MediaKit

Miranda | Taxx Life Blog

Miranda | Taxx Life Blog

Ik ben Miranda, 41 jaar oud, getrouwd met Martijn en moeder van twee zonen in de leeftijd van elf en acht. Ik heb een persoonlijk blog waar ik schrijf over ons gezinsleven, duurzaamheid, financiën, sportiviteit, interieur en creativiteit,

Offered products

  • Review € Login for price
  • Giveaway € Login for price
  • Post € Login for price

Statistics

0 - 5k
Reach
(unique visitors)
799
Views
955
Domain Authority
105
Trust flow
327
Citation flow
Verified

Demographics

Gender

Age

Top 5 countries

Netherlands - 84%
Belgium - 4%
United States - 3%
Denmark - 0%
Ireland - 0%

The demographics below are an example. Log in to see the actual demographics.

Doelen en Duurzaam Oktober 2020

a month ago
Vandaag is het de eerste van de maand november, dus tijd voor een nieuwe Doelen en Duurzaam. We blikken terug op de maand oktober, waarin het helaas niet lukt om de verwarming uit te laten, ook het gezonde eten liet ik verstek gaan, maar konden we eindelijk weer eens 'normaal' sparen. 

Foto door Lucie Liz via PexelsPersoonlijk Fysieke Gezondheid; ging ik in september nog heel goed qua gezond eten, deze maand was dat iets minder. De afwezigheid van manlief zorgt er voor dat ik 's avonds ga snacken en om daarna de draad weer op te pakken blijft lastig. Ik twijfel over het 'in groepsverband' sporten zoals yoga en bodyshape, ik heb dan ook besloten omdat voorlopig niet te doen. Af en toe een keer fitnessen en verder zoveel mogelijk thuis en buiten. Het hardlopen gaat redelijk en ik liep deze maand 26 kilometer hard.

Mentale Gezondheid; het was een maand met pieken en dalen. Hoe heerlijk ik ging op de week dat manlief er niet was en ik alles onder controle had, hoe harder de week daarna er inklapte en ik echt niet lekker in mijn vel zat. Het feit dat iedereen een mening heeft op televisie of Social Media trek ik me ontzettend aan en maakt mij bang. Leef gewoon je eigen leven en probeer wat aan jouw frustraties te doen, boos zijn en alleen maar klagen maakt je echt niet gelukkig!
Werk; ik schreef het al in de weekoverzichten; met het zicht op een nieuwe klant moet ik een hoop dingen uit zoeken. En omdat je dan afhankelijk bent van anderen, vind ik dat vervelend. Ik moet er even door heen, maar laat mij maar gewoon aanpakken en resultaat boeken, daar wordt ik veel blijer van.

Minimaliseren; ja dit ging goed! Vooral toen manlief een weekje weg was kon ons huis zo in een magazine. Ook nog steeds heel blij met mijn laden die ik indeelde op de MarieKondo manier, ik wil dit verder doorvoeren. Het geeft zoveel rust en het verbaasd mij zelfs hoe goed ik dit kan bijhouden.

Lees ook: Doelen en Duurzaam September 2020  Taxx Lifestyle/Blog Bestellingen; deze maand had ik één bestelling via  mijn webshop. Ook ben ik bezig met nieuwe plannen voor de webshop. De twijfels zijn groot, maar eigenlijk heb ik niks te verliezen. Dus ik ben al een beetje begonnen met het herindelen van mijn webshop, later meer!
Unieke Bezoekersdeze maand bezochten 2526 unieke bezoekers mijn blog. Net boven de 2500, dus tevreden ;) Het artikel over mijn tripje naar Amsterdam was het best gelezen artikel.
Totale Omzet; één bestelling in mijn webshop en op mijn blog een paar euro aan advertentie inkomsten verdiend. Ik kan wel zeggen dat dit de laatste maanden eindelijk een beetje standaard wordt. Het is een klein bedrag, maar echt wel iets waar ik heel blij mee ben als blogger.

Financieel Sparen;  eindelijk weer normaal gespaard. Ons vaste spaarbedrag werd netjes automatisch verdeeld onder onze spaarpotten. Verder niets aan toe te voegen, eigenlijk zou het iedere maand zo moeten zijn.

Boodschappenbudget; we gaven deze maand € 427,16 uit aan boodschappen. Dat is ruim binnen budget. Oorzaken zijn denk ik de afwezigheid van manlief, waarbij we toch twee dagen buiten de deur, wat makkelijker en dingen uit de vriezer aten. Ook de Too Good to Go-boxen hadden een kleine bijdrage en we merken dat we nu toch vaker naar de Lidl gaan en heel af toe nog maar een paar dingen bij de Albert Heijn halen.

