True crime podcast 'Kwaad bloed'

Briefing

In de achtdelige true crime podcastserie Kwaad bloed staan zes waargebeurde, spraakmakende moordzaken en een mysterieuze verdwijning op het platteland centraal. Niet de moord zelf is het verhaal, maar wat eraan voorafging en hoe het daarna verder gaat. Hoe kon het zover komen? Bij vier van de moordzaken is radiodrama gemaakt, waardoor Kwaad bloed één van de eerste Nederlandse true crimeseries is waarin documentaire en fictie elkaars wegen kruisen.

De podcast: In Kwaad bloed reist programmamaker Jacqueline Maris van Brabant naar Groningen en van de Achterhoek naar Zeeland om verslag te doen van zes spraakmakende moordzaken en een mysterieuze verdwijning. Het zijn de verhalen achter de krantenkoppen. Ze spreekt met nabestaanden, getuigen én daders. De rode draad is het motto 'Niemand wordt als moordenaar geboren, maar iedereen is in staat te doden.' De ruw gemonteerde interviews stuurt Jacqueline naar Gerrit Kalsbeek op het Friese platteland. Hij ontwerpt bij ieder verhaal een geluidsbeeld en schrijft het script dat ze samen definitief uitwerken. 

Te beluisteren op vpro.nl/kwaadbloed en NPO Radio 1Als podcast onder andere via Apple Podcast, Google Podcast en Spotify.

What do we want an influencer to do:

Wij zoeken influencers die een achterban hebben met interesse in waargebeurde misdaadverhalen en die daar regelmatig over publiceren. Omdat deze verhalen alleen per podcast zijn te beluisteren moet er bij de influencer en de doelgroep ook affiniteit zijn met dit platform. De eerste afleveringen staan online en wij willen aandacht voor de serie, waardoor meer mensen de serie downloaden en beluisteren. We vinden het een pre als je zelf de podcast beluistert en vanuit je eigen ervaring Kwaad Bloed benoemt of vanuit je enthousiasme deelt hoe nieuwsgierig je naar de podcast bent.

Een persmap met beeldmateriaal en de algemene promo zijn beschikbaar. Het is belangrijk dat je het thema, Podcast en VPRO een warm hart toedraagt. Geef in je pitch aan waarom juist jij ambassadeur van ons programma kunt zijn.

Sign up for LinkPizza

or
Share