MediaKit of taxbreddels.blogspot.be

Taxx Life Blog

Een blog waarbij ons gezinsleven centraal staat met alles wat daarbij komt kijken. Duurzaamheid, Minimalisme, Social Media, Vintage, Hardlopen etc!
taxbreddels.blogspot.be

Offered products

Not yet available

Miranda Breddels-Tax

Miranda Breddels-Tax

Language

English

Social Media

Onze Financiën; tijd voor verandering!

17 hours ago

Financiën; voor de één een groot, grijs en mistig gebied, voor de ander een helder vlak waarbij diegene je op de cent nauwkeurig kan vertellen waar het geld naar toe gaat. Zelf zit ik op dit moment een beetje in het midden terwijl ik toch altijd dacht tot de laatste categorie te horen.


Er is namelijk bij ons ook een grijs gebied ontstaan en dat gebied lijkt alleen maar groter te worden. Alhoewel ik een groot fan ben van de rubriek Money Monday op het blog van In10jaarFO zal ik jullie verder niet gaan vervelen met cijfers en tabellen. Al word ik wel graag geïnspireerd door anderen en hoop ik met mijn verhaal anderen te kunnen inspireren.

Onze financiën dus; ik was er altijd heilig van overtuigd dat wij het op dé juiste manier deden. Als ik er met anderen over spreek, blijkt dat ook wel zo te zijn. "Deden wij het maar zo, ik lever mijn hele salaris in en zie er niks van terug!" aldus sommige van mijn mannelijke collega's. Maar toch, dat grijze gebied zit me niet helemaal lekker. Tijd om weer eens in mijn spreadsheets te duiken en de boel op orde te brengen.

Manlief en ik hebben allebei onze eigen betaalrekening. Deze rekeningen hebben we al sinds onze jeugd en mijn idee was altijd dat het onze kracht was. Op deze privérekeningen worden onze salarissen gestort. Daarnaast hebben we een gezamenlijke betaalrekening waar we naar ratio maandelijks een vast bedrag op storten. Helaas is de ratio een beetje uit zijn verband gerukt de afgelopen tijd. Door onder andere het tweewekelijkse ouderschapsverlof en de veel duurdere nieuwe leaseauto houdt manlief een stuk minder over dan in het verleden.

Naast onze stortingen krijgen we op de gezamenlijke rekening nog de maandelijkse HRA gestort en per kwartaal de kinderbijslag. Van deze rekening worden alle vaste lasten automatisch afgeschreven, pinnen we de boodschappen en worden de (sport-)abonnementen van de kinderen automatisch betaald. Wat er overblijft op onze privérekening is in theorie voor 'jezelf'. We storten allebei nog een vast bedrag naar onze gezamenlijke spaarrekening en that's it.
Je zou zeggen goed geregeld, maar in de praktijk werkt het niet meer zo goed. Ik betaal vaak de huishoudelijke spullen die we nodig hebben naast de boodschappen, kleding voor de jongens, cadeautjes voor verjaardagen en als de bodem in zicht is switchen we over naar Martijn zijn rekening. Ook voor de jaarlijkse ouderbijdrage voor school doen we een potje iene miene mutte; welke van de drie betaalrekeningen wordt het deze keer.

Nou geeft dit allemaal niet want we zien alles toch als één kapitaal, maar het is wel echt een grijs gebied in onze financiën. Er wordt van alles gepind of contant betaald maar ik heb geen idee hoeveel of waar aan. Dus willen we in 2018 graag met een schone maar vooral duidelijkere lei (lees spreadsheet) beginnen.

De privérekeningen blijven natuurlijk zoals ze zijn. Van ons salaris houden we beiden een voorafgesteld gelijkwaardig bedrag op onze rekening. De rest, waarschijnlijk een groter bedrag dan nu, zal naar de gezamenlijke rekening worden gestort. Het bedrag wat overblijft is echt voor onszelf (telefoonabonnement, sporten, vissen, kleding, gadgets en uitjes met vrienden). Alle andere dingen zoals, uitjes met het gezin, kleding voor de jongens, cadeautjes, huishoudelijke aankopen etc. gaan via de gezamenlijke rekening.

