MediaKit of fitmommarly.nl

Fit Mom Marly

Dé fitmom lifestyle blog waar je welkom bent voor een kijkje in mijn leven als fitmom. Middels deze blog hoop ik zoveel mogelijk vrouwen, moeders, sportfanaten te inspireren! Op deze blog lees je over...
fitmommarly.nl

Offered products

  • Advertorial € 0 - € 249
    Example
  • Mention € 0 - € 249
  • Link € 0 - € 249

1.5k
Views every month
1.5k
Unique visitors every month
7
Domain Authority

Marly de Lijser - Hannink

Marly de Lijser - Hannink

Gender

Age

Language

Dutch

Social Media

Soms ben je het even beu!

2 days ago

Soms ben je (ik) het gewoon even beu. Ik heb zo'n weekje. Alles lijkt tegen te zitten, mijn hoofd zit vol en ik word zo moe van de eeuwige strijd tegen die kilo's. Elke dag begin ik vol goede moed met gezond eten, maar naarmate de dag vordert verzwak ik en ga ik wat makkelijker om met extraatjes en de hoeveelheden. Op deze manier ga ik natuurlijk nooit mijn doelen bereiken. Daarom dat ik weer even terug moet naar de basis in de hoop zo mijn motivatie weer te vinden. 

Ik ben trots op de resultaten die ik al bereikt heb in de afgelopen 3 maanden, alleen ben ik er nog niet. Wie zegt dat? Ikzelf! Ik heb een doel voor ogen dat ik graag wil halen, alleen lijkt de finish steeds verder weg. Ik weet dat de strijd tegen de kilo's voor mij een eeuwige strijd is. Ik zal een manier van leven moeten vinden waarbij ik mezelf prettig voel en die niet als een straf voelt. Als ik namelijk alleen toe werk naar het gewenste resultaat en daarna de teugels weer teveel laat vieren, dan zitten de kilo's er binnen no-time weer aan. Ik behoor sowieso tot de categorie mensen die alleen naar eten kijken al een kilo zwaarder worden. 

 

Alleen op dit moment ben ik het gewoon even beu. Ik ben het beu om elke dag mijn eten af te wegen, dingen te laten staan waar ik wellicht zin in heb, keuzes moeten maken gedurende de dag en ga zo maar door. Dit komt ook wel mede doordat ik even een slechter weekje heb. Alles lijkt even tegen te zitten. Het begon maandag al toen ik bij mijn ouders van de trap afschoof met Evy in mijn armen. Gelukkig stond mijn moeder onderaan de trap en kon ze Evy opvangen. We zijn voor de zekerheid nog naar de huisarts geweest, maar gelukkig was er niets aan de hand. Ik ben ontzettend geschrokken en vanaf dat moment leek alles zich op te stapelen en lukte het me ook niet om mijn hoofd leeg te maken door te hardlopen. Zelfs mijn duurloop van 13 kilometer maakte geen verschil. Nadeel hiervan is dat ik een emotie-eter ben en dus makkelijk grijp naar de verkeerde dingen als het even niet zo lekker gaat. Niet slim, want het lost niets op. En op het moment dat ik dan dat extraatje heb geniet ik niet eens. Terwijl ik met mezelf de afspraak heb dat als ik eens wat extra's pak ik wel moet genieten en het niet doelloos in mijn mond moet stoppen. Eigenlijk zou ik op zo'n moment moeten zeggen stop je eet om te eten, maar dat is helaas niet gelukt. Daarom dat ik nu weer even terug wil naar de basis in de hoop zo mijn motivatie weer terug te vinden. 

