MediaKit of sollicitatiebriefschrijven.info

Vind je ideale baan

Met de infomomatie Vind je ideale baan door je passie te ontdeken!
sollicitatiebriefschrijven.info

Offered products

Not yet available

robert henraat

robert henraat

Language

Dutch

Ontdek je passie

3 months ago


Ontdek je passie
JA! IK WIL MIJN IDEALE BAAN VINDEN »

Ontdek je passie  ben je nod steeds aan het denken wat je echt wil met je werk je heb je droom baan nog niet gevonden je weet niet hoe of wat dan is dit artikel echt iets voor jou.

 

Passie – dat wat je het liefste doet – is de krachtigste motor in je leven. Passie geeft je leven betekenis. Hoe ontdek je je passie? En hoe vertaal je dat naar een droombaan?

Zoals iemand heeft het ooit heel mooi zei:

“Bepaal wat je wilt. Neem dat idee en denk eraan, droom erover en leef ernaar. Laat je hersenen, spieren, zenuwen, elke deel van je lichaam, er vol van worden en leg alle andere ideeën naast je neer. Dit is de weg naar succes. Dit is de manier waarop giganten worden gecreëerd.”


 

Het is de moeite waard om die passie te ontdekken. 

Want die passie is het echte doel in je leven. In die passie ligt je kracht.

Sommige mensen noemen dat een baan. Maar passie en baan zijn niet hetzelfde.

Een baan is een middel om een inkomen te genereren. Een passie is een middel om gelukkig te zijn. En wie zegt dat je niet allebei kunt ervaren?

Moet je je passie altijd gebruiken voor werk?

Nee, natuurlijk niet. Je kunt er ook als hobby mee aan de slag gaan. Maar als je passie je zo boeit, waarom zou je er dan niet je werk van maken? Wat houd je tegen om er acht uur per dag mee bezig te zijn?

Als je houdt van koken, kun je dit voor je familie of vrienden doen. Je kunt ook besluiten om kok of chef te worden. Wat is het verschil? In het laatste geval kook je vaker en verdien je er een inkomen mee. Niet slecht als je echt van koken houdt.

Weet je het echt niet?

Als je niet weet wat je het liefst doet, is mijn tegenvraag: “Waarom niet?” De meeste mensen weten het wel, maar denken niet dat ze er geld mee kunnen verdienen. Of ze denken dat ze gewoon niet goed genoeg zijn. Het probleem zit dan ook vaak niet in de passie zelf, maar in de overstap maken van passie naar droombaan.

Ontdek je passie.

Terug naar het onderwerp; hoe ontdek je je passie?

Door jezelf de volgende vragen te stellen:

 • Wat doe je het allerliefst?
 • Wat zou je doen als je er succesvol mee zou zijn?
 • Welke activiteit geeft je energie en maakt je blij?
 • Wat kan wat jou betreft niet lang genoeg duren?
 • Met welk werk zou jij je succesvol voelen?

 

 

Van passie naar droombaan – wees specifiek.

Als je erachter bent wat je het liefst wilt doen, is de volgende vraag: “Hoe kom je daar?” Hoe zet je een passie om in een droombaan?

Ten eerste moet je duidelijk weten wat je wilt. De passie ‘Ik houd ervan met mensen te werken’ is te algemeen. Een baan als trainer is al specifieker. En je kunt dit nog veel concreter maken: je kunt ontdekken met wie je wilt werken, in welk bedrijf, op welk gebied, enzovoort. Hoe concreter, hoe beter.

Overwin je blokkades.

Ten tweede moet je blokkades overwinnen. Want de meeste mensen denken: ‘Dit lukt me nooit.’ Dit is meestal een gebrek aan vertrouwen in eigen kunnen. Ze denken dat niemand op hen zit te wachten. Dat klopt ook.

Niemand zit te wachten op iemand die twijfelt.

Iedereen zit te wachten op iemand met passie voor zijn of haar werk.

Eén van mijn cliënten noemt zichzelf daarom ook ‘Fotograaf Met Passie,’ een mooie omschrijving waar het plezier van afstraalt.

Ga aan de slag.

Ten derde moet je actie ondernemen. Misschien moet je een studie volgen. Waarschijnlijk moet je er tijd en energie in stoppen. Het is zeker dat je moet solliciteren of je eigen bedrijf moet beginnen. Onderschat niet wat je kunt op de lange termijn. En als het gaat over de rest van je werkende toekomst, is het de moeite waard. Je hoeft niet morgen je ideale baan te krijgen, maar je wilt ook niet over tien jaar nog zitten waar je nu zit.

