MediaKit of taxbreddels.blogspot.de

Taxx Life Blog

Een blog waarbij ons gezinsleven centraal staat met alles wat daarbij komt kijken. Duurzaamheid, Minimalisme, Social Media, Vintage, Hardlopen etc!
taxbreddels.blogspot.de

Offered products

Not yet available

Miranda Breddels-Tax

Miranda Breddels-Tax

Language

English

Social Media

Sparen!

3 days ago

Sparen! Iets wat we van vroeger uit hebben mee gekregen. Zorg er voor dat je wat achter de hand hebt! Als je iets graag wilt, spaar je er voor! Ook al levert sparen tegenwoordig niets meer op; ik ben het nog steeds eens met bovenstaande punten. Al komt dat vast niet als een verrassing voor jullie.

Wij hebben één gezamenlijke spaarrekening, op deze rekening sparen we voor alles. Voor later, voor als er iets kapot gaat, voor aanpassingen in huis, voor een extra aflossing op de hypotheek, voor een nieuwe auto, voor de studie van de kinderen, voor als we een maandje krap zitten, voor de vakantie en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar ik vraag me letterlijk af of dit de manier is!? Als er twee of drie van deze spaardoelen te gelijk komen, hebben we echt een probleem.
De jongens hebben beiden een eigen spaarrekening, waar we het verjaardagsgeld op storten en af en toe een fooitje van opa en oma. Of dit ook tot hun beschikking komt als ze 16 of 18 zijn dat weten we nog niet. Eerst kijken welk bedrag er tegen die tijd op staat en in welke levensfase ze tegen die tijd zitten. Er wordt niet apart gespaard voor de toekomst van de jongens. Soms hoor ik mensen zeggen dat ze het hele bedrag van de kinderbijslag sparen. Dat is na 18 jaar toch zo een 17.500 euro zonder rente, dat vind ik best een groot bedrag. Je moet de kinderbijslag ook maar kunnen 'missen' natuurlijk.

Naast onze gezamenlijke spaarrekening hebben we nog een klein bedrag vast staan op een depositorekening dat in 2025 vrijkomt. Er is beloofd dat er een vast eindbedrag uit komt, maar of dat echt zo is valt nog te bezien. Maar het geld groeit en óf dat nu hard óf minder hard groeit, het is altijd mooi meegenomen. Wat we met dit geld gaan doen zullen we dan bekijken. Gebruiken we het als opstapje voor de studie van kinderen? Lossen we het af op de hypotheek? Of gaat het op de gezamenlijke spaarrekening? De tijd zal het leren.


Naast het pensioen dat we opbouwen via ons werk, doen we verder niets. Aangezien we na ons 70ste levensjaar pas in aanmerking komen voor een AOW-uitkering en ik onlangs een brief kreeg dat de pensioenleeftijd is verhoogd naar 68 jaar. Is het nog maar de vraag of er tegen die tijd nog de mogelijkheid is om te kunnen werken. Als je tegenwoordig solliciteert op je 45ste ben je al te oud, laat staan als je 65 bent.

Ik moet er niet te lang over nadenken, wie dan leeft wie dan zorgt. Als we de jongens op belangrijke momenten in hun leven een kleinigheidje kunnen toeschuiven, dan ben ik al dik tevreden. Het belangrijkste is dat we in goede gezondheid mogen leven en dan is geld niet zo belangrijk. Nou misschien een beetje dan.

Maar toch ben ik benieuwd hoe jullie dit doen? Hebben jullie verschillende 'spaarpotten'? Of polissen om bijvoorbeeld de studie van je kinderen te bekostigen? Of spaar je apart voor je pensioen? Ik weet dat we het niet heel erg verkeerd doen, maar ik ben er van overtuigd dat het beter kan. Laat een reactie achter in de comments.

Week 6; Koins, Bitcoin, Scouting, Zon, Paprika en Carnaval!

