MediaKit of taxbreddels.blogspot.de

Taxx Life Blog

Een blog waarbij ons gezinsleven centraal staat met alles wat daarbij komt kijken. Duurzaamheid, Minimalisme, Social Media, Vintage, Hardlopen etc!
taxbreddels.blogspot.de

Offered products

Not yet available

Miranda Breddels-Tax

Miranda Breddels-Tax

Language

English

Social Media

Weekoverzicht week 49; Dag Sinterklaas, Laatste Naambord, Tandarts, Sneeuw en Kerstboom!

4 days ago

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht; na een hele drukke week, kwamen we deze week in wat rustiger vaarwater. Alhoewel!?

MaandagVandaag mijn parttime dag en breng de jongens naar school. Onder begeleiding nemen we in de sportschool dag twee door van mijn nieuwe schema. Niet zo heftig als afgelopen vrijdag gelukkig, maar wel flink aanpoten. De rest van de ochtend druk met huishouden en ik start met het aflakken van het naambord.
Als de jongens uit school zijn spelen ze lekker met hun nieuwe speelgoed van de Sint. Het monopoly-spel en de Pokémon-attributen zijn favoriet!

Terwijl de jongens lekker spelen, maak ik een spoedbestelling voor een naamslinger, werk alvast aan een andere grotere bestelling en lak nog een paar keer het naambord af.


Dinsdag
Vandaag verwelkomen we de Sint en zijn Pieten op school. Op spectaculaire wijze komt de Sint aan op het schoolplein, terwijl de Pieten de kinderen vermaakten met liedjes en dansjes. Zowel Ezra en Nathan hebben een super leuke dag op school en we kunnen het hele Sint-gebeuren naar tevredenheid afsluiten.


Na het spektakel door naar mijn werk, ook daar worden we verwend met lekkernijen en een gezellig gedicht!


s'Middags ontmoeten we elkaar als gezin bij de hockey om Ezra op te halen. Daarna met zijn allen door naar de eerste echte zwemles van Nathan. En wat doet hij het goed, je kunt toch wel zien dat de watervrije zwemlessen zijn vruchten hebben afgeworpen.


Opgelaten en opgelucht gaan we naar huis om lekker te eten. Na het eten wordt er heel hard op de deur en de ramen gebonsd. Wat is dat nou? De Sint verwachten we niet meer, dus....!?  In de gang worden we verrast met voor ieder nog een klein cadeautje.


Woensdag
Vandaag een keer niet gelijk mijn sportkleren aan. Samen met de jongens loop ik naar school en blijf daar om met een paar moeders de school in kerstsfeer te brengen.Rond 11 uur ben ik thuis, hang nog even een wasje op en doe wat kleine klusjes om vervolgens de jongens weer van school te halen. Snel lunchen en door naar de gym. Verder staat er ook lekker niets op het programma.

De jongen spelen fijn samen boven en ik leg de laatste hand aan mijn allerlaatste naambord. Ik heb besloten om stoppen met deze naamborden. Misschien een rare beslissing, maar voor een perfectionist als ik is het gewoon lastig. Je zit met je neus boven op het bord en ziet alle onevenheden. Ik voel me er dan niet prettig bij om dat te "verkopen". Dus bij deze gaan ze uit het assortiment, het levert me een soort van stress en onzekerheid op en daar wil ik vanaf. Of misschien ben ik gewoon niet goed genoeg. Het is maar net hoe je het bekijkt!


s'Avonds na het avondeten pak ik nog even snel rondje sportschool inclusief buikspierkwartiertje, die vanavond lekker pittig was.

Donderdag
Vandaag werken en de jongens naar school. Oma Tineke past op en gaat s'middag met Martijn en de jongens naar Nathan zijn tweede zwemles.

Ik bekijk nog even mijn nieuwe visitekaartjes op groot beeld op mijn werk. Thuis had ik een nieuwe lay-out gemaakt en op mijn werk kan ik hem even goed bekijken en een proefprintje maken op normaal papier. Ik ben er blij mee!


