Bloedserieus november campagnemaand

Briefing

HEVIG MENSTRUEEL BLOEDVERLIES. Maar liefst 1 op de 5 vrouwen krijgt in de premenopauze te maken met hevig menstrueel bloedverlies (HMB). In Nederland alleen gaat het om ongeveer 500.000 vrouwen tussen de 35 en 55 jaar. Het gros blijft rondlopen met klachten. Soms jaren lang. Te weinig vrouwen beseffen namelijk dat HMB een medisch erkende aandoening is waarvoor meerdere, eenvoudige behandelopties bestaan. De campagne Bloedserieus - met een landelijke campagnemaand in november - informeert over de oorzaken en behandelopties bij HMB en moedigt vrouwen aan wél een afspraak te maken met de (huis)arts. Ook in tijden van corona.

Over HMB

HMB wordt vaak veroorzaakt door hormonale veranderingen in de premenopauze. Ook myomen en poliepen (vleesbomen) kunnen hevige menstruaties geven. HMB is geen levensbedreigende aandoening en de exacte oorzaak kan niet altijd worden vastgesteld, maar aan hevige menstruaties kunnen ook andere aandoeningen ten grondslag liggen. Denk aan stollingsstoornissen, endometriose, adenomyose, PCOS of gynaecologische kanker. Om gezondheidsrisico’s uit te sluiten, is het daarom wel degelijk belangrijk om medisch onderzoek te laten doen.

Symptomen van HMB zijn:

 • ·        Korte cyclus (minder dan 21 dagen)
 • ·        Langdurige menstruatie (meer dan 7 dagen)
 • ·        Hevige menstruatiepijn
 • ·        Veel bloedverlies (driekwart longdrinkglas of meer per menstruatie)
 • ·        Verlies van grotere stolsels

Vrouwen met HMB hebben vaak meerdere menstruatieproducten tegelijk nodig om doorlekken te voorkomen en moeten tampons en maandverband soms om de 1-2 uur verwisselen. Vermoeidheid door ijzertekort (bloedarmoede) is een veelvoorkomende lichamelijke klacht.

Over de campagne Bloedserieus

Vrouwen met HMB hebben een bloedserieus verhaal. Dat verhaal hoor je alleen zelden en dat is raar, want HMB heeft enorme impact op de kwaliteit van leven: lichamelijk, psychisch en sociaal. De landelijke voorlichtingscampagne Bloedserieus roept vrouwen met HMB-klachten daarom nog nadrukkelijker op om wél naar de huisarts te gaan. Ook in tijden van corona. Tijdens de Bloedserieus campagnemaand in november organiseren ziekenhuizen in heel Nederland online spreekuren en webinars om extra voorlichting te geven. Door de coronacrisis zijn de events dit jaar voornamelijk digitaal.

Via de website hevigbloedverlies.nl wordt het jaar rond voorlichting over oorzaken en behandelopties bij HMB gegeven. HMB is een medisch erkende aandoening waarvoor meerdere eenvoudige oplossingen bestaan. De website hevigbloedverlies.nl en de voorlichtingscampagne Bloedserieus zijn een initiatief van Hologic. 

What do we want an influencer to do:

Wij zoeken bloggers/vloggers/influencers/redacteuren die bewustwording voor de aandoening HMB en de voorlichtingscampagne Bloedserieus willen creëren. Je hoeft geen reclame te maken voor een specifieke behandelmethode. Het gaat er wel om dat vrouwen zich bewust worden van het feit dat HMB een medische aandoening is waarvoor meerdere behandelopties zijn. Dat kan via een algemeen gezondheidsverhaal, maar uiteraard ook via een persoonlijk ervaringsverhaal. Belangrijk: dit is een awareness campagne voor een medische aandoening. We willen weg blijven uit het promoten van specifieke oplossingen en/of behandelingen.

Wat wij vragen

 • ·        Affiniteit met vrouwspecifieke gezondheidsonderwerpen in het algemeen en menstruatieproblemen in het bijzonder.
 • ·        De bereidheid om je goed in de mogelijke oorzaken en behandelopties van HMB te verdiepen.


Interesse?

Geef in je pitch aan wat de insteek van je publicatie wordt en via welk kanaal je je bijdrage wilt publiceren. Noem in je publicatie de aandoening hevig menstrueel bloedverlies, de campagnemaand Bloedserieus en verwijs minimaal één keer naar de website hevigbloedverlies.nl. Campagnebeeld gebruiken is optioneel. Permanente plaatsing en delen via social media zijn een pre. Affiliatielinks en gezondheidsclaims zijn niet toegestaan.

 • Link: https://www.hevigbloedverlies.nl
 • Tags: @Bloedserieus (Facebook) @Bloedserieus_nl (Instagram)
 • FB: graag ook linken naar onze website
 • Instagram: swipe up in je story zou fijn zijn!
 • Anchortekst / Linktitel: Hevigbloedverlies.nl
 • Hashtags: #bloedserieus #hmb #hevigbloedverlies #hevigemenstruatie

Sign up for LinkPizza

or
Share