MediaKit of happythingz.nl

Happy Thingz

Leuke dingen moet je tenslotte delen :). Bekijk video's en blogs over: mama en kind, fashion, beauty, lifestyle, DIY's en vlogs.
happythingz.nl

Offered products

 • Advertorial € 0 - € 250
 • Link € 0 - € 250
 • Mention € 0 - € 250
 • Editorial € 0 - € 250
364
Views every month
154
Unique visitors every month
12
Domain Authority
The statistics of this website are automatically verified and updated every month by LinkPizza.

Stefanie HappyThingz.nl

Stefanie HappyThingz.nl

30-something, mama van een peuter. #SharingTheGoodStuff is het motto van mijn blog/YouTube kanaal. Met onderwerpen zoals: mama en kind, fashion, beauty, lifestyle, DIY's en vlogs.

Gender

Age

Language

Dutch

Social Media

Zo poets je met gemak de tanden van je kind

3 days ago

Toen dat eerste prachtige tandje tevoorschijn kwam, kwamen meteen de peutertandpasta en kindertandenborstel tevoorschijn. Hoewel er nog niet veel te poetsen viel, ben ik van mening dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen om je kindje (en jezelf) te laten wennen aan dit nieuwe onderdeel tijdens het slaapritueel.
2 x 2 Inmiddels zijn we een hele tijd verder en heeft ie een mond vol met tanden en kiezen. Vanaf het moment dat we officieel in het ritme zaten van twee slaapjes per dag (middag en nacht), besloot ik om de tandjes van mijn zoon twee maal per dag te gaan poetsen. Voor elk slaapje dus.  Op die manier heeft poetsen het meeste nut. Als ik het in de ochtend na zijn ontbijt zijn tandjes zou poetsen, krijgen zijn tanden binnen no time weer een zuuraanval door het fruithapje, of een ander tussendoortje.
Er wordt geadviseerd twee minuten per poetsbeurt te poetsen. Dat klinkt als kort maar als je kindje het niet zo heeft op het poetsen van zijn tanden, kunnen die twee minuten als een eeuwigheid aanvoelen.
Ook ik heb die momentjes wel eens gehad, vooral met het doorkomen van tanden en kiezen. Gelukkig is het over het algemeen altijd wel meegevallen. Waarschijnlijk komt dat omdat ik vaak alles uit de kast heb gehaald en er achter ben gekomen dat de ene dag dit werkt en de andere dag weer dat. Hieronder deel ik deze truuks.
De tips voor de aller kleinste en eerste tandjes

 • Kennis maken met de tandenborstel door er mee te spelen.
 • Poetsen zonder tandpasta.
 • Houdt niet dwangmatig vast aan die twee minuten. 
 • Bouw de tijd op. Begin eerst een tijdje met dertig seconden (of in ieder geval alle tandjes geraakt te hebben).
 • Let it go!!! Een gestreste mama of papa heeft een laag tolerantie gehalte.
 • Vertel stap voor stap wat er gaat gebeuren.
 • Zelf voordoen of bij een knuffelbeer.
 • Grote OOOO's en AAAA's.
 • Liedjes zingen (bijv.op de melodie van Vader Jakob zelf iets verzinnen zoals Tanden Poetsen).
 • Afleiden met speelgoed.
 • Verschillende pauze stops als dat beter uitkomt.
 • Vind een prettige houding. Liggen, zitten, op schoot, staan (dit kan elke dag anders zijn).
Meer poetstips voor bij peuters
 • Zelf de tandenborstel uit laten zoeken (in de winkel).
 • Zelf de tandpasta laten aanbrengen.
 • Zelf poetsen (oftewel de tandpasta op sabbelen).
 • Kletsen over de dag.
 • Kietelen (met lachen gaat vaak dat mondje even open)..
 • Dieren geluiden laten maken.
 • Samen het alfabet oplezen (dat is twee in één).
 • Wissel af van poetsbeurt. De ene keer papa dan mama.
En als dat echt allemaal niet zou lukken zou je nog afleiding kunnen creeren met het kijken naar een filmpje op je telefoon op tablet. Van deze manier ben ik persoonlijk geen voorstander. Mara mocht je daar wat minder ,moeite mee hebben, blijkt het goed te werken als ik andere ouders mag geloven.

