MediaKit of taxbreddels.blogspot.com

Taxx Life Blog

Een blog waarbij ons gezinsleven centraal staat met alles wat daarbij komt kijken. Duurzaamheid, Minimalisme, Social Media, Vintage, Hardlopen etc!
taxbreddels.blogspot.com

Offered products

Not yet available

Miranda Breddels-Tax

Miranda Breddels-Tax

Language

English

Social Media

Week 2; Back to normal, Hoog Water, Kapper, BTW-aangifte en Vrijgezellenfeest!

2 days ago

Welkom bij weer een nieuwe weekoverzicht; deze week begonnen de scholen weer na twee weken kerstvakantie en gingen Martijn en ik weer aan de arbeid. Het was dan ook een heerlijk rustige week en ik ben blij dat we na de drukke decembermaand weer lekker kunnen cocoonen.


MaandagVandaag de eerste school- en werkdag na de vakantie. Het opstaan valt even tegen, maar we zitten binnen een mum van tijd weer in het ritme. Uit mijn werk haal ik even de 'vergeten' boodschappen van het weekend. Toevallig matchen de kleuren deze keer wel heel erg goed bij elkaar!

s'Avonds helpt Ezra Martijn met koken en maken ze alvast de salades voor de volgende werkdag.


Dinsdag
Een koude start vandaag. Ik maak de auto alvast ijsvrij en als we naar school lopen moeten we goed uit kijken dat we niet uitglijden op het bruggetje.


Op het werk is een hectische dag en als ik thuis kom gaat de hectiek nog even door. Brandweer in de straat, een vriendinnetje dat wordt opgehaald, oma die op het punt staat om naar huis te gaan. Nathan en ik moeten haasten om op tijd bij de zwemles te zijn. 
Na het 'late' avondeten is de rust weder gekeerd. De jongens en ik 'spelen schooltje', zoals ze dat zelf noemen. Ezra heeft volgende week een biologietoets en voor Nathan heb ik wat werkbladen van groep drie uitgeprint. 

Woensdag
Vandaag een vrije dag en ik heb me voorgenomen vandaag niet te gaan sporten. Toch kan ik het niet laten om even een rondje te gaan hardlopen. Omdat het slecht weer is besluit ik een klein rondje van drie kilometer te pakken. Ik loop zo hard als ik kan en blijf boven een tempo van 10 kilometer per uur.


Als ik thuis kom log ik nog even in op mijn werklaptop. Het was gisteren zo hectisch dat ik nog even en paar dingen wil afronden.
s'Middags begint de gym weer en hebben we een ongepland een afspraak bij de fysio. Vanwege een zieke konden we vandaag in plaats van volgende week. Na de gym en de fysio gaan we even bij het hoogwater kijken. Eerst rijden we even naar de haven, waar we langs de ondergelopen kade wandelen.


Daarna rijden we de dijk uit om te zien dat het water helemaal tegen de dijk aan staat. Het blijft een bijzonder fenomeen. Extra bijzonder om dit met de jongens te bekijken en te bespreken. Op een gegeven moment zien we een boot varen en daaraan kunnen we zien waar de Lek echt is, want overal is water!


s'Avonds moet ik echt even afkicken. Martijn is de hele avond thuis en ik speel echt met de gedachte om nog even te gaan sporten. Maar na mijn fatburning-rondje van vanochtend en mijn doelen voor 2018 in mijn achterhoofd, is het echt genoeg voor vandaag. Gelukkig kan ik het snel van me afzetten en plof ik op de bank.

Donderdag
Als ik de jongens naar school heb gebracht, rijd ik eerst naar de kapper. Mijn kapster zit dicht bij mijn werk, dus altijd makkelijk te combineren. Het is echt om te schamen hoe lang ik niet ben geweest en er moet dan ook een flink stuk af. Maar wat ben ik weer blij met mijn gezonde lokken.