En als je echt niet weet wat je met je leven wilt doen, dan kun je nog altijd optimist worden!

Ontdek je passie en je droombaan met deze online cursus:

Vind je droombaan in slechts 12 weken!

Inspirerend werk is de basis voor een gelukkig leven. Hoe beter je weet wat je passie en talenten zijn, hoe makkelijker je je droombaan vindt. Ontdek jouw ideale baan met deze online training en maakt de overstap! De training is gebaseerd op bewezen coaching technieken en is makkelijk via je e-mail te volgen. Vind je droombaan snel en eenvoudig

 

Op jouw succes! Frank de Moei

 

   Heb jij  jou ideale droombaan nog niet gevonden hoelang moet jij nog zoeken?

Ja wil mijn ideale baan vinden!

 

Misschien was je hier naar op zoek?

SOLLICITATIEBRIEF EN CV MAKEN lees meer ONLINE SOLLICITEREN lees meer SOLLICITATIEGESPREK lees meer

stagelopen

4 months ago


stagelopen ondek jou talent
JA! IK WIL MIJN IDEALE BAAN VINDEN »

stagelopen is belanrijk als je net op de arbeidsmarkt komt zo doe je ervariningen op die je verder kunnen helpen in de toekomst in dit artiekel vind je de dingen die je wel en niet moet doen tijdens het stage lopen.

 


Stagelopen is een leer proces.

Tijdens je stage kan je ervaring op doen en toepasen in verdere  werkzaame leven.

Hou rekening met wat je wil leren, 

wat je wil bereiken en waar je interesses liggen. Misschien voel je je het meest op je gemak in een team van een kleine organisatie met een familiale sfeer, misschien wil je liever meedraaien in een groot team van een internationale speler? Hoe zit het met je talenten? Wil je je door je stage specialiseren, of wil je juist je horizonten uitbreiden en iets helemaal anders proberen?

Heb je je droomstage gevonden? Goed, maar hou ook enkele back-ups achter de hand. Je weet maar nooit dat je ultieme stageplek al aan zijn stagair-limiet zit of gewoon niemand kan gebruiken.


Heb je je droomstageplek gevonden? Ga dan op onderzoek. 

Analyseer niet alleen de website, doe ook eens een Google-search. Zijn er artikels verschenen over het bedrijf? Waar zijn ze mee bezig?

Check hun aanwezigheid op sociale media. Zijn ze actief op Twitter? Zoja, kan je daaruit afleiden wat ze belangrijk vinden? Misschien vind je er een kapstok om je sollicitatie aan op te hangen. Het is zelfs mogelijk dat je op deze manier achterhaalt wat voor mensen er werken en dat je de bedrijfscultuur kan achterhalen.

Allemaal interessante dingen om op voorhand te weten, zodat je tijdens je sollicitatiegesprek niet met je mond vol tanden staat 

TIJDENS JE STAGE

 

 • Focus op je collega’s
 • Leer de namen van je collega’s, zoek hen op op LinkedIn (zij gaan jou sowieso ook even online opzoeken), vraag naar hun interesses en niet alleen naar hun job. Ja, het is belangrijk om te weten wie wat doet, maar praten over elkaars interesses, is een goede ijsbreker.
 • Laat je niet verleiden tot roddelen, want dat laat een onprofessionele indruk achter en kan wel eens in je gezicht teruggegooid worden. Je wil vertrouwen winnen op een positieve manier.
 • Wees sociaalGa mee lunchen als dat wordt voorgesteld of vraag of je mee mag. Zet niet de eerste dag al je hoofdtelefoon op, ook al helpt dat met je concentratie. Je gaat zoveel mogelijk willen horen, leren en aangesproken worden. Haal alle barrières weg.
 • Doelen Zet dag- en weekdoelen voor jezelf en praat met je stagebegeleider over wat je wil leren en pols al even wat hij of zij van jou verwacht.
 • Stel vragen Wees niet bang om te veel te vragen. Van een stagiair wordt verwacht dat hij of zij zo veel mogelijk wil leren en weten, dingen observeert en daar ook vragen over heeft. Doen alsof je alles al weet en dan volledig op je bek gaan, is iets minder charmant. Doe alsof je niets weet, leer bij en verbluf iedereen met je prestaties.
 • Feedback Vraag regelmatig feedback, niet alleen op het einde van je stage. Moest er dan toch iets zijn waar je nog aan kan werken, dan is het te laat. Vraag daarom aan het einde van de week of tijdens een zwaar project een feedbackmomentje, desnoods per e-mail.
 • Wees professioneelJe bereidt jezelf voor op een carrière, wie weet kan je later in je droombedrijf aan de slag, laat daarom een professionele indruk achter. Maar wees geen robot. Professioneel is niet hetzelfde als stijf.
 • Wees op tijd (of verwittig je stagebegeleider dat je te laat gaat zijn of dat je ziek bent), verdwijn niet plots een uur, kleed je netjes (vraag op voorhand of er een kledingcode is), en verzorg je communicatie (geschreven en verbaal). Neem notities en stel je open en geïnteresseerd op.
 • Hou jezelf bezig en maak jezelf nuttig Krijg je maar een beperkt takenpakket en ben je er meteen door? Vraag extra werk of vraag aan collega’s of je hen met iets kan helpen? Misschien kan je zelfs cross-over werk doen met een ander departement.
 • Hou je tijd in de gaten, plan je taken in en rond ze op tijd af, maar zeg op zoveel mogelijk extra taken “ja”. Het maakt je gemakkelijk om mee te werken, je krijgt meer kansen om te leren en jezelf te bewijzen, en je valt positief op doordat je hulpvaardig en beleefd bent.
 • Laat het wel op tijd weten als je echt te veel werk hebt, anders ga je misschien half werk beginnen afleveren of een burn-out krijgen tijdens je stage. Dat is zeker niet de bedoeling.
 • Ga niet met je duimen zitten draaien of enkele uren bellen met een vriendin. Er is genoeg om te leren.

