MediaKit of taxbreddels.blogspot.nl

Taxx Life Blog

Een blog waarbij ons gezinsleven centraal staat met alles wat daarbij komt kijken. Duurzaamheid, Minimalisme, Social Media, Vintage, Hardlopen etc!
taxbreddels.blogspot.nl

Offered products

  • Editorial € 0 - € 250
  • Advertorial € 0 - € 250
2.1k
Views every month
569
Unique visitors every month
53
Domain Authority
Verified
The statistics of this website are automatically verified and updated every month by LinkPizza.

Miranda Breddels-Tax

Miranda Breddels-Tax

Gender

Age

Language

Dutch

Social Media

Top 5 countries

Week 7; Valentijnsdag, Mijlpaal Blog, Rapporten, Eerste Slaapfeestje en Moe!

2 days ago

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht. Afgelopen week was een fijne week met gezellige afspraken, een mijlpaal voor mijn blog, een geweldige Valentijnsdag en twee prachtige schoolrapporten!

MaandagNa het sporten fiets ik even langs mijn tante. Zij behaalde vorige week haar rijbewijs, ik vind het zo knap! Voor haar maakte ik afgelopen vrijdag deze leuke notitieboekjes. Om twaalf uur de jongens van  school halen voor een heerlijke en gezonde lunch. Zo lekker, maar zo jammer dat ik gewoon te lui en te laks ben om dit goed door te zetten. 

Als de jongens weer naar school zijn breng ik nog wat pakketjes naar het postkantoor. Eindelijk komen de verkopen via Marktplaats weer een beetje op gang. Het stond een beetje stil, we deden er ook weinig aan eerlijk gezegd.


s'Middags gaat Nathan bij een vriendje spelen en Ezra neemt een vriendinnetje mee naar huis. Zij heeft nog nooit bij ons gespeeld, die Ezra is me toch een partij populair bij de meiden.

Dinsdag
Gisteren kocht ik twee agenda's voor één euro per stuk. Ezra wilde al een tijdje een agenda en ja, wat Ezra wil, wil Nathan ook. Ze worden dan ook met veel blijdschap ontvangen en voor dat we naar school gaan wordt er al druk in geschreven. Ook door Nathan!


Ik begin met een opzetje voor de uitnodigingen voor de verjaardag en kinderfeestjes van de jongens. Over een kleine maand zitten we weer midden in het feestgedruis en dit keer wil ik alles een beetje bijtijds af hebben.


s'Avonds komt de eerste opzet voor de uitnodiging door de keuring heen, gelukkig! Ook maakt Ezra nog een cadeautje voor zijn vriendinnetje voor Valentijn. We hadden al iets  gekocht, maar Ezra vond het zo spannend dat hij het gelijk maar gegeven heeft. Om morgen nou helemaal niks meer te doen is ook zo wat, dus hij maakt nog een mooi hart voor haar.

Woensdag
Als ik om half 9 de jongens naar school heb gebracht doe ik een rondje boodschappen; Turkse  groenteboer, Albert Heijn en de bakker voor lekkere valentijnsgebakjes voor vanavond.

Om 9 uur heb ik een super leuke afspraak bij een super leuk tentje in de stad. We ploffen neer op een heerlijk plekje bij de kachel. Onder het genot van een kop thee en een dadeltaartje kletsen we gezellig bij.


Vanaf mijn afspraak loop ik met de boodschappen naar het schoolplein om de jongens op te halen. Snel lunchen en door naar de gym. Als we terugkomen is er Valentijnspost! Een klein pakketje en een envelop gericht aan 'de papa van Nathan'.


Van Martijn en de jongens krijg ik een lekkere doos Merci gepersonaliseerd met een foto van de jongens erop. In de envelop voor Martijn zit een schattige tekening van Nathan. Zo lief!

Even later komt Ezra zijn vriendinnetje ook nog even langs, met een prachtig pakket vol met cadeautjes. Niet alleen voor Ezra maar ook voor ons, zo ontzettend lief!


Als Martijn thuis komt ga ik snel nog even een klein rondje sporten. Na het eten verras ik Martijn en de jongens nog met de gebakjes en dan is deze ontzettend leuke en gezellige Valentijnsdag toch echt voor bij!

