Campaign

Week van de Voedselbank

Briefing

Campaign expectations

De meest gewaardeerde maaltijdbox van Nederland is natuurlijk de maaltijdbox van de voedselbank. In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om onze klanten van voldoende eten te kunnen voorzien, werken wij samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. Met als motto: “Oog voor voedsel, hart voor mensen“. In 2017 werden door de inzet van 11.000 vrijwilligers wekelijks bijna 40.000 voedselpakketten vanuit 168 lokale voedselbanken uitgedeeld en waren ongeveer 132.500 Nederlanders afhankelijk van de voedselbank.

Op 15 oktober start de Week van de Voedselbanken. Tijdens deze week staan we stil bij de Wereldwijde armoede en voedselverspilling. Ook in Nederland leven ruim één miljoen mensen in armoede. De Voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Het voedsel dat wij uitreiken zou anders vernietigd worden. Wij zijn daardoor een belangrijke partij in de strijd tegen voedselverspilling. De week eindigt op zondag 21 oktober, maar het werk van de voedselbanken gaat daarna dag-in dag-uit gewoon door.

De voedselbank werkt uitsluitend met vrijwilligers (helemaal niemand wordt betaald. Ook het bestuur en staff niet) en ook deze campagne is uitgezet door vrijwilligers van de voedselbank en wordt kosteloos door LinkPizza uitgevoerd. Wij vragen jou dus ook om een artikel uit jezelf te schrijven zonder dat daar een financiële vergoeding tegenover staat.

Wat kun jij doen als (Food) Blogger?

Als (food) blogger ben je dagelijks bezig met lekkere recepten om anderen te inspireren en te helpen. Wij willen je vragen om jouw kracht en bereik te gebruiken om:

·     Bewustzijn te creëren onder jouw volgers, dat gezond eten niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

·     Onze campagne ‘De meest gewaardeerde maaltijdbox van Nederland’ meer bekendheid te geven. Voor €5 doneer je al een voedselpakket aan iemand die dat écht nodig heeft. Hoe fijn zou het zijn als wij via jouw post donaties ontvangen?

Ter inspiratie je kunt iets schrijven over:

  • Je kunt onze maaltijdbox vermelden in een van jouw budget recepten
  • Week van de voedselbank promoten
  • Op 16 en 17 oktober is het elk jaar Wereld Voedseldag en Wereld Armoededag. 
  • De Voedselbanken NL en hoe mensen kunnen helpen
  • Jouw eigen idee is ook van harte welkom!

Zou je in je blog artikel kunnen linken naar de website van de Voedselbanken Nederland: https://voedselbankennederland.nl/

De Voedselbanken NL is actief op Instagram en Facebook:

https://www.instagram.com/voedselbankennederland/

https://www.facebook.com/voedselbankennederland

Wil je voor deze social campagne gebruik maken van:

@voedselbankennederland #hartvoormensen #weekvandevoedselbanken #maaltijdbox

Wat krijg jij ervoor terug?

·     Een linkje naar je blog vanuit Voedselbanken Nederland website (DA 42)

·     Een goed gevoel en dankbaarheid!

Sign up for LinkPizza

or

Start campaign

I also want to work with Influencers. Start campaign
Share

De meest gewaardeerde maaltijdbox van Nederland is natuurlijk de maaltijdbox van de voedselbank....