Als we thuis zijn worden we verrast met deze super mooie kerstballen! Jullie hadden ze vast al voorbij zien komen op mijn instagramaccount, ik vind ze zo mooi! Kerstballen met jouw naam, de naam van jouw kind, kleinkind of geliefde. Check even deze pagina voor meer informatie over deze ballen.


Vrijdag
Martijn thuis en ik bijtijds naar mijn werk. De jongens naar school en Martijn heeft zijn eerste afspraak bij de sportschool. Hoe Martijn mij ooit motiveerde te gaan hardlopen, motiveer ik hem nu om te gaan sporten. Ondanks dat hij al wekelijkse een stootzaktraining doet, wil hij toch verder kijken.

In mijn pauze heb ik een afspraak met de klant die het naambord heeft afgenomen, daar gaat ie dan. Mijn allerlaatste kindje.


Na op vrijdagmiddag nog een fijne systeemstoring te hebben overleefd, rijd ik net op tijd weg voor een afspraak bij de tandarts. Martijn en de jongens komen ook daarheen voor onze halfjaarlijkse controle. Alle vier kunnen we met een goedgekeurd gebit het weekend in.


Als ik s'avonds op de bank zit blijkt dat de nieuwe Pokémon (gen3) hun opwachting hebben gemaakt. Martijn spoort me aan om even op pad te gaan, maar ik vind het veel te nat en koud buiten.

Zaterdag
Voor de ochtend niet veel op de planning. Ik pak een rondje sportschool met het buikspierkwartiertje. Daarna lopen we met zijn viertjes de stad in voor wat cadeautjes en een nieuwe koekenpan. En natuurlijk gaat de 'Pokémon Go' aan voor de nieuwe generatie. Helaas valt het tegen en ook het weer zit niet echt mee.


Na de lunch leg ik de laatste hand aan een grote bestelling van twee  naamslingers en de eerste  kerstslinger van het jaar. Blij met deze bestelling en de kerstslinger wordt gepersonaliseerd met hartjes.


Rond drie uur vertrekken met het hele gezin naar een gezellige verjaardag van twee vrienden. Iedereen is er en er wordt gezellig bijgekletst. Eer dat we thuis zijn is het voor de jongens al weer bedtijd. Martijn en ik kruipen nog even op de bank en zoeken een kerstcadeau uit van Martijn zijn werk. Het zijn altijd van die artikelen die het dan net niet zijn, dus we kiezen het ouderwetse kerstpakket. Ik hou er van!

Zondag
De jongens zijn opgewonden en verwachten vandaag sneeuw. Voor mij hoeft het niet zo. Voor de zekerheid start ik mijn hardlooprondje vroeg vandaag en om half negen zet ik mijn eerste stap buiten. Ik was bang dat het halverwege al zou gaan regenen of sneeuwen, maar het valt mee. Ik rond hem af op zeven kilometer.

Ik ben nog maar net binnen als het rustig aan begint te sneeuwen. Het blijft nog niet echt liggen en de jongens spelen in een natte kleffe zooi.


Een uurtje later na de lunch wordt het menens en veranderd het al snel in een echte witte wereld. De jongens kunnen zich helemaal uitleven!


Nathan is de eerste die zich meld, helemaal koud en nat. Broek en jas op de verwarming en lekker de joggingbroek aan. Even later melden Martijn en Ezra zich ook; genoeg sneeuw voor vandaag.

Nathan en ik besluiten om de kerstboom te gaan zetten. Hoe idyllisch is het om de kerstboom op te tuigen met buiten een witte wereld. Het wordt een mooie boom en wat is er nou leuker dan een mooi plekje uit te zoeken voor de bal met jouw eigen naam!Ondertussen spelen Martijn en Ezra nog een spel, gekregen van de Sint. Rond etenstijd wordt er natuurlijk voetbal gekeken en we sluiten het weekend af met een heerlijk koek bij onze prachtige kerstboom.
Dit was het weer voor deze week, die toch ook wel weer redelijk vol was met activiteiten. Bedankt voor het lezen en tot volgende week

Sinterklaas 2017

7 days ago

De rust is wedergekeerd; afgelopen dinsdag vertrokken de goede Sint en zijn Pieten weer terug naar Spanje. En dat is helemaal niet erg, want ondanks dat ik aan mezelf merk dat ik wat makkelijker ben geworden met nog maar één kind in de Sintbusiness, blijft het toch altijd een drukke en heftige periode.


