Campaign

Mo's Daughters Launch

Briefing

Company description

Mo’s Daughters- Als ze het ziet, kan ze het zijn!

Mo’s Daughters brengt meisjes (en jongens) van 0-6 jaar inspirerende verhalen. Verhalen zonder die ouderwetse stereotyperingen in woord en beeld. Verhalen waarin meisjes nieuwsgierig, onderzoekend, dapper, sterk, zelfstandig zijn! Verhalen waarin meisjes eruit zien als normale kinderen, met gewone lichaamsverhoudingen en kleding die past bij hun leeftijd. Verhalen waarin zij de hoofdrol spelen. Verhalen die meisjes groot maken, niet kleiner. 'Als ze het ziet, kan ze het zijn' dus zijn onze hoofdpersonen nieuwsgierig, slim, mondig, dapper, zelfstandig, grappig en ondernemend. Mo’s Daughters schetst een wereld zonder die ouderwetse clichés, met 5 prachtige en heel verschillende personages en 10 boeken vol avonturen, fantasie en inspiratie. Het bedrijf is opgezet door een gepassioneerd (voor)lezer, ondernemer en moeder, met de hulp van een fantastische groep talentvolle schrijvers, illustratoren en tekstschrijvers vanuit de hele wereld.

Waarom Mo's Daughters?

In de eerste jaren van hun leven vormen meisjes een beeld bij wat meisjes en vrouwen kunnen, mogen en hoe ze zich (moeten) gedragen. Een beeld bij hun eigen talenten, wensen en mogelijkheden. Dan nestelt zich bij velen de stem in het achterhoofd die tegenhoudt en afremt. Als kinderen geboren worden hebben ze geen idee welk ‘geslacht’ ze zijn. Tegen de tijd dat kinderen naar groep 3 gaan hebben ze echter al een duidelijk beeld bij wat het betekent om een meisje of een jongetje te zijn. Als ze 10 jaar zijn, zijn de stereotyperingen al diep ingesleten. En al vanaf 6 jaar geloven kinderen dat intelligentie een eigenschap is die bij jongens hoort en niet zo zeer bij meisjes. Terwijl er echt geen verschil is!

 Ouders, school en media spelen hierin de belangrijkste rol. Dat wat wij voorlezen aan onze dochters (en zonen) geeft hen ook mee hoe wij denken dat de wereld werkt. Maar wisten jullie dat van de bestverkochte kinderboeken in Nederland (0-6 jr-2018) in maar 20% een meisje de hoofdrol heeft? En daar zitten Nijntje, Janneke (van Jip) en Pip (van Woezel) dan ook bij. En dat in maar 13% van de kinderboeken de moeder een baan heeft? Onbedoeld zitten kinderboeken vol met ouderwetse beelden en voorbeelden. Meisjes zijn veel vaker angstig, lief, stil en mooi. Wij maken heerlijke voorleesboeken die dat allemaal bewust vermijden, wij hebben liever dat ze helemaal zichzelf zijn.

Doelgroep:

Mo’s Daughters richt zich dus met haar boeken heel bewust op meisjes van 0-6 jaar. Hen willen we inspireren, precies op die leeftijd dat het een verschil maakt. Verhalen zonder die ouderwetse stereotyperingen in woord en beeld. Verhalen waarin meisjes nieuwsgierig, onderzoekend, dapper, sterk, zelfstandig zijn! Verhalen waarin meisjes eruit zien als normale kinderen, met gewone lichaamsverhoudingen en kleding die past bij hun leeftijd. Verhalen waarin zij de hoofdrol spelen. . Verhalen waarin ook vaders en moeders gewoon allebei werken en zorgen. Kinderen kopen zelf over het algemeen geen boeken, deze worden aangeschaft door ouders/familie en vrienden. Wij richten ons in eerste instantie op de eerste groep: ouder (engagement onder moeders en vaders is ongeveer even groot) en opa's&oma's.

Ontmoet de meiden van Mo's Daughters:

Cato, voor de wetenschapper in de dop. Vastberaden, nieuwsgierig en met een wetenschappelijke aanpak lost Cato grote raadsels op. Mo’s Daughters gelooft erin dat ‘als zij het ziet, zij het kan zijn’. Laten we meisjes zo snel mogelijk interesseren voor de wetenschap, hun nieuwsgierigheid naar hoe dingen werken prikkelen en hun experimenteerlust stimuleren. In de eerste twee boeken onderzoekt Cato hoe je er nu achter komt of het lampje in de koelkast echt wel uit gaat en hoe een regenboog nu werkt.

Voor alle kleine (en grote wereldreizigers) is er Maan. Mo’s Daughters gelooft dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met meisjes te laten zien dat de wereld aan hun voeten ligt. Met personage Maan nemen we dat heel letterlijk. Maan is nieuwsgierig naar de wereld, gek op de natuur en stapt overal op af. Ze doet dan ook niets liever dan nieuwe landen ontdekken en andere dieren en mensen ontmoeten. Dapper, veerkrachtig en vindingrijk gaat zij het avontuur tegemoet in Australie en Canada.

Mila, de avonturier. Mo’s Daughters brengt je verhalen zonder die ouderwetse clichés. Meisjes klimmen net zo goed in bomen, redden dieren en zoeken het avontuur op. Kijk maar eens naar Mila. Avonturier Mila laat zien dat je overal in en om het huis avonturen kunt beleven. Vol lef stapt zij af op het onbekende, klimt zij erop los en ontwikkelt zij steeds weer haar eigen kunnen.

Omdat meisjes ook superhelden zijn maar er nog veel te weinig over wordt geschreven is er Super Suus. Mo’s Daughters wil meisjes al vanaf jonge leeftijd inspireren, ze laten zien dat ze precies goed zijn zoals ze zijn en dat er niets is dat niet kan puur en alleen omdat ze een meisje zijn. Het is tijd voor een nieuwe superheld waarin meisjes zichzelf herkennen!

Suus kan niet tegen onrechtvaardigheid. Met logisch nadenken en een gezonde dosis vindingrijkheid stapt zij op haar superstep om dat wat oneerlijk is recht te zetten.

Voor de allerkleinste kritische geest is er Wies. Mo’s Daughters houdt van nieuwsgierige en mondige meisjes die de status quo ter discussie stellen. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Dus brengen we je Wies: een heerlijk eigenwijze peuter met een onwrikbare logica. In grappige verhalen op rijm ontdekt deze vastberaden peuter de wereld om haar heen en neemt zij iets niet zomaar voor waar aan. Het inspireert peuters om al heel vroeg het waarom van iets te vragen, en te denken in mogelijkheden en oplossingen.

Sign up for LinkPizza

or

Start campaign

I also want to work with Influencers. Start campaign
Share

Mo's Daughters is op zoek naar influencers die de missie van Mo's Daughters en de boeken onder de...