Campaign

Lancering Wijntje | Biologische wijn bij AH

Briefing

Company description

Wijntje is een sappige biologische wijn, duurzaam gemaakt met respect voor de natuur. Wijntje wordt gevinifieerd volgens de principes van de wijnmakers van een paar duizend jaar geleden, maar met de technieken van nu. Wijntje komt uit Spanje en is te verkrijgen bij de Albert Heijn per 1 oktober voor €4,99.

Oerwijn 2.0

De gemiddelde consument weet dit niet, maar wijn wordt tegenwoordig steeds vaker op grootschalige wijze geproduceerd. Immense wijnfabrieken verspoelen de markt met anonieme wijnen, die met vrolijke etiketten de argeloze klant tot aankoop verleiden. Geen wonder dat het grootste deel van dat soort wijn bepaald niet vrij is van chemische toevoegingen. Steeds vaker worden daarvoor commerciële druivenrassen aangeplant. U kent ze wel: Merlot, Sauvignon, etc. Niks mis mee, maar die wijnstokken worden vaak geplant op grond die daar van oorsprong niet geschikt voor is.

Onze filosofie is simpel, maar uniek: wijn maken, daar waar het natuurlijk voorkomt. Oerwijn.

Wijn zoals wijn moet zijn

Daarom werken we met druivenrassen die van oudsher inheems zijn aan de grond. Dat levert een symbiose op tussen terroir en wijnstok waardoor de druiven minder gevoelig zijn voor ziektes. Zo kunnen we luisteren naar de natuur en wijn maken zoals de oermensen dat deden, niet met chemische bestrijdingsmiddelen, maar juist met de hulp van de natuur! Dit combineren we met de moderne wijnmaaktechnieken van nu. Daarom proef je in Wijntje authentieke aroma’s en de volle smaak van gezonde, lekkere wijn. Wijn zoals wijn moet zijn. 

Good wine, no blabla…

Dure reclames of deftige verpakkingen, daar doen we niet aan. We investeren elke cent in de kwaliteit en de puurheid van de wijn. Daardoor kunnen we de prijs laag houden en het moreel hoog. Omdat we geen bestrijdingsmiddelen of andere troep gebruiken, is Wijntje een natuurzuivere wijn die je veilig kunt drinken. Omdat Wijntje superlekker is, hoef je geen wijncursus gevolgd te hebben om daar van te genieten. Uiteraard niet te veel, maar wel met aandacht, want Wijntje is niet alleen geliefd bij de liefhebbers, ook uit kringen van wijnkenners krijgt Wijntje veel complimenten.

WIJNTJE, meer dan een Geintje

De vinificatietechniek van Wijntje heeft veel verrassend nieuwe aspecten: we gebruiken de oermanier van wijn maken, maar dankzij de moderne techniek niet-voetgestampt. We respecteren en beschermen de natuur en al onze producten zijn vegan-friendly. Hierover valt veel te vertellen en dat doen we dan ook graag. Op wekelijkse basis willen we op social media allerlei laagdrempelige, vrolijke nieuwtjes delen over Wijntje en haar makers.

Wijntje Wit

Gemaakt van Verdejo-druiven. Lekkere, zachte witte wijn. Licht, fruitig en bloemig, met een mooie lange nasmaak. Doet denken aan een kruising van Sauvignon blanc en Chardonnay. Heerlijk bij alles. Eén slok en je begint meteen te glimlachen. 

Wijntje Rood

Gemaakt van lekkere rijpe Tempranillo-druiven. Fluweelzachte rode wijn met een donkere, vurige smaak. Dit is echt een volwassen wijn die opgewassen is tegen een stevige maaltijd. Maar door zijn volle rijke smaak, kun je ‘m ook zo drinken, bij de borrel of als apéritief.

Sign up for LinkPizza

or

Start campaign

I also want to work with Influencers. Start campaign
Share

Wil jij aan de start staan van, het nieuwe succesvolle Wijnmerk, in Nederland? En hier natuurlijk...