• Influencers
  • Advertisers
  • Affiliates

Taxx Life Blog

Miranda Breddels-Tax Miranda Breddels-Tax – taxbreddels.blogspot.nl

Een blog waarbij ons gezinsleven centraal staat met alles wat daarbij komt kijken. Duurzaamheid, Minimalisme, Social Media, Vintage, Hardlopen etc!

Miranda Breddels-Tax

Miranda Breddels-Tax

Offered products

  • Editorial € 0 - € 250
  • Advertorial € 0 - € 250

Statistics

2.3k
Views every month
595
Unique visitors every month
53
Domain Authority
Verified
138
2.2k
206

Demographics

Gender

Age

Top 5 countries

Week 15; Voorstelling, In De Krant (!), Logeetje, Klussen en Community Day!

3 days ago
Leuk dat je weer mee leest met een nieuw weekoverzicht; deze week hadden we een lekker 'normaal' weekje. We kwamen weer een beetje tot ons zelf en deden eigenlijk geen hele bijzonder dingen, al hebben we natuurlijk genoeg te vertellen!

MaandagMijn parttimedag die as usual begint in de sportschool. Daarna heb ik een waslijst aan kleine klusjes die ik eerst allemaal eens even ga wegwerken. Zo verstuur ik de slingers die ik van het weekend maakte.


Daarna verwerk ik de laatste uitnodigingen en alle verjaardagskaarten en paperassen in de plakboeken van de jongens. Echt zo een klusje waar je altijd tegen op kijk, maar eigenlijk is het zo gedaan.


Ezra gaat na school naar de Codekinderen en Nathan neemt een vriendje mee om bij ons te spelen. Ik maak een begin met wat spullen uit te zoeken die op Marktplaats kunnen. Er liggen al een tijdje wat spullen klaar, maar ook hier kwam ik iedere keer niet aan toe.

Dinsdag
Voor we naar school gaan tekent Ezra even een strip in elkaar. Over sommige dingen doet hij echt uren omdat hij een concentratie van nul heeft en nu schudt hij binnen 5 minuten even een leuke strip uit zijn mouw. Een mijlpaal!


Verder een normale school- en werkdag en natuurlijk zwemles. s' Avonds speelt Nathan nog even lekker buiten met de bellenblaas. Heerlijk dat gerommel in de tuin, ik hou er van.


Woensdag
De dag begint weer in de sportschool en daarna nog even aan de slag in het huishouden. Ik kijk er nu al naar uit om vanavond in een schoon bed te stappen. Sam test hem nu gelijk maar even.


Om half 12 loop ik richting school voor een voorstelling van Ezra zijn klas. Zijn klas neemt ons mee in een avontuur met zeven kamers waar van alles gebeurd. Ontzettend leuk!


Ezra gaat direct uit school naar een kinderfeestje. Nathan en ik gaan na de gymles lekker boodschapjes doen. We scoren een kleine campingtafel voor straks op de camping. We besluiten hem toch maar even uit te proberen voordat hij wordt opgeslagen bij de rest van de campingspullen. "Oh mam, dat doe ik wel even!" En Nathan zet zo de tafel in elkaar, handige Harry!


En vandaag nog een heel leuk en belangrijk iets; de jongens staan samen met opa en oma in de krant. Van verschillende kanten krijgen we berichten hier over, zo ontzettend leuk!


Hier kun je het krantenartikel online lezen.

Donderdag
De jongens naar school en ik aan het werk. Het is een lekker druk dagje want ik neem vandaag het werk over van een collega. De dag vliegt voorbij en ik fiets nog even langs het Kruidvat om wat foto's op te halen. Onder andere voor het verjaardagscadeautje van Ezra's vriendinnetje.


En als of ze het ruikt, komt ze s'avonds nog even langs. We proosten op haar verjaardag met een stroopwafel! Maar het cadeautje krijgt ze toch echt pas zaterdag als ze het viert.


Vrijdag
Martijn zijn vrije dag vandaag en ik aan de arbeid. In de middag komen de achterbuurjongens spelen en Martijn neemt ze gezellig mee naar de kinderboerderij.


Daarna blijft er eentje gezellig mee eten en logeren. Voor Nathan het eerste vriendje dat blijft slapen, hoe bijzonder. Voor ons als ouders ook voor het eerst dat er iemand blijft logeren, ook best bijzonder en spannend. Maar ze doen het super goed en rond negen uur is iedereen in dromenland.


