• Influencers
  • Advertisers
  • Affiliates

Zuinigeman.nl | Financieel onafhankelijk worden

Zuinigeman Zuinigeman – zuinigeman.nl

Zuinigeman.nl, Zuinigeman, Zuinig, sparen, financieel onafhankelijk worden door zuinigaan te leven, bezuinigen, besparen, consuminderen.

Zuinigeman

Zuinigeman

Offered products

  • Advertorial € 0 - € 250

Statistics

4.9k
Views every month
1.5k
Unique visitors every month
23
Domain Authority
21
207
1

Demographics

Gender

Age

Hulp van gemeente bij schulden

24 hours ago
Gemeenten ontvangen geld van de Rijksoverheid om inwoners te helpen bij het oplossen van hun schulden. De gemeenten kunnen, binnen het kader van de wet, zelf bepalen hoe zij hulp bieden.

De gemeente helpt de schuldenaar niet alleen met financiële problemen, maar ook met problemen die daarmee samenhangen. Bijvoorbeeld problemen met het vinden van werk of problemen binnen het gezin.


Gemeenten kunnen de uitvoering van het minnelijk traject ook uitbesteden, bijvoorbeeld aan een kredietbank of stadsbank. De gemeente blijft dan wel zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van de hulpverlening. Er zijn verschillende soorten hulp, hieronder staan verschillenden soorten van hulp.

Minnelijk traject
Bij een minnelijk traject maakt de gemeente afspraken met de schuldeisers over de aflossing van de schulden. Dit heet schuldbemiddeling. De gemeente kan ook een lening (saneringskrediet) geven waarmee alle schulden kunnen worden afgelost. Er is dan nog maar 1 schuld, namelijk bij de gemeente. Dit heet schuldsanering.


Wettelijk traject (wsnp)
Lukt een minnelijk traject niet, bijvoorbeeld omdat 1 of meerdere schuldeisers niet willen meewerken? Dan kan een wettelijke traject worden ingezet. Een rechter beslist dan hoe de schulden worden aangepakt. U moet hiervoor een verzoek voor wettelijke schuldsanering indienen bij de rechtbank. De gemeente kan u hierbij helpen.

Budgetbeheer
Budgetbeheer betekent dat de gemeente of een schuldhulpverlener uw inkomen beheert en zorgt voor de betalingen. Zo ontstaan er geen nieuwe schulden of betalingsachterstanden. Als uw gemeente u het budgetbeheer verplicht oplegt, moet u daaraan meewerken.


Budgetadvies
Budgetadvies wil zeggen dat de gemeente of schuldhulpverlener advies geeft over het op orde houden van uw inkomsten en uitgaven. Cursussen, workshops en trainingen over het voorkomen en regelen van schulden Bij (dreigende) schulden kunt u bij de gemeente of het maatschappelijk werk navragen of er voor u geschikte cursussen zijn. Dit kan per gemeente verschillen. De gemeente kan u ook verplichten een cursus te volgen als onderdeel van de schuldhulpverlening.

Maatschappelijk werk
Maatschappelijk werk kan mensen helpen die niet in aanmerking komen voor een minnelijk traject of een wettelijk traject.


Adempauze bij schulden
Gemeenten kunnen via de rechter schuldeisers dwingen om maximaal 6 maanden te stoppen met het opeisen van schulden. Dit staat in een besluit van het kabinet om mensen met schulden adempauze te geven.

Zo krijgen deze mensen tijd om een oplossing voor hun problemen te vinden. Tijdens de adempauze ('moratorium') moeten zij wel geld opzij zetten voor afbetaling van hun schulden. Bron: rijksoverheid.nl

Mensen in mijn omgeving
Zelf ken ik ook iemand in mijn omgeving die op jonge leeftijd schulden heeft gemaakt en nu al bijna 3 jaar in de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen zit. Nog eventjes en hij is uit de schulden met zijn vriendin en 2 kinderen.

Ik moet er zelf er niet aan denken om 3 jaar lang met weinig geld rond te moeten komen. Gelukkig kan je hulp krijgen van de gemeente. Maar het had mijzelf ook kunnen overkomen door opeens een schuld van de belastingdienst niet terug kunnen betalen of geen inkomen meer hebben. Het kanje zomaar overkomen.

Heb jij wel eens hulp gevraagd bij de gemeente? Of ken jij mensen die in de schuldhulp zitten?www.zuinigeman.nl

Gastblogger Femke | Wel en wee van een eigen bedrijfje

2 days ago
Een tekstbureautje hebben klinkt simpeler dan het is… Ik vind schrijven uiteraard heel leuk, maar soms is er een opdracht die tegenvalt en veel meer tijd kost dan ik had begroot. 

Dat is niet heel erg, maar ik heb nu 3 keer een betaling niet ( geheel)ontvangen. Ik ben te goed van vertrouwen, vrees ik. Gelukkig zijn de meeste opdrachten zonder problemen en met wederzijds plezier afgerond.

Leuke opdrachten
Er waren slechts 3 slechte ervaringen, de andere opdrachten waren stuk voor stuk leuk en een uitdaging om te doen. Zo schreef ik voor een kleding webshop, een bedrijf in outdoor materialen en veel stukken voor een website over voedselintoleranties. Hier heb ik zelf ook heel veel van geleerd en ook al herhaalopdrachten van gehad. Pittig, maar erg leuk waren ook de stukjes voor een website van een buitenlandse kunstschilder die mij alles vanuit zijn eigen taal via Google Translate stuurde. Hij liet me vrij om er iets leuks van te maken.

