MediaKit

Nicole van Roekel

Nicole van Roekel

Ik ben Nicole, 25 jaar en op The Budget Life deel ik mijn beste tips om meer met minder geld te doen. Mijn blog wordt maandelijks bezocht door +/- 8.000 bezoekers die meer willen weten over besparen. The Budget Life is gericht op vrouwen (18-40 jaar).

3 reviews

Offered products

 • Post € Login for price
 • Review € Login for price
 • Giveaway € Login for price

Statistics

10k - 25k
Reach
(unique visitors)
240
Views
81
Domain Authority
138
Trust flow
650
Citation flow
Verified

Demographics

Gender

Age

Top 5 countries

Netherlands - 92%
Belgium - 6%
United States - 0%
Germany - 0%
United Kingdom - 0%

The demographics below are an example. Log in to see the actual demographics.

Semmie: simpel en duurzaam beleggen met een concreet doel (review)

a month ago

Een grote reis maken, vervroegd met pensioen, een huis kopen... grote dromen hebben we allemaal. Voor veel van die grote dromen is geld nodig. En dat geld, daar kun je natuurlijk op verschillende manieren aan komen. Je kunt sparen, maar met de historisch lage spaarrente van vrijwel 0% en de inflatie wordt jouw geld niet zo snel meer waard. Dat is dan ook de reden waarom veel mensen (en ik ook!) beginnen met beleggen.

Als je je gaat verdiepen in de wondere wereld van beleggen, dan ontdek je al snel dat er heel veel mogelijk is. Zelf aandelen kopen, beleggen in indexfondsen of je geld laten beleggen door een andere partij... tja, de kans is groot dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Maar waarom zou beleggen ingewikkeld moeten zijn? Beleggingsplatform- en app Semmie gelooft dat iedereen moet kunnen beleggen, ongeacht je kennisniveau en budget. Kijk, dat klinkt nog eens interessant!

Omdat ik mijn beleggingsavonturen sinds maart elke maand deel op mijn blog, vind ik het leuk om verschillende beleggingsapps te testen. Zo kan ik met jullie vanuit eigen ervaring delen welke apps en brokers ik het fijnst vindt en wat de voor- en nadelen zijn. En vandaag dus Semmie!

