MediaKit of taxbreddels.blogspot.com

Taxx Life Blog

Een blog waarbij ons gezinsleven centraal staat met alles wat daarbij komt kijken. Duurzaamheid, Minimalisme, Social Media, Vintage, Hardlopen etc!
taxbreddels.blogspot.com

Offered products

Not yet available

Miranda Breddels-Tax

Miranda Breddels-Tax

Language

English

Social Media

Week 11; Ziekenboeg Continues, Nooit meer sporten, Trakteren, Kinderfeestjes, Logé en Verjaardagen.

4 hours ago

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht. Deze week was onze jaarlijkse feestweek; we vierden de kinderfeestjes en de verjaardagen van de jongens. En heel eerlijk was dat tussen het ziek zijn door onze enige prioriteit!

MaandagVandaag hebben we een nieuwe zieke in huis. Martijn heeft een flinke buikgriep te pakken. Het is mijn parttimedag, dus ik breng de jongens naar school en fiets door naar de sportschool. Ik merk al snel dat mijn conditie nog niet helemaal is wat het is, maar met twee korte cardiooefeningen en wat krachttraining gaat het redelijk goed.

Als ik de jongens uit school haal merken we dat er alweer aardig wat zwerfafval ligt bij ons in de wijk en dat terwijl we afgelopen vrijdag heel veel hebben opgeruimd. Gelukkig denkt Nathan er ook zo over en begint spontaan papiertjes van de grond te rapen.


Als de jongens na de lunch terug gaan naar school maak ik een begin met de voorbereidingen voor de traktatie. Tachtig vierkantjes snijden, je moet er wat voor over hebben.

Na school breng ik  Ezra naar de Codekinderen, dit is een activiteit van de Brede School over computers. Vanmiddag mag hij op zijn nieuwe fiets alleen naar huis fietsen. Spannend en niet alleen voor Ezra.


Ik doe met Nathan alvast wat verjaardagsboodschappen en  hij kiest zelf de traktatie uit voor de juffen en meesters op school. Rond kwart voor vijf komt Ezra zeiknat thuis, tot op het bot is hij nat. Maar wat een topper dat hij helemaal alleen door de regen naar huis is gefietst. Wat een mijlpaal!
DinsdagVandaag voor mij de enige werkdag van de week. Helaas is Martijn nog niet genezen, die blijft nog een dagje thuis. Een rustig dagje op het werk en rond twee uur begin ik te rillen. Ik voel aan alles aan  mijn lijf dat het niet pluis is. Maar dit kan helemaal niet, want vanaf vanavond zijn we super druk met de feestelijkheden. En Martijn is al ook al niet fit.......
Ik vertrouw op mijn vriend Antigrippine, zit nog even een kwartier bij de verwarming en kan het gelukkig uit zingen tot vier uur. Ik kijk Martijn lief aan en die wil met Nathan naar het zwembad. Ik draai met mijn zieke lijf de traktaties voor Ezra in elkaar.
Na een paar happen eten, versieren we het huis. Normaal doen we dit als de jongens op bed liggen, maar nu wil ik alles zo snel mogelijk klaar hebben. Zo dat ik mijn bed in kan, wat een stelletje tobbers zijn we toch!


Gelijk met de jongens duik ik mijn bed in en weet het allemaal even niet meer. Ik lig te rillen en heb zo een ongelofelijke spierpijn. Ik weet niet of het van het sporten is van gisterenochtend of van de griep. Ik voel me zo ellendig dat ik me voor neem om nooit meer te sporten, want ik wil dit gewoon echt niet meer!
Woensdag
Vandaag is Ezra jarig, wat een feest! We zingen hem wakker met nog een klein cadeautje en hij mag vandaag trakteren op school.


Het gaat gelukkig iets beter met ons en op ons gemak bereiden we ons voor op het kinderfeestje van de Ezra. Weken geleden toen we wisten dat we allebei vrij waren vandaag, keken we er naar uit om voor het eerst samen te gaan sporten. Dat slaan we maar even over, we zijn al lang blij dat we normaal kunnen functioneren.

