MediaKit of taxbreddels.blogspot.com

Taxx Life Blog

Een blog waarbij ons gezinsleven centraal staat met alles wat daarbij komt kijken. Duurzaamheid, Minimalisme, Social Media, Vintage, Hardlopen etc!
taxbreddels.blogspot.com

Offered products

Not yet available

Miranda Breddels-Tax

Miranda Breddels-Tax

Language

English

Social Media

Weekoverzicht week 46; Sporten bij Kaarslicht, Telefoon Stuk, Mijlpalen, Intocht en Zevenheuvelenloop!

2 days ago

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht; een week met in meerdere opzichten een heftige start, gelukkig draaide de week toch nog bij en hadden we een paar fijne mijlpalen en natuurlijk verwelkomen we de goede Sint.


MaandagVandaag aan de arbeid en de jongens blijven over. Als ik op mijn werk aan kom lees ik in de buurtapp, dat de meneer van het ongeluk van gisteren het helaas niet heeft gered. Vreselijk; je stapt op zondagochtend op je fietsje en komt gewoon niet meer thuis. Het grijpt me ontzettend aan, natuurlijk ook omdat het de plek is waar mijn jongens dagelijks oversteken om naar school te gaan.
Verder een fijne werkdag met mijn teruggekeerde collega, altijd fijn als hij er weer is. Oma Bep stond paraat om de jongens van school te halen, maar dat is niet nodig. Martijn is vroeg thuis vandaag. 
s'Avonds rij ik naar Tricht voor wat marktplaats-schoenkadootjes, getipt door mijn vriendin. Daarna rij ik door naar de sportschool. Als we met zijn allen liggen te bikkelen tijdens het buikspierkwartiertje valt de stroom uit. De eigenaar die ons op dat moment les geeft snelt naar beneden, maar het is niet alleen hier. Heel Culemborg en omgeving zit zonder stroom. Toch maken we de les even af en doe ik beneden mijn laatste oefeningen bij kaarslicht en noodverlichting.

Daarna snel naar huis om te kijken hoe het daar gaat. Gelukkig heeft Martijn wat zaklampjes weten te verzamelen. Al blijft het bijzonder voor de jongens en natuurlijk kunnen ze niet slapen.

Nadat we nog even poolshoogte hebben genomen bij onze op-leeftijd-zijnde buurtjes besluiten we zelf ook om naar bed te gaan. Verschillende voorspellingen over wanneer de stroom weer aangaat komen helaas niet uit. Het feit dat er continue een helikopter in de lucht hangt maakt het gevoel van rust er niet beter op en ik kan de slaap dan ook niet echt vatten. Inmiddels is Ezra ook in ons bed beland en als ik eindelijk een beetje weg dommel schrikken we wakker van een auto met een omroepsysteem.

Rond half 1 is er weer stroom en dat betekend echt letterlijk rust. Gelukkig was Martijn al zo slim geweest om alles uit te doen voor dat we naar boven gingen. We zetten de wekkers goed, iedereen kan weer naar zijn eigen bed en eindelijk lekker slapen!

Dinsdag
Nog een beetje beduusd van gisteravond, breng ik de jongens naar school en rij ik naar mijn werk. Bij Beusichem mag ik niet verder over de provinciale weg en moet ik omrijden. Als ik aan de andere kant er weer op piep zie ik hem liggen; de boosdoener van het hele verhaal van gisteravond.


Voor degene die het niet weten, de stroomstoring van gisterenavond werd veroorzaakt door deze helikopter. De helikopter raakte tijdens een oefening een stroomkabel. Foto Alex de Graaf.

Vandaag rijd ik om half 4 lekker naar huis om mee te kijken bij de laatste scoutingles van Nathan. Zo ontzettend leuk, ze mochten mais laten poffen boven een echt vuur. En er werd een mooi verhaaltje voorgelezen over het lieveheersbeestje. Ik hou er van!


Martijn haalt Ezra op bij de hockey en de rest van de avond doen we lekker niets meer en kruipen we dan ook vroeg onder de wol. Die paar uurtjes bijslapen kunnen we goed gebruiken.

