvertise
fitmommarly.nl
MediaKit: Fit Mom Marly
1.5k
1,500
1.5k
1,500
107
https://www.facebook.com/fitmommarly
0538
https://www.instagram.com/fitmommarly
€ 0 - € 249
Share