Maar wat misschien wel het belangrijkste is van allemaal: maak er geen gevecht van, blijf rustig en houd vol. Zodra het een vervelende ervaring wordt (voor beide partijen), gaat het je nog heel veel energie kosten. Een keertje een poetsbeurt overslaan is geen drama, maar val niet in een lakse houding omdat het (soms) even hard werken is.
Wat is jouw nummer 1 tip tijdens een tandenpoets beurt van je kindje? Deel 'm hieronder in de reacties en inspireer andere mama's!

Heb je je kindje eigenlijk al eens kennis laten maken met de tandarts? Het is nooit verkeerd om ze daar al eens subtiel kennis mee te laten maken. Al neem je ze alleen maar mee tijdens jouw controle. Zo ontdekken ze weer nieuwe geuren en geluiden. Meer tips hierover lees je hier.
        Liefs Stefanie            Copyright © 2018 Happy Thingz. All Rights Reserved.

12 x beauty all time favorites

1 week ago

Iedereen heeft ze wel: all time beauty favorites!

Vandaag deel ik mijn twaalf onmisbare make-up/verzorgingsproducten die ik keer op keer koop. Sommige producten zijn al jaren favoriet en andere heb ik het afgelopen jaar pas ontdekt. Ik presenteer je mijn favoriete 12! (in willekeurige volgorde).

 1. Rimmel London: Wake Me Up Foundation (100 Ivory)
 2. Rexona: Cotton Dry Compressed Deo spray
 3. Cien: eye make-up remover
 4. Essence: Orient of Light wenkbrauw potlood
 5. L'anza: Healing Pure shampoo
 6. Hema: Mattifying compact powder nr 21 
 7. Benefit: Roller Last mascara 
 8. Kruidvat: Cotton watjes
 9. Nivea: soft (tube)
 10. Blistex: MedPlus lippenbalmstick
 11. Dr. van der Hoog: Zee-algen kleimasker
 12. Australian Gold: SPF 45 Premium Coverage Faces

1. Dagelijks gebruik ik deze foundation. Hij voelt licht aan en help mijn huid (subtiel) te egaliseren op de plekken waar dat nodig is. Geen volledige dekking, maar dat hoeft voor mij ook niet. Mijn sproetjes mogen gezien worden. Ik gebruik de lichtste variant 100 Ivory.

2. Per toeval kwam ik in aanraking met deze deo. Ik had namelijk afstand gedaan van de spray deo's omdat ik altijd half vergast wordt wanneer ik deze aanbreng. Bij Rexona Cotton dry was dat niet het geval. Bovendien een subtiele geur en werkt onwijs goed! Ook tijdens die warme zomer dagen!


3. Ik vrees dat deze geweldige oogmake-up remover van de Lidl uit het assortiment gaat. Laast zag ik namelijk een ander flesje. Als dat zo is, begint er een nieuwe zoektocht. Deze oogmake-up remover, verwijdert zelfs waterproof mascara! Ik vind 'm onwijs fijn en zacht voor mijn ogen. Nog nooit een irritatie gehad.


4. Mijn wenkbrauwen bijwerken met dit soort potloodjes vind ik erg fijn werken. Je hoeft weinig druk te zetten voor resultaat. Deze van een LE lijn van essence is mijn favoriet. Maar ook helaas niet meer verkrijgbaar. Ik meen dat Catrice een soortgelijk product heeft, dus hopen dat daar mijn kleur bij zit...


5. Wat er met mijn haar was is nog steeds onduidelijk. Maar dat het toe was aan een goede verzorging was hoge noodzaak! Mijn kapster raadde me de Healing Pure shampoo van L'anza aan. Ik heb twee maanden lang alleen mijn haren gewassen en geen haar producten gebruikt. Puur om mijn haar weer 'clean' te krijgen. Dat is gelukt en vanaf nu wil ik geen andere shampoo meer. 


