Bezwaar WOZ | Bezwaarmaker.nl

Briefing

What do we want an influencer to do:

Bezwaarmaker.nl werd in 2010 opgericht door een groep ervaren juristen en taxateurs. Het bureau helpt mensen bezwaar te maken tegen te hoge WOZ-waardes van hun onroerende zaken. Dat is voor particulieren gratis. Als bezwaren gegrond worden verklaard, incasseert het bureau de vergoeding die de gemeente moet betalen voor juridische kosten. Als bezwaren worden afgewezen, brengt het geen kosten in rekening.

Uit een onderzoek uitgevoerd in 2018 in opdracht van Bezwaarmaker.nl blijkt dat driekwart van de Nederlanders bezwaar zou willen maken tegen de WOZ-waarde van hun woning, die eind februari samen met de jaarlijkse OZB-aanslag op de mat valt. Vier op de tien denken echter dat het niets oplevert en een op de vijf mensen vindt het te veel rompslomp. Dat terwijl Nederlanders door bezwaar aan te tekenen gemiddeld 272 euro belasting kunnen besparen. Een te hoge WOZ-waarde kost tussen € 63,- en € 2.538,- per jaar. Over de looptijd van uw hypotheek (30 jaar) betaalt u dus tot € 76.140,- te veel belasting.

Belastingen, heffingen en WOZ-waarde. Wie een eigen huis heeft, krijgt bovendien te maken met gemeentebelastingen. De onroerendezaakbelasting is een voorbeeld van zo’n gemeentebelasting, net als de afvalstoffenheffing en de rioolheffing. De hoogte van de onroerendezaakbelasting hangt af van de zogenaamde WOZ-waarde van een huis, en in sommige gemeenten geldt dit ook voor de rioolheffing en de afvalstoffenheffing. Ook de hoogte van de waterschapsbelasting is gerelateerd aan de WOZ-waarde. Ten slotte speelt de WOZ-waarde ook een rol bij de inkomstenbelasting en vermogensbelasting. Ook bij het erven of schenken van woningen is de WOZ-waarde bepalend, en wel voor het vaststellen van de hoogte van de schenk- of erfbelasting.

Bezwaar WOZ. Bij het schatten van de WOZ-waarde wordt een woning vergeleken met een aantal andere woningen uit de gemeente. Het blijven echter schattingen, en soms is de WOZ-waarde zo hoog dat het zinvol kan zijn om bezwaar te maken, zo kan men belasting besparen. Als de WOZ-waarde namelijk lager is, zijn uw gemeentelijke heffingen dat ook. Ook betaalt u met een lagere WOZ-waarde minder inkomstenbelasting. Ook als iemand een huis schenkt of erft kan bezwaar maken tegen de WOZ-waarde nut hebben. Met een verlaging van deze waarde kunnen erfgenamen vaak flink belasting besparen.

Bezwaar maken via Bezwaarmaker.nl. Laat u uw bezwaar WOZ via bezwaarmaker.nl lopen, dan kost u dat niks. Blijkt uw bezwaar ongegrond, dan brengen wij namelijk geen kosten in rekening. Is het bezwaar wel gegrond, dan worden onze kosten door uw gemeente betaald.

Graag gaan wij de samenwerking aan met diverse influencers en publishers die uit kunnen leggen wat wij doen en waarom het zo handig en belangrijk is om de juiste WOZ waarde van je huis te laten bepalen. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen bekend te laten worden met onze website en dienst en het liefst zoveel mogelijk inschrijvingen te genereren via jouw artikel. Alle benodigde informatie kun je op onze website vinden.


Sign up for LinkPizza

or
Share