Zaterdag
Vandaag gaan we weer klussen in het huis van Martijn zijn ouders. Voor ik daarheen fiets, fiets ik even langs een tweedehands kledingbeurs. Ik zoek eigenlijk nog een shirt voor de koningsspelen voor Ezra, misschien vind ik daar wat. Het is een kleine beurs met weinig grotere kindermaten. Helaas vind ik geen oranje shirt maar wel vier korte broeken voor acht euro. Misschien kunnen we ze aankomende week al gebruiken.


Daarna fiets ik door naar het nieuwe huis van Martijn zijn ouders om nog even een paar uurtje aan de slag te gaan.


s'Middags gaat Ezra naar de verjaardag van zijn vriendinnetje. Nathan en ik fietsen een rondje en halen een lekker ijsje. Martijn vertrekt om weer eens een nachtje te gaan vissen, dat is door al het ziek zijn er een beetje bij in geschoten de laatste weken.

s'Avonds werken we nog even aan Ezra zijn spreekbeurt. Het begint nu op te schieten en ook de spanning loopt aardig op.


Zondag
We beginnen de dag lekker lui met een heerlijk ontbijtje! Als Martijn thuis komt van het vissen schiet ik snel mijn hardloopkleren aan om zeven kilometer te gaan hardlopen. De eerste vier kilometer gaan redelijk goed, daarna wordt het toch weer best pittig. Het blijft een strijd.


Als ik thuis kom gaat Martijn ook nog even een rondje. Wat een sportiviteit weer in ons gezin, heerlijk! s'Middag gaan de jongens en ik nog even op pad voor de Pokèmon Go. Vandaag is het weer de maandelijkse Community Day. Het is prachtig weer en de stad is vol met mensen die het zelfde doen als wij, echt ongelofelijk!


We houden het een stuk langer vol dan de vorige Community Day en we zijn alledrie dik tevreden met onze vangst.

Nathan en ik fietsen nog even een rondje Culemborg om foto's weg te brengen die ik ook liet afdrukken bij het Kruidvat. Deze foto's zijn gemaakt op het kinderfeestje van Nathan en voor een ieder hebben we er eentje laten afdrukken met een bedankwoordje er op.


Na een lange fietsrit die Nathan helemaal op zijn eigen fiets heeft gedaan is het welletjes geweest. We gaan de deur niet meer uit. Eindelijk kan ik een beetje gaan opruimen en nog wat wasjes draaien. We krijgen nog spontaan visite en zo is onze zondag weer compleet.

s'Avonds als ik de statistieken bekijk van het artikel over de test van de Rabobank van die dag ben ik blij verrast! Het artikel is drie keer beter gelezen dan een gemiddeld artikel en ik kreeg ook nog een reactie van de Rabobank zelf. Ook deden een aantal mensen hun verhaal onder mijn blog, dus wil je nog wat inspiratie met betrekking tot het studeren, lees dan onderaan dit artikel de comments.

En zo sluiten we een hele fijne week af met heel veel positieve dingen en weer lekker ons eigen saaie leventje. En daar word ik stiekem echt heel gelukkig van. Gezellig dat je weer hebt meegelezen en hopelijk tot volgende week.

Straks heb je het nodig!?

6 days ago
Zo een twee maanden geleden schreef ik al een blog over sparen voor later. Kort daarna zag ik de reclame van de Rabobank met als motto; 'Straks heb je het nodig!'. Ik zei nog tegen mijn man, dat is nog eens een heldere en vooruitstrevende reclame. Mensen bewust maken van het feit dat ze iets achter de hand moeten hebben.