Over de beleggingsapp SemmieDe app Semmie is opgericht in 2014. Het is een beleggingsapp die het voor consumenten makkelijk maakt om te beginnen met beleggen. Bij Semmie kun je al beleggen met een eenmalig bedrag van €50. Je kunt vervolgens zelf bepalen of je structureel elke maand een bedrag in de app wil storten om te beleggen, dat is geheel aan jou.
Of Semmie een beetje betrouwbaar is? Jazeker! Semmie valt onder regulering van de AFM en De Nederlandsche Bank. Je rekening wordt aangehouden bij Binck Bank, wat een grote en erkende broker is in Nederland. Het geld op je rekening is beschermd onder het depositogarantiestelsel. Dit stelsel biedt een bepaalde bescherming voor de tegoeden van rekeninghouders als een bank failliet gaat.
Ook beginnen met beleggen via Semmie? Meld je via deze link aan, dan krijgen we allebei €15,- beleggingstegoed!Waar belegt Semmie in?Semmie belegt jouw geld in duurzame indexfondsen. Een duurzaam indexfonds is een verzamelmandje van verschillende aandelen en/of obligaties die een duurzame bijdrage leveren aan de wereld. Aandelen worden doorgaans als een hoger risicoproduct gezien, obligaties (staatsleningen) hebben vaak een lager risico. Op aandelen kun je vaak ook meer rendement behalen dan op obligaties, maar de verliezen bij aandelen zijn vaak ook groter dan bij obligaties.
Als je zelf aan de slag gaat met actief beleggen via een broker zoals DEGIRO, moet je zelf bepalen in welke aandelen, indexfondsen of ETF's jij je geld wil beleggen. Bij Semmie bepaal je alleen een risicoprofiel en belegt Semmie vervolgens jouw geld voor jou. Je kunt kiezen uit drie verschillende risicoprofielen:
 • Defensief
 • Neutraal
 • Offensief
Het risicoprofiel dat je kiest bepaalt in welke mate je bereid bent om een risico te lopen. Hoe lager je risico (defensief) hoe kleiner de kans op verlies, maar ook hoe kleiner de kans op een hoog rendement. Hoe hoger je risicoprofiel (offensief) hoe groter de kans op verlies, maar ook hoe groter de kans op een mooi rendement op lange termijn.
Semmie belegt in vijf aandelenfondsen en in twee obligatiefondsen. Ik vind het een mooie mix van fondsen in diverse sectoren en werelddelen. Semmie kiest bewust voor die brede spreiding, zodat jouw beleggingen nooit afhankelijk zijn van één bedrijf of sector.
Welk risicoprofiel je ook kiest, jouw geld wordt dus altijd in deze zeven indexfondsen belegt. Het verschil tussen de risicoprofielen is de verhouding van de fondsen. Bij een defensief risicoprofiel wordt bijvoorbeeld 65% van jouw geld belegt in obligatiefondsen (lager risico), terwijl bij een offensief risicoprofiel jouw geld voor 74% in aandelenfondsen (hoger risico) wordt belegd.
De handelsmomenten voor Semmie zijn op dinsdag en vrijdag. Dat betekent dat jouw geld op dat moment belegt wordt in bovenstaande fondsen. 
Potjes aanmaken in de appHet leuke van Semmie vind ik dat je wordt gestimuleerd om na te denken over het doel waarvoor je belegt. Je maakt namelijk een potje aan in de app, bepaalt voor welk beleggingsdoel dit potje is, wanneer je je doel wil bereiken en wat het bedrag is dat je maandelijks in wil leggen. 
Semmie helpt je alvast op weg met wat voorbeelden: je pensioen, de studie van je kinderen, reizen, een tussenjaar... allemaal mooie doelen waar je een flink bedrag voor opzij moet zetten.Kosten van SemmieSemmie is lekker transparant over de kosten die je betaalt. Vrijwel alle beleggingsapps en brokers rekenen namelijk een fee voor het gebruik van de app of wanneer je een transactie voltooit. Dit is een bedrag vaak bij je transactie in zit. Op het moment dat jij dus €100 wil beleggen, beleg je in feite bijvoorbeeld €99 omdat er een gedeelte door de app wordt ingehouden.
Bij Semmie bedrag de kosten op jaarbasis 0,7% en 0,24% voor de fondskosten. Als je elke maand €100,- belegt via Semmie, beleg je op jaarbasis €1.200 en betaal je het eerste jaar dus €11,28 over je beleggingen. In vergelijking met de app Peaks, ben je bij Semmie op jaarbasis iets goedkoper uit bij beleggingen tot €2.500. Voor beleggingen boven €2.500, is Peaks juist weer relatief goedkoper.
Nog een leuk extraatje is dat je een betaalverzoekje vanuit de app kunt sturen. Heb je nog geld tegoed van een vriend, collega of familielid? Dan kun je het geld dat zij jou nog verschuldigd zijn, direct beleggen in de app. Historisch rendement van SemmieLaten we eens kijken hoe Semmie het de afgelopen jaren heeft gedaan. Op de website publiceert Semmie transparant het rendement per jaar en per risicoprofiel sinds 2014. Alle risicoprofielen hebben sinds de start een positief rendement gemaakt, variërend van 17,52% voor het defensieve risicoprofiel tot 31,81% voor het offensieve risicoprofiel.
In 2018 en 2020 was er voor alle risicoprofielen een negatief rendement ten opzichte van het jaar ervoor. Je ziet dan ook dat de daling extremer was bij het offensieve risicoprofiel dan bij het defensieve risicoprofiel. Maar hetzelfde geldt uiteindelijk voor het positieve rendement, dat bij het offensieve risicoprofiel vele male hoger is dan bij het defensieve profiel.Mijn ervaringen met Semmie

Ik heb zelf een paar maanden geleden eenmalig €100 belegd om de app uit te proberen. Ik heb gekozen voor het risicoprofiel 'Offensief', ik vind het niet zo spannend om met €100 een beetje risico te lopen.

