Lequ - #liefdevoorlezen

Briefing

Volgens de Onderwijsraad lezen Nederlandse jongeren steeds minder vaak en met minder plezier. ThiemeMeulenhoff draagt met het nieuwe leesmagazine Lequ bij aan meer leesplezier bij basisschoolleerlingen. Lequ is een magazine met de mooiste fragmenten uit kinderboeken, strips en informatieve boeken. Speciaal voor leerlingen van groep 3 tot en met 8. 

Uit het onderzoek ‘Leesbevordering basisonderwijs 2019’ van Stichting Lezen blijkt dat 89% van de ondervraagde leerkrachten het vergroten van de woordenschat een belangrijke reden vindt om aan leesbevordering in de klas te doen. Hoe meer een kind leest, hoe groter de woordenschat wordt. Lequ biedt hiervoor de oplossing. Het magazine sluit volledig aan bij de taaladviezen van curriculum.nu. Lequ daagt leerlingen én leerkrachten uit om te kijken welke soort boeken en verhalen favoriet zijn.

Lequ in het kort:

  • Voor plezier bij het lezen, van groep 3 t/m 8
  • Vergroot de woordenschat van ieder kind
  • Klassikaal of individueel inzetten? Jij kiest!
  • Iedere dag een fijne dosis leesmotivatie
  • Zet Lequ in naast elke methode


Bekijk voor meer informatie: www.lequ.nl / www.thiememeulenhoff.nl/lequ

What do we want an influencer to do:

Wij zijn om zoek naar leerkrachten of iemand in het onderwijs (zo breed mogelijk), maar ook leesconsulenten of kinderboekauteurs, die ervaren hoe belangrijk leesmotivatie is. Je ontvangt van ons een proefpakket t.w.v. €49,50 om uit te proberen. Deze bestaat uit 25 tijdschriften, 1 leesboek en een tijdschrift voor de leerkracht. Je bevindingen hiervan deel je in je post. Het moet echt om het plezier van het lezen gaan. Het doel van deze campagne is het bereiken en het enthousiasmeren van mensen in het onderwijs voor Lequ.

Apply to join this campaign

Do you want to join this campaign? Log in or sign up and apply straight away!

or
Share