Donderdag
Gisteren deelde Janine mijn blog in de categorie 'fijn leesvoer' op haar website www.simpelrijkleven.com. Super trots ben ik op dit artikel. De intro, die Janine zelf schreef, geeft mij een fantastisch gevoel, beter had ik het zelf niet kunnen verwoorden. Via deze link kom je bij het artikel.

Vandaag een hectisch dagje op het werk, lekker druk met van alles en nog wat. Dat blijkt ook wel uit het aantal stappen die ik vandaag heb gezet. Op een normale werkdag zit ik meestal tussen de 7000 en 8000 stappen en vandaag dus 11675 stappen.

s'Avonds na het eten krijgen we nog bezoek van een timmerman, misschien wordt het toch eens tijd om het een ander aan te pakken in huis, wordt vervolgd!

Vrijdag
Als ik naar mijn werk rijd is er weer een prachtige zon, wat is dit genieten zeg. Ik kan het niet laten om even te stoppen; even een mooie foto maken voor mijn blog en natuurlijk mijn Instastories.


Rond kwart over twaalf krijg ik twee prachtige berichten via de app. De jongens hebben hun rapport gehad en ik krijg even de eindconclussie door geappt! Wat ontzettend goed, ik weet niet wat ik lees. Ik ben zo trots op mijn mannen dat ik er emotioneel van wordt. Ze hebben beiden een zeer goed rapport met lovende woorden.


s'Middags gaat Martijn naar België om een nachtje te vissen, Nathan gaat een paar uurtjes naar oma en Ezra heeft zijn allereerste slaapfeestje. Hoe cool! Ze gaan eerst heel stoer klimmen en daarna blijven ze allemaal slapen bij de jarige.


Nathan en ik maken er een gezellig een avondje van met zijn tweeën. Nathan wilde graag soep eten en daarna verrast Martijn ons met een heerlijk toetje in de koelkast. Wat een feestje en we delen het graag via de Instastories.


Zaterdag
Nathan en ik starten de ochtend lekker rustig. Om tien uur halen we Ezra op van het feestje. Hij vond het geweldig, al merk ik wel dat het een redelijke aanslag op hem is. We krijgen nog wat supergave foto's over de app, waaronder deze actiefoto van Ezra.


Martijn keert na een ijskoud nachtje vissen tegen het eind van de ochtend ook weer huiswaarts. Het was zo koud dat het ijs op zijn hengels staat. Rond één uur is ons gezin weer compleet en dat is maar goed ook.

Op de een of andere manier krijg ik een soort instortingsmomentje en terwijl de jongens beide lekker boven spelen met een vriendje en vriendinnetje kruip ik mijn bed in. Geen idee wat er aan de hand, maar ik heb het echt even nodig. Ik ben (weer) zo moe de laatste tijd en ik heb geen idee waar het vandaag komt. Terwijl het rustiger aan doen me toch heel goed af gaat.
Tegen het avond eten hijs ik me weer uit bed en ik voel me toch wel beter. We eten heerlijke zelfgemaakte pizza. Aan een oud HelloFresh recept geven we onze eigen draai en we smullen heerlijk van deze zelfgemaakt pizza's van platbrood. Echt een aanrader.


Zondag
Ezra slaapt lang uit, dat slaapfeestje heeft er toch wel ingehakt. Martijn gaat sporten en terwijl de jongens even lekker boven spelen, pak ik de woonkamer aan. Het is zo ondankbaar werk, maar het is altijd weer een geluksmomentje als alles aan kant is.


Behalve dan de kastjes onder de TV (rechts op de foto), daar staat alle Lego van Nathan. Hij speelt er veel mee, dus op zich vind ik het prima. Maar het past niet echt in het interieur zeg maar. Als Martijn terug is ga ik nog even hardlopen. Ik moet me er echt toe zetten en na zes kilometer vind ik het echt genoeg. Als ik terug kom staat er lekker brood in de oven.


s'Middags komt Ezra zijn vriendinnetje nog even langs. Ezra en Nathan krijgen heel veel Koins van haar, zo lief! Gelijk het moment om de administratie even bij te werken. Nathan bouwt met behulp van Martijn twee prachtige Lego-vliegtuigen.