Ik heb een potje aangemaakt met als doel 'Pensioen'. Om daar over 30 jaar echt van te kunnen leven, moet ik natuurlijk structureel een bedrag in gaan leggen. Maar op dit moment is er ook al een leuk rendement te zien, mijn €100 is inmiddels 2,77% meer waard. En dat is toch weer meer dan dat ik het geld op mijn spaarrekening had laten staan.

Je kunt je geld bovendien op elk gewenst moment uit de app halen, zonder dat daar nog extra kosten bij komen. Let op: het bedrag dat je weer terug kunt storten op je rekening is het bedrag dat jouw geld op dat moment waard is in de app. Je inleg kan dus ook minder waard zijn geworden.

Beleggen met Semmie of Peaks?

Achter de schermen werk ik aan een mega uitgebreid artikel waarin ik allerlei bekende beleggingsapps en brokers met elkaar wil vergelijken. Ook Semmie komt daar in voor. Ik merk in ieder geval dat Semmie en de app Peaks qua functionaliteiten, visie en mogelijkheden best wel op elkaar lijken. Ik kan me dan ook best voorstellen dat je twijfelt tussen deze twee en niet goed weet in welke app jij je geld wil gaan beleggen. Een uitgebreide vergelijking volgt dus nog, bij deze alvast in het kort mijn bevindingen.

 • Semmie en Peaks beleggen beide in duurzame indexfondsen. De samenstelling van de fondsen verschilt wel per app.
 • In de app van Semmie kun je meerdere beleggingspotjes aanmaken, bij Peaks kan dat niet.
 • Semmie is qua fee en fondskosten op jaarbasis iets goedkoper dan Peaks tot een belegd bedrag van €2.500
 • Peaks is qua fee en fondskosten op jaarbasis iets goedkoper dan Semmie bij een belegd vermogen boven de €2.500
 • Semmie heeft twee handelsmomenten per week, Peaks heeft vijf handelsmomenten per week. Bij Peaks is de kans dus feitelijk gezien groter dat jouw geld op het meest aantrekkelijke moment belegd wordt.
 • Bij Semmie krijg je €15,- voor iedere persoon die zich via jou aanmeldt om te beginnen met beleggen, bij Peaks krijg je €5,- (+€25,- extra bonus bij 5 personen) voor iedere persoon die zich aanmeldt via jouw unieke aanmeldlink.
Kortom: beide apps zijn wat mij betreft echt een aanrader om laagdrempelig en duurzaam te beleggen. Wil je met een klein bedrag beginnen met beleggen? Dan past Semmie qua kosten misschien beter bij je. Voor hogere bedragen boven de €2.500 is Peaks in mijn ogen interessanter vanwege de kosten én het feit dat Peaks vijf keer per week jouw geld belegt.
Ook beginnen met beleggen via Semmie? Meld je via deze link aan, dan krijgen we allebei €15,- beleggingstegoed. 
Maak jij al gebruik van Semmie? Of gebruik je andere beleggingsapps?

Beleggingsupdate oktober: de magische grens van €5.000,- bereikt

a month ago

Ik moest even twee keer met mijn ogen knipperen toen ik besefte dat ik alweer een half jaar bezig ben met beleggen én deze maand de magische grens van €5.000,- belegd vermogen bereikte. Ergens maakt het me nog steeds een beetje bang dat ik maar liefst vijf-dui-zend euro in aandelen heb zitten die elk moment meer of minder waard kunnen worden. En ik denk dat dat piepkleine beetje angst tóch een beetje bij beleggen hoort. Want zeg nu zelf: die €5.000,- gewoon op je spaarrekening laten staan geeft je toch een veel veiliger gevoel? Maar dan blijft het ook €5.000 en wordt het geen cent meer waard (oké, op die 0,01% rente na dan 😉)

Als ik me dat realiseer, dan weet ik weer wat ik het voor doe: ik beleg geld dat ik nu niet nodig heb, zodat het op de lange termijn meer waard wordt. En het feit dat beleggingen jaarlijks gemiddeld 6% meer waard worden, stelt me dan ook weer gerust.

Je hoort het al: beleggen is een avontuur met pieken en dalen. Iets wat ik ook zeker terugzie in mijn huidige aandelenportfolio. Die varieert namelijk van aandelen die 35% in de min staan tot aandelen die 85% in de plus staan. Wat kan ik zeggen... door het coronavirus is beleggen op het moment heel dynamisch én interessant.