6. Deze compact poeder gebruik ik al sinds mijn pubertijd. Nu gelukkig minder dan toen (yes I was cakeface). Een fijne zachte poeder om alles even af te matten. Ik ben wel eens vreemdgegaan, maar kwam altijd weer terug bij deze van Hema.


7. Gezien de prijs, zou ik nooit open gestaan hebben voor deze mascara. Maar toen ik er ooit eentje won, was ik verkocht! Dit is zeker weten die 28 euro waard! Hij maakt mijn wimpers langer, voller en brengt ontzettend fijn aan door het beetje gebogen siliconen kammetje.


8. Veel verschillende soorten budget watjes heb ik uitgeprobeerd. Maar deze zijn mijn favoriet. Aan één zijde hebben ze een streep reliëf en dat is dan ook meteen mijn favoriete kant. Bovendien scheuren de watje niet zo snel. Ook niet bij het verwijderen van een glitter naggellak.


9. Deze creme kun je voor alles gebruiken, droge benen, geïrriteerde huid en mijn favoriet: als aftersun. Wanneer ik verbrand door de zon, smeer ik er wat Nivea Soft op en mijn huid is binnen no time weer rustig. Een mustave basis creme om in huis te hebben. Ook verkrijgbaar in een pot, maar ik vind een tube veel hygiënischer werken.


10. Als mijn lippen net dat beetje extra verzorging nodig heeft dan komt deze blauwe rakker tevoorschijn. 1 x smeren is voor mij voldoende.  Afhankelijk van het seizoen ook nog smeren voor het slapen gaan. Hij werkt gelukkig niet verslavend zoals je over veel andere merken hoort.


11. Ik neem er te weinig tijd voor, but when I do, dan gebruik ik altijd dit Zee-Algen kleimasker van Dr. van der Hoog. Een kleimasker met stukjes die je bij het verwijderen van het masker een subtiel scrub effect geeft wat je huid als babybilletjes doet aanvoelen. Bovendien reinigt het mijn huid en trekt deze niet na het verwijderen van het groene goedje.


12. Van de zomer smeerde ik me rot met de Australian Gold SPF 45 Premium Coverage. Zonnebrandcreme speciaal voor het gezicht. Wat ik overigens onzin vind, dus ik smeerde deze over heel mijn lichaam. Ik was al langer bekend met Australian Gold zonnebrand. En ben daar altijd erg enthousiast over geweest. Smeert extra snel en gemakkelijk uit, ruikt ook nog eens heerlijk en ik ben de hele zomer niet verbrand! (Believe me that's a first).#gekocht        Liefs Stefanie           Copyright © 2018 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Bewustwording van je uitgaven en hebberigheid