Tijdens de voorbereidingen wordt Martijn gebeld of hij met spoed met zijn moeder naar het ziekenhuis kan, arm gebroken......ook dat nog! Gelukkig valt het allemaal mee en verloopt het feestje van Ezra helemaal top! Het blijft druk met twaalf van die kids, maar met hulp van oma Bep en een prachtige 'Glow in the dark' midgetgolfbaan was het een leuk feestje!


Onverwachts krijg ik nog een bestelling door via mijn website met de vraag of het van het weekend geleverd kan worden. Komt niet helemaal uit, maar wel dankbaar voor deze bestelling. Dus professioneel als ik wil zijn maak ik de slinger dezelfde avond nog. Dan kan de slinger morgen met de post en is hij mooi op tijd bij de klant! Daarna weer gelijk met de jongens mijn bed in.


Donderdag
Vandaag een rustdag zonder feest. Martijn en ik doen de grote boodschappen voor de verjaardag en maken de traktaties voor Nathan. Dat gaat een stuk makkelijker en sneller als je het met zijn tweeën doet.


De rest van de dag doen we rustig aan en zieken we een beetje uit. s'Middags ga ik met Nathan naar het zwembad en eten we lekker boerenkool met worst!

Vrijdag
Vandaag weer een drukke dag op het programma. Nathan mag vandaag trakteren op school. Het is ook nog eens pannenkoekendag, dus Martijn staat om negen uur al een stapel pannekoeken te bakken voor school.


Om half twee melden zich weer zeven kinderen, het feestje van Nathan gaat van start. Taart en cadeautjes thuis en daarna op naar de boerderij. Voor een gezellige en leerzame middag onder begeleiding van boer Jan.


Ook dit was weer een geslaagd feestje. Moe en voldaan maken we ons op voor een nieuwe dag! Nathan weet van geen ophouden en helpt mij nog even met het maken van een heerlijke kwarktaart.


Eindelijk voel ik me weer wat beter en heb een 'normale' avond. Om het zekere voor het onzekere te nemen kruip ik toch lekker in bed om half tien voor een aflevering van Bed&Breakfast.

Zaterdag
Vandaag is het groot feest, we vieren de verjaardagen van de jongens voor familie en vrienden. We bereiden ons voor samen met PomPom. Nathan dacht dat het wel gezellig was als hij dit weekend kwam logeren. Alsof we het nog niet druk genoeg hadden. *PomPom is een pop van school die bij de kinderen komt logeren. Als ouder maak je dan een verhaaltje over de belevenissen.


Het wordt een groot en gezellig feest en de jongens worden flink verwend. Helemaal leuk en pas om tien uur liggen de jongens in bed. We kunnen terug kijken op een gezellige en geslaagde dag.


Zondag
Vandaag is Nathan echt jarig! Helaas is Nathan als eerste wakker en valt ons plannetje een beetje in duigen. Maar als nog zingen we hem toe en krijgt hij ook een nog een klein cadeautje. We ontbijten met de overgebleven taart en maken er een rustige en gezellige dag van.

Nathan bouwt gezellig met de achterbuurjongen aan zijn nieuwe LEGO. Wat is er leuker om met je beste vriend te spelen met je nieuwe cadeaus.


We nemen nog even een kijkje bij het nieuwe huis van opa en oma en uiteraard gaat Pompom mee.


Aan het eind van de middag proosten we samen met de achterbuurtjes nog op de verjaardagen van de jongens. Helemaal gezellig en een mooie afsluiter van onze feestweek!

Dat was het weer voor deze week, waar ziek zijn en feesten overheersten. Nu dit achter de rug is kunnen we weer wat rustiger aan doen en nieuwe plannen maken. En dat hopelijk zonder bacillen!

Bedankt voor het meelezen en tot volgende week!

Favoriete Financiële Blogs

3 days ago

Het werkt als een soort verslaving; een paar jaar geleden raakte ik geïnteresseerd in de wereld van consuminderen. Ik verdwaalde wekelijks in het grote aantal consuminderblogs.  Langzaam aan werd ik steeds meer getrokken naar de financiële blogs en dan vooral de persoonlijke financiële blogs. Hoe doen andere het en wat is verstandig op financieel gebied?  Vandaag deel ik een paar van mijn favorieten.

