• Influencers
  • Advertisers
  • Affiliates

Fit Mom Marly

Marly de Lijser - Hannink Marly de Lijser - Hannink – fitmommarly.nl

Dé fitmom lifestyle blog waar je welkom bent voor een kijkje in mijn leven als fitmom. Middels deze blog hoop ik zoveel mogelijk vrouwen, moeders, sportfanaten te inspireren! Op deze blog lees je over moeder zijn, mijn fitjourney, lifestyle, food!

Marly de Lijser - Hannink

Marly de Lijser - Hannink

Offered products

  • Advertorial € 0 - € 250
  • Mention € 0 - € 250
  • Editorial € 0 - € 250

Statistics

1.5k
Views every month
1.5k
Unique visitors every month
10
Domain Authority
119
899

Demographics

Gender

Age

Hardlopen voor het goede doel!

3 days ago

Hoe bijzonder is het als je hetgeen wat je het liefst doet kan combineren met het steunen van het goede doel! 

 

In oktober ga ik de halve marathon van Eindhoven lopen voor team KWF en hiervoor heb ik sponsors nodig. Helpen jullie mij dit goede doel te steunen?

 

In deze blog deel ik met jullie waarom ik met Team KWF mee loop. Lezen jullie weer mee?

Kanker is een ziekte die iedereen kan overkomen, maar dan ook echt iedereen. Of je nu heel jong bent of al heel oud, of je super gezond leeft of juist het tegenovergestelde, deze ziekte overkomt je. Helaas kan je niet in een kristallen bol kijken of je ooit geraakt zal worden deze ziekte, zodat je misschien tijdig actie kan ondernemen, maar sommige dingen moet je misschien ook wel niet weten. Want kun je dan nog leven zoals je anders zou doen? Ik vind kanker een van de meest angstwekkende ziektes die er is. Het is een ziekte met een onzeker einde, waarbij je een strijd tegen de ziekte moet voeren en als je die al mag overwinnen, dan moet je heel hard hopen dat deze nooit meer terugkomt. 

 

Als ik heel eerlijk ben krijg ik rillingen als ik aan deze ziekte denk en ben ik er heel eerlijk gezegd misschien ook wel bang voor. Bang dat een van mijn dierbaren, zoals mijn kindjes, familie, vrienden de ziekte krijgt en deze niet kan overwinnen, maar ook bang dat je zelf ooit met deze ziekte te maken krijgt. Ga je het overleven? Hoe zit je er leven uit? Hoe sta je nog in het leven? Daarom vind ik het zo ontzettend belangrijk dat er middelen zijn om wetenschappelijk onderzoek te doen. Een onderzoek wat hopelijk ooit leidt tot de genezing van deze ziekte. Eindelijk een einde aan een oneerlijke strijd. Eindelijk een einde aan de strijd moeten opgeven, maar alleen maar de strijd aangaan.

 

Maar waarom raakt het mij nu zo? Is het de angst? Of speelt er meer? Ik denk dat het een combinatie is van beiden. De ziekte komt steeds dichterbij. Je hoort steeds vaker dat mensen uit je omgeving de strijd moeten aangaan of de strijd hebben moeten opgeven. Zelf heb ik al een aantal naaste familieleden moeten verliezen aan deze vreselijke ziekte, zoals mijn opa en oma. Gelukkig had voornamelijk mijn oma een mooie leeftijd bereikt, maar dat maakt het niet minder moeilijk. Maar naast de mensen die de strijd hebben moeten opgeven ken ik helaas ook mensen die de strijd zijn aangegaan en gelukkig er nog zijn. Bijvoorbeeld mijn vader en zijn broer die gelukkig in een vroeg stadium ontdekten dat ze beiden prostaatkanker hadden, mijn lieve ex-collega die ons twee jaar geleden liet schrikken met het bericht dat ze borstkanker had, de vader van mijn van een mijn beste vriendinnen die een hele zware strijd heeft moeten voeren ,maar gelukkig nog steeds kan genieten van zijn familie. De juffrouw van de opvang van mijn kindjes, zelf ook moeder van een kindje van 1 jaar. En dit is helaas nog maar een kleine greep uit de mensen uit mijn omgeving die de strijd al zijn aangegaan en gelukkig de strijd hebben gewonnen. Maar wat als het terugkomt? Blijven ze schoon? Allemaal onzekerheid. Allemaal nog zo jong. Te jong om het leven achter hun te laten. Het is daarom zo essentieel dat er een medicijn komt tegen deze ziekte. 

 

Daarom zou ik jullie willen vragen mijn halve marathon van  Eindhoven te sponsoren. Je kan een donatie uitbrengen via deze website. Ik zou het heel erg waarderen als jullie mij helpen mijn doel te behalen en dat we zo een stapje dichterbij een kankervrije toekomst komen. 


Tevens wil ik alle mensen bedanken die tot nu toe al een donatie hebben gedaan. Jullie zijn toppers!

Het moederschap

5 days ago

Iedereen heeft zijn eigen manier van opvoeden, maar zet een stel moeders bij elkaar en zij zullen zich vaak herkennen in bepaalde situaties. Vandaag deel ik met jullie deze situaties!