 

Begin april heb ik de knoop doorgehakt en ben ik mijn fitjourney gestart. Het doel: het verliezen van kilo's, maar ook fitter worden en beter in mijn vel te zitten. Ik kan wel stellen dat ik op dit moment fitter ben. Ik vind het heerlijk om te hardlopen en elke week kan ik een stapje verder gaan. Ook ben ik al redelijk wat kilo's verloren en moet ik nu minder kilo's kwijt dan dat ik er al kwijt ben. Dat is positief. Wellicht zou ik minder waarde moeten hechten aan wat de weegschaal zegt, maar die mindset heb ik nog niet. Ik wil persé een bepaald getal op de weegschaal zien en anders ben ik niet tevreden. Ik denk dat het daarom verstandig is dat ik mijn oude kleren van net na mijn zwangerschap eens ga passen en mijn kleding die ik graag weer zou willen aan kunnen. Op deze manier kan ik goed zien wat ik al bereikt heb en wat ik nog moet doen om mijn doelen te bereiken. Deze foto's ga ik natuurlijk met jullie delen. Ik vind dit wel heel spannend, want ik heb geen flauw idee of ik überhaupt mijn oude kleding al een beetje pas of dat ik meer een rollade ben in die kleding. We gaan het zien! 

En dan nog het beter in mijn vel zitten. Dit laatste heeft helaas meer tijd nodig. Ik moet probere niet overal zoveel druk achter te zetten, ik moet dingen meer loslaten en blijven hardlopen. Want ja het hardlopen helpt echt, alleen afgelopen week dan niet. 

 

Hopelijk vind ik mijn gedrevenheid en motivatie weer terug en kan ik samen met jullie de finish halen. Ik ga in ieder geval mijn best doen. Ik moet het maar zo bekijken een keer in de fout gaan is geen probleem, maar het is dan essentieel om de draad weer op te pakken en niet te denken ach deze dag heb ik al verpest, het maakt toch niets meer uit. Zo dacht ik vroeger namelijk wel, maar dat is eigenlijk jezelf voor de gek houden. Want een keertje de mist in gaan richt niet zoveel schade aan, maar de hele dag verkloten is toch wat anders. 

 

Wat doen jullie als jullie in een dipje zitten?

Wat ik niet mis aan het zwanger zijn!

4 days ago

Ik vind zwanger zijn echt één van de meest bijzondere en mooiste gebeurtenissen uit het leven. Het is en blijft echt een wonder hoe zoiets kleins kan groeien tot een klein mini mensje! Wat dat betreft zou ik zo weer zwanger willen worden, maar dat gaat niet gebeuren. Wij voelen ons gezegend met onze drie gezonde kindjes en ons gezin is dan ook compleet. Ondanks dat ik altijd ontzettend heb genoten van het zwanger zijn en het soms ook echt nog wel kan missen, zijn er een aantal dingen die ik absoluut niet mis aan het zwanger zijn. Ben je benieuwd welke? Lees dan snel verder!

Iedere zwangerschap is anders. Zelf ben ik nu 5 keer zwanger geweest, waarvan 3 voldragen zwangerschappen, en geen één zwangerschap was hetzelfde. Bij mijn zwangerschap van Jaimey had ik redelijk wat kwaaltjes (misselijk, rugklachten, bekkeninstabiliteit), maar het was te overzien. Bij Remy ging ik er haast fluitend doorheen. Bij Evy daarentegen leek alles wel 10 keer zo erg, ook niet gek met nog twee kleine jongens die aandacht van je vragen. Ik had last van extreme vermoeidheid en misselijkheid die nooit meer echt verdwenen zijn. Ik had al vanaf het begin last van mijn rug en bekkeninstabiliteit en naarmate de tijd vorderde werd het maagzuur ook alleen maar erger. Waar ik ook allemaal last van heb gehad je zult me nooit horen klagen. Ik was blij dat ik zwanger mocht zijn en dat ik een kindje op de wereld kon en mocht zetten. Toch zijn er een aantal kwaaltjes die ik zeker niet ga missen, ik ga er nu 5 met jullie delen!

 

1. De nachtelijke bezoekjes aan de WC

Man, man, man wat had ik hier een hekel aan. Lag je eindelijk lekker te slapen kon je er weer uit omdat je moest plassen. Bij de jongens had ik hier alleen last van op het laatst. Bij Evy al vanaf week 1. Ze vond het heel leuk om tegen mijn blaas aan te trappen, waardoor ik het vaak niet redde met 1 bezoekje per nacht. Eigenlijk ben je te moe om je bed uit te komen, maar moet je wel. Ik liep vaak nog half slapend met mijn ogen dicht naar de wc en kroop dan weer in mijn bed in de hoop dat ik meteen weer in slaap zou vallen. 