Woensdag
Nadat ik de jongens op school heb gebracht weer een rondje sportschool. Daarna nog wat boodschapjes en ik breng Martijn zijn telefoon weg voor reparatie. Helaas heeft deze de stroomstoring niet overleefd.


Om 12 uur een kijkrondje op school in verband met de afsluiting van het thema 4x wijzer. Zowel Nathan als Ezra hebben veel te vertellen en leiden mij rond in hun klas.Daarna snel een boterham naar binnen en door naar de gym en fysio. Ezra haalt daarna een vriendinnetje op om mee te spelen.

Donderdag
Naar school en aan de arbeid. Vandaag neem ik het werk over van een collega die een dagje vrij heeft. Oma Tineke past op de jongens en Ezra heeft weer zijn training. Na het werk ga ik met Nathan naar de zwemles en na deze les krijgen we te horen dat hij door mag naar de "echte" zwemles of te wel de Superspetters. Topper, super knap gedaan en super trots op hem.


Ook Ezra heeft een hoop te vertellen tijdens het eten over zijn training. En zo behaalden ze allebei een mijlpaal vandaag. Trots!


Vrijdag
Weekend! Voor mij dan, de jongens nog naar school. Ik blijf ook op school om een handje te helpen bij de voorbereidingen voor de Sinterklaasactiviteiten. Om 10 uur zijn we klaar, dat valt mee. Zo zie je maar; vele handen maken licht werk.


Na de lunch vertrekt Ezra weer naar school en Nathan en ik doen wat boodschappen in de stad. Ook koopt Nathan alvast een wortel voor Amerigo. Deze kan hij zaterdag in zijn schoen doen.


Uit school gaat Ezra bij een vriendje spelen en Nathan helpt mij met de voorbereidingen voor het maken van wat foto's voor mijn webshop. Wat is het toch een bijdehante en slimme kleuter!


s'Avonds proberen we een nieuw gerecht uit. We eten heerlijke zelfgemaakte en vooral gezonde Turkse Pizza's. Daarna lekker op de bank en niets meer doen.

Zaterdag
Vandaag een rustig dagje thuis, nou ja rustig! Iedereen is natuurlijk in afwachting van de Sint die vandaag aankomt in Nederland. Tenminste laten we het hopen.... of zou hij toch terug zijn naar Spanje?

Na een uurtje sportschool en wat wasjes gaat om 12 uur de televisie aan voor de aankomst van de Sint in Dokkum. En gelukkig maar; de Sint komt keurig aan en zo is iedereen blij en opgelucht!


s'Middags nog even die oude man binnen halen in onze eigen stad om daarna weer lekker huiswaarts te keren met zakken en mutsen vol pepernoten.


s'Avonds zetten we met zijn viertjes voor de eerste keer onze schoen, we zingen liedjes en hopen dat de pieten er wat in doen. Gelukkig komt dat helemaal goed.


Zondag
Martijn gaat vandaag mee doen aan de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Voor dat hij vertrekt loop ik nog even snel acht kilometer hard, heerlijk! Als ik thuis kom van het hardlopen, tref ik de jongens in chillmodus op bank aan.


Martijn vertrekt om half 11 naar Nijmegen. De jongens en ik hebben een heerlijk dagje thuis voor de boeg. Ezra krijgt een vriendje van school over de vloer die ook gezellig mee luncht. Nathan en ik doen nog wat boodschappen. En natuurlijk volgen we Martijn via de televisie en de tracker-app.


We zien de heren starten en finishen, de techniek staat voor niks. De mannen lopen dan ook allemaal een mooie tijd en ik vind het echt een topprestatie.


De jongens zitten lekker in hun pyjama en gebadderd om 18:00 klaar voor het Sinterklaasjournaal. Martijn arriveert ook weer na een sportief dagje. Ik werk nog wat aan mijn blog en kijk mijn favoriete series.

En zo sluiten we weer een fijne week af, die voor mijn gevoel nog steeds heel heftig begon. Gelukkig liep de rest van de week wat soepeler en ben ik super trots op alledrie mijn mannen en hun prestatie's deze week.

Bedankt weer voor het lezen en tot de volgende week!

Onze Financiën; tijd voor verandering!