Applausje voor deze bank die ons beiden al sinds onze geboorte trouwe dienst verleend. Ze zeggen zelfs nog heel netjes; 'Ga morgen nog naar je bank, welke dat ook is. Het maakt ons niet uit waar je het doet, als je het maar doet'. Wat ontzettend sympathiek van de Rabobank.
Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en vol goede moed begon ik aan de test. Of ik hier goed aan deed weet ik nu nog steeds niet. Op het moment dat ons 'benodigde' eindbedrag verscheen, kon ik alleen maar denken dat we gefaald hebben. Gefaald als hardwerkend modaal-gezin en gefaald in het geloven dat wij onze kinderen een betere toekomst kunnen bieden. We zullen in de goot belanden en werken tot onze dood.
Eerst was ik nog enthousiast bij het invullen van de test en had ik bedacht dat we vijf jaar eerder zouden kunnen stoppen met werken. Dan ben ik 66 en als je allebei (hopelijk) je hele leven gewerkt hebt moet dat toch te doen zijn!? Ik schreef al eens een artikel over het feit dat ik moet doorwerken tot mijn 71ste om in aanmerking te komen voor AOW. Van die vijf jaar eerder stoppen kwam ik al snel terug, ik stelde het bij naar twee jaar. Dan ben ik 69 als ik misschien mag stoppen met werken.
Dus voor twee jaar eerder stoppen met werken, rekening houdend met het aflossingsvrije gedeelte van onze hypotheek, hopelijk twee studerende kinderen, een kleine indekking voor als we ontslagen worden en een dekking voor wat extra zorgkosten voor later moeten we volgens de test een bedrag bij elkaar gaan sparen van (tromgeroffel)........€ 246.600! 


Het hele bizarre aan dit verhaal is dat de Rabobank vindt dat wij ongeveer een hypotheek van 250.000 euro kunnen krijgen. Heel verstandig van de Rabobank want er is ellende genoeg geweest de afgelopen jaren met al die tophypotheken. En dat ze nu dan denken dat we naast onze huidige hypotheek (die gelukkig geen 250.000 euro is) nog even 246.600 euro bij elkaar kunnen sparen, vind ik echt heel bijzonder. 
Na de test kun je zelf stappen ondernemen om inzicht in je financiën te krijgen. Daar zitten best interessante dingen bij zoals bijvoorbeeld het opbouwen van een buffer met behulp van het Nibud, hoe je kunt besparen op jouw uitgaven en je kunt zelfs een huishoudboekje aan vragen. Maar hoe verder je komt hoe meer je richting een beleggingsvoorstel wordt geduwd. Met natuurlijk een prachtig rendement, maar ook een steeds hoger risico. Let op het blauwe balkje onderin!

Even alle gekheid op een stokje, ik begrijp dat deze test heel zwart wit is. We sparen natuurlijk al hier en daar en ook bouwen we al een gedeelte pensioen op via onze werkgevers. Verder moet je een beetje geluk hebben en de juiste (verstandige) keuzes maken. Maar dan nog baart het studeerverhaal me wel zorgen. Stel je voor dat ze zouden mogen studeren, dan beginnen ze al met een achterstand. Want helaas kunnen wij geen 40.000 euro per kind uit onze mouw schudden. Dat ze dan al met 1-0 achter staan door een schuld voordat ze überhaupt aan hun eerste baan beginnen vind ik wel een ding.
Ondanks deze deceptie blijf ik er bij dat sparen heel belangrijk is! Zorg dat je iets achter de hand hebt en klappen kunt opvangen. En probeer in der loop de jaren zo min mogelijk financieel afhankelijk te zijn van banken of andere schuldeisers. Doe het op je eigen manier, kijk wat je kan missen en probeer het leuk te houden. Alle kleine beetjes helpen, al is het maar 50 euro per maand.

Weet jij wat je straks nodig hebt!? Ben jij klaar voor de toekomst?

Week 14; CityRun, Vijfde Ziekte, 9-jaarsprik, Kringloopgeluk en Zomer!!

1 week ago
Leuk dat je weer mee leest met een nieuw weekoverzicht. Het was weer een druk weekje; ik deed mee aan een hardloopevenement, hadden alledrie mijn mannen de vijfde ziekte en hadden we zondag bewust een dagje niks en genoten we van het prachtige weer.

Maandag Tweede Paasdag
Weer een druk dagje voor de boeg, begin er nu toch wel aardig van te balen dat we eigenlijk weinig hebben gehad aan het wat langere paasweekend. Hopelijk over een maandje betere tijden. We beginnen de dag met een heerlijk paasontbijt.


Begin van de middag bereid ik me voor op de Cityrun, dit is een hardloopevenement in onze woonplaats. We zouden eerst met zijn tweeën gaan lopen, maar Martijn voelt zich niet helemaal fit. Ook Ezra kijk wat waterig uit zijn oogjes. Laten we toch hopen dat we niet weer in de ziekenboeg komen. Het lopen gaat goed en loop een prima tijd voor mij doen dan.


