MediaKit

Joep Franssen

Joep Franssen

Ik ben sinds mijn zestiende actief in webdesign en online marketing. Namens WebNexus bouwen wij converterende websites voor een breed scala aan ondernemers. Ondertussen hebben we al meer dan 100 ondernemers mogen helpen. Daarnaast schrijven we graag blogs op ons platform om kennis te delen.

Offered products

  • Post € Login for price
  • Review € Login for price

Statistics

0 - 5k
Reach
Measured in the previous month
(unique visitors)
841
Views
Measured in the previous month
291
Domain Authority
656
Trust flow
686
Citation flow
Verified
The statistics of this channel are automatically verified and updated every month by LinkPizza.

Demographics

Gender

Age

The demographics below are an example. Log in to see the actual demographics.

Wat is ‘Neuromarketing’ en welke opleidingen zijn er?

2 weeks ago

Als echte marketeer kom je vroeger of later een keer in contact met het begrip neuromarketing. Het begrip wordt met de dag populairder. En dus is het zeker belangrijk om erachter te komen wat het nu precies inhoudt. Vandaar dat we hier in deze tekst dieper op ingaan.
Wat is neuromarketing?
Neuromarketing is in de basis het effectief gebruiken van de bewuste en onbewuste breinprocessen van een doelgroep. Door hier invloed op uit te oefenen, probeer je je doel te bereiken. Dit is bijvoorbeeld het verkopen van een product of dienst.
De reden dat neuromarketing zo effectief is, is het feit dat mensen grotendeels onbewust keuzes maken. Gewoontes, denkbeelden en overtuigingen beïnvloeden alle keuzes die je als mens maakt. Ook wanneer je hier misschien helemaal niet bewust van op de hoogte bent.
Er zijn twee hoofdmanieren om van neuromarketing gebruik te maken:

Als onderzoeksmethode: Wat je veel ziet, is dat neuromarketing wordt ingezet om een antwoord te krijgen op marketingvraagstukken. Een voorbeeldtoepassing is het inzetten van hersenscans om te analyseren hoe effectief reclamecampagnes zijn.
Als marketingtool: Wat echter het meest voorkomt, is dat neuromarketing wordt ingezet als marketingtool. Neurowetenschappelijke inzichten worden ingezet om marketing meer effectief te laten zijn. Aan de hand van deze medische kennis wordt verkoop gestimuleerd. Er worden effectievere methoden gevonden om de doelgroep te overtuigen van een product of dienst.

Welke neuromarketing opleidingen bestaan er?
Aangezien neuromarketing door de jaren heen steeds populairder lijkt te worden, neemt ook het aantal neuromarketing opleidingen toe. Er is meer vraag naar deze gespecialiseerde kennis. En dus is het niet meer dan logisch dat ook het aanbod langzaam maar zeker begint toe te nemen. Zo zijn er momenteel bijvoorbeeld deze 3 opleidingen die een sterk verband hebben met neuromarketing:

Economic and Consumer Psychology – Universiteit van Leiden: Bij deze master leer je welke psychologische principes achter het vertoonde gedrag van consumenten liggen. Waarom maken ze bepaalde keuzes? En hoe kun je deze beïnvloeden?
Marketing Management – Erasmus Universiteit Rotterdam: Voor een meer basisbegrip van neuromarketing, zit je met deze master helemaal goed. Je leert wat de basisprincipes zijn en hoe je deze als marketingmanager inzet om je uiteindelijke doel te bereiken.
Social Psychology – Universiteit van Tilburg: Bij deze master heb je de mogelijkheid om voor de richting Economic Psychology te kiezen. Ook hier wordt dus de verbinding gelegd tussen psychologie en economie. Geavanceerde inzichten in het gedrag van consumenten komen aan bod.