De rest van de dag botert het niet zo lekker tussen Ezra en mij. Hij is waarschijnlijk nog moe van zijn slaapfeestje en ik zit ook niet helemaal lekker in mijn vel. Helaas is het bij ons ook niet altijd gezellig en dat is soms nog zacht uitgedrukt.

Gelukkig is het voor het slapen gaan weer goed en kletsen we nog even gezellig in zijn bed. Daarna op de bank voor mijn favoriete series.
Het was echt een hele fijne week, ondanks dat ik zaterdag en zondag niet helemaal lekker in mijn vel zat. De rapporten, de gezellige valentijnsdag, het delen van mijn blog door Janine en de gezellige vrijdagavond met Nathan geven gelukkig het overheersende postieve gevoel. Wat hebben we het toch goed!

Sparen!

5 days ago

Sparen! Iets wat we van vroeger uit hebben mee gekregen. Zorg er voor dat je wat achter de hand hebt! Als je iets graag wilt, spaar je er voor! Ook al levert sparen tegenwoordig niets meer op; ik ben het nog steeds eens met bovenstaande punten. Al komt dat vast niet als een verrassing voor jullie.

Wij hebben één gezamenlijke spaarrekening, op deze rekening sparen we voor alles. Voor later, voor als er iets kapot gaat, voor aanpassingen in huis, voor een extra aflossing op de hypotheek, voor een nieuwe auto, voor de studie van de kinderen, voor als we een maandje krap zitten, voor de vakantie en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar ik vraag me letterlijk af of dit de manier is!? Als er twee of drie van deze spaardoelen te gelijk komen, hebben we echt een probleem.
De jongens hebben beiden een eigen spaarrekening, waar we het verjaardagsgeld op storten en af en toe een fooitje van opa en oma. Of dit ook tot hun beschikking komt als ze 16 of 18 zijn dat weten we nog niet. Eerst kijken welk bedrag er tegen die tijd op staat en in welke levensfase ze tegen die tijd zitten. Er wordt niet apart gespaard voor de toekomst van de jongens. Soms hoor ik mensen zeggen dat ze het hele bedrag van de kinderbijslag sparen. Dat is na 18 jaar toch zo een 17.500 euro zonder rente, dat vind ik best een groot bedrag. Je moet de kinderbijslag ook maar kunnen 'missen' natuurlijk.

Naast onze gezamenlijke spaarrekening hebben we nog een klein bedrag vast staan op een depositorekening dat in 2025 vrijkomt. Er is beloofd dat er een vast eindbedrag uit komt, maar of dat echt zo is valt nog te bezien. Maar het geld groeit en óf dat nu hard óf minder hard groeit, het is altijd mooi meegenomen. Wat we met dit geld gaan doen zullen we dan bekijken. Gebruiken we het als opstapje voor de studie van kinderen? Lossen we het af op de hypotheek? Of gaat het op de gezamenlijke spaarrekening? De tijd zal het leren.


Naast het pensioen dat we opbouwen via ons werk, doen we verder niets. Aangezien we na ons 70ste levensjaar pas in aanmerking komen voor een AOW-uitkering en ik onlangs een brief kreeg dat de pensioenleeftijd is verhoogd naar 68 jaar. Is het nog maar de vraag of er tegen die tijd nog de mogelijkheid is om te kunnen werken. Als je tegenwoordig solliciteert op je 45ste ben je al te oud, laat staan als je 65 bent.

Ik moet er niet te lang over nadenken, wie dan leeft wie dan zorgt. Als we de jongens op belangrijke momenten in hun leven een kleinigheidje kunnen toeschuiven, dan ben ik al dik tevreden. Het belangrijkste is dat we in goede gezondheid mogen leven en dan is geld niet zo belangrijk. Nou misschien een beetje dan.

Maar toch ben ik benieuwd hoe jullie dit doen? Hebben jullie verschillende 'spaarpotten'? Of polissen om bijvoorbeeld de studie van je kinderen te bekostigen? Of spaar je apart voor je pensioen? Ik weet dat we het niet heel erg verkeerd doen, maar ik ben er van overtuigd dat het beter kan. Laat een reactie achter in de comments.

Week 6; Koins, Bitcoin, Scouting, Zon, Paprika en Carnaval!

1 week ago

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht. Een week waarin we verder gingen in het ritme van vorige week.  Een rustige week met hier en daar wat afspraken. We genoten van de heerlijke winterzon en de jongens vierden twee dagen carnaval.