Het hele feest begon op 13 november met de eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal. Wat was het weer spannend, zo spannend dat Ezra even was vergeten hoe het nou ook alweer écht zat.

Daarna was het mijn beurt; op vrijdag 17 november hielp ik op school met alles klaar te maken voor de komende Sinterklaasactiviteiten. De school werd versierd en ik pakte met nog wat hulpouders een heleboel cadeautjes in.


Op zaterdag 18 november kwam de Sint aan in Dokkum, op TV keken we samen naar de intocht.


Diezelfde middag verwelkomde we de Sint en zijn Pieten ook nog even in onze eigen stad. 

En natuurlijk zetten we s'avonds alle vier voor de eerste keer onze schoen, oh wat spannend!

Daarna viel het reuze mee en zetten we af en toe de schoen, op zich vroegen ze er weinig naar. Ik geloof dat ik zelfs een keer zelf heb moeten zeggen dat ze hun schoen moesten zetten. Zodat ze wel voor één december de adventskalender binnen hadden.


Ezra mocht dit jaar voor het eerst een surprise maken, hij had het al weken over en vond het ontzettend spannend. Maar toe eenmaal de lootjes getrokken waren was voor hem de lol er wel van af geloof ik. De spanning was weg en we bedachten samen een super leuke surprise met gedicht!


Ook mochten de jongens hun schoen zetten op school. Bij Ezra was het allemaal wat minder spannend, maar bij Nathan was het natuurlijk een drukke bedoeling. Wat zou er in de schoen zitten!?


Zondag 3 december vierden we pakjesmiddag met de hele familie. Opa's, oma's, Martijn zijn broer en vriendin waren van de partij. Een gezellige middag en iedereen werd flink verwend!


Na deze hoofdact leefden we toe naar 5 december, dan zou de Sint nog langs komen op school en dan is het echt voorbij. Om half negen kwam de Sint op een bijzonder manier aan op het schoolplein!


Daarna gaat hij samen met zijn Pieten de klassen langs en deelt cadeautjes uit. Ezra had een leuk feest in de klas met voor het eerst surprises, hij vond het geweldig. Het hulpsintje had voor hem een prachtige gymzaal gemaakt.


Nu was het dan echt voorbij, de Sint mag weer terug naar Spanje. Maar s'avond, net na het eten, wordt er heel hard op de deur en het raam gebonst! Snel naar de gang en daar ligt, geheel onverwachts, voor een ieder nog een allerlaatste pakje op de mat.


Dit was onze Sinterklaasperiode voor 2017 en we kunnen er met een tevreden gevoel op terug kijken. Nu op naar de Kerstperiode, die voor de jongens niet zo heel spectaculair is. Zij hebben hun kerstvieringen, wat familiebezoekjes en daar blijft het wel bij. Ik daar en tegen zit in de kerstcommissie op school, moet wat extra dagen werken deze maand en de nachtelijke broodmaaltijd staat dit jaar bij mij gepland. Ik kan er dus flink tegen aan.

Bedankt voor het lezen en ik ben benieuwd hoe jullie de Sinterklaasperiode hebben ervaren. Laat het me weten on de comments.

Weekoverzicht week 48: Surprise, Strakke Planning, Feestje in de Kroeg en Pakjesmiddag!

2 weeks ago

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht, deze week had ik op dinsdag al weekend en sportte ik wel vijf keer! Verder was het een aaneenschakeling van afspraken en Sinterklaasbezigheden, waarbij het soms letterlijk een race tegen de klok was om overal op tijd te zijn.MaandagVandaag werken en de jongens naar school. De jongens gaan naar oma Tineke waar Martijn en ik na het werk ook aanschuiven voor opa's famous 'sperziebonen in oestersaus'. Smullen geblazen en ook de jongens zijn nu op een leeftijd dat ze er echt van genieten.

