MediaKit of zuinigeman.nl

Zuinigeman.nl | Financieel onafhankelijk worden

Zuinigeman.nl, Zuinigeman, Zuinig, sparen, financieel onafhankelijk worden door zuinigaan te leven, bezuinigen, besparen, consuminderen.
zuinigeman.nl

Offered products

  • Advertorial € 0 - € 250
  • Link € 0 - € 250
4.9k
Views every month
1.5k
Unique visitors every month
19
Domain Authority
The statistics of this website are automatically verified and updated every month by LinkPizza.

Zuinigeman

Zuinigeman

Gender

Age

Language

Dutch

Social Media

Waarom overstappen en vergelijken mobiele telefoon abonnementen?

10 hours ago

Er valt veel geld te besparen op mobiele telefoon abonnementen. Hieronder een aantal tips hoe je kan besparen en ons verhaal hoe wij dat hebben aangepakt.

Tips
Allereerst koop je eigen telefoon! Je kan het zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Een 'gratis' telefoon bestaat niet, op een of andere manier betaal je er altijd voor.

Neem een Sim Only telefoonabonnement. Dit is stukken goedkoper dan een alles in 1 abonnement of toestel abonnement.

Neem een telefoon abonnement wat maandelijks opzegbaar is. Als je krap zit of het niet meer kunt betalen dan zit je niet aan 1,2 of aan een 3 jarig contract vast, wat je elke maand moet betalen zolang je abonnement loopt.

Neem een prepaid sim kaart. In mijn ogen is dat wel duurder dan als je veel minuten belt, sms'en en vooral data verbruikt.

Of neem geen mobiele telefoon en geen mobiele telefoon abonnement.

Onze mobiele telefoon abonnementen
Vorig jaar februari heb ik ook al een geschreven over onze mobiele abonnementen. Wij, vriendlief en ik hebben namelijk allebei een mobiele telefoon abonnement.


Overstappen
Vorig jaar mei ben ik overgestapt van KPN naar Robin Mobile hierdoor betaalde ik 0,27 euro cent meer per maand maar had ik onbeperkt data, sms en bellen en zo kon ik ook niet over mijn data/sms/ en bel bundel komen.

Een maand later ging ik van 1,0 Mbps naar maximaal 2,0 Mbps via 3G netwerk. Vriendlief ging van vanaf 1 juni 2017 géén € 39,95 betalen maar € 34,95 per maand en maakte gebruik van het 4G netwerk. Dit scheelde toch weer 5 euro per maand en op jaar basis 60 euro!


Van 3G naar 4G
Maar sinds 15 januari 2018 zag ik opeens dat ik geen 3G maar een 4G verbinding had op mijn telefoon. Toen heb ik alles uitgezocht en kwam ik erachter dat ik met mijn Robin Mobile Junior van 2,0Mbps naar maximaal 5,0 Mbps ga en 4G heb.

Voor vriendlief veranderde er niks het enige wat hij wou is een 4G verbinding hebben en dat kan hij ook krijgen met een abonnement van 19,95. i.p.v. 34,95 en inclusief onbeperkt data, sms'en en bellen. Dat scheelt toch weer 15 euro per maand! Op jaar basis scheelt ons dat toch weer 180 euro op de mobiele telefoon abonnement in 2018! En in 2017 hebben wij ook al maandelijks 5 euro bespaard!

Stap jij ook wel eens over? En vergelijk jij ook mobiele telefoon abonnementen?www.zuinigeman.nl

De portemonnee van... C (anoniem)

1 day ago

In deze rubriek vraag ik de lezers naar de inhoud van hun portemonnee. Hoeveel geld komt er maandelijks in de portemonnee en hoeveel geld rolt er maandelijks uit de portemonnee.

Deze week gaan wij een kijkje nemen in de portemonnee van... C (anoniem)

Stel je zelf voor…
Ik ben C, 34 jaar en fulltime werkzaam in het onderwijs. Ik woon alleen in het zuiden van het land en heb geen kinderen. Ik heb een koophuis sinds 2015.

Heb je zelf ook een blog op financieel gebied?
Nee, maar ik volg er wel een aantal, zoals www.porterenee.nl, www.lekkerlevenmetminder.nl en www.simpelrijkleven.nl

Wat zit er op dit moment aan geld in je portemonnee?
€ 15,-. De rest van het ‘maandgeld’ ligt thuis in een afgesloten la. Ik pin elke maand 500,- en betaal dus alles wat contant kan, ook contant. Op die manier heb ik een beter overzicht in hoeveel ik nog te besteden heb.


Wat zijn jouw netto-inkomsten per maand?
De netto-inkomsten zijn € 2362,- per maand uit loon.

Inkomsten
2362,- loon
53,- belastingteruggave
4,- gedeeld Netflixabonnement
Totaal: 2419,-

Wat zijn jouw vaste lasten per maand?

Gemeentelijke belasting (OZB) € 82,08 Dela € 5,15 Sportabonnement € 55,00 Belasting auto € 33,00 Zorgverzekering € 129,76 Hypotheek € 725,34 Overlijdensrisicoverzekering € 5,82 Vakbondcontributie € 9,28 Energie € 120,00 Verzekering alles in 1 € 88,58 Telefoonabonnement € 28,00 Water € 17,50 Netflix € 13,99 Internet en TV € 46,50 Totaal vaste lasten € 1.360,00
Wat zijn jouw variabele lasten per maand?

Boodschappen € 200,00 Overige (cadeautjes, kleding, uitgaan, tanken) € 300,00 Totaal variabele lasten € 500,00 Over om te sparen € 559,00
Hoe beheer je de financiën?
Het overzicht zoals hierboven beschreven staat in een Excelbestand. Veranderingen zet ik daar meteen in. In de maanden januari en februari wordt er bijvoorbeeld geen gemeentelijke belasting ingehouden, dan kan er meer gespaard worden of een extra (noodzakelijke) uitgave mee betaald worden.