Maandag
Vandaag een nieuwe week en we beginnen met een school- en werkdag. Als ik naar de auto loop om naar mijn werk te gaan, hangt dit briefje aan onze gevel! Ik weet niet of dit positief of negatief is!? Achteraf gezien had Ezra dit van het weekend opgeplakt, toen ze één of ander spel speelden. Volgens hem was het positief.

Op het werk is het erg rustig en mijn maatje houdt het om elf uur voor gezien. Beetje saai, maar ik kan het prima alleen af. Van een andere collega krijg ik Koins van de Plus. Ezra had er al één op school gescoord, dus ik heb zo een vermoeden dat ze hier heel blij mee gaan zijn.

Uit mijn werk ga ik nog even sporten. Ik weet dat ik de vorige keer zwoer dat ik nooit meer op dit tijdstip zou gaan, maar Martijn wil vandaag ook graag sporten. Mijn goede daad wordt dan ook beloond, want het valt reuze mee met het testosterongehalte.


Na het eten verras ik de jongens met de Koins, ze zijn helemaal door het dolle heen. Eindelijk iets met hun superhelden van Mario Kart.


Dinsdag
Als de wekker gaat schrik ik wakker en kijk verbaasd om heen. Vannacht geen bezoek gehad van Nathan, geen klein jongetje die al een week lang rond drie uur tegen mij aan kruipt? Hopelijk hebben we deze tijdelijke fase overwonnen. Natuurlijk komt hij wel even naar ons bed om Snoes een dikke knuffel te geven.

Op het werk is het nog steeds rustig en mijn maatje neemt het er weer van. Maar niet voordat we nog even de koers van de bitcoin hebben gecheckt.  Sinds december, toen de bitcoin zijn hoogtepunt bereikte, zijn we in de ban. En niet zo zeer omdat we interesse hebben, maar meer omdat we niet zo houden van al die cryptocurrencies. Ik geloof best als je tien jaar geleden hierin hebt geïnvesteerd en je nu deze hype aan je voorbij laat gaan nog steeds gunstig zit. Maar ik hoop toch echt dat er niemand in december is ingestapt, want dat zou wel heel erg sneu zijn. Voor ons wel een reden om er even wekelijks over te kletsen.


Ezra heeft s'middags zijn eerste scoutingles. Hij mag via de brede school drie lessen scouting volgen en daar heeft hij ondanks de kou heel veel zin in. Als Martijn hem ophaalt ziet hij gewoon een foto hangen waar hij zelf opstaat. En ook nog eens hoe!? Maar wel heel grappig natuurlijk, om dit bij toeval tegen te komen.


Nathan en ik gaan nog even naar zwemles en s'avonds heb ik een vergadering op school met de ouderraad.

Woensdag
Jongens naar school en ik fiets door de ijzige kou naar de sportschool. Waar ik mijn rondje doe en nog een inspirerend gesprek heb met een bekend leeftijdsgenootje.


Vanaf de sportschool fiets ik naar mijn vriendin voor een kop thee en om even gezellig bij te kletsen. Dit doen we eigenlijk veel te weinig. Daarna naar huis om nog even snel te douchen voor ik de jongens van school haal.

s'Middags weer het vaste ritje gym en fysio. De rest van de middag genieten we buiten van de zon. Wat een heerlijk weer is dit zeg, hier krijgt een mens echt energie van. Terwijl ik de ramen zeem, veegt Nathan de tuin vrij van alle rottende bladeren. Daarna wordt er nog lekker gespeeld en ruim ik de rest van de tuin op.


s'Avonds als ik in bed lig zie ik dat ik vandaag gewoon 16000 stappen heb gezet. Misschien hadden jullie het al gezien in mijn Instastories,  dat ik afgelopen weekend toch weer ben gevallen voor een goedkope activitytracker. De Apple-watch is definitief van de baan. Ik vind hem toch te duur en ben bang dat het me verder weinig oplevert. Dus kocht ik deze activitytracker voor € 24,95 bij het Kruidvat van mijn sportvriendin Leontien. Mijn doel staat op 8500 stappen omdat ik op werkdagen niet altijd aan de 10000 kom. Al blijft dat wel mijn streven natuurlijk! Vandaag dus 16000 stappen, echt ontzettend veel.