5 days ago

Financiën; voor de één een groot, grijs en mistig gebied, voor de ander een helder vlak waarbij diegene je op de cent nauwkeurig kan vertellen waar het geld naar toe gaat. Zelf zit ik op dit moment een beetje in het midden terwijl ik toch altijd dacht tot de laatste categorie te horen.


Er is namelijk bij ons ook een grijs gebied ontstaan en dat gebied lijkt alleen maar groter te worden. Alhoewel ik een groot fan ben van de rubriek Money Monday op het blog van In10jaarFO zal ik jullie verder niet gaan vervelen met cijfers en tabellen. Al word ik wel graag geïnspireerd door anderen en hoop ik met mijn verhaal anderen te kunnen inspireren.

Onze financiën dus; ik was er altijd heilig van overtuigd dat wij het op dé juiste manier deden. Als ik er met anderen over spreek, blijkt dat ook wel zo te zijn. "Deden wij het maar zo, ik lever mijn hele salaris in en zie er niks van terug!" aldus sommige van mijn mannelijke collega's. Maar toch, dat grijze gebied zit me niet helemaal lekker. Tijd om weer eens in mijn spreadsheets te duiken en de boel op orde te brengen.

Manlief en ik hebben allebei onze eigen betaalrekening. Deze rekeningen hebben we al sinds onze jeugd en mijn idee was altijd dat het onze kracht was. Op deze privérekeningen worden onze salarissen gestort. Daarnaast hebben we een gezamenlijke betaalrekening waar we naar ratio maandelijks een vast bedrag op storten. Helaas is de ratio een beetje uit zijn verband gerukt de afgelopen tijd. Door onder andere het tweewekelijkse ouderschapsverlof en de veel duurdere nieuwe leaseauto houdt manlief een stuk minder over dan in het verleden.

Naast onze stortingen krijgen we op de gezamenlijke rekening nog de maandelijkse HRA gestort en per kwartaal de kinderbijslag. Van deze rekening worden alle vaste lasten automatisch afgeschreven, pinnen we de boodschappen en worden de (sport-)abonnementen van de kinderen automatisch betaald. Wat er overblijft op onze privérekening is in theorie voor 'jezelf'. We storten allebei nog een vast bedrag naar onze gezamenlijke spaarrekening en that's it.
Je zou zeggen goed geregeld, maar in de praktijk werkt het niet meer zo goed. Ik betaal vaak de huishoudelijke spullen die we nodig hebben naast de boodschappen, kleding voor de jongens, cadeautjes voor verjaardagen en als de bodem in zicht is switchen we over naar Martijn zijn rekening. Ook voor de jaarlijkse ouderbijdrage voor school doen we een potje iene miene mutte; welke van de drie betaalrekeningen wordt het deze keer.

Nou geeft dit allemaal niet want we zien alles toch als één kapitaal, maar het is wel echt een grijs gebied in onze financiën. Er wordt van alles gepind of contant betaald maar ik heb geen idee hoeveel of waar aan. Dus willen we in 2018 graag met een schone maar vooral duidelijkere lei (lees spreadsheet) beginnen.

De privérekeningen blijven natuurlijk zoals ze zijn. Van ons salaris houden we beiden een voorafgesteld gelijkwaardig bedrag op onze rekening. De rest, waarschijnlijk een groter bedrag dan nu, zal naar de gezamenlijke rekening worden gestort. Het bedrag wat overblijft is echt voor onszelf (telefoonabonnement, sporten, vissen, kleding, gadgets en uitjes met vrienden). Alle andere dingen zoals, uitjes met het gezin, kleding voor de jongens, cadeautjes, huishoudelijke aankopen etc. gaan via de gezamenlijke rekening.

Nu ik het zo lees, vind ik het eigenlijk best een goed plan. Ik kan nu al genieten bij het idee dat ik straks het hele overzicht van onze gezamenlijke rekening kan downloaden en kan gaan knutselen in Excel. Alles netjes categoriseren, mooie grafiekjes maken die precies de pijnpunten bloot leggen in onze financiën. Ik kan niet wachten!

Hoe hou jij jouw financiën bij? Is het bij jou ook een groot grijs gebied of weet je precies hoe jij of jouw gezin er voor staat? Gaat alles op één grote hoop of vind je het, net zoals wij, fijn om wat voor jezelf te hebben? Laat het me weten in de comments.