Tijdsdruk
Ik kreeg ook opdrachten waarvoor ik voor webshops omschrijvingen moest schrijven voor producten. Ik heb dit gedaan voor sieraden en outdoor artikelen. De bedoeling was dat ik een bepaald aantal omschrijvingen per week zou leveren. Dit blijkt voor mij ( nu nog) niet te werken.

In mijn werk als leerkracht worden ‘rustige’ tijden ( lees: iets minder druk) afgewisseld met drukke tijden. In rustige tijden kan ik makkelijk 4 uur per week vrijmaken om te schrijven. In drukke tijden ( rapporten, 10-minutengesprekken, Cito’s, groepsplannen maken) heb ik die tijd niet. Ik wil ook aandacht aan mijn 93-jarige moeder geven.  Bovendien merk ik dat ik me erg opgejaagd voel als ik aan een bepaald uren per week vastzit. Al doende leert men.

Website
Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn kinderen een website cadeau: Kant en klaar gemaakt door mijn oudste zoon die webdesigner is. Ze hadden er visitekaartjes bij laten maken en gebak met het logo van mijn Tekstbureau. Zo lief! Neem gerust een kijkje: www.indekantlijn.nl

Doel
Om maar even in doelen te spreken ( op mijn werk doen we niet anders!) wil ik graag minder gaan werken en dan in de vrijgekomen tijd stukjes schrijven. Ik heb gemerkt dat ik de vrijgekomen tijd financieel gezien absoluut niet kan compenseren met het schrijven stukjes.

Onkosten
Om stukjes te schrijven heb je opdrachten nodig. Die opdrachten komen niet uit de lucht vallen, maar vind je op bepaalde sites. Om op opdrachten te reageren moet je meestal credits kopen. Als je op een opdracht wilt reageren kost dit credits. Op de site waar ik meestal  kijk( ik noem geen namen, want ik weet niet of dit mag) varieert dit van 6 tot 15 credits. Dan heb je die opdracht nog niet! Een credit kost daar iets meer dan 1 euro. Dus reken maar uit.

Op de meeste offertes krijg je niet eens antwoord, dus dit kost veel geld. Als je een opdracht wel krijgt, heb je dus de onkosten van die credits en het geld voor de belasting wat apart gezet wordt. Veel blijft er dus niet over. Een andere site waar ik veel opdrachten van haalde, is helaas gestopt en laat dit nu net een site zijn waarvan de kosten om op een opdracht te reageren heel laag waren… Dit scheelt enorm in aanbod en mede daardoor heb ik momenteel erg weinig opdrachten.

Tenslotte
Ik leer erg veel van het hebben van een eigen tekstbureautje en het is me nu niet om veel te geld te doen. Ik hoop uiteraard wel dat het gaandeweg wat gaat opleveren, maar voorlopig ben ik lichamelijk nog in staat om te werken als leerkracht.

www.zuinigeman.nl

Moestuin maandag | Onkruid vergaat niet

3 days ago
Wij zijn nu druk bezig in onze toekomstige moestuin en geregeld halen wij onkruid weg uit de tuin, maar het helpt niet veel. Want het onkruid groeit waar je bij staat.

Overal in onze tuin groeit er van alles en nog wat aan ongewenste planten zoals paardenbloem, siergrassen, riet, brandnetels en heel veel plantjes die ik niet ken.

Paardenbloemen
Het gras in de tuin was overspoeld met paardenbloemen, ziet er wel leuk uit dat geel maar ja dan komen er pluisjes aan en dan krijg je nog meer paardenbloemen door de zaadjes die overal naar toe waaien.


Vriendlief vond het maar niks en heeft de handgrasmaaier er over heen gehaald. Heel zwaar werk hoor! Maar het ziet er weer wat strakker uit in de tuin.


Beukenhaag
De beukenhaag begint aardig groen te worden in de tuin zo'n 70% is nu groen. De beukenhaag staat op de erfscheiding en daar groeit (overwoekerd) ook van alles tussen de beukenhaag van brandnetels (auw wat is dat pijnlijk) tot stekelige bramen en riet.

Dat riet groeit langs het water wat naast en achter onze woning is, maar dat groeit er nu ook tussen de beukenhaag door met zijn stevige stengels. Ook al dat onkruid hebben wij weggehaald waar het niet moest groeien.

Kikkers
Verder heb ik per ongeluk een kleine kikker dood gemaakt met de grasmaaier. Ik vind het heel erg! en zielig! Ik wist het niet eens tot vriendlief zei volgens mij is dat een kikker. Als dieren liefhebber en vegetariër is dit natuurlijk gruwelijk. De kikkers zitten heel stilletjes zo af en toe in de tuin of ze springen opeens uit het niets ergens naar toe.

Na de dood van de kikker hebben wij besloten eerst even met een plastic hark door het gras te gaan voordat wij gaan maaien en dat heeft geholpen! Paar dagen later zat er toevallig weer een kleine kikker in het gras en deze is niet dood gegaan door de grasmaaier. Omdat ik eerst met de hark er door heen was gegaan en de kikker ergens anders in de tuin ging zitten i.p.v. op het gras. Gelukkig heb ik er wat van geleerd en red ik de kikker(s).

Ook veel last van onkruid in de tuin? www.zuinigeman.nl

Websites by this publisher

ui-button
WebsiteViewsUniqueSocialPrice
zuinigeman.nl 4.9k 1.5k 21 207 1 € 0 - € 250

zuinigeman.nl

4.9k
Financieel onafhankelijk worden door besparen, bezuinigen en consuminderen.
Share