De gouden beleggingstip: spreiden!

Laten we weer eens mijn beleggingen onder de loep nemen. Eén van de gouden tips voor beleggen is spreiden. En volgens mij doe ik dat redelijk goed; ik heb mijn geld belegd in verschillende typen aandelen, landen en via verschillende brokers en apps. Zo probeer ik mijn risico op het verliezen van mijn inleg te beperken.

 • DEGIRO: de broker waar ik het grootste gedeelte van mijn geld heb belegd. Ik beleg daar in bedrijven (Shell, Galapagos en Pinterest) en in ETF's (een verzamelmandje van diverse bedrijven die een bepaalde koers volgen. Ik beleg in de Vanguard S&P 500 ETF en de iShares EuroStoxx 50 ETF)
 • BUX Zero: een app waarmee ik begin dit jaar gratis begon met beleggen. Inmiddels heb ik bijna al mijn aandelen daar (met winst) verkocht en van dat geld aandelen gekocht via DEGIRO. Ik heb hier nu nog aandelen in Shell en Tripadvisor, maar omdat die allemaal in de min staan, verkoop ik daar voorlopig nog niets.
 • Peaks: een initiatief van de Rabobank waar je laagdrempelig je geld kunt laten beleggen. Ik heb hier eenmalig een bedrag gestort en krijg nu nog periodiek extra beleggingstegoed wanneer iemand mijn code gebruikt en zich ook aanmeldt bij Peaks. Het bedrag dat je inlegt, belegt Peaks in een indexfonds, dat bestaat uit diverse, duurzame bedrijven. Mijn risicoprofiel is hier 'Scherp', wat betekent dat ik een relatief hoog risico loop (maar op lange termijn ook kans heb op een hoger rendement).
 • Semmie: Hier heb ik eenmalig €100 belegd om de app uit te proberen, zodat ik daar binnenkort over kan schrijven op mijn blog.
 • Lendahand: Een crowdfundingplatform waar ik eenmalig €250,- heb belegd in een project in Kenia. Ik krijg dit bedrag (plus 6,5% rente) de komende 24 maanden terugbetaald. 

Mijn laatste transactie dateert van 21 september, toen ik 6 aandelen in de iShares Euro Stoxx 50 ETF kocht voor €32,20 per stuk. Daarna heb ik even niets meer aangeschaft, omdat ik de aandelen in mijn portefeuille te veel vond fluctueren. Ik kon even geen goede voorspelling maken en vond het allemaal iéts te spannend.

Op dit moment heb ik nog wel een doorlopende limietorder lopen voor de iShares Euro Stoxx 50 ETF; 15 stuks à €32,70 per stuk, maar de koers heeft daar steeds boven gelegen.

Met een doorlopende limietorder bepaal je hoeveel aandelen je wil kopen voor een bepaalde prijs. Op het moment dat de aandelen die waarde aantikken, wordt de limietorder automatisch ingelost en koop je het aantal aandelen voor het bedrag dat je hebt ingesteld als limiet.

Mijn aandelenportefeuille in oktober

Mijn aandelenportefeuille ziet er op het moment van schrijven (20 oktober) als volgt uit:


Klik op de afbeelding om te vergroten en in te zoomen.
Ik sta nog steeds in de min dus. 4,87% om precies te zijn, oftewel: €257,56. Maar nogmaals: geen paniek op de korte termijn, ik beleg nog steeds voor de lange termijn en heb er het volste vertrouwen in dat mijn beleggingen ooit weer meer waard worden.
Het paradepaardje van mijn portefeuille blijft toch echt Pinterest. Ik kocht hier een aantal maanden geleden 10 aandelen in, nét voordat de nieuwe kwartaalcijfers werden gepubliceerd. Ik verwachtte al dat het een goed kwartaal was geweest voor Pinterest en dat na bekendmaking van de cijfers de koers zou stijgen. En zoals je kunt zien, gebeurde dat ook. Mijn beleggingen zijn nu ruim 85% meer waard dan toen ik ze kocht.
Welke aandelen wil ik nog kopen in oktober?