Daarna snel douchen en op naar een gezellige kinderverjaardag. We kletsen gezellig bij met vrienden, eten een hapje mee en als we thuis komen is het voor de jongens alweer bedtijd. Martijn kruipt er ook gelijk in, misschien is hij morgen dan wat opgeknapt als hij weer moet werken morgen.


Dinsdag
Na een roerig nachtje gaat om 5:40 Martijn zijn wekker. Hij gaat het toch proberen. De jongens zijn gelukkig wel fit, al valt het me op dat Ezra nu dezelfde vlekjes in zijn gezicht heeft als Nathan. Mmmh, wat zijn dat toch allemaal voor virussen!? Het wordt tijd voor de zomer!

Ik haal een collega op om naar het werk te gaan en als ik daar aankom zie ik op de schoolapp dat de vijfde ziekte heerst. Na het één en ander er over te hebben gelezen,  blijken alle puzzelstukjes op zijn plaats te vallen. En blijken de vlekjes in het gezicht van de jongens zo een beetje het laatste stadium te zijn. Please laten we nu alles gehad hebben voor dit jaar.

Ik bel Martijn nog even na zijn beroerde nacht en die is helaas alweer onderweg naar huis. Zo ben je jaren niet ziek en nu moet je je in vier weken tijd twee keer ziek melden. Oma Bep past gewoon op, zodat Martijn lekker zijn bed in kan.


Ik maak een voorraadje met foto's voor Nathan. Het is echt weer de tijd van de vriendenboekjes, dus geen overbodige luxe hier in huis. Aan het eind van de dag weer het vaste ritueel; zwemles en laat eten. Nathan en ik maken het vriendenboekje af waar we van het weekend aan begonnen waren.


Met Ezra maken we een begin aan zijn spreekbeurt. We zoeken samen de informatie op en hij schrijft zelf alles uit. We gaan proberen om dit iedere avond een kwartiertje te doen.

Nog één keer zetten we alle klokken gelijk in huis. Hopelijk is het nu klaar daar in Oost-Europa en kunnen we vanaf nu weer op alle klokken vertrouwen.


Woensdag
Mijn parttimedag, dus het standaard rondje. De jongens naar school brengen en door fietsen naar de sportschool. Daarna nog even op pad voor cadeautjes voor aankomende kinderfeestjes en dan is de ochtend eigenlijk alweer om. En als Martijn thuis is doe ik altijd veel minder in het huishouden dan als ik alleen ben. Hebben jullie dat ook?

s'Middags hebben we weer een volle planning. Gymen, Fysio en door naar het Goffertstadion in Nijmegen. Daar gaat Ezra zijn 9-jaarsprik inhalen, omdat hij deze in onze woonplaats had gemist in verband met de griep toen.


De planning was om dit volgende week in Tiel te doen. Maar omdat Ezra weer een super leuk kinderfeestje heeft, besluiten we om vandaag naar Nijmegen te rijden. Dit is overigens ook onze laatste kans en anders moeten we wachten tot volgend haar. 
We weten niet wat we mee maken; er is bijna geen parkeerplek te vinden en alleen maar ouders met kinderen om de prik te halen. Binnen wordt het niet veel beter en lijkt het wel een fabriek. Maar het is zo gefikst en Ezra heeft het super goed gedaan. Wat een stoere vent!

Op de terugweg gaan we lekker langs de grote gele M en zo zit de woensdag er al weer op. Maar jullie willen niet weten hoe blij ik ben dat die prik(ken) er eindelijk in zit(ten).


Donderdag
Na een normale school- en werkdag kan ik lekker zeggen dat ik weekend heb. Nathan komt met goed nieuws thuis van zwemles. Hij heeft weer een sticker verdiend.


Na het eten gaan de jongens nog even lekker spelen in de speeltuin en ze vermaken zich zo goed met zijn tweetjes dat het op een gegeven moment zo laat wordt dat ik ze toch maar even ga halen.

Als de jongens op bed liggen doe ik mijn B.T.W.-aangifte voor het eerste kwartaal van 2018. Altijd even een ding, maar zo gepiept.


Vrijdag
Tijdens het ontbijt komen we er achter dat Nathan gisteravond zijn fietssleutel is verloren in de speeltuin. Na wat gespeculeer waar hij eventueel zou kunnen zijn, besluiten we tien minuutjes eerder naar school te lopen om te gaan zoeken. De kans is klein in zo een grote speeltuin, maar niet geschoten is altijd mis.