Tweedehandsverkoop; ook hier eindelijk weer wat progressie. Ik heb hier dan ook flink de schouders onder gezet begin van deze maand en dat leverde 38 euro op. We zijn ook lekker aan het opruimen dus misschien zit hier wat voor jou tussen.

Euroclix; deze maand verzamelden we 685  euroclix bij elkaar, helemaal niet verkeerd. In totaal staan we nu op 9315 clix en komen we misschien volgende maand wel op de 10.000 clix. Dat staat gelijk aan  een uitbetaling van 150 euro. Fingers Crossed! 

EnergieverbruikOpperde ik vorige maand om weer een poging te wagen de verwarming voor 1 november niet aan te zetten, helaas is dit niet gelukt. Welgeteld hebben we hem drie keer aangehad deze maand. Nog steeds heel netjes en verder zeer tevreden over ons gasverbruik.

Dit was het voor de maand oktober; een gekke maand die verliep met wat ups and downs. Hopelijk wordt november wat rustiger en stabieler. Bedankt voor het lezen en tot de volgende  Doelen en Duurzaam.

Week 43; Saaie Herfstvakantie, Financiële Kijktip, Boerenkool van eigen land, Halloweenready en Appeltaart!

a month ago
Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht; het was niet mijn allerbeste week kan ik jullie vertellen. Het was dan ook een saaie herfstvakantie, die we, hoe meer de week vorderde, nog een beetje goed probeerden te maken. 

MaandagVandaag aan de arbeid en manlief is voorlopig nog even thuis om bij te komen van zijn vistrip. De jongens hebben herfstvakantie dus dat komt goed uit, ik kan met een gerust hart naar kantoor. Onderweg geniet ik van deze prachtige zonsopgang, één van de pluspunten van de herfst.

De mannen vermaken zich lekker thuis en bakken koekjes van onze oude meelvoorraad. Helemaal top en 's avonds bij de koffie snoepen we ze allemaal op :)

DinsdagVandaag mijn thuiswerkdag en die valt me zwaar, ik moet de laatste tijd een hoop dingen uitzoeken en regelen op het werk en dat staat me een beetje tegen. Ik ben meer van het werken met direct resultaat en niet dat je afhankelijk bent van allerlei mensen waar je op moet wachten. Dat iedereen ook nog eens thuis is, werkt ook niet echt mee.  Ik ben dan ook blij als ik donderdag weer naar kantoor kan. :)
Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week.
Gelukkig doet de oudste gezellig mee en werkt aan zijn boekverslag voor school. De jongste krijgt een vriendje te spelen.

WoensdagEigenlijk wilde ik vandaag iets gaan doen met de jongens, maar het weer zit niet echt mee. Ik had bedacht om misschien even naar de bios te gaan, maar ik twijfel om met de trein te gaan. Ons tripje naar Utrecht van afgelopen zondag werd niet door iedereen gewaardeerd, merkte ik aan bepaalde opmerkingen, dus ik kies er toch om thuis te blijven vandaag. Misschien kunnen we nog een plekje bemachtigen hier in de stad bij het theater.
Het wordt geen fijne dag, niet sporten vandaag en ook het hardlopen durfde ik niet aan met dit weer. Of dat de reden is dat ik ook nog eens super chagrijnig ben, weet ik niet....maar het zit allemaal niet mee. 
De oudste fietst 's middags nog even naar de bibliotheek, want die had zijn boeken van de laatste keer alweer uit. De jongste en ik nemen afscheid van onze poezenvriendjes, waar we de afgelopen dagen weer voor mochten zorgen. Verder wordt het een beetje luieren en gamen.

s' Avonds gaat manlief voetbal kijken bij een vriend en ik kijk mijn favoriete programma 'Waar doen ze het van?'. Als je een volger bent van mijn blog, snap je wel dat ik van dit soort programma's houd. Volgende week (vanavond dus) alweer de laatste aflevering helaas, maar kijk het terug want het is echt interessant.

DonderdagVandaag gaan de jongens een dagje naar mijn ouders. 's Ochtends gaan ze lekker spelen bij de Meent, een recreatieplas bij ons in de buurt. 's Middags mogen ze met opa mee naar het land waar ze verse boerenkool oogsten, die we 's avonds met zijn allen eten. Hoe idyllisch is dat, de jongste heeft het er 's avonds nog over ♥

VrijdagIk start de dag met een kleine hardloopsessie van drie kilometer. Even de deur uit om een frisse neus te halen en mijn hoofd leeg te maken. Na die drie kilometer wandel ik nog even uit door dit mooie herfsttafereel.