Na een betere werkdag dan dinsdag, al blijft het hectisch en lastig op dit moment, rijd ik weer naar huis om het weekend te vieren. Als ik thuis kom hebben we nog meer te vieren. Nathan laat me een filmpje zien dat Martijn vandaag tijdens de zwemles heeft gemaakt. Op dit filmpje is te zien hoe Nathan na één maand zwemles al in het diepe duikt. Ik vind het zo knap, ik kan het gewoon bijna niet geloven.


Als de jongens op bed liggen moet ik er toch echt weer aan geloven; de BTW-aangifte voor het laatste kwartaal van 2017. Gelukkig is het voor mij niet zoveel werk met die paar orders die ik heb, maar het blijft altijd een ding.

Vrijdag
De jongens zijn voor het eerst oprecht geïnteresseerd in het weekoverzicht op mijn blog. Voor dat ze naar school gaan leest Ezra het weekoverzicht van vorige week voor aan Nathan. Zo leuk om dit te zien, maar ook heel confronterend als Ezra het hardop voorleest.

Als de jongens op school zijn fiets ik door naar de sportschool en ik kan oprecht zeggen dat ik echt een uurtje lekker heb gesport. Ik weet niet of ik er morgen nog zo over denk, maar nu voel ik me heerlijk! 
Daarna nog even langs mijn schoonouders, boodschapjes doen en dan lekker naar huis. Na de lunch gaat Ezra terug naar school en daarna gaat hij bij een klasgenootjes spelen. Nathan en ik hebben gezellig de hele middag samen. Na dat we een uurtje op pad zijn geweest voor de Pokémon, ploffen we lekker op te bank om even te relaxen. 

Eind van de middag lanceer ik een nieuw artikel in mijn webshop, deze schattig jute hartjesslinger.  Een mooie slinger van bijna twee meter lang en dat voor een zacht prijsje. 
Zaterdag
Martijn vertrekt al vroeg met vrienden voor een vrijgezellenweekend richting Antwerpen. De jongens en ik hebben het hele weekend het rijk alleen. Dus we doen het lekker rustig aan en rommelen lekker in en om het huis.

s'Middag gaan we met nog twee meiden en hun kinderen gezellig wat drinken bij Streek. Hun mannen zijn ook mee met het vrijgezellenfeest, dus wij vonden dit een prima alternatief. De kinderen vermaken zich prima en we besluiten dan ook om er gezellig een hapje te blijven eten.


Moe maar voldaan keren we weer huiswaarts om daar nog even te relaxen. We smikkelen van Nathan zijn zorgvuldige uitgekozen en welverdiende cake. Deze cake mocht hij donderdag na de zwemles zelf uit zoeken. Daarna lekker naar bed en mama een avondje voor haar zelf. Met, hoe kan het ook anders, 'Ik Vertrek'!


Zondag
Een rustig dagje op de planning vandaag. Ik kijk mijn favoriete vlog en de jongens vermaken zich op de Wii. Vandaag ons eerste echte mindfulness momentje. De jongens pellen zelf hun manderijn af en ook al duurt het een uur, ik geniet echt even van dit moment! Klinkt waarschijnlijk heel raar dat ik dit zo zeg.


Daarna spelen de jongens lekker buiten en doe ik wat achterstallige klusjes. Ik maak een back up van mijn laptop (heel belangrijk) en ik werk de plakboeken bij van de jongens met de laatste uitnodigingen, Sinterklaasgedichten en persoonlijke kerstkaarten.


s'Middags, als Martijn thuis is, loop ik 8 kilometer hard. Het ging heel goed en ik kan echt zeggen dat ik heerlijk heb gelopen. Het weer was er dan ook naar; kou en zon is beter dan wind en regen.