 

 

Na de stage?

Biedt je werkgever na je stage een baan aan? Gefeliciteerd! Je werkgever weet inmiddels wat voor vlees hij in de kuip heeft. Jij hebt waarschijnlijk ook je draai kunnen vinden in de organisatie. Is een proeftijd dan nog zinvol? En mag er een proeftijd in je contract komen te staan?

 

Een proeftijd kan handig zijn voor beide partijen. De werkgever kan zien wat je kunt en of jij de functie ook als baan aankunt. Jij kunt op jouw beurt ervaren of je nieuwe werk bevalt. Er zullen waarschijnlijk verschillen zijn tussen de stage en je ‘nieuwe’ baan.

 

Je werkgever mag een proeftijd opnemen in je eerste arbeidscontract. Als stagiair heb je nog geen rechten opgebouwd. Ga je exact dezelfde werkzaamheden doen als in je stage? Dan kun je bespreken met je werkgever of een proeftijd nog nodig is. Je kunt je werkgever vragen waaraan hij nog twijfelt. Ga je andere werkzaamheden doen dan tijdens je stage? Dan is het logisch dat je werkgever een proeftijd voorstelt.

Of wil jij nog meerdere ervaringen op doen? 

 verder rond kijken dat kan natuurlijk ook het is natuurlijk goed voor je cv als je meerder stageplekken hebt gehad en je doet meerdere ervaringen op

maar als je het aanbod van een baan afslaat bedank ze voorde stageplek en voor de goede samenwerking en vraag of dit aanbod in de toekoms als nog mag aannemen. 

Zo kan jij met een goede indruk jou stageplek  achterlaten.

 

   Heb jij  jou ideale droombaan nog niet gevonden hoelang moet jij nog zoeken?

Ja wil mijn ideale baan vinden!

Misschien was je hier naar op zoek?

Sollicitatiegesprek voorbreiden lees meer Vind je ideale baan lees meer Sollicitatiegesprek lees meer

Vind je ideale baan

4 months ago


Vind je ideale baan
JA! IK WIL MIJN IDEALE BAAN VINDEN »

Vind je ideale baan Te veel mensen doen het werk dat ze eigenlijk niet willen. Ze dromen over een leukere baan, maar weten niet precies welk werk het beste bij hen past. Of ze weten wel wat ze willen, maar niet hoe ze daar moeten komen.
Dit artikel geeft je 7 stappen die je kunt gebruiken om je ideale baan te vinden en te krijgen.

1. Bepaal hoe belangrijk het is om het ideale werk te vinden.

Je moet overtuigd zijn dat leuker werk belangrijk voor je is, anders mis je de motivatie en energie om aan de slag te gaan.

Dit is de belangrijkste reden waarom iemand nog niet het werk doet wat hij of zij wil. De huidige baan bevalt niet echt, maar het geeft inkomen en zekerheid.

Als de noodzaak ontbreekt om tijd te besteden aan het vinden van leuker werk verandert er niets. De beste vraag om je helpen in deze stap is: ‘Wil ik dit werk de komende tien jaar blijven doen?’ Als het antwoord nee is, is de volgende vraag: ‘Ben ik bereid om tijd en energie te stoppen om dit te veranderen?’ Als je antwoord daarop ja is, ben je klaar voor de volgende stap.