Deze maand maken een aantal grote bedrijven hun kwartaalcijfers van het derde kwartaal bekend, zoals Heineken en Philips. Ik heb nu als test voor mezelf voor beide bedrijven een voorspelling proberen te maken over de kwartaalcijfers (Heineken: daling vanwege het sluiten van de horeca, Philips een stijging). 

En als mijn voorspellingen blijken te kloppen, dan ga ik dit de komende maanden wat meer als richtlijn gebruiken bij het kopen van nieuwe aandelen.

In oktober wil ik in ieder geval nog mijn iShares Euro Stoxx 50 aanvullen, maar alleen als ik ze onder mijn GAK (Gemiddelde Aankoop Koers) kan kopen. En verder heb ik ook Heineken op mijn watch list staan, die ik na de bekendmaking van de kwartaalcijfers op woensdag 28 oktober hoop toe te voegen aan mijn portefeuille. Ik verwacht dat ik ze dan voor een mooi aankoopbedrag kan kopen.

Ik ben benieuwd: ben jij al bezig met beleggen? Waar beleg jij in?

Last Month's Budget: Wat heb ik uitgegeven in september?

a month ago

Iets later dan normaal, maar beter laat dan nooit: mijn uitgaven van de maand september! Ik heb mijn inkomsten en uitgaven Spreadsheet weer bijgewerkt en het overgebleven geld verdeeld over mijn spaarpotjes en beleggingsrekeningen. Alhoewel... deze maand bleef er eigenlijk niets over, omdat ik in september samen met mijn zusje een caravan kocht. Het aankoopbedrag van de caravan en alle bijkomende kosten vind je dan ook terug in deze Last Month's Budget van de maand september. 