Weekoverzicht week 45; Overblijven, Krabben, Koopjes en Sint Maarten!

1 week ago

Leuk dat je weer meeleest met een nieuwe weekoverzicht. Het was een kort (school)weekje, waarbij de eerste nachtvorst zijn intrede deed, de jongens een dagje uit gingen met oma en we niet helemaal fit waren. In het weekend gingen we nog even winkelen en liepen we met onze lampion zingend langs de deuren voor Sint Maarten.


MaandagDe jongens starten aan een korte schoolweek; donderdag en vrijdag hebben ze studiedag. Vandaag is het mijn parttime dag en de jongens willen dolgraag overblijven. Eerlijk gezegd is het een beetje buiten mijn comfort zone om dat te doen als ik gewoon thuis ben. Maar ze willen het graag en ik kan mijn tijd goed gebruiken.
Na een uurtje bikkelen in de sportschool kan ik mooi beginnen aan mijn lijstje van vandaag. Ik zet de timer op half 1 omdat ik dan wil gaan lunchen, het blijft vreemd zonder de jongens.

Mijn lijstje gaat hard en ik haal nog wat huishoudelijke boodschapjes. Helaas loop ik tijdens deze boodschappen tegen twee dingen aan bij het Kruidvat die ik echt niet kan laten liggen. Waarschijnlijk ben ik één van de laatste in Nederland die deze dingen koopt, maar voor deze prijsjes kan ik ze echt niet laten liggen. En het is een mooie aanvulling voor de styling van mijn webshop.


Om drie uur ga ik de jongens halen en Ezra neemt een vriendje mee om te spelen. s'Avonds komen er twee dames op bezoek die ik heb leren kennen tijdens de zwangerschapsgym toen ik zwanger was van Ezra. Eigenlijk doen we dit te weinig en we hebben dan ook genoeg te kletsen! Gezelligheid met een kop thee en brokken speculaas.


Dinsdag
Vandaag weer aan het werk, voor mij de eerste ochtend dat ik moet krabben. Ik zorg er altijd voor dat de auto schoon is voor dat ik de jongens naar school breng. Zo dat als ik terug kom van school direct in de auto kan stappen om weg te rijden. Ezra helpt me even een handje met het ijsvrij maken van de ramen.


s'Middags beide jongens weer onder de pannen bij de scouting en de hockey. s'Avonds helpt Ezra Martijn met het koken van een heerlijke maaltijd!


Woensdag
Vandaag de laatste ochtend school voor deze week. Ik pak mijn sportuurtje, daarna snel douchen, wasje ophangen en door naar en vriendin voor een kop thee. Daarna samen naar het schoolplein om de kinderen op te halen.

s'Middag alleen maar gymen, dus lekker een lange woensdagmiddag. De jongens kruipen op de bank met DVD's van de Gruffalo. We mochten deze lenen van mijn vriendin naar aanleiding van het weekoverzicht van twee weken geleden, waarin zij las over het boek waar de jongens zo gek op zijn.


Ik maak nog een leuke bestelling die ik deze week binnen kreeg van een bekende. Met het zwart wordt het een super stoere naamslinger.


Na het avondeten gaat Martijn nog een paar uurtjes vissen met een maatje en ik kijk s'avonds een van mijn favorieten programma's. Vanavond weer de eerste aflevering van een nieuwe serie 'VT-wonen Verhuizen of Verbouwen' op Net5.

Donderdag
De jongens lekker vrij en ik aan de arbeid. Ik breng ze naar oma, waarmee ze vandaag een dagje mee naar Monkey Town gaan. Maar niet voordat opa ze allebei weer even knipt, zo kunnen ze met een nieuw kapsel op pad.


s'Middags heeft Ezra gewoon zijn training en Nathan moet weer naar zwemles. Aan het eind van de middag krijgen we een appje van de achterburen of we al een toetje hebben voor bij het eten. Euhm, nou nee......we worden verwend met een stuk van deze heerlijke taart gemaakt door de achterbuurjongen! Wat een feestje.


