Campaign

Beneatly, het slimme mindful bestek

Briefing

Company description

De nieuwe manier van eten met het slimme Beneatly bestek

Met slechts 60% eetvolume ten opzichte van regulier bestek en een prachtig design zorgt Beneatly bestek voor een langzamer eettempo, betere vertering en snellere herkenning van het verzadigingspunt zonder het sociale plezier van eten weg te nemen. Kortom, eet jezelf gezond.

We eten allemaal veel te snel en te veel. Juist omdat de meeste mensen te snel eten, kunnen onze hersenen het tempo niet bijhouden en krijgen onze hersenen te laat een verzadigingsgevoel. Sommige mensen proberen daarom kinderbestek uit. Het kleinere eetvolume geeft veel voordelen. Snelheid wordt uit het eetmoment gehaald en vaak begint hier mindfull eten. Veel mensen vinden echter dat het gebruik van kinderbestek ook het plezier van eten weghaalt.

Daarom is Beneatly bestek ontwikkeld. Alle voordelen van een bestek met een kleiner eetvolume maar in een volwassen slim design en met een reguliere lengte. Beneatly is verkrijgbaar in 4 kleuren, Shiny Silver, Ocean Blue, Sunset Gold en Mighty Black via www.beneatly.nl. Een starterset met een mes, vork en lepel heeft een advies prijs van € 32,95.

Minder eten is gezond

Hara Hara Hachi Bu, eet totdat je 80% vol zit! Een belangrijke levenswijsheid van de bewoners van de Blue Zone Okinawa, het eiland waar de mensen gemiddeld 100 jaar of ouder worden. Op dit eiland wisten ze het al langer, maar de wetenschap ondersteunt het nu met gegevens. Het signaal dat we verzadigt zijn komt pas na 20 minuten bij ons brein binnen. De meeste mensen eten een stuk sneller dan 20 minuten en hierdoor is de kans op overeten erg groot. Daarom hebben we ook zo vaak een opgeblazen gevoel na het eten. Maar, er is meer aan de hand. Ons lichaam is in principe bezig met groei of onderhoud. Als we minder energie geven voor groei door minder te eten, dan gaat ons lichaam investeren in onderhoud. Dode en zieke cellen worden opgeruimd en zo blijven we langer gezond[1].

Kleiner bestek betekent een lager eettempo en eerdere verzadiging

Het idee dat we langzamer eten met kleiner bestek is een interessant gegeven dat onderzoekers hebben onderzocht. Een uitgebreid onderzoek[2] onder jonge mannen toonde aan dat wanneer ze aten met een lepel die 39% kleiner was dan hun gebruikelijke lepel, hun eettempo met 14% vertraagde en er 8% minder gegeten werd. Het gebruik van kleiner bestek leidt inderdaad tot een langzamer eettempo en minder voedsel inname, ondanks de mogelijkheid van snellere bewegingen. 

Met kleiner bestek fop je je brein een beetje

We eten niet alleen met onze mond, maar ook met onze ogen. Het visuele aspect van voedsel speelt een cruciale rol in onze perceptie en waardering van wat we eten. Kleur, vorm, grootte en presentatie zijn allemaal factoren die bijdragen aan onze eetervaring. Een belangrijk aspect van deze visuele beoordeling is het inschatten van volume. We vergelijken instinctief de hoeveelheid voedsel op bestek met de grootte van het bestek zelf. Een klein eetvolume kan ons het gevoel geven dat we een royale portie krijgen, zelfs als de werkelijke hoeveelheid voedsel minder is dan op groter bestek. Zo zijn we eerder verzadigt dankzij visuele verhoudingen.

Met kleine hapjes eet je minder

Wanneer we eten, zijn het niet alleen de voedingsstoffen in het voedsel die ons een gevoel van verzadiging geven. Onze zintuigen, met name smaak en geur, spelen ook een belangrijke rol. Door kleinere hapjes te nemen, verwerken onze hersenen meer smaakprikkels en raken we eerder verzadigd[3]. Dit kan ons helpen om te stoppen met eten voordat we te vol zitten.

Slim design met ander zwaartepunt geeft sensorisch effect

Beneatly heeft een lager zwaartepunt vergeleken met regulier bestek. Dankzij de verdikte hals helt het bestek letterlijk een beetje naar beneden waardoor het bestek zich zwaarder voordoet dan hij is. De lengte van het bestek is gelijk aan regulier bestek waardoor het bestek een volwaardige partner is voor regulier bestek. Daarnaast geeft de gevormde lengte lijn een sensorisch gevoel in de hand met een stevige grip. Eten met Beneatly bestek betekent eten met een kleiner eetvolume, maar zonder dat het gevoel bestaat dat het bestek zelf kleiner is waardoor het eetplezier blijft behouden.

Let op: deze klant wenst niet buiten LinkPizza om benaderd te worden voor een samenwerking. Neem bij vragen contact op met LinkPizza via de chat.

Sign up for LinkPizza

or

Start campaign

I also want to work with Influencers. Start campaign
Share

Beneatly is een uniek product, er is op dit moment geen vergeljkbaar product en het design spreek...