• Influencers
  • Advertisers
  • Affiliates

De keuken van Martine

Martine van den Brink Martine van den Brink – dekeukenvanmartine.blogspot.com

'De keuken van Martine' bevat gezonde recepten zonder gebruik van pakjes en zakjes en andere onzin-ingrediënten. Koken met pure producten voor een gezond en energiek lijf. Zelf heb ik als hartpatiënt enorm veel voordeel gehad van het veranderen van mijn voedingspatroon. Dat gun ik jou ook!

Martine van den Brink

Martine van den Brink

Geboren met een hartafwijking en slechte vooruitzichten. Maar ik ben een vechter en heb ondanks de lichamelijke beperkingen veel bereikt! Sinds vijf jaar mijn eigen foodblog waarop ik mijn inzichten over voeding en mijn recepten deel. Minder medicatie door aanpassing van voeding en eindelijk slank!

Offered products

Not yet available

Statistics

45k
Views every month
0
Unique visitors every month
20
Domain Authority
2.2k
1k

Demographics

Gender

Van de BBQ: Champignons ingerold in spek

5 days ago

De zomer is dit jaar vroeg begonnen en veel Nederlanders hebben inmiddels al meerdere keren de BBQ aangehad. Toch hoor ik nog vaak van mensen dat er bij de BBQ helemaal géén groenten geserveerd worden. Wat een gemiste kans!
De bloemkoolhuzarensalade is heerlijk bij de BBQ, maar groenten kunnen ook óp de BBQ. Deze champignons heb ik ingerold in ontbijtspek en blijven heerlijk sappig. Echt een aanrader!

In de winter kun je deze spiesjes natuurlijk ook heerlijk in de oven of airfryer bereiden. Afgekoeld misstaan de champignons ook niet op een tafasbuffet.

Ingrediënten voor 3 spiesen:9 middelgrote champignons
3 plakken ontbijtspek
peper


Bereiding:Halveer de plakken ontbijtspek in de breedte. Borstel de champignons schoon (niet wassen!) en wikkel om iedere champignon een halve plak ontbijtspek. Prik de champignons zó op de spies, dat het spek goed vast komt te zitten.
Bestrooi de ingerolde champignons royaal met peper.

Rooster de champignon-spiesen in ongeveer 10 minuten rondom bruin.

Tip: Gebruik je houten satéprikkers? Week deze dan voordat je ze gebruikt een half uurtje in water. Ze zullen nu veel minder snel verbranden.


Komkommersalade met feta

2 weeks ago

Op Facebook hebben we tegenwoordig een aantal leergroepen van 'Grip op Koolhydraten'. Zowel starters als herstarters noteren hier dagelijks hun menuutje en leren van de onderlinge feedback en de adviezen van nóg een ervaren 'GOK-ster' en mijzelf. Erg leuk om te  doen, en fantastisch om te zien hoe mensen hun eetpatroon in zo'n maand kunnen veranderen en winst boeken.
Het viel me in de afgelopen maanden op dat veel mensen 'friet' nog altijd bestempelen als 'fout'. Terwijl er in het koolhydratenuur regelmatig aardappels worden gegeten, wat niet als zodanig wordt bestempeld. Wat blijkt nou?
Wanneer er friet wordt gehaald, is vaak de hele maaltijd ongezond. De groenten ontbreken in het menu, hooguit worden er snacks bij gegeten. En dáár zit nou net het probleem. Niet in de friet, maar in het ontbreken van groenten en voedzame eiwitten.
Ben jij ook een frietliefhebber? Zorg dan dat je altijd een komkommer in de koelkast hebt liggen en een pakje feta (is heel lang houdbaar!) In de tijd dat de friet wordt gehaald, heb jij tijd om deze salade in elkaar te draaien.
Trouwens, ook bij de BBQ is deze salade een welkome aanvulling op je broodnodige hoeveelheid groenten!


Ingrediënten voor 2 personen:1 komkommer
100 gram feta
1 el Steviala sweet maple
1 el walnotenolie
1/8 tl witte peper
2 tl appelazijn
zout naar smaak toevoegen.

Bereiding:Maak een dressing van de olie, azijn, sweet maple, peper en zout.
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en maak er kleine blokjes van. Snijd de feta in even grote blokjes. Doe alles in een grote kom en meng de dressing erdoor.
Klaar ben je! Geniet van de friet!

NB: Maak je de salade al eerder op de dag klaar? Voeg dan het zout vlak voor het serveren pas toe. Het vocht trekt anders uit de komkommer!

Wil jij ook meedoen in een leergroep op Facebook? Wordt dan lid van het forum en meldt je aan voor de Facebookgroep van Grip op Koolhydraten. Je leest dan vanzelf wanneer je je kunt aanmelden!

Smoothiesoep

3 weeks ago
Nog niet zo lang geleden deelde ik op mijn blog het recept voor een groene smoothie zónder fruit. Om deze smoothie te maken, kocht ik een behoorlijke hoeveelheid verse groenten. Heerlijk! Maar toen ik de smoothies had gemaakt, hield ik nog veel aangebroken stukken groente over.
Wanneer ik restjes groenten heb, maak ik hier graag soep van... Ik ben namelijk een echte soepeter. Het is een makkelijke manier om veel groenten binnen te krijgen, en het smaakt zowel bij koud als bij warm weer. Het is zelfs zo dat we in onze familie een eigen gezegd hebben over soep: 'Soep is altijd lekker, zelfs al is er niks an...' 😋
Gelukkig werd deze smoothiesoep heel smakelijk!

Ingrediënten:50 gram verse spinazie
1 venkelknol
halve stronk bleekselderij
1 liter groentebouillon
2 el olijfolie
peper en zout

Bereiding: Maak de groenten schoon en snijd ze in grove stukken. Verhit de olie in een grote kookpan en bak de stukken bleekselderij en venkel ongeveer 3 minuten op hoog vuur terwijl je ze omschept.
Giet daarna de bouillon op de groenten en breng het geheel aan de kook. Laat de groenten ongeveer 20 minuten pruttelen tot ze allemaal goed gaar zijn. Kook de laatste 5 minuten de spinazie mee. Vermaal alles met de staafmixer tot een gladde smoothiesoep...
Breng de soep op smaak met extra peper en zout of andere verse kruiden die je in huis hebt. Natuurlijk kun je naar eigen wens vlees of vis toevoegen. Gerookte kipfilet, zalmsnippers of garnaaltjes passen er goed bij, maar ook soepballetjes zijn natuurlijk altijd lekker!Websites by this publisher

ui-button
WebsiteViewsUniqueSocialPrice
No records found
Share