1. Een zoektocht naar een Simpel & Rijk Leven;  hier blogt Janine over haar zoektocht naar financiële vrijheid, waarbij sparen, investeren, besparen en aflossen op de hypotheek centraal staan. Het is een toegankelijk blog met leuke en interessante onderwerpen, vooral de rubrieken  Money Monday en WoonWoensdag  zijn mijn favorieten waar in je mee kunt kijken in de financiën van anderen. Je vindt haar blog op  www.simpelrijkleven.nl.

2. Porterenee.nl; het blog van Renée, journaliste, die per ongeluk geobsedeerd raakte door personal finance, oftewel door geld.  Die nu ze 33 is pas ziet dat geld vrijheid betekent. En die sindsdien spaart als een gek, belegt en aflost om one day financieel onafhankelijkheid te zijn. Ook zij heeft een rubriek Waar doet ze het van op haar blog, altijd leerzaam en inspirerend om mee te mogen kijken in iemand zijn portemonnee. Daarnaast deelt ze ook veel financiële tips. Je vindt haar blog op www.porterenee.nl.

3.  Lekker Leven Met Minder; gaat het anders aanpakken: inmiddels is ze er wel achter dat plezier niet komt van veel spullen kopen en 'tv kijken' als hobby. Volg daarom haar zoektocht naar een leuker en lekkerder leven met minder! Ik volg haar al sinds mijn interesse werd gewekt in consuminderen, maar heeft nu hele goede artikelen over financiën. Je vindt haar blog op www.lekkerlevenmetminder.nl.
4.  Mom4life; Deze mama blogt over slim besparen, extra geld verdienen, financiële tips en weetjes, hardlopen, moestuinieren, ontspullen en soms over kinderen. Eigenlijk vergelijk ik haar blog een beetje met mijn blog, alleen is ze net iets beter in haar financiële artikelen. Ik vind dit een heel fijn en toegankelijk blog! Je vindt haar blog op www.life4mama.blogspot.nl.5. Hypotheekweg; 'Volg onze weg naar een hypotheekloos leven'. Wil je op een fijne en makkelijke manier geïnspireerd worden om je hypotheek af te lossen, dan moet je hier zeker even een kijkje nemen. De artikelen zijn erg fijn om te lezen en geen eindeloze moeilijke theorieën. Je vindt dit blog op www.hypotheekweg.blogspot.nl.


Eigenlijk kan ik nog wel even doorgaan met het spammen van leuke financiële blogs en wekelijks ontdek ik weer nieuwe interessante blogs waar ik via via terecht komt. Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt. Heb je zelf tips of wil je je eigen blog 'spammen' doe dat dan vooral hieronder in de comments of op mijn facebookpagina onder de link naar dit artikel!

Week 10; Mysterie opgelost, Ziekenboeg gaat door, Emoties en Zwerfafval.

1 week ago

Leuk dat je weer mee leest met een nieuw weekoverzicht; een week met pieken en dalen in alle opzichten. Graag neem ik jullie mee in onze week, misschien een beetje anders en emotioneler dan normaal. Maar helaas hoort dat er ook bij.

MaandagEzra is  gisteren helaas echt ziek geworden en gaat vandaag niet naar school. Gelukkig kan Martijn vandaag vanuit huis werken, hoe fijn is dat. Ik ben me er zeer van bewust dat dit niet altijd kan. Nathan, de kanjer van deze week, gaat keurig naar school en ik aan de arbeid.
Ik vertrek iets eerder naar mijn werk, nou ja eerder! Voor de vijfde keer heb ik ruzie met Martijn over de klok op de magnetron. Dat is nu al de zoveelste keer en we leven op die klok. We lopen bijvoorbeeld altijd om 17 over acht naar school. Als ik dan mijn telefoon pak blijkt het al 21 over acht te zijn. Martijn heeft hem al drie keer goed gezet, maar iedere keer loopt hij weer een paar minuten achter. We zijn niet van plan om een hele combimagnetronoven van vijf jaar oud te vervangen omdat de klok kuren heeft.
Halverwege de dag wordt ik getagd in dit bericht op Facebook, we zijn niet de enige met dit probleem. Het nieuws verspreidt zich snel en de volgende dag staan de kranten er vol van. Het blijkt dus niet aan ons te liggen, maar aan het aantal Hertz wat via het stroomnetwerk wordt geleverd. En dat allemaal door een conflict ergens in Oost Europa. Wat een toeval dat dit vandaag naar boven komt, maar blij dat het mysterie is opgelost!

