Mijn Telefoon Vordering

Briefing

Vandaag (op 18 december 2019) is in het nieuws gekomen dat de Consumentenbond een schikking heeft getroffen met alle telecomproviders voor 50.000 consumenten. Mobiclaim is de enige partij waarbij consumenten zich nog kunnen aanmelden om een vordering in te dienen en de toestelkosten terug te krijgen: https://www.nu.nl/tech/6018680/telecomaanbieders-schikken-in-zaak-om-gratis-mobiele-telefoons.amp

Hoe werkt het? Jouw volgers kunnen een oude bestelling in de mailbox zoeken en het formulier op onze site invullen. Wij nemen iedere aanvraag in behandeling. Indien ons team beoordeeld dat de aanvraag een zeer grote slagingskans heeft, dan ontvang je vooraf direct €10 op je rekening. Indien er een reële slagingskans is, dan dienen wij de aanvraag in bij de provider maar ontvang je vooraf nog niet €10 op je rekening. Indien de provider jouw telefoonkosten restitueert, dan ontvang je het resterende bedrag waar je recht op hebt.


Informatie over Mijn Telefoon Vordering. Alle Nederlanders die vóór september 2016 een all-in abonnement inclusief telefoon op afbetaling hebben afgesloten, komen in aanmerking om het geld van de telefoon volledig terugkrijgen. Deze mogelijkheid is ontstaan door een uitspraak van de Hoge Raad: in hun ogen zijn abonnementscontracten met een gratis telefoon ongeldig, als in het contract niet duidelijk staat wat je voor het toestel hebt betaald. De hoogste rechter in Nederland oordeelde dat een 'gratis' toestel feitelijk een persoonlijke lening was. Daarom gelden voor die abonnementen de strenge eisen van een persoonlijk krediet. Eisen waar de abonnementen veelal niet aan voldeden.

Met Mijn Telefoon Vordering komen wij met onze juristen op voor consumenten die een dergelijk abonnement hebben afgesloten. Wij vorderen het volledige bedrag van het toestel terug van de provider. Dit kan oplopen tot een bedrag van €750 per abonnement. Indien je bijvoorbeeld in de jaren 2013-2016 je abonnement drie keer hebt verlengd met steeds een nieuw toestel, dan kun je drie vorderingen indienen. Wij vallen onder het bedrijf Mobiclaim B.V., waarmee we al voor meer dan 10.000 mensen een aanvraag hebben lopen voor deze casus. De oprichters van Mobiclaim zijn ook de oprichters van Slimleren.nl, een van de grootste digitale leerplatforms van Nederland.

What do we want an influencer to do:

In de story vertel je kort dat je geld terug kunt krijgen voor je mobiele telefoon tot een bedrag van €750 per abonnement, indien je vóór september 2016 een abonnement inclusief telefoon hebt afgesloten. Je geeft aan dat dit komt doordat telefoonproviders consumenten hebben misleid door te zeggen dat deze telefoon 'gratis' was, terwijl je deze natuurlijk gewoon maandelijks moest afbetalen. Je geeft tot slot aan dat indien ons team beoordeeld dat de aanvraag een zeer grote slagingskans heeft, dat je dan vooraf direct €10 op je rekening ontvangt. Tot slot een swipe-up met een link naar onze website: https://www.mijn-telefoon-vordering.nl/?utm_source=influencer


Sign up for LinkPizza

or
Share