 

2. Bepaal wat je passie is.

Het heeft geen zin om ander werk te zoeken als dat je na een jaar ook weer verveelt. Neem de tijd om te achterhalen wat je het liefst zou doen.  

vind wat je wilt en waarom dat zo belangrijk is. Ook vertelt het je waarom je van je passie je beroep kunt maken en er inkomen mee kunt verdienen.

 

3. Bepaal je talenten.

Je talenten en passie gaan samen. Met andere woorden: meestal ben je goed in wat je het liefst doet. Schrijf eens op waar jij in uitblinkt. Ben je een ster in werken met cijfers of het houden van een goed gesprek? Ben jij het liefst bezig met het creëren van een nieuwe website of het maken van een video? Schrijf het op en doe jezelf niet te kort!

 

Als je twijfelt op je überhaupt wel talenten hebt, vraag dan aan je omgeving wat deze denkt dat jij het beste kunt. Wat zeggen je vrienden of familie? En wat gaat je moeiteloos af terwijl het anderen veel energie kost? Dat is jouw talent. Het maakt niet uit dat je denkt dat anderen veel meer talent hebben. Iedereen op zijn eigen niveau. Het gaat nu om jou.

 

4. Bepaal wat voor kenmerken een baan moet hebben om ideaal te zijn.

Zou je het liefst zelfstandig werken in een eigen bedrijf? Of wil je juist op kantoor zitten? Zou je in een team willen werken of juist alleen? Wil je leiding geven of niet?

Deze stap kun je zo uitgebreid beschrijven als je zelf wilt. Denk aan alle details die voor jou belangrijk zijn. Waar zou je willen werken en met wie? Zou je dicht bij je werk moeten wonen of maakt dat niet uit? Wil je parttime, in avonddienst of overdag werken? Wil je een strakke hiërarchie of juist veel vrijheid?

 

5. Verbind alle elementen voor een gedetailleerde beschrijving.

Voeg je passie, talenten en bijzonderheden samen in een blauwdruk van je droombaan. Als je niet precies weet wat je zoekt heeft het ook geen zin om op pad te gaan. Hoe gedetailleerder je bepaalt hoe het ideale werk eruit ziet, hoe beter.

 

 

6. Bereid je voor en ga op zoek.

Nu je weet wat je wilt en hoe dat eruit ziet, kun je beginnen met de voorbereiding. Misschien heb je een extra diploma nodig of moet je een bepaalde vaardigheid ontwikkelen. Waarschijnlijk moet je sollicitatiebrieven versturen voor een baan in loondienst. Of moet je inschrijven bij de Kamer van Koophandel voor een eigen bedrijf.

Deze stap kost tijd. Gun jezelf die tijd ook. Je hoeft niet morgen een andere baan te hebben. Het gaat om een investering voor de komende tien jaar. Wellicht duurt het een tijd voordat je aangenomen wordt. Wellicht kun je een eigen bedrijf eerst in de avonduren opstarten voordat je je huidige baan vaarwel zegt.

7. Maak de overstap en neem de tijd om te leren.

Uiteindelijk zul je de sprong moeten wagen. Natuurlijk is het spannend om iets nieuws te beginnen. Het kan zijn dat je niet onmiddellijk succesvol bent. Dat je in het begin fouten maakt en bij moet leren.

 Iedereen die het werk doet waar jij van droomt, heeft ook deze stappen moeten zetten. Dus geef jezelf de tijd voor een opstartfase. Als je leert wat goed of fout gaat en dat aanpast, word je vanzelf succesvol. Je doet immers het werk dat jij het liefst wilt en waar je talenten liggen. Doen wat je wilt, is de beste definitie van persoonlijk succes.

 

Alle stappen staan hier kort beschreven. Als je echt aan de slag wilt, bestel dan de onderstaande e-cursus:

Vind je droombaan in slechts 12 weken!

Inspirerend werk is de basis voor een gelukkig leven. Hoe beter je weet wat je passie en talenten zijn, hoe makkelijker je je droombaan vindt. Ontdek jouw ideale baan met deze online training en maakt de overstap! De training is gebaseerd op bewezen coaching technieken en is makkelijk via je e-mail te volgen. Vind je droombaan snel en eenvoudig

 

Op jouw succes! Frank de Moei

   Heb jij  jou ideale droombaan nog niet gevonden hoelang moet jij nog zoeken?

Ja wil mijn ideale baan vinden!

Misschien was je hier naar op zoek?

Sollicitatiegesprek voorbreiden lees meer ONLINE SOLLICITEREN lees meer SOLLICITATIEGESPREK lees meer

Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPrice
No records found
Share