Help ons ouderen te bereiken in de coronacrisis!

Briefing

Sinds 2014 organiseert Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) interactieve colleges aan senioren gegeven door studenten. Tijdens de colleges gaan de studenten in gesprek met senioren over uiteenlopende onderwerpen, halen we herinneringen en kennis op en delen we ervaringen. Landelijk bereiken we met 2200 momenteel maar liefst 8000 senioren per jaar! Ons motto luidt dan ook: ‘Persoonlijke groei is niet afhankelijk van leeftijd.’

Door deze colleges verbinden we generaties door middel van kennis, zorgen we voor een cognitieve uitdaging voor ouderen, en bestrijden we eenzaamheid.

“De colleges van OGJG zorgen ervoor dat ik weer wat te bespreken heb met mijn omgeving. Ze dragen eraan bij dat ik mij serieus genomen voel,” deelneemster.

Door de corona maatregelen kunnen deze colleges nu helaas niet doorgaan. Verpleeghuizen zitten op slot en alle buurtcentra en bibliotheken zijn gesloten. Ouderen zitten thuis, mogen geen bezoek ontvangen en de eenzaamheid neemt toe. Om juist in deze tijden ons te blijven inzetten voor alle ouderen in Nederland, hebben wij alle zeilen bijgezet om een alternatief te creëren: online colleges. Zo hopen wij toch ons steentje bij te kunnen dragen in deze moeilijke tijd.

What do we want an influencer to do:

We zijn opzoek naar influencers met een groot hart die deze kwetsbare ouderen willen helpen zonder daar een financiële vergoeding voor te vragen. Het is voor ons van belang dat we zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken. Voor het realiseren van nog veel meer online colleges voor ouderen is geld nodig. Daarnaast willen we dat alle leergierige ouderen die dankzij de maatregelen rondom het coronavirus nu in isolement verkeren, positieve afleiding en mentale uitdaging vinden in het volgen van de online colleges. Hiervoor is het van belang dat de zichtbaarheid van OGJG vergroot wordt. We zijn een kleine stichting die nu door het cancellen van al onze reguliere collegereeksen door de coronacrisis geen inkomsten meer heeft. Daarom zullen we het voor het laten uitgroeien van onze online colleges voor een groot deel moeten hebben van de gulle gever. Om die reden zijn we een GoFundMe gestart. We hopen daarmee gauw meer colleges op te kunnen nemen en het aanbod voor de ouderen van Nederland te verbreden. We hopen natuurlijk enorm dat je ons wilt helpen.


We willen dus eigenlijk twee dingen:

1. Promotie van de online colleges voor ouderen van OGJG

2. Promotie van onze GoFundMe om nog meer online colleges te realiseren.

Sign up for LinkPizza

or
Share