1 week ago


Ontwikkeling Sinds 2017 heb ik mijn skills wat betreft minimalisme aardig ontwikkeld en sparen & besparen heb ik altijd een leuke bezigheid gevonden.
Drie punten waar ik deze dagen heel anders mee omga dan vroeger. Zo anders dat dit en mijn #NoMoreSpending challenge van vorig jaar, me tot een nieuwe uitdaging hebben gebracht voor 2018.
Ik ben een naar mijn gemiddelde maandelijkse uitgaven voor fashion en beauty-verzorgingsproducten gaan kijken. Volgens het Nibud, ben ik wat betreft deze uitgaven een gemiddelde Nederlander.
Maar dan nog is dat in een jaar tijd behoorlijk veel geld. En dat kan minder, veel minder! Daarom ben ik gestart met mijn #LessSpend2018 challenge.
Een nieuwe challenge Nu zie ik verschillende blogs online komen van soortgelijke challenges waar mensen een jaar lang geen(!) kleding kopen of tot een max bedrag van 100 euro. Wat betreft mijn enthousiasme wil ik wel, maar mijn gevoel zegt dat ik daar nog niet klaar voor ben.
Ook gezien ik een aantal broeken in de kast heb liggen die me inmiddels te groot zijn. Er zullen dus nieuwe moeten komen. Bovendien moet het leven wel leuk blijven. Tot op zekere hoogte moet geld rollen, zeg ik altijd. Maar voor (extra) inzicht is het nooit te laat.
Kleding Na een kledingkast inventarisatie en wat schattingen voor mijn toekomstige aankopen. Heb ik mijn kledingbudget voor 2018 verlaagd tot 1/3 ten opzichte van vorig jaar. Ik rond het daarom ook netjes af tot 250 euro. Dat bedrag is dus echt voor kleding die ik nodig heb! En natuurlijk hoop ik dat ik volgend jaar rond deze tijd kan zeggen dat er nog over is. 
Vanaf nu geen tientallen Primark items meer kopen omdat ze nog geen drie euro kosten. Ik wil juist af van dat impulsieve (sale)koopgedrag. Bovendien merk ik dat wanneer ik voor mijn kledingkast sta het me irriteert dat er (nog steeds) items hangen en liggen die ik niet draag of gewoon nog nieuw zijn. Zo irriteert het me misschien nog wel meer dat ik hier geen afstand van kan doen omdat ik er ooit voor heb betaald en ik het sund vind om het maar in de kliko te gooien.
Daar komt ook het minimalisme gedeelte bij kijken. Hierin wil ik nog meer en betere doortastende beslissingen leren maken. En de items uiteindelijk online te koop aanbieden. Vorig jaar ging de opbrengst hiervan naar het goede doel: Ronald McDonald Kinderfonds. Dit jaar denk ik dat ik de bescheiden opbrengsten in een spaarpotje ga stoppen voor een zon vakantie, nieuwe keuken, nieuwe badkamer, nieuwe tuin... Je hoort het, wensjes genoeg.
Verzorging Dat ik niet meer zo enthousiast van de nieuwste en laatste oogschaduw paletten en nagellakjes word, vind ik een fijn gegeven. Ik weet niet of het een leeftijd of juist minimalisme ontwikkeling dingetje is. Maar ik weet inmiddels wel welke producten ik echt fijn vind. Zoals mijn shampoo bijvoorbeeld. Eind vorig jaar vond ik nog een mooie aanbieding hierin. Met deze actie alleen al bespaarde ik 16 euro en hoefde ik er de deur niet voor uit! Bovendien een uitgaven die ik dit jaar niet meer hoef te doen. En dat scheelt weer.
Ook voor dit onderdeel heb ik een inventarisatie gehouden en gekeken naar producten die ik komend jaar nog zal moeten aanschaffen. Tot nu toe kom ik niet verder dan de kapper, nieuwe mascara en gezichtsverzorging. De rest heb ik nog (op voorraad) of verwacht ik niet meer aan te schaffen.  Dat wil niet zeggen dat ik vanaf nu nooit meer een nagellakje of oogschaduw dingetje koop. Maar dan moet ik er toch wel verdraaid enthousiast van worden wil ik daar nog voor vallen! 
Uiteindelijk heb ik mijn budget voor dit onderdeel gehalveerd en afgerond op een kleine 200 euro. En dat is nog aardig wat, dat komt omdat ik mijn zinnen heb gezet op de (complete) huidverzorginglijn van Dr. Jetske Ultee. Die is aardig prijzig, vandaar. Grote kans dat ik er door de prijs alsnog vanaf zie. 
Uiteraard eerst opmaken wat ik nu nog heb staan voordat ik überhaupt een bestelling plaats. Ik verwacht trouwens dat dit pas over een kleine twee maanden aan de orde is. 
Al die andere 'overige' dingen Het onderdeel dat mijn zwakte is. Hebbedingetje of prullaria, het is maar hoe je het wilt noemen. Wie herkent het niet: Je gaat de Action in voor een lampje of een wasverzachter en rekent uiteindelijk tientallen euro's af bij de kassa aan...Tja aan wat eigenlijk? Dat moet ook maar eens ophouden! 
Ik denk dat daar misschien nog wel de meeste winst in te behalen is. Een bon van Action was uiteindelijk ook een doorslaggevende motivatie geweest om mijn #NoMoreSpending challenge van vorig jaar te starten. Misschien kost dat ene item maar 89 cent... als je zo blijft denken zul je de winst op de lange termijn niet pakken.
Boodschappen Vorige week beschreef ik al in mijn eindconclusie van mijn #NoMoreSpending Challenge, hoe het bezuinigen op boodschappen me totaal niet is gelukt die twee maanden. Deels denk ik dat de feestdagen hun aandeel er in hebben gehad. Maar ook het feit dat ik niet keek naar de inhoud van mijn koel- en voorraad kast. Aangezien 1% besparen me niet eens lukte is de  'regel' van 20% besparen voor mij nog veel te hoog gegrepen. Ik ga het komende jaar voor 10% besparing. Dat is me trouwens deze eerste twee weken van dit jaar al gelukt!
Verder heb ik me ook voorgenomen me niet meer te laten verleiden door de supermarkt spaaracties. Zoals bijvoorbeeld een boodschappenpakket waarvan de conclusie is dat je voor 750 euro moet kopen om zo'n pakket t.w.v. 50 euro bij elkaar te sparen. Belachelijk! 
Ik kijk alleen uit naar de Albert Heijn en Efteling kortingsactie. Maar daarvan is mijn ervaring dat mijn omgeving een overvloed van die zegels heeft. Dus daar hoef ik geen moeite voor te doen.
Verder wil ik betere weekmenu's samenstellen en ook kijken welke winkel eventueel de beste en meeste aanbiedingen heeft voor die week. Ook hierin geldt: Niet kopen omdat het in de aanbieding is. Mijn ervaring is dat je dan alsnog meer uitgeeft (en even later weer weg gooit) dan nodig is. Ik wil mijn supermarkt vergelijkingen beperken tot max. drie winkels voordat ik echt elke supermarkt in de buurt bezoek. Tijd is ook geld!
De kleine man Deels wil ik de #LessSpend2018 challenge ook voortzetten op de uitgaven voor mijn zoontje. Uiteraard zal hij krijgen wat hij nodig heeft (en waarschijnlijk toch een beetje meer). 
Wat betreft kleding kan ik hier mijn skills nog wel in verbeteren. Ik heb me er toch wel op betrapt bij mijn laatste grote fashion aankopen voor hem, ik veel items heb gekocht die hij amper draagt. En dat is jammer. 