Donderdag
Na de heerlijke zonnige dag van gisteren zitten we in een positieve flow. Fijn! De jongens nemen paprika mee naar school; een kind van hun vader! Ik vind het ook wel lekker, maar als ik twee rauwe reepjes op heb vind ik het echt wel voldoende. De jongens eten om tien uur met liefde een halve rauwe paprika op.


Na een fijne school- en werkdag doen Nathan en Martijn nog even snel een potje kwartet voordat Martijn gaat sporten.


Vrijdag
Vandaag is het eindelijk zover; Carnaval op school. Beide jongens kijken er al weken naar uit. Mijn geplande afspraak van vanochtend gaat helaas niet door. Dit betekend wel dat ik vanochtend bij de jongens kan gaan kijken. Maar ik kan het niet laten om dan toch mijn moment te pakken en een half uurtje intensief te gaan sporten.


Ezra heeft de tijd van zijn leven, terwijl Nathan het liever allemaal van de zijlijn bekijkt. Maar al met al een geslaagde ochtend. s'Middags gaan Nathan en ik nog even boodschapjes doen en op Pokémonjacht. Het is zo koud dat zelfs Nathan zegt dat hij liever naar huis gaat.

Ezra neemt een vriendinnetje mee uit school en een heel goed cijfer voor zijn aardrijkskunde toets. Dit is de toets waar we vorige week zo hard voor hebben geoefend en dat wordt beloond met een mooie acht en half!


s'Avonds heb ik afgesproken bij een vriendin die ik ken van de zwangerschapsgym van Ezra. Een gezellig kletsavondje waar we ondertussen creatief bezig zijn. Eerlijk gezegd was ik niet zo in de creamodus vanavond, maar toch heb ik nog een hoop gedaan. Ik sneed alvast een stapel vlaggetjes op maat voor de lopende bestellingen. En ik maakte deze twee leuke notitieboekjes.


Zaterdag
Vandaag staat weer in het teken van de carnaval, maar gelukkig begint het feest pas na de lunch. s'Ochtends hebben we lekker niks gepland en kan ik flink wat klussen doen in het huishouden.

Aan het begin van de middag kijken we met vrienden de optocht van de carnavalsvereniging.


Daarna gaan we naar de inloopmiddag van de carnavalsvereniging waar Ezra zijn vriendinnetje optreedt als dansmarietje. We brengen nog een bezoekje aan de kindercarnaval van de voetbalvereniging en daarna sluiten we af met frietjes.


Wil je meer foto's zien van de carnaval lees dan  het artikel van afgelopen zondag.

Zondag
Vandaag lekker een dagje thuis, heerlijk! s'Ochtends kijk ik eerst mijn favoriete vlog van Annic, daarna loop ik zeven kilometer hard. Het waait heel hard en de laatste twee en halve kilometer hang ik letterlijk tegen de wind in om vooruit te komen.

De rest van de dag dus lekker thuis en we doen nog wat nuttige dingen in huis. De jongens spelen lekker binnen en buiten en om drie uur doe ik mee aan een ex-raid. Ezra en ik hadden beiden een pas gekregen, Nathan niet. Ik heb het stil gehouden voor beide jongens, om teleurstellingen te voorkomen. Dus stiekem vang ik voor Ezra en mezelf voor de tweede keer Mewtwo.


s'Avonds maakt Martijn een heerlijke maaltijd naar het recept van zijn vader. Mmmh, zelfs de jongens kunnen er geen genoeg van krijgen. Nathan zegt; "Nou pap, dat heb je goed geleerd van opa, het is heerlijk!" Hoe cute!?


Als afsluiter van het weekend lekker op de bank met mijn favoriete series. Na Soof kruipen we lekker om tien uur in bed. We konden het allebei goed gebruiken en zijn dan ook zo vertrokken.

Bedankt weer voor het lezen en tot volgende week!

Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPrice
taxbreddels.blogspot.nl
MediaKit: Taxx Life Blog
2.1k
2,083
569
569
133
https://www.facebook.com/taxxlifeblog
1.8k
https://twitter.com/xxxxx
176
https://www.instagram.com/taxx_life_blog
€ 0 - € 250
Share