Het is heel leuk en soms ook heel fijn om te horen dat andere moeders hetzelfde denken of doen als jij. Je denkt dan, gelukkig ik ben niet de enige die dat doet of vindt. Het ouderschap kan je namelijk zo onzeker maken, maar het geeft ook zoveel voldoening. Ik ga 11 herkenningen met jullie delen! 

 

Lezen jullie weer mee?


1. Je word een talent in het wegwerken van een stukje chocola/snoepje. Ik denk dat veel moeders zich hierin herkennen. Je hebt zin in een stukje chocola of een snoepje, maar je wilt eigenlijk niet dat je kleintje teveel suikers binnenkrijgt. Wat doe je? Je probeert stiekem dat stukje chocola in de keuken (of waar dan ook) op te eten. Maar het is alsof ze het aanvoelen en op het moment dat jij probeert te genieten van je stukje chocola, staat er een kleintje achter je en vraagt: Mama wat doe je? Wat heb je in je mond? Je zegt natuurlijk niks lieverd, maar daar trappen ze niet in. Al snel komt de volgende vraag: Mag ik kijken? Zonder blikken of blozen weet je het stukje chocola weg te werken (soms heel door te slikken) en laat je een lege mond zien. 

 

2. Je bent nooit meer alleen, maar dan ook echt nooit alleen. Het maakt niet uit wat je doet of waar je staat, je hoeft je maar om te draaien en er staat wel een kleintje achter je. Zelfs een bezoekje aan de wc doe je met publiek. Als je snel genoeg bent en je hebt de deur dicht voordat je kindjes naast je staan, dan staan ze wel op de deur te kloppen en vragen wat je doet. 

 

3. Je geduld wordt op de proef gesteld. Tellen tot 10, nee begin maar met tellen tot 100. Nu weet je echt pas wat geduld is ;-). 

 

4. Je doet een vreugdedansje als ze slapen. Hoeveel ik ook van mijn kinderen hou, soms ben ik zo blij als ze slapen. Het maakt niet uit of dit voor een middagslaapje is of gewoon in de avond. Eindelijk even een soort van rust. Alleen als je ze nog gepoept hebben en je legt ze in bed, dan kun je er zeker van zijn dat ze zich na een heel kort slaapje weer melden! Daag rust! Want daarna willen ze natuurlijk niet meer slapen. Lang leven de powernap! Maar toch blijf je op je hoede, want als ze te lang slapen of je hoort ze niet (vooral als ze net geboren zijn), dan ga je je daar weer druk om maken.

 

5. Je doet er alles aan om te zorgen dat je kindje niet in slaap valt in de auto net voordat je thuis bent. Er zijn momenten dat je heel blij bent dat je kindje in de auto in slaap valt, bijvoorbeeld bij een lange rit. Maar stel je bent op pad geweest voor een boodschap of je bent met je kindje naar een speeltuin ofzo geweest en je wil je kindje thuis in bed leggen, dan wil je onder geen beding dat je kindje in de auto slaapt. Waarom niet? Zie punt 4. Je wilt misschien wel even rust, maar vooral omdat je weet dat je kleintje na een powernap (ook al is het maar voor 10 minuten) niet meer wilt slapen. De batterij is dan weer opgeladen en ze willen vaak weer volle bak spelen MET JOU!

 

6. Het is een hele opgave om op tijd de deur uit te gaan. Hoe goed je ook plant, je kind houdt daar geen rekening mee. Als je peuter even geen zin heeft om zijn jasje aan te doen of net die andere schoenen aan wilt (en ga maar weer tot 100 tellen), je baby poept net heel haar luier vol (inclusief kleertjes), dan kun je je strakke planning wel door de wc spoelen! Daarom kun je beter een half uur speling nemen en dus eerder beginnen met het klaarstomen van je kids voordat je de deur uitgaat! 

 

7. Je geluksmomenten verviervoudigen. Het zijn die kleine dingen die het doen. De lach van je kind als je hem/haar uit bed haalt of van school ophaalt, je kind zien genieten tijdens een dagje weg, je kids lief samen zien spelen, de spontane kusjes en knuffels die je krijgt van je kindje en ga zo maar door. 

 

8. Ook de irritaties verdubbelen. Je hebt een slechte dag, je geduld is op (zie punt 3), je kinderen willen alles op hetzelfde moment van je, ze hebben letterlijk al het speelgoed over heel je woonkamer verspreid, je bent moe en ga zo maar door. Som heb je gewoon een korter lontje. Maar zodra je dan weer een kusje of een knuffel krijgt, zakken die irritaties ook meteen weer weg. 

 

9. Wie heeft het niet gedaan? Een batterij uit een speelgoedje gehaald met een irritant geluidje (zie punt 8), de iPad/afstandsbediening verstoppen of zeggen dat de batterij leeg is. Het liefst wil je sowieso dat je kindjes zo min mogelijk "vierkante" ogen krijgen, maar ook de ruzies om wie met de iPad mag spelen of wie mag kiezen wat er op tv komt, zijn zo slopend. Dan kun je ze beter maar verstoppen en zeggen: Ik weet het niet, ga maar zoeken! 