Nu ik het zo lees, vind ik het eigenlijk best een goed plan. Ik kan nu al genieten bij het idee dat ik straks het hele overzicht van onze gezamenlijke rekening kan downloaden en kan gaan knutselen in Excel. Alles netjes categoriseren, mooie grafiekjes maken die precies de pijnpunten bloot leggen in onze financiën. Ik kan niet wachten!

Hoe hou jij jouw financiën bij? Is het bij jou ook een groot grijs gebied of weet je precies hoe jij of jouw gezin er voor staat? Gaat alles op één grote hoop of vind je het, net zoals wij, fijn om wat voor jezelf te hebben? Laat het me weten in de comments.

Weekoverzicht week 45; Overblijven, Krabben, Koopjes en Sint Maarten!

5 days ago

Leuk dat je weer meeleest met een nieuwe weekoverzicht. Het was een kort (school)weekje, waarbij de eerste nachtvorst zijn intrede deed, de jongens een dagje uit gingen met oma en we niet helemaal fit waren. In het weekend gingen we nog even winkelen en liepen we met onze lampion zingend langs de deuren voor Sint Maarten.


MaandagDe jongens starten aan een korte schoolweek; donderdag en vrijdag hebben ze studiedag. Vandaag is het mijn parttime dag en de jongens willen dolgraag overblijven. Eerlijk gezegd is het een beetje buiten mijn comfort zone om dat te doen als ik gewoon thuis ben. Maar ze willen het graag en ik kan mijn tijd goed gebruiken.
Na een uurtje bikkelen in de sportschool kan ik mooi beginnen aan mijn lijstje van vandaag. Ik zet de timer op half 1 omdat ik dan wil gaan lunchen, het blijft vreemd zonder de jongens.

Mijn lijstje gaat hard en ik haal nog wat huishoudelijke boodschapjes. Helaas loop ik tijdens deze boodschappen tegen twee dingen aan bij het Kruidvat die ik echt niet kan laten liggen. Waarschijnlijk ben ik één van de laatste in Nederland die deze dingen koopt, maar voor deze prijsjes kan ik ze echt niet laten liggen. En het is een mooie aanvulling voor de styling van mijn webshop.


Om drie uur ga ik de jongens halen en Ezra neemt een vriendje mee om te spelen. s'Avonds komen er twee dames op bezoek die ik heb leren kennen tijdens de zwangerschapsgym toen ik zwanger was van Ezra. Eigenlijk doen we dit te weinig en we hebben dan ook genoeg te kletsen! Gezelligheid met een kop thee en brokken speculaas.


Dinsdag
Vandaag weer aan het werk, voor mij de eerste ochtend dat ik moet krabben. Ik zorg er altijd voor dat de auto schoon is voor dat ik de jongens naar school breng. Zo dat als ik terug kom van school direct in de auto kan stappen om weg te rijden. Ezra helpt me even een handje met het ijsvrij maken van de ramen.


s'Middags beide jongens weer onder de pannen bij de scouting en de hockey. s'Avonds helpt Ezra Martijn met het koken van een heerlijke maaltijd!


Woensdag
Vandaag de laatste ochtend school voor deze week. Ik pak mijn sportuurtje, daarna snel douchen, wasje ophangen en door naar en vriendin voor een kop thee. Daarna samen naar het schoolplein om de kinderen op te halen.

s'Middag alleen maar gymen, dus lekker een lange woensdagmiddag. De jongens kruipen op de bank met DVD's van de Gruffalo. We mochten deze lenen van mijn vriendin naar aanleiding van het weekoverzicht van twee weken geleden, waarin zij las over het boek waar de jongens zo gek op zijn.


Ik maak nog een leuke bestelling die ik deze week binnen kreeg van een bekende. Met het zwart wordt het een super stoere naamslinger.