Na het eten gaat Martijn met de jongens naar huis. Ik rij door naar de sportschool om nog even een uurtje te pakken. Deze week nog even knallen omdat er in december weinig tijd is om te sporten.

Dinsdag
Vandaag mijn laatste werkdag voor deze week en de jongens naar school. Oma Bep haalt de jongens uit school en brengt Ezra naar de hockey. Nathan en oma rijden door naar Beusichem. Ik haal Ezra op van de hockey en we rijden ook naar Beusichem om lekker een hapje mee te eten.


Als we thuis komen maken Ezra, Nathan en ik een begin aan de suprise voor een klasgenoot van Ezra. Spannende tijden en Ezra vindt het helemaal geweldig voor (hulp)Sint of Piet te spelen.Martijn heeft een bijeenkomst met diner van zijn werk. Om 20:00 is Martijn thuis en het is letterlijk wisseling van de wacht want ik heb mijn eerste echte vergadering van de ouderraad. Begin van het schooljaar heb ik me over laten halen om in de ouderraad te gaan van de school waar de jongens op zitten. En daar komt soms best ff veel bij kijken, zeker aankomende maand.

Woensdag
Vandaag lekker thuis en ik pak eerst nog even een rondje sportschool. Daarna nog even op pad voor wat sinterklaascadeautjes voor de familie. Voor de jongens heb ik het aardig op de rit alleen nu nog wat kleinigheidjes voor de overige familieleden. Thuis maak ik alvast het een en ander klaar voor Sint.

s'Middags naar de gym en fysio. Tijdens de Pietengym piep ik nog even tussen uit om echt de laatste kleinigheidjes in te slaan.


Daarna nog even door naar de bibliotheek om boeken terug te brengen en weer nieuwe boeken mee te nemen.


s'Avonds maken we met zijn allen de surprise af voor Ezra's klasgenootje. En ik moet zeggen; dat hebben we mooi gefixt.Donderdag
Vandaag dus lekker vrij en de jongens breng ik in mijn hardloopkleding naar school. Om vervolgens even een klein rondje van 6 kilometer te pakken. Daarna thuis nog wat huishoudelijke taken en om 11:30 heb ik een afspraak bij de schoonheidsspecialiste.

Als ik daar klaar ben doe ik gelijk de wekelijkse boodschappen en pak ik thuis de laatste kleinigheidjes in. s'Middags heeft Ezra zijn laatste weerbaarheidstraining. Oma, Nathan en ik mogen meekijken en meedoen met deze laatste les. Ezra krijgt een diploma voor hetgene wat hij allemaal geleerd heeft!


Daarna gelijk door naar Nathan zijn laatste watervrije zwemles. Papa staat buiten klaar met de zwemtas, zodat we gelijk door kunnen fietsen. Soms lijkt een gezin runnen net op mijn werk.; op de  efficiëntste manier alles op tijd op de juiste plek krijgen.

Tijdens de zwemles van Nathan krijg ik wat appjes en sms-jes van mijn werk. Dus na het eten log ik even in op mijn werklaptop om het een en ander op te lossen. Ezra doet gezellig met mij mee op onze privé-laptop.


Vrijdag
Vanochtend een hele strakke planning, eerlijk gezegd iets te strak. Ik had mijn agenda niet helemaal up-to-date, zeg maar, toen ik alle afspraken maakte. Eerst hebben we inloop op school, zowel bij Nathan als bij Ezra mag ik meekijken in de klas.


Helaas heb ik om negen uur een afspraak bij de sportschool voor een nieuw schema, dus de inloopjes bij de jongens waren misschien wat korter dan mijn moederhart echt zou willen. Nu weet ik dat er ouders zijn die helemaal niet komen, maar toch. Je wil het graag goed doen.

Op de sportschool nemen we de eerste dag van mijn nieuwe schema door. WOW! Dit is flink aanpoten en zeker niet voor mietjes. Advies van begeleidster; veel eten, veel slapen, dan valt het mee met de spierpijn. Eten ben ik de beste in, dus dat komt wel goed. En slapen gaat de laatste maanden ook steeds beter, dus ik neem haar advies van harte aan.