 

10. De liefde voor je kind is niet te beschrijven. Het is zo'n speciaal gevoel wat heel moeilijk te omschrijven is. Het is jouw kindje en je houd er van met je hart en ziel. Er zijn van die momenten dat je ze dan ook helemaal wil plat knuffelen, helaas is dat niet altijd wederzijds. 

 

11. Je hoort je moeder in jezelf terug. Hoe hard je ook hebt geroepen dat ga ik nooit doen of zeggen. Helaas je gaat het toch doen. En dan denk je : Oh nee ik ben net mijn moeder!!

 

Allemaal heel leuk en aardig, maar eigenlijk doen we allemaal maar wat. Niemand is perfect, er is geen handleiding meegekomen met de bevalling, er is geen perfecte manier van opvoeden. We doen waar wij ons goed bij voelen en dat is goed. 

 

Herkennen jullie jezelf in bovenstaande punten?

Food diary

1 week ago
Vandaag deel ik weer een eetdagboek met jullie. En voor de verandering heb ik eens gekozen voor twee niet standaard dagen. Want ook zulke dagen zitten er natuurlijk tussen en ik wil jullie deze dagen met jullie delen. 
Deze week deel ik een doordeweekse dag waarop ik een etentje met een goede vriendin gepland had staan en de dag van de halve marathon. 
Lezen jullie weer mee? Doordeweekse dag
Afgelopen donderdag was het Hemelvaart en was ik in het gezellige Brabant. Ik zou die avond met een vriendin uit eten gaan, dus ik wilde de rest van mijn dag daar eigenlijk op afstemmen. Dit is niet helemaal gelukt, maar ook dat kan gebeuren. 
Ik ben in ieder geval de dag goed gestart met overnight oates met wat krenten en een halve banaan. Een goedvullend ontbijt en zeker als je nog een run op de planning hebt staan. Vervolgens hen ik ruim 7 kilometer hard gelopen. 
Mijn tussendoortje was niet gepland, maar mijn moeder had appelflappen gehaald en ik had geen ruggengraat dus die heb ik gewoon op. 
Ook mijn lunch was anders dan gepland. Het werd een Italiaanse bol met een gekookt eitje, en de andere helft met kaas en pindakaas. 
Gelukkig kon ik me weer herpakken en heb ik daarna een appel op als tussendoortje. 
Omdat we pas rond 20 uur gingen eten heb ik om 17 uur nog Skyr op, om een hongerklop te voorkomen. 
Als avondeten aten we dus tapas. Een van mijn favorieten. Kleine hapjes. Lekker van alles proeven en vooral genieten. Ik heb niet exact bijgehouden wat ik op heb. Wel heb ik een paar foto’s gemaakt, zodat jullie een kleine impressie hebben.  De dag van de halve marathon!
Een dag als vandaag is altijd een beetje vreemd. Je start met meer koolhydraten en nadien heb je vaak meer honger, waar ik dan ook gewoon aan toegeef. 
In ieder geval ben ik de dag gestart met overnight oates met wat rozijnen en een banaan. Dit vult zeer goed. En daarnaast heb ik een carboloader gedronken ter aanvulling van mijn koolhydraten. 
Rond 9 uur heb ik voor de zekerheid een appeltje gepakt. Althans heb hem gedeeltelijk gedeeld met mijn lieve kindjes, want zij zijn dol op appels
Rond 10.15 heb ik twee witte bollen met pure hagelslag op. Dit is ook wel een beetje een guilty pleasure en ik heb gemerkt dat dit voor mij de goede voeding is voor het lopen. Het bevat voldoende koolhydraten en suikers, maar je krijgt geen last van werkende darmen tijdens het lopen. 
Tijdens het lopen heb ik een long energy drank op een een gurana shot. 
Na de halve marathon heb ik een recovery bar op van vifit sport. Dit vind ik toch vaak de perfecte aanvulling voor na een intensieve workout. 
Toevallig waren we een paar dagen eerder naar het Hasselt Kapel geweest, waar in mei snoepkramen staan en heb ik een paar ouderwetse kaneelstokjes op. Dit doet me zo aan vroeger denken. 
Als avondeten heb ik lekker een bord friet met een bamihapje en satesaus en mayonaise op. Heerlijk na zo’n inspanning. Dan heb ik ook helemaal geen zin in een bord met rijst en kip. 
Tot slot heb ik ongeveer een derde op van een bak met Ben & Jerry’s ijs. Te lekker! Eigenlijk dacht ik dat ik nog wel een wijntje zou pakken, aangezien ik bewust even geen alcohol op had. Maar ik had er totaal geen zin in! 

Websites by this publisher

ui-button
WebsiteViewsUniqueSocialPrice
fitmommarly.nl 1.5k 1.5k 119 0 899 € 0 - € 250

fitmommarly.nl

1.5k
Dé fitmom lifestyle blog waar je welkom bent voor een kijkje in mijn leven als fitmom.
Share