En wie doet de financiën?
Ik regel alles zelf, aangezien ik alleen woon.

Tevreden met de inkomsten en uitgaven?
Ik ben met deze verhouding tevreden. Ik kan behoorlijk wat geld sparen elke maand voor een alleenverdiener.

Houd je je geld in de knip? Of geef je het ook makkelijk uit?
Ik let goed op mijn uitgaves, maar kan soms ook uit de band springen. Drie keer per maand uit eten vind ik bijvoorbeeld te veel van het goede. Het kán wel, maar dat wil ik niet. Daarentegen heb ik een zwak voor schoenen waar ik dan wel weer geld aan kan uitgeven.

Ik spaar bewust voor grote uitgaves en ga een of twee keer per jaar flink shoppen. Dat is mijn eigen verwenmomentje. Wel in de uitverkoop natuurlijk, dat scheelt behoorlijk!

Ik probeer de auto zoveel mogelijk te laten staan. In principe heb ik familie, vrienden en mijn werk op fietsafstand.

Spaar je ook maandelijks geld?
Ik spaar gemiddeld zo’n 500,- per maand. Vakantiegeld en 13de maand gaan ook naar de spaarrekening. Wel worden hier eerst wat grotere uitgaves van betaald, zoals de keuring van de auto of lenzen die weer voor een heel jaar betaald moeten worden. Op deze manier hoeft dat niet van het maandelijkse budget.


En zo ja, waar spaar je voor?
Ik spaar momenteel voor een grote uitgave aan mijn woning, die nog op een paar punten verbeterd kan worden. Verder spaar ik daarna door voor een nieuwe (tweedehands) auto, want mijn huidige auto wordt steeds duurder in het onderhoud en is al behoorlijk wat jaartjes oud.

We gaan even in de toekomst kijken. Hoe zien jouw financiën er over 5 jaar uit?
Over 5 jaar zijn alle verbeteringen aan de woning gedaan en is mijn spaarrekening weer goed gevuld. Er is dan een buffer van 10.000,- en dan begin ik met extra aflossen op mijn hypotheek.

Ik ben 63 jaar als deze geheel is afgelost, maar ik zou graag eerder minder willen gaan werken dus het zou fijn zijn om een aantal jaar eerder hypotheekvrij te zijn. Op die manier is er ook meer buffer wanneer ik met pensioen zal gaan.

Ik zoek nog deelnemers!
Wil je zelf ook een keer (anoniem) meedoen? Laat dan ook een berichtje achter of mail dan naar zuinigeman@gmail.com en dan stuur ik een vragenlijst naar je toe. Dan komt jouw verhaal hier.


Lees ook eens andere verhalen
Hier onder vind je de vorige delen in de serie de portemonnee van...!

De portemonnee van... Financefitgirl
De portemonnee van... Giensie
De portemonnee van... M (anoniem)
De portemonnee van... P (anoniem) 
De portemonnee van... Op naar een koophuis www.zuinigeman.nl

Waarom altijd vragen naar een kassabon?

2 days ago

Iedereen kent het wel als je hebt afgerekend bij de kassa. Wilt u het bonnetje? Ik zeg dan altijd ja dat wil ik! Ook al weet ik dat het niet echt milieubewust is.

Hoe vaak zie ik wel mensen bij de kassa die de bon niet willen hebben en zeggen laat maar zitten. Deze mensen kunnen hun kassabon dus niet controleren. Door het niet controleren kom je er ook niet achter als je misschien wel teveel betaald hebt in de winkel.

Laat de bon maar!
Jaren geleden liet ik de bon wel eens zitten als ik iets kocht bij de supermarkt tot dat ik dacht, hoe kan dat nou dat ik zoveel kwijt was? Dan was de bonus of een aanbieding in de winkel er niet af gegaan.

Sindsdien vraag ik altijd een bonnetje als ik iets heb afgerekend en controleer ik de bon op de juiste prijs en als kortingen goed verwerkt zijn.


Foute bon
De laatste tijd gaat het goed met de bonnetjes want ik controleer ze terwijl ik nog in de supermarkt was. In Rotterdam waar wij tot voor kort woonden, had ik wel wekelijks een fout ontdekt op de bon. Vooral bij de supermarkten zoals Albert Heijn, Coop en Aldi. Soms gaat het om een paar cent, maar ik heb ook wel eens 5 euro terug gevraagd omdat de korting niet verrekend werd bij de kassa.

Sticker korting
Ook met 35% of 50% korting stickers let ik goed op dat de kassa medewerker dit wel goed ziet. Want anders betaal je alsnog teveel en kan je later weer naar de service balie gaan om je geld terug te vragen. Op een of andere manier heb ik dan altijd de pech dat er een lange rij klanten voor de service balie staat.


Ruilen, garantie en geld terug acties
Met de bon kan je ook spullen ruilen zoals een kleding stuk die je toch niet goed past en terug brengen. Op artikelen kan garant zitten en daarvoor heb je ook een bon nodig als het het product stuk gaat. En als je mee doet aan geld terug acties, dan moet je je bon uploaden, zodat je je geld terug krijgt.

Vraag altijd om een kassa bon en controleer de bon als deze juist is.

Vraag jij altijd om de kassabon? En controleer jij deze ook?www.zuinigeman.nl

Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPrice
zuinigeman.nl
MediaKit: Zuinigeman.nl | Financieel onafhankelijk worden
4.9k
4,947
1.5k
1,472
21
https://www.facebook.com/zuinigeman
183
https://twitter.com/zuinigeman
0
https://www.instagram.com/zuinigeman
€ 0 - € 250
Share