Dit was het weer voor deze week; een rustig weekje en eigenlijk bevalt me dat helemaal prima. Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Mijn 7 doelen voor 2018

5 days ago

Vandaag deel ik met jullie mijn nieuwe doelen voor 2018. Vorig jaar stelde ik 10 doelen voor 2017. Door iedere maand de balans op te maken wist ik precies waar ik stond en wat ik wilde. Dit jaar ga ik op dezelfde voet verder, maar minder uitgebreid. Natuurlijk heb ik nog heel veel dromen en doelen, maar mijn belangrijkste doel voor dit jaar is om balans te vinden. Door de lat iets minder hoog te leggen en meer te focussen op het 'hier en nu'.

Mijn 7 persoonlijke doelen: 1. Fysieke Gezondheid; doorgaan met waar ik in 2017 mee ben begonnen. Ik voel me als een vis in het water in de sportschool, maar het mag wel wat minder. Niet meer ieder vrij uurtje, maar gewoon twee keer in de week. In de loop van het jaar de yoga misschien weer op pakken, op dit moment heb ik daar nog geen behoefte aan. Daarnaast één keer per week hardlopen met het liefst een gemiddelde afstand van zeven of acht kilometer. En natuurlijk gezond eten; dit jaar ga ik voor de 90/10 regel. 
2. Mentale Gezondheid; als het goed gaat met mijn fysieke gezondheid heb ik mentaal de helft al gewonnen. Verder wil ik meer in het moment leven en focussen op mijn gezin en het huishouden.

3. Financieel; 2017 sloten we af met een mooi bedrag op onze spaarrekening. Het doel is om eind 2018 hetzelfde bedrag op de spaarrekening te hebben staan als eind 2017. Nu zal je denken dat is makkelijk, maar hier leg ik de lat wel hoog. Deze week hebben we sinds lange tijd weer een aflossing gedaan op het aflossingsvrije gedeelte van onze hypotheek. Als het goed is staat ons huis nu niet meer onder water. Tenminste als ik spreek over de verkoopprijs van vergelijkbare huizen, nog niet over de W.O.Z.-waarde. Volgende maand auto keuren en waarschijnlijk op korte termijn het huis op laten schilderen. En dan nog de leuke keukenplannen. Met ons vaste spaarbedrag per maand komen we een heel eind om het allemaal terug te sparen, maar lang niet alles.

4. Taxx Lifestyle; mijn kindje! Omdat ik natuurlijk moet streven naar groei, staat de omzet van 2017 als doel. Dit zal best een flinke klus worden nu de 'duurdere' naamborden uit het assortiment zijn. Misschien nieuwe producten maken of misschien wel bestaande producten gaan verkopen. Breng een bezoekje aan mijn webshop en laat je inspireren.

5. Taxx Life Blog; meer bereik! Mijn droom is om ooit betaald content te mogen schrijven, maar de eerste stap is meer mensen bereiken. Maar hoe? Misschien hebben jullie tips? Ik hoop dit jaar kwalitatief beter en interessanter content te mogen schrijven. En ook wil ik werken aan de kwaliteit van de foto's om een professionelere uitstraling te krijgen.

6. Werk; ik heb de leukste baan van de wereld! Ik denk dat ik van mezelf mag zeggen dat ik, voor iemand die 20 uur werkt, erg betrokken ben bij mijn werk en mijn collega's. Natuurlijk heb ik ook wel eens geen zin of denk ik: Waarom moet ik de shit-zooi altijd oplossen!? Maar overall ben ik happy met mijn werk en voel ik me bevoorrecht dat ik dit werk in deze hoedanigheid mag doen. Maar wat is dan mijn doel? Mijn doel is om nog beter te worden; systeemtechnisch net zo goed als mijn maatje en probleemoplossend net zo goed als mijn leidinggevende.

7. Rust in huis; letterlijk en figuurlijk! Meer focus op het huishouden en orde en netheid in huis. Maar ook rust als gezin; er voor zorgen dat we alle vier lekker in ons vel zitten. Ik hoop de jongens een fijn en vertrouwd thuis te kunnen geven, waar ze helemaal zich zelf kunnen zijn. En dat we ze op de juiste manier kunnen ondersteunen om zich te ontwikkelen tot evenwichtige en gelukkige personen.