7 days ago

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht. Een week waarin we verder gingen in het ritme van vorige week.  Een rustige week met hier en daar wat afspraken. We genoten van de heerlijke winterzon en de jongens vierden twee dagen carnaval.


Maandag
Vandaag een nieuwe week en we beginnen met een school- en werkdag. Als ik naar de auto loop om naar mijn werk te gaan, hangt dit briefje aan onze gevel! Ik weet niet of dit positief of negatief is!? Achteraf gezien had Ezra dit van het weekend opgeplakt, toen ze één of ander spel speelden. Volgens hem was het positief.

Op het werk is het erg rustig en mijn maatje houdt het om elf uur voor gezien. Beetje saai, maar ik kan het prima alleen af. Van een andere collega krijg ik Koins van de Plus. Ezra had er al één op school gescoord, dus ik heb zo een vermoeden dat ze hier heel blij mee gaan zijn.

Uit mijn werk ga ik nog even sporten. Ik weet dat ik de vorige keer zwoer dat ik nooit meer op dit tijdstip zou gaan, maar Martijn wil vandaag ook graag sporten. Mijn goede daad wordt dan ook beloond, want het valt reuze mee met het testosterongehalte.


Na het eten verras ik de jongens met de Koins, ze zijn helemaal door het dolle heen. Eindelijk iets met hun superhelden van Mario Kart.


Dinsdag
Als de wekker gaat schrik ik wakker en kijk verbaasd om heen. Vannacht geen bezoek gehad van Nathan, geen klein jongetje die al een week lang rond drie uur tegen mij aan kruipt? Hopelijk hebben we deze tijdelijke fase overwonnen. Natuurlijk komt hij wel even naar ons bed om Snoes een dikke knuffel te geven.

Op het werk is het nog steeds rustig en mijn maatje neemt het er weer van. Maar niet voordat we nog even de koers van de bitcoin hebben gecheckt.  Sinds december, toen de bitcoin zijn hoogtepunt bereikte, zijn we in de ban. En niet zo zeer omdat we interesse hebben, maar meer omdat we niet zo houden van al die cryptocurrencies. Ik geloof best als je tien jaar geleden hierin hebt geïnvesteerd en je nu deze hype aan je voorbij laat gaan nog steeds gunstig zit. Maar ik hoop toch echt dat er niemand in december is ingestapt, want dat zou wel heel erg sneu zijn. Voor ons wel een reden om er even wekelijks over te kletsen.


Ezra heeft s'middags zijn eerste scoutingles. Hij mag via de brede school drie lessen scouting volgen en daar heeft hij ondanks de kou heel veel zin in. Als Martijn hem ophaalt ziet hij gewoon een foto hangen waar hij zelf opstaat. En ook nog eens hoe!? Maar wel heel grappig natuurlijk, om dit bij toeval tegen te komen.


Nathan en ik gaan nog even naar zwemles en s'avonds heb ik een vergadering op school met de ouderraad.

Woensdag
Jongens naar school en ik fiets door de ijzige kou naar de sportschool. Waar ik mijn rondje doe en nog een inspirerend gesprek heb met een bekend leeftijdsgenootje.


Vanaf de sportschool fiets ik naar mijn vriendin voor een kop thee en om even gezellig bij te kletsen. Dit doen we eigenlijk veel te weinig. Daarna naar huis om nog even snel te douchen voor ik de jongens van school haal.

s'Middags weer het vaste ritje gym en fysio. De rest van de middag genieten we buiten van de zon. Wat een heerlijk weer is dit zeg, hier krijgt een mens echt energie van. Terwijl ik de ramen zeem, veegt Nathan de tuin vrij van alle rottende bladeren. Daarna wordt er nog lekker gespeeld en ruim ik de rest van de tuin op.


s'Avonds als ik in bed lig zie ik dat ik vandaag gewoon 16000 stappen heb gezet. Misschien hadden jullie het al gezien in mijn Instastories,  dat ik afgelopen weekend toch weer ben gevallen voor een goedkope activitytracker. De Apple-watch is definitief van de baan. Ik vind hem toch te duur en ben bang dat het me verder weinig oplevert. Dus kocht ik deze activitytracker voor € 24,95 bij het Kruidvat van mijn sportvriendin Leontien. Mijn doel staat op 8500 stappen omdat ik op werkdagen niet altijd aan de 10000 kom. Al blijft dat wel mijn streven natuurlijk! Vandaag dus 16000 stappen, echt ontzettend veel.