Na het avondeten gaat Martijn nog een paar uurtjes vissen met een maatje en ik kijk s'avonds een van mijn favorieten programma's. Vanavond weer de eerste aflevering van een nieuwe serie 'VT-wonen Verhuizen of Verbouwen' op Net5.

Donderdag
De jongens lekker vrij en ik aan de arbeid. Ik breng ze naar oma, waarmee ze vandaag een dagje mee naar Monkey Town gaan. Maar niet voordat opa ze allebei weer even knipt, zo kunnen ze met een nieuw kapsel op pad.


s'Middags heeft Ezra gewoon zijn training en Nathan moet weer naar zwemles. Aan het eind van de middag krijgen we een appje van de achterburen of we al een toetje hebben voor bij het eten. Euhm, nou nee......we worden verwend met een stuk van deze heerlijke taart gemaakt door de achterbuurjongen! Wat een feestje.


We zitten allemaal een beetje in de ziekenboeg helaas, Martijn is doodmoe en niet helemaal fit. En ik voel aan mijn keel dat het bij mij ook aan zit te komen. Voor de zekerheid kruip ik met twee paracetamol in bed om lekker te slapen en hopen dat het mij voorbij gaat.

Vrijdag
Martijn vandaag lekker thuis en ik rij naar mijn werk om op tijd te beginnen. Vandaag alweer de laatste vakantiedag van mijn collega. Echt ongelofelijk, ik begrijp niet waar die 4 weken zijn gebleven. Echt bizar.

Martijn en de jongens doen boodschappen en hebben lekker een rustig dagje thuis. Nathan verft nog een hele mooie tekening voor Sinterklaas. Echt heel mooi, daar zal de Sint vast blij mee zijn.


s'Avonds eten we lekker boerenkool en helaas zijn we nog niet helemaal fit. Vanavond heb ik het flink te pakken en ik besluit dan ook na het eten om in een lekker heet bad te gaan liggen. Misschien helpt het.

In mijn huispak kruip ik op de bank met Martijn, 'The Voice' en een foute snack.


Zaterdag
Vandaag weer een nieuwe dag, keelpijn en verkoudheid overheerst, maar het gaat beter als gisteren. Martijn vertrekt al vroeg voor een rondje hardlopen. Als hij terug komt met 10 kilometer op de teller, vertrek ik voor de derde keer (trots) deze week naar de sportschool.

Na de lunch besluiten we om nog even naar Tiel te gaan. Ezra heeft echt een dikkere winterjas nodig en ik kan ook nog wel het een en ander gebruiken. We slagen dan ook met vlag en wimpel. Ezra een prachtige jas bij de WE met 30% korting. Ik scoor een mooie afgeprijsde tussenjas van Only, zodat die andere die al jaren kapot is eindelijk weg kan. Ook scoor ik nog een paar simpele goedkope zwarte schoenen bij Van Haren. Niks bijzonders maar wel fijn om een paar nette zwarte schoenen in huis te hebben.


Om kwart voor 6 vertrekken we richting de stad om in de protestante kerk het verhaal van Sint Maarten bij te wonen. Het verhaal wordt voorgelezen door de burgermeester en we zingen liedjes met zijn allen. Daarna met de lampionnen de stad verlichten om als dank snoep te krijgen van de bewoners.


Zondag
Vandaag een lekker dagje thuis hangen, als je naar buiten kijkt zou je bijna denken om er een pyjama dag van te maken, maar het valt mee en af en toe komt de zon te voorschijn.

Ik loop 7 kilometer hard, maar merk dat ik nog niet helemaal fit ben. De jongens doen een spelletje en spelen nog even lekker buiten. Als Ezra met de achterbuurjongen speelt, pakken Nathan en ik nog even zijn kamer aan. De zooi die de afgelopen weken verzameld is, kan mooi weer weg.


Ik doe nog wat kleine verse boodschappen voor de aankomende dagen. Als ik naar de winkel fiets kom ik langs een ernstige aanrijding bij ons een straat verder op. Precies het punt waar de jongens altijd oversteken om naar school te gaan. Het grijpt me erg aan.

