Campaign

Veer(le)kracht | Tegen hersenkanker bij kinderen

Briefing

Bij Veerle (12) is begin 2022 een Diffuus Midlijn Glioom (DMG) vastgesteld, een zeldzame en agressieve vorm van hersenkanker, met een tot nu toe zeer lage overlevingskans.

Veerle, vrolijk, positief en veerkrachtig als ze is, ging niet bij de pakken neerzitten. Met familie en vrienden startte zij het initiatief Veer(le)kracht, waarmee ze geld wil inzamelen voor broodnodig en vernieuwend onderzoek naar DMGs bij kinderen in Nederland. Om kinderen met een DMG, zoals Veerle, een betere kans op overleven te bieden.

Buiten Europa zijn enkele, veelbelovende medische trials gestart op het gebied van DMG. Artsen van het Prinses Máxima Centrum willen deze trials naar Nederland halen. De opstartkosten van de eerste trial met het middel ONC201, die in komend najaar van start zou moeten gaan, bedragen € 200.000. Het ophalen van dit bedrag was het eerste concrete doel van Stichting Veer(le)kracht. En dit eerste doel hebben we in zeer korte tijd bereikt! Daarvoor zijn wij natuurlijk veel dank verschuldigd aan alle gulle gevers en de vele mooie acties die sinds onze oprichting zijn gestart. Wat zou het geweldig zijn als Veerle zelf ook nog kan meedoen aan deze eerste trial.

Maar onze missie gaat voort, want we zijn we er nog (lang) niet. Alleen met meer onderzoek is er hoop op een betere toekomst voor kinderen met een DMG. En voor al dat onderzoek is nog veel meer geld nodig dat helaas niet uit bestaande zorgbudgetten kan worden bekostigd. Stichting Veer(le)kracht blijft zich daarom inzetten om meer onderzoek naar DMG bij kinderen te kunnen financieren. Steun onze missie!

Sign up for LinkPizza

or

Start campaign

I also want to work with Influencers. Start campaign
Share

Video productiebedrijf Towel Media heeft gratis voor de Stichting Veer(le)kracht een video gemaak...