Donderdag
Na de heerlijke zonnige dag van gisteren zitten we in een positieve flow. Fijn! De jongens nemen paprika mee naar school; een kind van hun vader! Ik vind het ook wel lekker, maar als ik twee rauwe reepjes op heb vind ik het echt wel voldoende. De jongens eten om tien uur met liefde een halve rauwe paprika op.


Na een fijne school- en werkdag doen Nathan en Martijn nog even snel een potje kwartet voordat Martijn gaat sporten.


Vrijdag
Vandaag is het eindelijk zover; Carnaval op school. Beide jongens kijken er al weken naar uit. Mijn geplande afspraak van vanochtend gaat helaas niet door. Dit betekend wel dat ik vanochtend bij de jongens kan gaan kijken. Maar ik kan het niet laten om dan toch mijn moment te pakken en een half uurtje intensief te gaan sporten.


Ezra heeft de tijd van zijn leven, terwijl Nathan het liever allemaal van de zijlijn bekijkt. Maar al met al een geslaagde ochtend. s'Middags gaan Nathan en ik nog even boodschapjes doen en op Pokémonjacht. Het is zo koud dat zelfs Nathan zegt dat hij liever naar huis gaat.

Ezra neemt een vriendinnetje mee uit school en een heel goed cijfer voor zijn aardrijkskunde toets. Dit is de toets waar we vorige week zo hard voor hebben geoefend en dat wordt beloond met een mooie acht en half!


s'Avonds heb ik afgesproken bij een vriendin die ik ken van de zwangerschapsgym van Ezra. Een gezellig kletsavondje waar we ondertussen creatief bezig zijn. Eerlijk gezegd was ik niet zo in de creamodus vanavond, maar toch heb ik nog een hoop gedaan. Ik sneed alvast een stapel vlaggetjes op maat voor de lopende bestellingen. En ik maakte deze twee leuke notitieboekjes.


Zaterdag
Vandaag staat weer in het teken van de carnaval, maar gelukkig begint het feest pas na de lunch. s'Ochtends hebben we lekker niks gepland en kan ik flink wat klussen doen in het huishouden.

Aan het begin van de middag kijken we met vrienden de optocht van de carnavalsvereniging.


Daarna gaan we naar de inloopmiddag van de carnavalsvereniging waar Ezra zijn vriendinnetje optreedt als dansmarietje. We brengen nog een bezoekje aan de kindercarnaval van de voetbalvereniging en daarna sluiten we af met frietjes.


Wil je meer foto's zien van de carnaval lees dan  het artikel van afgelopen zondag.

Zondag
Vandaag lekker een dagje thuis, heerlijk! s'Ochtends kijk ik eerst mijn favoriete vlog van Annic, daarna loop ik zeven kilometer hard. Het waait heel hard en de laatste twee en halve kilometer hang ik letterlijk tegen de wind in om vooruit te komen.

De rest van de dag dus lekker thuis en we doen nog wat nuttige dingen in huis. De jongens spelen lekker binnen en buiten en om drie uur doe ik mee aan een ex-raid. Ezra en ik hadden beiden een pas gekregen, Nathan niet. Ik heb het stil gehouden voor beide jongens, om teleurstellingen te voorkomen. Dus stiekem vang ik voor Ezra en mezelf voor de tweede keer Mewtwo.


s'Avonds maakt Martijn een heerlijke maaltijd naar het recept van zijn vader. Mmmh, zelfs de jongens kunnen er geen genoeg van krijgen. Nathan zegt; "Nou pap, dat heb je goed geleerd van opa, het is heerlijk!" Hoe cute!?


