MediaKit of mickeysplace.nl

Mickey's Place - Mickey ...

Mickey's Place - kronkels van een veertiger
mickeysplace.nl

Offered products

Not yet available

Mieke de Weert

Mieke de Weert

Language

Dutch

Social Media

Hotspot: The Ruined Garden in de medina van Fez

3 months ago

Al dwalend door een veel minder druk gedeelte van de medina, vraagt de inwendige mens ook de nodige verzorging. We laten ons leiden door de uitnodigende borden en komen uit bij de Ruined Garden. Wat was dat genieten.

Kijk je mee?

 

Al dwalend door een veel minder druk gedeelte van de medina, vraagt de inwendige mens ook de nodige verzorging. We laten ons leiden door de uitnodigende borden en komen uit bij de Ruined Garden. Wat was dat genieten: een sfeervolle oase van rust en groen.

Wij hebben hier genoten van een heerlijke lunch, maar dit restaurant is hoe dan ook een aanrader!

 

Website: www.ruinedgarden.com

E-mail: riadandgarden@gmail.com

Adres: 13/15 derb Idrissy, Sidi Ahmed Chaoui, Siaj, Fes Medina, Fes

 

{gallery}travel/2017/05/album/12{/gallery}

Zwart-wit in het kleurrijke Fez, Marokko

4 months ago

Het thema voor deze avond was zwart-wit en 'deze avond' is een bijeenkomst van het fotoclubje waar ik bij aangesloten ben. Elke 6 weken hebben we een ander thema waar we mee gaan stoeien. En nee, de foto's van de leden staan niet online ;)

 

Het thema voor deze avond was zwart-wit en 'deze avond' is een bijeenkomst van het fotoclubje waar ik bij aangesloten ben. Elke 6 weken hebben we een ander thema waar we mee gaan stoeien. En nee, de foto's van de leden staan niet online ;)

Google's Nik

Begin deze maand heb ik in het kleurrijke Fez, soms met het bovengenoemde thema in mijn achterhoofd, foto's gemaakt. In Adobe's Lightroom is selecteren en bewerken van een bulk foto's een eitje. Totdat M. de tip van en wat uitleg over Google's Nik gaf, een gratis plugin voor Lightroom en Photoshop. Dit programma heeft ongekende mogelijkheden om in no time een filtertje over een foto te gooien. Van zwart-wit tot vintage tot natte plaat. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan.

Snapseed

Maar. Dan word ik nieuwsgierig. Wil ik een ietsje meer weten over een programma. En wat blijkt. Nik is de voorloper van de app die ik al lange tijd op mijn telefoon heb staan en waar ik regelmatig een foto mee bewerk: Snapseed. Een aanrader en te downloaden in de playstore of in App Store.

Foto's in zwart-wit

Maar het gaat om de foto's en ik moet zeggen, ik heb leuk gespeeld en wat verschillende instellingen uitgeprobeerd :)
Kijk je mee?

 

 

Riad Nassim, Fes El Bali, Fès en € 15 retour bij Booking.com

4 months ago

 

Nog nooit hadden we zo snel een accommodatie gevonden en geboekt. Het dakterras met uitzicht over de medina en de hamam gecombineerd met het tarief per nacht was onweerstaanbaar.

Maar hoe het echt was?

 

Half februari, de vlucht is geboekt. Nu alleen nog 'even' een slaapplaats regelen.

Slapen in de medina

Bij vorige stedentrips vonden we onze slaapplaats vrijwel altijd via Hostelworld (lees: een privékamer met 2 eenpersoonsbedden) in het centrum van de stad. Handig maar vooral betaalbaar. Ook in Fès dachten we op deze manier onze accommodatie te vinden. Al snel bleek dat het overnachten in een riad binnen de muren van de medina een 'must' was. En zo kwamen we via Booking.com terecht bij Riad Nassim.