We zitten allemaal een beetje in de ziekenboeg helaas, Martijn is doodmoe en niet helemaal fit. En ik voel aan mijn keel dat het bij mij ook aan zit te komen. Voor de zekerheid kruip ik met twee paracetamol in bed om lekker te slapen en hopen dat het mij voorbij gaat.

Vrijdag
Martijn vandaag lekker thuis en ik rij naar mijn werk om op tijd te beginnen. Vandaag alweer de laatste vakantiedag van mijn collega. Echt ongelofelijk, ik begrijp niet waar die 4 weken zijn gebleven. Echt bizar.

Martijn en de jongens doen boodschappen en hebben lekker een rustig dagje thuis. Nathan verft nog een hele mooie tekening voor Sinterklaas. Echt heel mooi, daar zal de Sint vast blij mee zijn.


s'Avonds eten we lekker boerenkool en helaas zijn we nog niet helemaal fit. Vanavond heb ik het flink te pakken en ik besluit dan ook na het eten om in een lekker heet bad te gaan liggen. Misschien helpt het.

In mijn huispak kruip ik op de bank met Martijn, 'The Voice' en een foute snack.


Zaterdag
Vandaag weer een nieuwe dag, keelpijn en verkoudheid overheerst, maar het gaat beter als gisteren. Martijn vertrekt al vroeg voor een rondje hardlopen. Als hij terug komt met 10 kilometer op de teller, vertrek ik voor de derde keer (trots) deze week naar de sportschool.

Na de lunch besluiten we om nog even naar Tiel te gaan. Ezra heeft echt een dikkere winterjas nodig en ik kan ook nog wel het een en ander gebruiken. We slagen dan ook met vlag en wimpel. Ezra een prachtige jas bij de WE met 30% korting. Ik scoor een mooie afgeprijsde tussenjas van Only, zodat die andere die al jaren kapot is eindelijk weg kan. Ook scoor ik nog een paar simpele goedkope zwarte schoenen bij Van Haren. Niks bijzonders maar wel fijn om een paar nette zwarte schoenen in huis te hebben.


Om kwart voor 6 vertrekken we richting de stad om in de protestante kerk het verhaal van Sint Maarten bij te wonen. Het verhaal wordt voorgelezen door de burgermeester en we zingen liedjes met zijn allen. Daarna met de lampionnen de stad verlichten om als dank snoep te krijgen van de bewoners.


Zondag
Vandaag een lekker dagje thuis hangen, als je naar buiten kijkt zou je bijna denken om er een pyjama dag van te maken, maar het valt mee en af en toe komt de zon te voorschijn.

Ik loop 7 kilometer hard, maar merk dat ik nog niet helemaal fit ben. De jongens doen een spelletje en spelen nog even lekker buiten. Als Ezra met de achterbuurjongen speelt, pakken Nathan en ik nog even zijn kamer aan. De zooi die de afgelopen weken verzameld is, kan mooi weer weg.


Ik doe nog wat kleine verse boodschappen voor de aankomende dagen. Als ik naar de winkel fiets kom ik langs een ernstige aanrijding bij ons een straat verder op. Precies het punt waar de jongens altijd oversteken om naar school te gaan. Het grijpt me erg aan.

Eind van de middag kruipen de mannen met een pizza uit de oven op de bank om Formule 1 te kijken. Ik werk aan mijn blog en eet een heerlijke peulvruchten/geitenkaas-salade.


Natuurlijk kijk ik weer VT-wonen, waarvan vandaag de nieuwe serie 'VT-wonen Zelf aan de slag' start en om half 10 kruip ik lekker in bed met 'Ik Vertrek'. s'Avonds lees ik nog op het regionale nieuws dat er dus een meneer is aangereden op zijn fiets door een auto en dat hij met zware verwondingen is afgevoerd naar het ziekenhuis. Laten we hopen dat het goed komt, het zag er zo vreselijk uit vanmiddag.

Dit was het weer voor deze week, ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Bedankt daarvoor en tot de volgende week!

Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPrice
taxbreddels.blogspot.nl
MediaKit: Taxx Life Blog
1.5k
1,481
493
493
126
https://www.facebook.com/taxxlifeblog
1.7k
https://twitter.com/xxxxx
152
https://www.instagram.com/taxx_life_blog
€ 0 - € 250
Share