Eind van de middag kruipen de mannen met een pizza uit de oven op de bank om Formule 1 te kijken. Ik werk aan mijn blog en eet een heerlijke peulvruchten/geitenkaas-salade.


Natuurlijk kijk ik weer VT-wonen, waarvan vandaag de nieuwe serie 'VT-wonen Zelf aan de slag' start en om half 10 kruip ik lekker in bed met 'Ik Vertrek'. s'Avonds lees ik nog op het regionale nieuws dat er dus een meneer is aangereden op zijn fiets door een auto en dat hij met zware verwondingen is afgevoerd naar het ziekenhuis. Laten we hopen dat het goed komt, het zag er zo vreselijk uit vanmiddag.

Dit was het weer voor deze week, ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Bedankt daarvoor en tot de volgende week!

Herfsttip: Het IJsselbos

1 week ago

Wat hadden we het getroffen aan het begin van de herfstvakantie. Niet alleen dat weekend was mooi, het mooie weer hield nog lekker een paar dagen aan. De zaterdag rommelden we lekker in en om het huis. Voor de zondag hadden we een bezoekje aan de bouwmarkt gepland. Over dit laatste voelde ik me best wel schuldig. Het was een weekend met prachtig weer en wij namen de jongens mee naar de bouwmarkt. 

Om van de nood een deugd te maken bedacht ik een plannetje. Ik googelde op de woorden 'bos' en 'Nieuwegein' (de plaats waar we naar de bouwmarkt gingen). Het was een typisch gevalletje twee zielen een gedachte, want Martijn had precies hetzelfde gedaan. Zonder dat we er überhaupt maar één woord over hadden gesproken. En zo kwamen we allebei met het idee om ons bouwmarkt bezoek te combineren met Het IJsselbos.
Zo gezegd zo gedaan! We bezochten eerst twee bouwmarkten waar we inspiratie op deden voor onze plannetjes met de keuken. Daarna gingen we naar het het IJsselbos. Via kleine weggetjes strak langs de A2, kwamen we uit bij een oase van rust.
Er is een ruime parkeerplaats aanwezig, al stond deze natuurlijk op een dag als vandaag flink vol. Langs een hek, dat het gebied beschermd tegen auto's, loop je een groot open veld op.


Alleen dit mooie open veld met twee kleine meertjes is al een heerlijkheid op zich. De jongens konden daar lekker rennen. En spelen bij de waterrand is altijd leuk.


Daarna lekker het bos in, waar je heerlijk kunt wandelen en spelen. Het is niet heel erg groot, maar eerlijk gezegd hebben we niet alles gezien, dus je kunt er een flinke boswandeling maken.


De jongens konden er heerlijk spelen met grote takken en boomstammen. Er is zelfs een 'echt' griezelbos met spookachtige struiken waar je als kind lekker kunt griezelen.Na een heerlijke wandeling, met heel wat tussenstops om te spelen, kwamen we aan de andere kant van het open veld uit. Waar we heerlijk met zijn viertjes op een bankje in de zon gingen zitten bij één van de meertjes. Dit is pas echt genieten!Met als afsluiter een bezoekje aan de grote gele M. was het voor iedereen een geslaagde middag. De jongens willen het in ieder geval nog eens over doen. Dat gaan we ook zeker doen, want we hebben nog lang niet alles gezien. En in combinatie met een bezoekje aan de bouwmarkt of de meubelboulevard is het voor iedereen een win-win-situatie.

Om het IJsselbos te vinden stel je de navigatie in op ' Parallelweg 13, 3434 NT Nieuwegein'. Laat me weten wat je van deze herfsttip vindt. Of misschien heb jij wel een leuke herfsttip voor ons? Laat een hier onder een reactie achter.

Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPrice
taxbreddels.blogspot.nl
MediaKit: Taxx Life Blog
1.5k
1,481
493
493
126
https://www.facebook.com/taxxlifeblog
1.7k
https://twitter.com/xxxxx
152
https://www.instagram.com/taxx_life_blog
€ 0 - € 250
Share