Vaste lasten & Rekeningen: €1.291,85Nieuw in deze categorie zijn de kosten voor de caravanstalling en de caravanverzekering. Ik heb de caravan samen met mijn zusje gekocht, dus delen we ook alle kosten. Voor de caravanstalling betalen we €300,- per jaar, wat dus neerkomt op €25,- per maand (en €12,50 per persoon). De caravanverzekering is €9,28 per maand. Daar betaal ik dus €4,64 voor.
Op een extra tandartsrekening na die ik vorige maand kreeg, is er voor de rest niet veel veranderd in dit overzicht. Dit is de laatste maand dat ik nog profiteer van mijn goedkope televisie- en internetabonnement van Ziggo, vanaf volgende maand ga ik weer het normale tarief van €54,- betalen. Helaas...
 • Hypotheek: €550,14 (bruto)
 • Servicekosten: €160,00
 • Gas & Elektriciteit: €62,00
 • Water: €11,17
 • TV & internet: €39,95
 • Wegenbelasting: €19,00
 • Gemeentelijke belastingen: €43,71
 • Autoverzekering: €32,15
 • Zorgverzekering: €87,00
 • Reisverzekering: €4,45
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering: €9,96
 • Caravanverzekering: €4,64
 • Caravanstalling: €12,50
 • Goede doelen: €74,00
 • Netflix: €3,50
 • Spotify: €9,99
 • Schoonmaakster: €80,00
 • Tandartsrekening: €26,16
Boodschappen: €199,08Deze maand gaf ik relatief veel geld uit aan boodschappen. Mijn streven is nog steeds €180,- per maand, wat overeenkomt met wat het Nibud adviseert voor een eenpersoonshuishouden van een vrouw. 
Ik ben trouwens vorige week begonnen met de Boodschappencursus van blogger Porterenee. Ik heb nu een paar modules gevolgd en ook al had ik stiekem verwacht er niet heel veel van te leren, ik heb toch weer wat handige tips en tricks ontdekt om te besparen op boodschappen.
Als ik de cursus helemaal gevolgd heb, zal ik een review hierover delen op mijn blog.Buiten de deur: €114,93Tijdens mijn vakantie (hierover lees je meer verderop in dit artikel) hebben we het er echt van genomen. We haalden een keer eten af, gingen uit eten, lunchten buiten de deur. En ook buiten mijn vakantie om heb ik een aantal keer buiten de deur gegeten of een koffietje gedronken.
De kosten zullen in oktober wel weer een stuk lager liggen, nu de horeca om 22.00u dichtgaat...Interieur & Klussen: €66,76Ik kocht een paar keer een bos bloemen voor in huis (daar geniet ik zo van!) en ging het klusavontuur aan om de radiator in de woonkamer te schuren en te lakken. En dat is heel goed gelukt! Voorheen was het een lelijke, vergeelde radiator. Lelijk is 'ie nog steeds, maar wél functioneel en nu mooi wit.Verzorging: €36,88Ik kocht wat nieuwe make-upproducten en verzorgingsproducten bij Kruidvat en Etos.Kleding: €42,99Een goedkope maand qua kleding! Ik denk dat ik dit jaar misschien wel 2x zo weinig heb uitgegeven aan kleding als vorig jaar. Dat komt vooral doordat ik winkelen in deze tijden van corona maar weinig aan vind. En ik ben nog steeds geen fan van online shoppen (iets met geen overzicht en daardoor heel gefrustreerd raken). Ik kocht deze maand twee heerlijk warme truien, waar ik heel blij mee ben!Cadeaus: €25,00Ik kocht een verlaat verjaardagscadeautje voor een vriendin en een vriend die jarig waren.Vervoer & Parkeren: €102,85Ik tankte in september twee keer, ging met het OV naar Utrecht en parkeerde twee keer betaald in het centrum. Omdat de meeste kilometers die ik maak, zakelijk zijn, krijg ik elk kwartaal vrijwel al mijn kilometers vergoed. Caravan: €3.275,94Vorige maand popte deze categorie voor het eerst op in mijn uitgavenoverzicht, namelijk  de caravan! Deze maand komt ook het aankoopbedrag terug in dit overzicht. Het is natuurlijk een enorm bedrag, maar omdat ik hiervoor gespaard had en zelfs een apart spaarpotje voor de caravan had, deed het wat minder pijn toen ik het bedrag van €3.250,- moet overmaken.
Verder kochten we wat praktische dingen zoals een grondzeil, waslijn en servies voor in de caravan.Vakantie: €141,91In september stond onze caravan drie weken lang op de camping. Wat was het relaxed om drie weken lang een plekje te hebben op nog geen 25 minuten rijden waar je een instant vakantiegevoel kreeg! Ook de kosten voor onze caravanplek hebben we gedeeld, dat kwam neer op iets meer dan €140,- per persoon.Sport: €58,83Begin dit jaar volgde ik een borstcrawlcursus voor beginners. Dat vond ik zó leuk, dat ik de maanden daarna braaf ben blijven trainen en in september zelfs met de cursus voor gevorderden begon. Ik betaalde het hele bedrag (€190,- voor twaalf lessen) in één keer, maar om het overzicht te bewaren, voer ik de kosten per maand in.
In september had ik twee lessen en kocht ik daarnaast weer een strippenkaart voor het zwembad. Ik betaal daarvoor €44,- waarmee je elf keer kunt banen zwemmen. Je krijgt dan één keer gratis, toch weer mooi meegenomen.Overig: €36,99In de categorie 'Overig' deze maand: ik kocht een aantal e-books tijdens de Bol.com 10-daagse (veel e-books waren toen €2,99 of €3,99!) en kocht twee nieuwe spelletjes: Dobbel Zo Clever en Qwirkle. Beide een dikke aanrader!Totale uitgaven in september: €5.332,17 Als we het aankoopbedrag van de caravan even achterwege halen, dan gaf ik in deze maand €2.082,17 uit. Dat is niet veel hoger dan afgelopen maanden.
Wil je ook jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven bijhouden? Check dan mijn artikel met handige tips en gratis Excel-sheet die ik al ruim drie jaar gebruik.

Channels by Nicole van Roekel

thebudgetlife.nl

Nicole van Roekel Nicole van Roekel 10k - 25k
Op The Budget Life laat ik zien hoe je meer met minder geld kunt doen.

nicolevanroekel

Nicole van Roekel Nicole van Roekel 0 - 5k
🙋🏽‍♀️ 25 ⋆ Blogger op The Budget Life, Online Marketeer & Chalk Artist @chalkednl
Share

Access to
the marketplace

If you want to view and compare the profiles and rates of all our influencers. Upgrade your subscription and handpick your favourite influencers to work with.

Subscriptions