Voor hem moet ik beter in setjes (en seizoen) leren denken. Maar het zal altijd een uitdaging blijven met die kleintjes. Binnen no time groeien ze weer een maat uit.
Wishlist Ik heb nu al punten aangegeven waar ik op wil gaan bezuinigen. Maar er zijn ook (altijd) dingen die ik moet of wil vervangen. Zoals een groot deel van mijn pannen bijvoorbeeld. Ooit hadden ze een anti aanbak laag, nu niet meer.
Ik wil heel graag een tafelzijl in plaats van die vieze, snel-versleten-liggen-nooit-recht -en-plakken-aan-alle-kanten placemats. We willen de kamer van mijn zoontje opleuken met een verfje en wat muurversiering. Een nieuw bureau. Maar dat hoop ik tegen elkaar weg te kunnen spelen wanneer ik mijn huidige bureau verkoop. En ooit wil ik dus de tuin, keuken en badkamer aanpakken, maar eerst die zonvakantie ;).
Natuurlijk verwacht ik dat er in de loop van het jaar nog wensjes of onverwachte kosten bij komen. Ik wil dan goed bedenken of ik het nodig heb of het een hebben om het hebben ding is. Of misschien kan ik het uitstellen tot mijn verjaardag als mensen per se een cadeautje willen geven.
De 'regel' die ik van mijn vorige challenge ook dit jaar weer meeneem. Is het NIET bezuinigen op qualitytime met de fam. Het werkte voor mij (ons) echt als een motivatie om juist waar meer fun stuff te ondernemen als gezin. Making memories! Want dat is uiteindelijk waar het echt om draait!

Hoe bewust ben jij eigenlijk van je persoonlijke uitgaven? Zijn er onderdelen waar je op kan en wilt bezuinigen? Ik ben heel benieuwd. Ook als je deze of een soortgelijke challenge aangaat lees ik er hieronder heel graag meer over of gebruik #LessSpend2018 . Alvast veel succes!


        Liefs Stefanie           Copyright © 2018 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPrice
No records found
Share