Campaign

True crime podcast 'Kwaad bloed'

Briefing

In de achtdelige true crime podcastserie Kwaad bloed staan zes waargebeurde, spraakmakende moordzaken en een mysterieuze verdwijning op het platteland centraal. Niet de moord zelf is het verhaal, maar wat eraan voorafging en hoe het daarna verder gaat. Hoe kon het zover komen? Bij vier van de moordzaken is radiodrama gemaakt, waardoor Kwaad bloed één van de eerste Nederlandse true crimeseries is waarin documentaire en fictie elkaars wegen kruisen.

De podcast: In Kwaad bloed reist programmamaker Jacqueline Maris van Brabant naar Groningen en van de Achterhoek naar Zeeland om verslag te doen van zes spraakmakende moordzaken en een mysterieuze verdwijning. Het zijn de verhalen achter de krantenkoppen. Ze spreekt met nabestaanden, getuigen én daders. De rode draad is het motto 'Niemand wordt als moordenaar geboren, maar iedereen is in staat te doden.' De ruw gemonteerde interviews stuurt Jacqueline naar Gerrit Kalsbeek op het Friese platteland. Hij ontwerpt bij ieder verhaal een geluidsbeeld en schrijft het script dat ze samen definitief uitwerken. 

Te beluisteren op vpro.nl/kwaadbloed en NPO Radio 1Als podcast onder andere via Apple Podcast, Google Podcast en Spotify.

Sign up for LinkPizza

or

Start campaign

I also want to work with Influencers. Start campaign
Share