Nog nooit hadden we zo snel een accommodatie gevonden en geboekt. Het dakterras met uitzicht over de medina en de hamam gecombineerd met het tarief per nacht was onweerstaanbaar.

Wat is een riad?

Een riad is een traditioneel Marokkaans huis of paleis met een atrium of binnentuin. Het woord riad komt van het Arabische woord ryad dat tuin betekent. Riads waren de huizen van het rijkere deel van de burgerij. Deze staan vaak in de oude, ommuurde delen van de stad (de medina) maar komen ook voor op het platteland.

Een stukje quote van Wikipedia, meer lees je hier.

Riad Nassim

In de medina kostte het even wat moeite om Riad Nassim te vinden. Een jongetje bleek feilloos de weg te weten waardoor er wat snoepgoed van eigenaar verwisselde. Eenmaal binnen waren we een soort van sprakeloos. Hoe kon een slecht onderhouden gebouw aan de buitenkant er aan de binnenkant uitzien? Nou gewoon zo:

Nadat we verwelkomd werden met verse muntthee was het ook meteen duidelijk dat ons tempo niet het Marokkaanse tempo was. Dat we een tandje terug moesten doen en ons – soms – moesten overgeven aan het 'niets'.

Onze kamer was aangrenzend aan het dakterras, zeer minimalistisch ingericht met 2 eenpersoonsbedden en 1 stoel. De badkamer was functioneel met douche, toilet en wasbak. We voelden ons overigens niet geroepen om de al aanwezige haren uit de wasbak te verwijderen …

De rioollucht die uit het doucheputje kwam, verdween gelukkig wanneer er gelucht werd. Dit bleek ook een goede voedingsbodem te zijn voor de kakkerlak die onze kamer onveilig maakte.

Van de airconditioning ontbrak de afstandbediening maar die zal ongetwijfeld ergens aanwezig zijn geweest. Voor nu was de temperatuur prima, overdag een graad of 25 en 's nachts een graad of 10 koeler. In de week na ons verblijf werd er een temperatuur van tegen de 40 graden verwacht. Dakterras + plat dak + 40 graden = geen goede combi. Je kunt dan beter voor een duurdere kamer kiezen die wat verdiepingen lager ligt.

Het uitzicht vanaf het dakterras was fenomenaal. Je kon blijven kijken. Uren lang. En het mooie was dat we hier ook mochten ontbijten. 's Ochtends in het zonnetje. Genieten in zijn puurste vorm.

Wifi was overal in het riad aanwezig. De retourvlucht inchecken en de boardingpass uitprinten was dan weer niet mogelijk. Hiervoor kwamen we in een internetcafé terecht. Zo vies, zo'n onveilige verbinding en zooooo 2000.

* Note to self: voortaan gewoon een betaalde, gereserveerde stoel boeken en vooraf – THUIS – inchecken.

De genoemde faciliteiten op de website zou ik met een korreltje grote korrel zout nemen ;)

En toch, ALS ik terug zou gaan naar Fès, zou ik dit riad gewoon weer boeken. Gewoon omdat het kan. Met de prijs-kwaliteit verhouding is namelijk helemaal niets mis.

 

Ontvang € 15,00 retour na een verblijf - waar dan ook - geboekt bij Booking.com

Op het moment dat wij riad Nassim hebben geboekt, was de website van Booking.com de goedkoopste aanbieder. En nog steeds. De prijzen op de eigen website en andere prijsvergelijkers liggen beduidend hoger.

Wil je bij het boeken van een accommodatie - waar dan ook - nog goedkoper uit zijn, gebruik deze link: www.booking.com. Je ontvangt, ná het verblijf in de accommodatie, € 15,00 retour van Booking.com
Wil je meer over deze actie weten, check dan even de algemene voorwaarden van Booking.com.

 

Blader door de foto's

Wij zijn nog steeds enthousiast over Riad Nassim en misschien jij ook na het zien van onze foto's ;)

{gallery}travel/2017/05/album/10/{/gallery}

Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPrice
No records found
Share