Nathan helpt mee met het maken van de gehaktballen voor het avondeten. We eten vanavond dan ook de allerlekkerste gehaktballen òòit! Zelfs Ezra wil ze niet missen en eet een paar hapjes mee.


Dinsdag
Ezra blijft nog een dagje thuis en mijn moeder komt naar ons huis om voor hem te zorgen. Ik breng Nathan naar school en heb nog even het jaarlijkse onderonsje met de schoolarts. Daarna door naar het werk om een lekker dagje te werken.

Mijn moeder zorgt goed voor Ezra en geeft de jaloezieën in de keuken een flinke poetsbeurt. Wat ontzettend fijn, deze vrouw verdient echt een lintje!


Op het werk begin ik het flink benauwd te krijgen over Ezra zijn geplande 9-jaarsprik van morgen. Ik google het één en ander, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Ik bel de assistent van de huisarts om even te overleggen wat wijsheid is. Zij overlegd even met de dokter en geeft als advies dat hij 100% koortsvrij moet zijn om de prik te krijgen. Dat risico gaan we niet lopen en ik besluit samen met de assistent om het toch maar niet te doen.

Woensdag
Ik hoopte dat Ezra weer naar school zou kunnen, maar we doen het toch maar niet. Nog een dagje goed uitzieken en vanmiddag  even een frisse neus halen. Ik vertroetel hem met een gezond ontbijtje.


De rest van de dag verloopt niet zoals gepland. Via via krijg ik ontzettend triest nieuws te horen en het raakt me meer dan ik had verwacht. Hoe oneerlijk kan het leven toch zijn, dat je op een relatief jonge leeftijd moet overlijden zonder enige kans te hebben gehad. Ik heb er geen woorden voor.

De dag gaat op de automatische piloot en ik denk dat ik jullie niet hoef te vertellen hoe onze woensdagmiddagen er uit zien. Als Martijn aan het eind van de middag thuis komt pak ik nog even een momentje voor mezelf.  Na anderhalve week zoek ik de sportschool weer eens op.

Onderweg kom ik een meisje tegen, een prachtig meisje dat vanuit de auto de wijde wereld in staart. Een meisje waarvan haar start niet makkelijk is geweest en hier haar hele leven mee zal moeten dealen dat ze 'anders' is dan anderen. Een meisje dat van 'geluk' mag spreken dat ze in een warm nest terecht is gekomen met geweldige ouders en familie. Ik breek.

Tranen rollen over mijn wangen en  heel even vraag ik af; WAAROM? Wat heeft het allemaal voor zin en wat is nu echt belangrijk!? Geëmotioneerd doe ik een heel klein rondje op de apparaten in een zeer rustige sportschool. Of dat het zo moet zijn en ik laat mijn emoties af en toe de vrije loop.

s'Avonds app ik nog even met een dierbaar iemand over het nieuws van vanochtend, ze weet precies de juiste dingen te zeggen. En dat zij juist die dingen weet te zeggen, spreekt van grote klasse, kracht en wijsheid. Sommige mensen hebben nooit geluk, ik wel. Ik ben een zondagskind, maar soms, heel soms breken zondagskinderen ook.

Donderdag
Een nieuwe dag, nieuwe kansen. Ezra gaat het weer proberen op school en hij heeft er zin in! Op het werk hebben we het nog even over het verdrietige nieuws en ik vertel tegen een dierbare collega over mijn emoties van gisteren. Gelukkig helpt het dat we er even over praten en dat haalt een heel stuk lading weg bij iedereen.