En wat denken jullie; Nathan vind hem helemaal zelf in het zand onder de kabelbaan. Wat een topper, onze dag kan niet meer stuk!


We lunchen gezellig met zijn allen inclusief de achterbuurjongen. Ezra gaat weer terug naar school en Martijn rijdt met de twee andere jongens even naar Nieuwegein. Daar moet hij wat ophalen voor zijn werk.

Ik ga op zoek naar wat kringloopgeluk, maar dat valt een beetje tegen. Gelukkig vind ik voor mijn moeder wel nog vier mooie boerenbont ontbijtbordjes. Waren ze laatst bij de Lidl niet meer leverbaar, nu vind ik een paar mooie bij de kringloop. Dat is nog eens fijn.


In de middag maak ik twee slingers als kraamcadeautjes voor iemand die ik ken via het internet. Altijd leuk om dit soort post te krijgen.


s'Avonds klooien we lekker aan, wat is het toch fijn dat langere licht. Echt ik krijg er zoveel energie van. Ook de jongens spelen veel langer met van alles en nog wat, in plaats van op de bank te hangen met de iPad. Nathan heeft de loopveer herontdekt en verzint creatieve oplossingen om zijn kunsten te laten zien.


Zaterdag
Vandaag een drukke dag voor de boeg. Dus we beginnen eerst met een heerlijk ontbijtje!


Omdat we de dag vroeg zijn begonnen kunnen we nog aardig wat dingen doen in het huishouden. Paar wasjes weg strijken en een nieuwe was lekker naar buiten.

Om half elf breng ik Ezra naar een kinderfeestje en rij ik door naar de Ikea waar Martijn en zijn moeder ook zijn. We kopen wat spullen voor het nieuwe huis en laden Martijn zijn auto vol met een nieuwe kast.

Die kast zetten we gelijk in elkaar, maar zulke klussen kosten altijd weer meer tijd dan verwacht. Maar gelukkig krijgen we tussen door nog hulp van een hele goede klusser!


Eind van de dag zijn we pas thuis en ook nog eens doodmoe. Er komt dan ook even helemaal niks meer uit onze handen. Wat buurtjes zijn wel super lief en nemen de jongens nog even mee voor een ijsje in de stad. Zo tof dat ze mee mogen. Martijn en ik eten wat en komen weer een beetje bij.

Zondag
Vandaag beloofd het net als gisteren een mooie dag te worden en omdat we er gisteren niet veel van hebben gezien, nemen we het er vandaag extra van.

Ik start met een rondje hardlopen en wil echt weer even knallen. Acht kilometer is het doel en dat lukt gelukkig ook. Ook al ging het niet van harte, toch maar mooi gedaan.

Daarna lekker rommelen in huis, nog meer wasjes ophangen enzovoort. Nathan wil graag zijn nieuwe dekbedovertrek dat hij gisteren van opa en oma kreeg op zijn bed. Helaas moet hij eerst gewassen worden en dat valt Nathan een beetje tegen. Maar omdat het zulk mooi weer is, gaat het vast wel lukken om hem vanavond droog op zijn bed te krijgen.


In de middag rijden we naar de Meent om lekker te spelen langs de waterkant. De jongens hebben allebei een vriendje mee en we hebben daar afgesproken met vrienden. Er wordt druk gespeeld met zijn allen en we hebben 'geen kind aan ze'!Na een ijsje als afsluiter keren we weer huiswaarts voor een extra lange baddersessie. Want wat zijn de jongens vies geworden daar langs die waterkant. Daarna lekker eten en ondanks het mooie weer vanavond wel lekker relaxen op de bank en daarna op tijd naar bed.

In natuurlijk een Minion-bed, hoe kan het ook anders. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en kan Nathan lekker slapen in zijn Minion-pyjama onder zijn nieuwe dekbedovertrek!


En zo sluiten we weer een heerlijke en drukke week af! Morgen gaat Martijn weer aan het werk en hopen we echt voor eens en altijd de virussen buiten de deur te houden!

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Websites by this publisher

ui-button
WebsiteViewsUniqueSocialPrice
taxbreddels.blogspot.nl 2.3k 595 138 2.2k 206 € 0 - € 250

taxbreddels.blogspot.nl

2.3k
Persoonlijk blog, hippe 40 jarige vrouw en gezin, sporten, eten, duurzaamheid, creatief!
Share