Duurzame doelen en resultaten:Iedere maand zal ik met jullie ons energieverbruik delen, de opbrengst van tweedehands verkopen en de opbrengst van mijn Euroclix. In dit artikel konden jullie lezen hoe ik na ruim 10 jaar € 325 kreeg uitbetaald. Nu vier maanden later staat de teller alweer op 3450 clix, wat betekend dat ik nu al letterlijk € 37,50 heb gespaard. Met dit tempo heb ik die € 325,= een stuk sneller bij elkaar.


Daarnaast wil ik ons boodschappenbudget met jullie delen. Hier wil ik in 2018 weer de focus op gaan leggen. Deze uitgaven houd ik al jaren bij in Excel, maar doe er eigenlijk niks mee. Het budget staat op 400 euro per maand, maar dat lukt vaak niet. En dan tel ik nog niets eens de Hello Fresh mee, dus eigenlijk is het allemaal fake. Dit jaar wil ik naar 500 euro per maand en dan ook daadwerkelijk alles meenemen. We zullen zien.

Ik hoop dat jullie dit jaar weer mee lezen in mijn maandelijkse rubriek Doelen en Duurzaam. En misschien kan ik je inspireren om ook jouw doelen of dromen dichterbij te brengen.

Week 1 Nieuwjaar, Opruimen, Op Vakantie, Waterrat en Afzien!

1 week ago

Welkom bij het eerste weekoverzicht van 2018; inmiddels zitten we alweer volop in school en werk. Graag kijk ik terug op de week waarin we lekker een paar dagen weg gingen. We allebei onze eerste kilometers van het jaar liepen, maar het verder lekker rustig aan deden.


Maandag (Nieuwjaarsdag)Na heerlijk uitgeslapen te hebben, kunnen we vandaag flink aan de slag. Morgen gaan we op vakantie dus ik wil een hoop doen. Kerstboom opruimen, paar wasjes draaien en opruimen en alvast de tassen inpakken.

Martijn en de jongens doen de nieuwjaarsklusjes. Ze brengen het glas naar de glasbak, het oude brood naar de eendjes en tanken de auto vast af voor de vakantie. Nog even langs familie voor de nieuwjaarswensen en ik kan thuis lekker mijn ding doen.


s'Avonds maken we de kliekjes op. Martijn maakt van de laatste oude aardappelen frietjes, vlees uit de vriezer, potje groente erbij en we hebben een heerlijke maaltijd. We zijn het er allemaal over eens; papa's verse frietjes zijn het allerlekkerst!


Dinsdag
Vandaag vertrekken we naar België, waar we tot vrijdag een huisje hebben gehuurd op een vakantiepark. Even lekker niks en de jongens lekker zwemmen, ravotten en chillen.

De reis verloopt goed en rond twaalf uur arriveren we bij het park. We parkeren de auto, gaan lekker lunchen en brengen alvast een bezoek aan het zwembad. Dat Ezra een waterrat was, wisten we al, maar Nathan doet er niet aan onder. De langste, engste en donkerste glijbaan, hij gaat er in zijn eentje van af. En zo vermaken mijn drie mannen zich prima!


Rond half 4 gaan we richting het huisje om de spullen uit te laden en lekker niks meer te doen. s'Avonds steken we gezellig de openhaard en kaarsjes aan. Dit is vakantie!


WoensdagNa een stormachtige nacht beginnen we aan een nieuwe heerlijke vakantiedag. Na het ontbijt vertrekken we richting het zwemparadijs om weer lekker te zwemmen. Ezra en ik doen zelfs nog mee met een half uurtje aquafitness.


Na de lunch lekker chillen en eind van de middag gaan we naar de kinderdisco en spelen in de kidsworld. We checken we nog even bij het thuisfront of de zonnepanelen en de skibox nog op hun plek liggen.