 

2. De misselijkheid/kokhalzen

Dit is echt een typische zwangerschapskwaal waar heel veel vrouwen last van hebben. Zolang het bij een beetje misselijk zijn blijft is het te overzien. Bij Evy nam het alleen een heel andere vorm aan. Ik was extreem misselijk. Ik kon niks meer verdragen, behalve sinaasappels, chocolade en kroketten (heel gezond dus) en heb op een gegeven moment zelfs medicatie gekregen omdat ik echt niks meer binnen kreeg. Deze medicatie heeft ongeveer een weekje geholpen en toen kwam de extreme misselijkheid weer terug. Meestal als ik misselijk ben helpt overgeven, alleen dat lukte niet. Daardoor bleef ik constant misselijk. Hier word je echt heel moe van en het was ontzettend moeilijk om nog normaal te functioneren. Ik voelde me ook echt schuldig tegenover de jongens. Gelukkig werd de misselijkheid vanaf week 16 minder, maar het is nooit helemaal verdwenen. Het maakte helaas plaats voor kokhalzen. Ik moest kokhalzen van dingen die ik zag, rook of proefde en toen moest ik weer moeite doen om mijn eten binnen te houden. Jimmy vond dit heel vermakelijk, ik vond het minder leuk! 

 

3. Rug en bekkenklachten

Op zich horen rug en bekkenklachten bij de zwangerschap, alleen als het zo'n vorm aanneemt dat je nog geen 5 minuten in één houding kan zitten/liggen dan wordt het toch wel heel vervelend. Je hoor mij niet snel klagen, maar ik had vooral bij Evy echt heel veel pijn. Ik wist me geen houding te geven en ben diverse keren bij de fysiotherapeut en osteopaat geweest in de hoop op verlichting. Dit hielp vaak wel alleen was alles voor korte duur. Dus dan maar op je tanden bijten en door! 

 

4. Maagzuur

Ze zeggen als je veel maagzuur hebt dan krijg je een kindje met veel haar. En of ik veel maagzuur heb gehad. Het eerste wat ik deed toen Evy was geboren was haar mutsje wegtrekken om te zien of ze veel haartjes had. En in verhouding met haar broers had ze ook veel haartjes. De Rennies waren niet aan te slepen. Eigenlijk als ik niet zwanger ben dan let ik het merendeel van de tijd wel op mijn eten. Bij Evy was ik zwanger met de feestdagen (Sinterklaas, Kerstmis en de Jaarwisseling). Ik dacht komt dat nu eens goed uit. Ik hoef een keer niet op mijn eten te letten, dus ga lekker genieten van al het lekkers. Think Twice. Ik had echt extreem veel last van maagzuur. Ik kon niks eten zonder een Rennie er achteraan te gooien. Dat is alles behalve relaxed, dus dan kies je er maar voor om minder te eten, want om vervolgens een hele nacht wakker te liggen van maagzuur terwijl je al mega moe bent is een echte no go!

 

5. Onzekerheid

Natuurlijk is er niets zeker in het leven, maar de angst dat er wat mis zou gaan kon bij mij echt overheersen. De oorzaak hiervan zijn natuurlijk mijn miskramen, maar dit heeft er wel voor gezorgd dat ik niet met volle teugen kon genieten van mijn zwangerschap. Vooral bij Jaimey had ik hier extreem veel last van. Ik zat dan vanaf week 24 ook bijna wekelijks in het ziekenhuis voor een CTG. En als ik niet in het ziekenhuis zat dan zocht ik wel van alles op op google (domste wat je kan doen). Ook gebruikte ik bijna dagelijks mijn Angelsound om even naar het hartje te luisteren, maar zodra ik het hartje niet kon vinden flipte ik natuurlijk weer. Uiteindelijk is alles goed gekomen en denk ik dat de onzekerheid (zeker het eerste trimester) er wel bij hoort, maar het is wel jammer dat ik hierdoor niet heb kunnen genieten (of in mindere mate) van mijn zwangerschappen. 

 

Wat missen jullie niet aan het zwanger zijn?

 

Resultaten week 11!