Na de sportschool gelijk door naar de garage waar mijn auto winterklaar wordt gemaakt. Het duurt even dus ik mag er heerlijk zitten met een kopje thee en dat is echt geen straf na mijn arnold-schwarzenegger-sessie van net.

En zoals altijd ben ik weer blij met mijn winterbandjes. Ik geloof dat ik één van de weinige ben die de zwarte velgen van de winterbanden mooi vind. Ik vind het wel stoer.


Als Ezra na de lunch weer terug naar school gaat, fietsen Nathan en ik even naar oma om het een en ander uit te printen voor de Sint en mijn administratie. Bij thuiskomst gaat Nathan even lekker Wii-en en ik spring snel onder de douche.

s'Middags werk ik nog aan een bestelling van een naamslinger en s'avonds eten we lekker spaghetti à la papa. Ook pakken Nathan en ik nog even snel een raid van de Pokémon. Gelukkig vangt Nathan hem en daar ben ik heel blij mee. Voorlopig niet meer op pad voor bijzondere Pokemon.


Zaterdag
Als ik wakker wordt voel ik letterlijk iedere spier in mijn lijf, maar vooral mijn billen spannen toch wel de kroon. Ik denk als ze nu ter plekke mijn been amputeren zonder verdoving dat ik het niet eens voel omdat de spierpijn in mijn billen zo overheerst. Het is vreselijk en ik schrik er best van.

Gelukkig kan ik mezelf uit bed krijgen en als ik maar in beweging blijf valt het best mee. We gaan aan de slag in het huishouden en Nathan helpt goed mee.


Na de lunch maak ik een eerste opzet van de letters op het naambord die ik aan het maken ben. Altijd weer een heel gedoe om het met de hand in te schilderen.


Daarna maken we ons klaar voor het feestje van vandaag. We hebben een gezellig feest van een kennis die 60 wordt. Het feest is in de Mart, een plaatselijk cafe bij ons in de stad. Helemaal gezellig en we kletsen bij met vrienden en bekenden. Voor de jongens is het helemaal super, zelf je eigen drankje bestellen aan de bar en lekker eten.


Rond zes uur gaan de jongens en ik weer lekker naar huis. Martijn blijft met wat vrienden in de stad om er nog een gezellige avond van te maken.

Zondag
Na een onrustige nacht waar ik toch wel weer flink last had van spierpijn ben ik weer vroeg uit te veren. Ik kijk wat vlogs en Ezra komt gezellig bij me zitten met zijn bakje cruesli. Wat wordt hij toch groot en wat ben ik onwijs trots op hem.


En zoals jullie kunnen zien op mijn laptopscherm check ik even een beleggingspandje op Funda.nl. Lekker verder dromend ga ik een rondje hardlopen. Alles in mijn lijf protesteert tegen deze actie en de eerste kilometer is echt overleven. Op zich kom ik er nog wel lekker in, maar na vijf kilometer vind ik het echt genoeg. Vijf keer per week sporten is misschien toch iets te veel van het goede.

Na de lunch maken we ons op voor pakjesmiddag. We vieren het gezellig met de hele familie van beide kanten. De jongens worden dan ook flink verwend en ook de volwassenen worden niet overgeslagen.Aanstaande zondag zal ik nog een uitgebreidere blog plaatsen over onze Sint-avonturen van dit jaar.

En zo sluiten we weer een hele drukke week af. Waarbij in het weekend gelukkig alles op zijn plek viel, waardoor we weer even in een wat rustiger vaarwater komen aankomende week.

Heel erg bedankt voor het lezen en tot de volgende week.

Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPrice
taxbreddels.blogspot.nl
MediaKit: Taxx Life Blog
1.5k
1,481
493
493
127
https://www.facebook.com/taxxlifeblog
1.7k
https://twitter.com/xxxxx
162
https://www.instagram.com/taxx_life_blog
€ 0 - € 250
Share