De rest van de dag keutelen we een beetje in huis, wordt er gespeeld met vriendjes en haal ik weer een Too Good to Go-box op. Dit keer bij de HEMA en eerlijk gezegd was ik een klein beetje teleurgesteld. Slaat natuurlijk nergens op, want uiteindelijk kwam het allemaal goed van pas. 
Ik kreeg heel veel reacties vorige week op mijn verhaal over deze app en daaruit is een Too Good to Go-maatje ontstaan. We houden elkaar een beetje op de hoogte wanneer er boxen beschikbaar zijn en laten elkaar het resultaat zien. Zij had bij de HEMA hele veel brood in haar pakket en daar hoopte ik ook een beetje op. 

ZaterdagVandaag toch nog een herfstvakantieuitje op het programma. We gaan bij ons in de stad naar de film 'Bigfoot-family'. Echt een hele leuke film en echt een aanrader!

Daarna breng ik onze voordeur alvast een beetje in Halloween-sfeer. De losse kalebassen kregen we van het land van de buurman, de grote pompoen met onze naam er op kregen we van onze creatieve achterbuurvrouw en de glazen kaarsenhouder kocht ik voor weinig bij de Lidl.

Over Halloween gesproken; vorig jaar schreef ik dit artikel over een leuke Halloweentocht in het centrum van Culemborg. Helaas kan dat dit jaar niet doorgaan. Wel kun je deze week griezelige foto's laten maken bij Mancave in Culemborg, reserveer hier een tijdslot.  
ZondagOok vandaag start ik de dag weer met hardlopen. Ik heb totaal geen zin en moet mezelf echt bij elkaar rapen. Uiteindelijk loop ik vijf kilometer, dus helemaal happy. Ook komt vandaag het artikel over  mijn avontuur in Amsterdam dat ik in mijn eentje beleefden. Weer heel veel leuke reacties en nu al het best gelezen artikel van deze maand.
Ik heb deze week de Actify-app weer geïnstalleerd op mijn telefoon omdat ik toch wat mijn fysieke gesteldheid wil doen. Deze week zat ik helemaal niet lekker in mijn vel en ik kan er niet echt de vinger op liggen waar het nou aan lag. 
Ik hoop met deze app weer een beetje tot bezinning te komen. Af een toe een leuke tip maar vooral om alles rondjes op groen te krijgen en toch echt meer dan 6000 stappen per dag te zetten! Gelukkig deed ik dat weer de laatste drie dagen en die dagen gingen ook een stuk beter dan het eerste deel van de week.

De mannen gaan na de lunch aan de slag met het bakken van een heerlijke appeltaart. Mmmh, hij is echt heerlijk. We brengen een groot stuk bij de achterbuurtjes langs, waar we nog even gezellig een bakkie doen.

Daarna lekker naar huis, waar weer een heel nieuw avondritueel aan de orde is nu de klok is verzet. Niet meer naar buiten na het eten helaas. Dus na een vroege baddersessie en nog een lekker stukje appeltaart voor de televisie is het tijd om de week weer af te sluiten. Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Alleen naar Amsterdam

a month ago
Een paar weken geleden deed ik iets wat ik veel eerder had moeten doen; ik ging twee dagen in mijn eentje naar Amsterdam. Nadat ik mijn twijfel, schuldgevoel en de angst 'over wat anderen er wel niet van zouden vinden' overboord gooide, beleefde ik twee fantastische dagen. 

Eind augustus hadden we als gezin drie dagen een hotel geboekt in Amsterdam. Hartje centrum en lekker de toerist uithangen met veel eten en drinken. Twee dagen voor ons vertrek deed Femke Halsema een oproep om dit vooral niet te doen en toen ook nog eens de Bijenkorf werd gesloten, voelde het niet goed om als gezin te gaan. We besloten alles te annuleren en de oudste en ik brachten alleen een bezoekje aan het NEMO-museum.
Lees ook: Dagje Amsterdam + Shoplog
Maar het bleef kriebelen en toen we als gezin weer in het gareel van werk en school zaten na onze heerlijke zomervakantie, opperde manlief om als nog lekker alleen te gaan. Het klonk heerlijk, maar het voelde een beetje dubbel. Ik alleen in Amsterdam, in een hotel, is dat niet een beetje decadent!?
Om een middenweg te vinden tussen het voorstel van manlief en mijn moedergevoelens besloot ik om op vrijdag, als de jongens op school zouden zitten, de trein te pakken en dan zaterdagmiddag weer naar huis te gaan. Dat ik pas op woensdagavond het hotel boekte, terwijl ik vrijdag al zou vertrekken, gaf wel aan hoe groot mijn twijfel was.

Zo gezegd zo gedaan; om kwart voor negen zat ik in de trein en nog geen uur later stond ik op een lege dam. Voor het Paleis op de Dam, waar ik op een betonblok kon zitten omdat het zo rustig was, viel alles op zijn plek. Dit was nu al één van de beste beslissingen in mijn leven, niemand die dit voor mij ging verpesten en het voelde als een soort bevrijding van alles en iedereen.
Nadat dit gevoel gedaald was liep ik door naar het hotel, waar ik mijn bagage vast mocht stallen. Ook daar zat alles mee want mijn kamer was al beschikbaar en ik mocht nog kiezen ook. Nou dat zeg je niet tegen dovemansoren, natuurlijk aan de 'drukke' voorkant om niets te missen van het Amsterdamse stadsleven. 