Daarna nemen we een gourmetschotel mee bij de winkel en gaan we in het huisje lekker gourmetten. We kijken ons nieuwe favoriete programma: 'een huis vol!' Dit kijken we iedere avond deze week, echt leuk! Zo zie je maar wat een paar dagen zonder WIFI of dataverbinding je brengt.

Donderdag
Vandaag gaan we lekker ontbijten in het restaurant, hier keek ik de hele week al naar uit. De jongens kiezen een fijn plekje uit bij de vissen en we genieten van een heerlijk ontbijtbuffet.


Daarna voor de laatste keer een paar uurtjes zwemmen met als afsluiter een lekker ijsje. De jongens nog een paar uurtjes in de chillmodus. Ik neem een lekker bad en Martijn loopt negen kilometer hard rond het grote meer. Ik doe het hem niet na met dit onstuimige weer.


s'Avonds gaan we, als afsluiter van een paar heerlijke dagen, eten bij het restaurant. Ook hier kunnen de jongens kiezen en maken ze zelf de lekkerste hamburgers. Als toetjes mogen ze hun eigen ijsje tappen.

Vrijdag
Rond half elf rijden we de afslag af van onze woonplaats. Auto uitladen, spullen op de juiste plek en de vakantie is weer voorbij. Nog lekker genieten van het weekend en dan kan het normale school- en werkleven weer beginnen.

De jongens en ik pakken een Pokemon-battle, 'ome' Pim komt gezellig langs en ik pak mijn eerste uurtje sportschool voor het nieuwe jaar.


Als de jongens s'avonds op bed liggen komen Snoes en Sam weer lekker bij ons op de bank liggen. Wat hebben we dat gemist en zij ons ook.


Zaterdag
We zitten nog redelijk in de vakantiemodus, dus we maken er een rustige dag van. Wasjes draaien, blog voor zondag klaarzetten en Martijn pakt zijn eerste rondje sportschool van het jaar.

De jongens worden weer herenigd met de achterbuurjongens, het eerste half uurtje is het een heerlijke dolle, drukke en gezellige boel. Op de een of andere manier missen ze elkaar dan toch. Al gebeurd het in een normale week ook vaak genoeg dat ze elkaar een paar dagen niet zien.


Als Ezra en ik naar vrienden fietsen zien we deze leuke en originele slinger hangen, hoe gaaf(!), die moet op de foto. Na een kop thee fiets ik weer naar huis en Ezra blijft nog even om te gamen. Rond half 5 haal ik hem weer op en koken Martijn en ik samen een heerlijke gezonde maaltijd.


Zondag
Vandaag doet Martijn mee aan de Meentcross, dit is een hardloopevenement bij ons in de buurt. Samen met twee vrienden loopt hij tien kilometer door het zand, de modder en de ijzige kou. Het is best afzien, maar ze hebben wel de beste supporters!


s'Middags pak ik de eerste zeven kilometer van 2018. De start valt me zwaar, maar bij een kilometer of drie kom ik er toch nog lekker in. Daarna lekker douchen en verder lekker niks meer.

s'Avonds maak ik nog een kleinigheidje klaar voor een dierbare collega die jarig was tijdens de feestdagen. En dan is het toch echt voorbij; morgen begint het normale leven weer met school, werk en de sportclubs.


Bedankt voor het lezen van het eerste weekoverzicht van 2018. Ik weet nog niet helemaal hoe ik het in wil gaan vullen. Maar ik weet wel dat ik niet meer iedere activiteit wil benoemen omdat het dan misschien een beetje saai wordt. Nu was deze week nog prima te doen, maar volgende week zitten er toch weer een paar saaie en rustige dagen tussen met alleen maar school en werken. We zullen het gaan zien.

Nogmaals bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPrice
taxbreddels.blogspot.nl
MediaKit: Taxx Life Blog
1.6k
1,602
417
417
130
https://www.facebook.com/taxxlifeblog
1.8k
https://twitter.com/xxxxx
174
https://www.instagram.com/taxx_life_blog
€ 0 - € 250
Share