Als afsluiter van het weekend lekker op de bank met mijn favoriete series. Na Soof kruipen we lekker om tien uur in bed. We konden het allebei goed gebruiken en zijn dan ook zo vertrokken.

Bedankt weer voor het lezen en tot volgende week!

Carnaval Boven De Rivieren

1 week ago

Ook al ligt de stad waarin wij wonen boven de rivieren; carnaval vieren kunnen ze hier wel. Voor een paar dagen wordt onze woonplaats omgedoopt tot 'Papklokkendam'. Met een eigen carnavalsvereniging, doet onze stad zeker niet ten onder van de zuidelijker gelegen steden en dorpen waar carnaval in ieders bloed zit.


Nu zijn wij geen echte carnavalsvierders, maar meestal zijn we in het carnavalsweekend wel ergens van de partij. Toen we nog geen kinderen hadden belandden we vaak via de kindercarnaval van de voetbalvereniging (we hadden noch kinderen en speelden noch voetbal) wel ergens tussen het feestgedruis van de carnavalsvereniging. En tegenwoordig met de jongens pakken we nog steeds ieder jaar een paar uurtjes mee.

Het begint vrijdag op school. De jongens mogen verkleed naar school en er wordt op school serieus carnaval gevierd. Er wordt van te voren een prins of prinses gekozen met dansmariekes. Normaal vieren ze het op school, maar  dit jaar mochten ze voor het eerst naar de echte carnavalszaal 'De Blauwe Lantaarn'.


Tussen negen en tien uur was het Nathan zijn beurt met de rest van de onderbouw. De hele week keek hij er naar uit en had hij het over de polonaise. Hij had zijn pak zorgvuldig samengesteld; hij ging als 'StarWarsCowboyPokemon'. Toen het eenmaal zover was liet meneer mooi verstek gaan. Hij bekeek het feestgedruis liever met twee vrienden vanaf de zijlijn.


Om half 11 was de bovenbouw aan de beurt en Ezra vindt het fantastisch! Dansen, springen en de polonaise lopen, hij draait zijn hand er niet voor om. Het was dan ook een flinke domper toen de laatste carnavalskraker werd in gestart en iedereen aanstalten maakt om weer terug naar school te gaan. Maar gelukkig mag hij morgen weer.


De carnavals-zaterdag is een soort traditie geworden. Met vrienden kijken we de optocht, die vlak bij ons huis langs komt.Daarna een kopje koffie bij ons thuis om even warm te worden en dan op naar de inloop van de carnavalsvereniging in 'De Blauwe Lantaarn'.


Waar ook Ezra zijn vriendinnetje optreedt met de dansmarietjes. Hij is dan ook super trots op haar. Zo schattig!


En daarna door naar de kindercarnaval van de voetbalclub waar veel vrienden en bekenden zijn. Ook hier kunnen de kinderen zich weer lekker uit leven met confetti, serpentine en confettikanonnen.


Als afsluiting nog even gezellig met zijn allen frietjes eten en dan zit het er weer op voor dit jaar. En dat is ook helemaal prima, want na zo een dag kunnen we wel weer een jaartje zonder.


Vier jij Carnaval? Groot? Klein? Eén dag? Of een paar dagen achter elkaar? Of misschien ga je wel speciaal naar een grote stad? Ik ben benieuwd en als je een echte carnavalsvierder bent wens ik je nog heel veel plezier deze dagen.

Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPrice
taxbreddels.blogspot.nl
MediaKit: Taxx Life Blog
2.1k
2,083
569
569
133
https://www.facebook.com/taxxlifeblog
1.8k
https://twitter.com/xxxxx
176
https://www.instagram.com/taxx_life_blog
€ 0 - € 250
Share