Ik kreeg een 'meer dan prima' hotelkamer met een hele brede zitvensterbank waarvan ik uit keek op het torentje van het Paleis. Als ik alleen hier al de hele dag zou gaan zitten zou mijn dag al geslaagd zijn. Kleine shout out naar het NOVA-hotel in Amsterdam. Zij annuleerden toendertijd kosteloos onze familiekamer en nu heb ik een heerlijke eenpersoonskamer met een luxe badkamer en een top uitzicht. Geen spon, alles zelf eerlijk betaald.

Ik start mijn avontuur met een flinke wandeling over de grachten. Ik tag mijn instavriendin Paulien die haar me-time dagen altijd 'Nationale Paulien-dag' noemt. Vandaag is het 'Nationale Miranda-dag' en die was nu al geslaagd, de hele wereld mocht het weten. De reacties op Social Media en WhatsApp stroomden dan ook binnen en waren overweldigend. 
Ik loop naar de mooiste plekjes rond het grachtengebied. Plekjes waar ik me echt nooit bewust van was of misschien wel nooit ben geweest. De mooie architectuur en het heerlijke zonnige weer maken het helemaal compleet.

Na een heerlijke lunch in de negenstraatjes, shop ik er op los in een hele stille Kalverstraat en Nieuwendijk. Het fijne is als je alleen bent, dat je jezelf tegen niemand hoeft te verontschuldigen als je zes keer terug gaat om toch die ene broek te passen. Het gevoel van vrijheid overheerst.
Rond een uur of vier ga ik bepakt en bezakt terug naar mijn kamer om even te relaxen en mijn aanwinsten te dumpen. Een uurtje later ga ik nog even terug om te shoppen en een paar dingen te her bekijken omdat ik er nog over twijfel. De winkels zijn toch tot acht uur open, dus dat is ideaal. En uiteraard geniet ik nog wat van de omgeving.

Rond zeven uur haak ik aan op een terrasje van een gezellig Amsterdams café achter de dam voor een simpele maaltijd en een wijntje. Daarna lekker veilig naar mijn hotelkamer om de rest van de avond te relaxen, te genieten van mijn aankopen en te luisteren naar de reuring van de stad (in Corona tijd).


's Ochtends geniet ik van een Coronaproof hotelontbijtje in mijn vensterbank met uitzicht op de Nieuwezijds Voorburgwal. Wat een heerlijkheid dit, dit zou je toch iedere dag willen. Daarna bedenk ik me wat ik die dag nog wil gaan doen. Gisteren boekte ik voor vanmiddag een afspraak bij Lakwerk en had bedacht om daarna richting het station te lopen. Maar voor die afspraak heb ik dus nog zeeën van tijd.


Na het ontbijt ga ik, in één van mijn nieuw geshopte outfits, weer aan de wandel en loop weer langs de prachtige plekjes die Amsterdam te bieden heeft. Ik loop het hele Rokin uit en doe zelfs nog een rondvaart. Die ken ik inmiddels bijna uit mijn hoofd, maar het blijft leuk dat uitzicht op de mooie grachtenpanden. Samen met een Italiaans gezin zit ik in een grote, maar vooral lege rondvaartboot. 

Na een late lunch laat ik zoals gezegd mijn nagels doen, om daarna mijn koffer en tassen op te halen bij het hotel. Met een voldaan gevoel loop ik weer richting het Centraal Station. In een recordtempo sta ik weer in Culemborg waar manlief mij ophaalt en ik met een bak nieuwe energie weer word herenigd met mijn gezin.
In het voorjaar maar eens kijken hoe de wereld er dan voor staat, maar in mijn hoofd zijn de plannen al gemaakt. Bedankt voor het lezen van mijn 'misschien een tikkeltje intens beschreven' avontuur, maar het voelde voor mij exact zo als je hierboven kunt lezen. Ik ben heel benieuwd of jij zoiets zou doen of misschien wel eens gedaan hebt? Ik kan het je in ieder geval zeker aanraden.

Channels by Miranda | Taxx Life Blog

taxxlifeblog.nl

Miranda | Taxx Life Blog Miranda | Taxx Life Blog 0 - 5k
Persoonlijk blog over ons gezinsleven, duurzaamheid, financiën, sporten en creativiteit!
Share

Access to
the marketplace

If you want to view and compare the profiles and rates of all our influencers. Upgrade your subscription and handpick your favourite influencers to work with.

Subscriptions