Ik zet nog wat puntjes op de spreekwoordelijke I voor de traktaties van de jongens en mijn maatje houdt het om één uur voor gezien. Ik maak het af vandaag om daarna weekend te vieren.


Om vier uur lekker naar huis en de rest van de dag doen we niks meer. Boodschapjes, eten en daarna lui op de bank. We tellen onze zegeningen en kijken uit naar een rustig weekend.

Vrijdag
Ik breng de jongens naar school en ga sporten. Vandaag er weer vol tegen aan, al merk ik wel dat het mij lichamelijk nog veel moeite kost. Ook mentaal geeft het me een schuldgevoel dat ik 'geniet' van het sporten. Na het sporten thuis aan de bak. Ik pak de bovenverdieping aan en verschoon gelijk alle bedden. Wat een heerlijkheid, met alle ramen open is het echt genieten.

Als ik de jongens uit school haal komt er een dolblije Ezra op me af gerend. Hij heeft eindelijk tafeltoets twee gehaald. De meeste kinderen halen deze toets al in groep vier, maar voor hem is het een flinke opgave om op tijd en snelheid te scoren. Hij is superblij en trots. En dat mag ook, wat heeft hij een sprongen gemaakt dit schooljaar.


s'Middags gaan Martijn en de jongens knippen bij opa, misschien wel voor de laatste keer in de kapsalon. Per 31 maart zal opa 72-jarige leeftijd stoppen met de zaak en gaan genieten van een welverdiend pensioen.


Om vier uur verzamelende jongens en ik  in de wijk om samen met medebewoners zwerfafval op te ruimen. Dit in het kader van NL Doet en we proberen op deze manier ons steentje bij te dragen.


Zaterdag
Vanochtend staat er en bezoekje aan VeggieWorld gepland. Samen met mijn schoonzus brengen we een bezoek aan deze beurs in Utrecht. De beurs is kleiner dan we hadden verwacht en eigenlijk hebben we het na een uurtje alweer gezien. Waarschijnlijk zijn we niet 'Veggie' genoeg om hier uren rond te kunnen dwalen.


s'Middags lopen we nog even naar de stad; de jongens mogen allebei een nieuw verjaardagsshirt uitzoeken. We slagen goed en de jongens zijn blij!


Daarna ruimen we eindelijk alle LEGO op uit de woonkamer op, we sorteren het gelijk in de goede bakjes zo dat er na de feestjes en de verjaardagen weer flink gebouwd kan gaan worden.


Zondag
Terwijl Nathan lekker lig te luieren op de bank, vertrek ik voor mijn hardlooprondje. Ik heb geen idee wat ik moet verwachten, na een weekje overgeslagen te hebben vanwege de griep. Ik merk al gauw dat ik het benauwd heb en het zweet breekt me meerdere keren uit. Uiteindelijk wordt het vijf kilometer, het begin is er weer.


Martijn doet daarna even voor hoe het echt moet en hij loopt gewoon 15 kilometer aan één stuk. Een mooie training weer voor de halve marathon.


In de middag rommelen we weer lekker in huis. Naast dat de jongens lekker buiten spelen pakken Ezra en ik nog even zijn kamer aan. Eindelijk heb ik hem zover om de boel eens flink uit te sorteren en er gaat een hele doos met zooi de vuilnisbak in. Eindelijk, ik word er blij van.


We sluiten het weekend af met een lekkere baddersessie en nog even relaxen op de bank. Het was een fijne maar ook beladen week. Volgende week is de feestweek en vieren we alle feestjes van het jaar. Helaas merken we ook vandaag weer dat de virussen zich blijven afwisselen in het gezin, dus het wordt nog spannend volgende week.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week.

Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPrice
taxbreddels.blogspot.nl
MediaKit: Taxx Life Blog
3.1k
3,081
776
776
139
https://www.facebook.com/taxxlifeblog
1.8k
https://twitter.com/xxxxx
176
https://www.instagram.com/taxx_life_blog
€ 0 - € 250
Share