6 days ago

Het is zo fijn om weer back on track te zijn! Ik heb weer de juiste focus. Ik vind het weer leuk om uit te zoeken wat ik op een dag kan en mag eten en de verleiding lonkt niet meer naar mij. Ben je benieuwd of ik ook deze week weer een goed resultaat heb behaald? Lees dan snel verder!

Afgelopen zaterdag waren Jimmy en ik 6 jaar getrouwd. Dit hebben we niet gevierd, want we waren (weer) eens niet samen. Volgens mij zijn wij in de afgelopen 6 jaar maar één keer samen geweest op onze trouwdag. Voor mijn trouwdag ben ik 23 kilo afgevallen, waarvan 17 kilo in 12 weken. Ja je leest het goed 17 kilo in 12 weken. Hoe dan? Met Sonja Bakker. Zo zie je maar dat het eigenlijk best wel een crash dieet is. Zoveel kilo in eigenlijk een relatief korte periode. Dat resultaat ga ik nu zeker niet halen, maar dat hoeft ook niet. Ik ga nu liever iets langzamer, maar dat mijn resultaat wel blijvend is in plaats van heel snel waarbij de kilo's er ook weer snel terug aan zitten. 

 

Hoeveel ben ik afgevallen?

 

Deze week ben ik 0.5 kilo afgevallen. Er is nu totaal 11 kilo af. 

 

Qua centimeters ben ik het volgende kwijtgeraakt:

Buik: 0 cm

Taille: 0 cm 

Benen: 0 cm

 

Totaal ben ik qua centimeters kwijt:

Buik: 15 cm

Taille: 11 cm 

Benen: 10 cm

 

Het liefst zie ik de weegschaal toch iets sneller zakken, maar alle beetjes helpen. Wat eraf is is eraf en we zijn weer een stapje dichterbij de finish. Hoelang het nog gaat duren voordat ik de finish ga halen weet ik niet, maar het zou mooi zijn om voor de winter toch wel zover te zijn! We gaan het zien en de tijd zal het ons leren. 

 

Heb ik honger gehad?

 

Afgelopen vrijdag heb ik echt honger gehad. Ik had een rustdag, dus koos ik er bewust voor die dag wat minder te eten. Toch een soort van compenseren, omdat ik anders "bang" ben dat ik aan zou komen. Ik denk alleen dat ik uiteindelijk die dag te weinig op heb, wat resulteerde in honger. Dat is ook weer een goede les voor de volgende keer!

 

Heb ik gesmokkeld?

 

In een van mijn vorige blogs liet ik weten dat ik het meest tevreden was over Weightwatchers en dat ik waarschijnlijk deze manier van leven weer ging oppakken. In middels een paar weken verder heb ik toch weer anders besloten (ik kan ook zo veranderlijk zijn). Ik heb wel een aantal dagen Weightwatchers geprobeerd, maar op de dagen van mijn duurloop lukte het mij niet om mijn dag zo in te delen dat ik voldoende eiwitten binnenkreeg en ook nog wat extra's pakte. Het lukte mij niet om op zulke dagen boven mijn dagtotaal uit te komen. En dan bedoel ik niet dat het niet lukte om extra te eten, maar dat het voor mij mentaal niet goed voelde om over mijn puntentotaal te gaan. Onzin natuurlijk, maarja. Terwijl ik bij het bijhouden van mijn macro's er veel minder moeite mee heb om wat extra calorieën toe te voegen aan mijn dagtotaal. Waarschijnlijk omdat ik dan ook inzichtelijk heb wat ik heb verbrand met mijn duurloop. Daarom ben ik maar weer begonnen met het bijhouden van mijn macro's. Het voordeel hiervan is dat je eigenlijk niet smokkelt. Ik heb met vaderdag een lekker taartje kunnen eten zonder me schuldig te voelen. 

 

Hoe gaat het met de anderen die bezig zijn met afvallen?

Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPriceAdvertise
fitmommarly.nl
MediaKit: Fit Mom Marly
1.5k
1,500
1.5k
1,500
105
https://www.facebook.com/fitmommarly
0501
https://www.instagram.com/fitmommarly
€ 0 - € 249
Share