MediaKit of suusselsbookacademy.blogspot.com

Suussels Bookacademy


suusselsbookacademy.blogspot.com

Offered products

Not yet available

Suzanne Geenen

Suzanne Geenen

Language

Dutch

Recensie Mel Wallis de Vries | Shock

2 years ago

Shock is de nieuwste superspannende YA-thriller van thrillerkoningin Mel Wallis de Vries. Stel je voor: je beste vriendin verdwijnt na een schoolfeest. Alleen haar fiets en haar bebloede jas worden gevonden. Je wordt verscheurd door verdriet, maar ook door angst. Wat is er die avond met haar gebeurd? Pas na maanden lukt het je om je leven weer op te pakken. Maar dan keert de moordenaar terug. En dit keer komt hij voor jou. Kun je nog vluchten? Of is het te laat? De waarheid blijkt nog gruwelijker dan je had gevreesd.

Mel Wallis de Vries, al jaren de beste auteur in het genre young adult. Alle boeken die ik heb gelezen, las ik in één ruk uit. Shock was daarop zeker geen uitzondering. De boeken van Mel lezen heerlijk weg, de hoofdstukken zijn niet lang.

Je leest het verhaal van de 4 vriendinnen van de vermiste Emma. Zij gaan op vakantie, ondanks dat ze Emma erg missen. Ze proberen er een leuke vakantie van te maken, maar er gebeuren vreemde dingen. Alles wijst erop dat de vermeende moordenaar van Emma ook in Frankrijk is. Wat is er eigenlijk gebeurd met Emma? Wat gaat er met deze vriendinnen gebeuren? En wat hebben zijzelf eigenlijk te maken met de vermissing/moord op Emma? Iedereen heeft zijn eigen geheimen...
Ieder hoofdstuk lees je het vanuit het perspectief van één van de meiden. Ook komen er veel krantenartikelen aan bod waarvan je soms juist nog meer vragen krijgt.

Shock is een spannende jeugdthriller. Het is zo opgebouwd dat je alles meteen wil weten. Je rust niet vóórdat je de dader te pakken hebt ;-)
Ook kan ik niet beloven dat het bij één slachtoffer blijft.. Gaat er nog iemand dood? Of zijn ze net op tijd...

Ik vond het een erg leuk boek om te lezen. Het is geen heel dik boek, dus als je een snelle lezer zoals ik bent heb je het wel zo uit. Klein minpuntje; er staan foto's van de hoofdpersonen zodat je weet wie wie is. Ikzelf gebruik altijd mijn eigen fantasie en ik vind het jammer dat dit stukje dan niet geprikkeld werd. 
Ik geef dit boek 4 sterren
Titel: Shock Auteur: Mel Wallis de Vries Uitgever: De Fontein Genre: Young Adult/Thriller ISBN: 9789026136689 Uitvoering: Paperback Aantal pagina's: 256 Uitgave: Oktober 2014Recensie Loes den Hollander | Droombeeld

2 years ago

De nieuwe ijzingwekkende thriller van Loes den Hollander. De 20e thriller van de ongekroonde koningin van het genre! Nadat ze op klaarlichte dag in haar huis wordt overvallen, verandert het leven van Maartje van Duiven. Ze komt terecht in een achtbaan van ongeloof, verbijstering en angst. Maartje durft nog maar weinig mensen te vertrouwen en zoekt naarstig naar antwoorden. Maar daarbij ziet ze een belangrijk detail over het hoofd.
Heerlijk, dit is weer echt een typisch 'Loes den Hollander'-boek. Het begint met een brief gericht aan de hoofdpersoon Maartje, maar zonder afzender. Het boek komt meteen binnen met een heftige gebeurtenis. Dit houdt aan, het boek volgt zich op door belangrijke en minder belangrijke gebeurtenissen. Loes weet je steeds weer op het verkeerde spoor te zetten. Ik dacht halverwege het boek: jammer, het plot is nu al bekend, dacht teveel van Loes' boeken gelezen te hebben en haar aardig door te hebben. Tot de schrijfster mij toch wist te verrassen. 
Het boek geeft je een kijkje in het leven van diverse personages. Je leert Maartje goed kennen, maar ook haar schoonzus, zwager en beste vriendin Anouk. Ik kreeg sympathie voor een personage, die ik verderop in het boek toch niet meer zo aardig bleek te vinden.  De hoofdstukken verspringen van het leven vanuit Maartje gezien naar hoe het voor Anouk is en natuurlijk de geheimzinnige brievenschrijver.  Maartje belandt van de ene moeilijke situatie in de volgende nog moeilijkere situatie. Ik vind haar heel leuk en aardig, maar soms wel een tikkeltje naïef. Dan leef ik helemaal in het boek en denk ik: "Kom op meid! Pak het toch niet op die manier aan, maar doe het effe normaal..."
Anouk is de beste vriendin van Maartje, al blijkt dit niet uit alles wat ze doet. Ze weet soms niet wat ze met zichzelf aan moet.
Wat de brievenschrijver betreft; dit is erg goed gedaan; denk je eindelijk te weten wie de brieven geschreven heeft, blijkt in de laatste hoofdstukken dat je ook dit verkeerd hebt begrepen.
Dit boek is weer in de bekende schrijftstijl van Loes den Hollander geschreven. Het leest lekker weg, met korte zinnen en niet te moeilijk woordgebruik. Desondanks word je meerdere keren op het verkeerde been gezet.  Kortom, een heerlijk boek en ik raad het je zeker aan om te lezen. Heb je al vaker boeken van Loes den Hollander gelezen en vond je ze leuk? Dan belooft dit boek veel goeds! Heb je nog nooit iets gelezen van Loes den Hollander, maar hou je wel van thrillers? Ga dit boek lezen en je raakt verslaafd aan haar schrijfstijl!
Ik geef dit boek 4,5 ster
Titel: Droombeeld Auteur: Loes den Hollander Uitgever: Karakter Uitgevers Genre: Thriller ISBN: 9789045209456 Uitvoering: Paperback Aantal pagina's: 320 Uitgave: Mei 2016

Over Suzanne

2 years ago

Hi!

Leuk dat je op mijn blog komt. Zoals de titel al best iets verraadt, gaat mijn blog over boeken. Ik ben iemand die al sinds ze kan lezen ontzettend veel boeken verslindt.
Gingen we vroeger 3 weken op vakantie, was ik halverwege al door mijn boeken heen.
Mijn oudste broer las vroeger ook zoveel, maar in zijn puberteit is dit weggeëbt. Ben ik even blij dat dit bij mij niet zo is. Ik zou niet weten wat ik zonder zou moeten!

Even terugkomend op mijn blog; er komen recensies op te staan van boeken die ik gelezen heb, er komen namen op van boeken die ik nog wil gaan lezen en nieuwtjes over boeken!

Ik hoop dat jullie regelmatig even op mijn blog kijken. Het staat natuurlijk nog in de steigers, maar het gaat dadelijk vorm krijgen!!

Hebben jullie nog tips voor mij?

Liefs, Suus


Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPrice
No records found
Share