Neuromarketing voorbeelden
Er zijn intussen al heel wat manieren van neuromarketing toegepast om een bepaald doel te bereiken. Soms is het doel geweest om meer inzicht in het gedrag van de consumenten krijgen. De andere keer is het juist puur om meer verkopen te creëren. Neuromarketing voorbeelden zijn daarom:
Aan de hand van een EEG-onderzoek is geconcludeerd dat mensen bij de check-out van een bestelling vaak zichzelf tegenhouden. Door de hersenactiviteit elektrisch te meten ontstond het inzicht dat mensen op zoek gaan naar redenen om het toch niet te doen. Bij het minste of geringste stoppen ze dan met de bestelling. Het neuromarketing inzicht is dan dus dat je alle mogelijke redenen om het niet te doen moet wegnemen. Dit kan zijn; zo min mogelijk tekst gebruiken, het design perfectioneren en het aantal stappen minimaliseren.
In een ander neuromarketing onderzoek kwam naar voren dat mensen bij een reclame maar een paar seconden de aandacht erbij houden. Tenzij ze iets zien wat ze echt triggert. Bijvoorbeeld een emotionele triggering. Dit is zeer waardevolle informatie. Vandaar dat reclames vandaag de dag zoveel mogelijk op een bepaalde emotie proberen in te spelen. Het product of de dienst blijft dan beter hangen bij de consument.
Welke neuromarketing bureaus bestaan er?
Het is al met al dan ook niet gek dat je als bedrijf op zoek gaat naar een neuromarketing bureau. Door slim om te gaan met het keuzegedrag van je doelgroep, valt er een hoop winst te behalen. Bij Webnexus passen we veelvuldig neuromarketing toe voor een maximale efficiëntie van onze websites en webshops. Wanneer je op een effectievere manier je doelgroep wilt bereiken en graag meer klanten trekt, nodigen we je dan ook graag uit om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder op weg naar een maximaal resultaat.
Voor neuromarketing vraagstukken raden we je daarnaast aan om contact op te nemen met Unravel Research.

The post Wat is ‘Neuromarketing’ en welke opleidingen zijn er? appeared first on Webdesign Groningen | WebNexus.

TikTok | Wat is het? En hoe zet je het in voor jouw bedrijf?

4 weeks ago

TikTok is het nieuwste gezicht op het gebied van social media. Dit platform is momenteel extreem populair bij jongeren. Steeds vaker laten jongeren de traditionele social media als Facebook en Instagram links liggen. In plaats daarvan spenderen ze hun tijd op TikTok. En dus is het als bedrijf erg belangrijk om hier op in te spelen.
Wat is TikTok?
De bedoeling van TikTok is dat je een kort filmpje van jezelf maakt en deze upload op het platform. Het gaat dan om een filmpje waarop je bijvoorbeeld danst, zingt of een bepaald nummer playbackt. Deze video’s worden vervolgens op een speciale manier bewerkt. Zo voegen gebruikers er bepaalde effecten aan toe om de video een uniek karakter mee te geven. Ze hebben een afwisselende lengte, maar zijn altijd tussen de 15 en 300 seconden.
Aangezien gebruikers een dergelijk filmpje kunnen liken, delen en een reactie mogen achterlaten, probeert iedereen een zo goed mogelijk filmpje te plaatsen. Door meer volgers te krijgen, bereik je dus namelijk een steeds groter publiek.
Intussen zijn er wereldwijd meer dan 100 miljoen mensen die van deze app gebruikmaken. Dit betekent dat er dagelijks meer dan 10 miljoen nieuwe filmpjes verschijnen.
Hoe kan je TikTok inzetten voor jouw bedrijf?
Er zijn relatief nog maar weinig bedrijven die TikTok inzetten om meer mensen te bereiken. Zeker in Nederland. En dus is hier voor jouw bedrijf direct al een grote slag te slaan. Op het moment dat je TikTok gaat inzetten voor jouw bedrijf, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Deze vergroten de kans alleen maar meer dat je veel succes op dit platform gaat boeken:

Neem een Pro-account: Met een TikTok Pro-account krijg je diepgaande inzichten in de prestaties van je verschillende video’s. Hierdoor begrijp je beter waar je doelgroep naar op zoek is. Bovendien kom je ook te weten wie er naar je video’s kijkt. De leeftijdscategorie is daar een voorbeeld van.
Adverteer: Sinds kort is het mogelijk om op TikTok te adverteren in Nederland. Wanneer de doelgroep van jouw bedrijf redelijk jong is, biedt dit een mogelijkheid om een grote groep mensen te bereiken. Verschillende bedrijven zetten advertenties op TikTok in voor de sales funnel. Van het verkrijgen van meer naamsbekendheid tot het daadwerkelijk verkrijgen van een conversie.
Consistent uploaden: Daarnaast is het zeer aan te raden om consistents video’s te blijven uploaden. Hierdoor is de kans zeer groot dat je op termijn begint te groeien als bedrijf. En hoe meer je groeit, hoe meer mensen je automatisch al bereikt. Aangezien het uploaden van video’s zelf volledig gratis is, biedt dit een unieke kans. Zeker nu TikTok nog altijd relatief in zijn jonge jaren verkeert.
Doe mee aan hashtags: Een manier om heel zorgvuldig in te spelen op een relevante kwestie, is door mee te doen aan bepaalde trending hashtags. Hierdoor geef je direct al aan dat je als bedrijf op de hoogte bent van wat er op het moment gaande is. Zeker voor de jonge generatie een positieve indicatie.
Niet te commercieel: Iets wat echter niet werkt, is om alleen maar commerciële video’s te plaatsen. Hier raken je volgers al snel op uitgekeken. Plaats in plaats daarvan juist content die authentiek en persoonlijk is. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van creators, de influencers van TikTok. Of door content te plaatsen wat juist een verzameling is van wat je volgers allemaal hebben gepost. De mogelijkheden zijn haast oneindig.

Als bedrijf heeft het veel waarde om relatief vroeg in te stappen bij een ontwikkeling als deze. Zeker in 2020 is TikTok namelijk bezig aan een ongekende groei. Het zal dan ook niet lang duren alvorens bijna iedereen in Nederland het gebruikt. Net zoals met een platform als Facebook het geval is.
Wanneer je er dan al vroeg bij bent, heb je een flinke voorsprong op een groot deel van de concurrentie. Zeker met het oog op de toekomst kan dit voor een flinke groei van het bedrijf zorgen. Je investeert hier als het ware nu al in. En dat op een relatief goedkope manier. Want slechts met het herhaaldelijk plaatsen van gratis video’s is er al een hoop mogelijk.
De kunst is om gewoon te starten. Al gaandeweg ontdek je steeds meer wat de beste manier is om je doelgroep te raken.

The post TikTok | Wat is het? En hoe zet je het in voor jouw bedrijf? appeared first on Webdesign Groningen | WebNexus.

De opkomst van thuiswerken

a month ago

Sinds het begin van 2020 is thuiswerken enorm in opkomst. En dat is natuurlijk helemaal niet vreemd wanneer je terugdenkt aan de omstandigheden. Vanwege het coronavirus werden veel mensen gedwongen om thuis te werken. Het was de enige manier om veilig door te kunnen werken. Maar wat volgde was een redelijk verrassende wending.
Het bleek eigenlijk helemaal niet zo’n probleem om thuis te werken. Bij de meeste bedrijven gaven de medewerkers aan het juist wel prettig te vinden om alles vanuit huis te doen. En qua werkzaamheden gingen de prestaties er niet op achteruit. Dus vinden ook de werkgevers het niet zo’n probleem. De meest genoemde voordelen die werden ervaren, waren:

Geen reistijd meer: Reistijd is al jaren iets waar veel mensen mee te maken hebben. De een is misschien 10 minuten op de fiets onderweg, terwijl de ander elke dag 1,5 uur in de file staat. Maar uiteindelijk heeft iedereen wel een bepaalde hoeveelheid reistijd. Met thuiswerken werd dit helemaal weggenomen. Hierdoor kwam er automatisch al meteen meer tijd vrij. In plaats van loze reistijd kunnen werknemers nu bijvoorbeeld later opstaan. Of ze beginnen eerder, waardoor ze uiteindelijk ook weer eerder klaar zijn. Het is maar net hoe men dit zelf het liefst indeelt. Maar dat het wegnemen van reistijd als groot voordeel wordt ervaren, is een ding dat zeker is.
Werken in eigen omgeving: Daarnaast prijkt ook het werken in de eigen omgeving hoog op menige lijstjes van voordelen die werknemers ervaren. Het werken in de eigen omgeving betekent bijvoorbeeld dat je meer tijd met de kinderen of partner doorbrengt. Een pauze spendeer je dan mogelijk met een gezinslid in plaats van met je collega’s. Ook staan mensen hierdoor meer in contact met hun huisdieren. Over het algemeen overheerst vooral het gevoel van veiligheid. Bijna iedereen voelt zich thuis wel veilig. Hierdoor wordt er minder stress ervaren, wat leidt tot betere prestaties.
Technologische hulpmiddelen: Verder maken de technologische hulpmiddelen het ook heel goed mogelijk om vanuit huis te werken. Waar dit zo’n 10 jaar geleden misschien nog heel moeilijk was geweest, is dat vandaag de dag helemaal niet meer het geval. Met een optie als Zoom overleg je bijvoorbeeld heel makkelijk met collega’s. Er worden zo hele vergaderingen vanuit huis gehouden. De kwaliteit van bedrijfsvoering gaat er dan niet aan onderdoor. Ideaal om in te zetten in tijden van nood.

Meer tijd voor eigen onderneming: Als websdesignbureau zagen we ook nog een andere interessante ontwikkeling. Doordat mensen meer thuis zaten en minder de deur uit konden, werd er meer aandacht besteed aan het starten of uitbreiden van een onderneming. Een tijd waarin thuiswerken de norm is en waar er maar weinig mogelijkheden tot sociale events waren, zorgde ervoor dat er meer tijd vrij kwam voor een eigen onderneming. Mensen wilden een website laten maken. Iets wat natuurlijk heel fijn vanuit huis kan.
Thuiswerken in de toekomst
Door de coronacrisis en de noodzakelijke opkomst van thuiswerken is het beeld over dit onderwerp flink veranderd. Er werd hier en daar voorafgaand aan 2020 al wel onderzoek naar gedaan. Zo waren er bijvoorbeeld proeven waarbij er 1 dag werd thuisgewerkt. Maar grootschalig thuiswerken zat er nog niet in. En het bedrijven echt kwalijk nemen, kun je ook niet doen. Want waarom zou je iets veranderen dat in principe goed werkt?
Nu het noodzakelijk werd, is echter duidelijk geworden dat thuiswerken eigenlijk maar heel weinig problemen oplevert. Goed, er zijn sommige mensen die thuis minder goed met de systemen om kunnen gaan. Ze werken liever op kantoor. Ook zijn er mensen die privé en werk graag zoveel mogelijk gescheiden houden. Ze vinden het niet fijn om alles op één locatie te hebben. Voor die groep moet het natuurlijk altijd mogelijk blijven om op kantoor te werken.
Voordelen voor de werkgevers
Echter, deze verschuiving is er eentje die ook werkgevers momenteel zeker aangaat. Want is het zo misschien mogelijk om flink wat kosten te besparen? Denk bijvoorbeeld aan:

Stroomkosten: Op het gemiddelde kantoor wordt dagelijks een enorme hoeveelheid stroom gebruikt. Werknemers gebruiken bijna allemaal een computer. Bovendien zijn er verwarmingskosten in de winter en laden veel mensen meerdere keren de telefoon op. Allemaal kosten die op jaarbasis aardig oplopen.
Huur: Een kantoorruimte huren wordt ook elk jaar duurder. Zeker wanneer je wat meer richting de grote steden gepositioneerd bent. Wanneer een groot gedeelte van je werknemers thuis werkt, is het misschien een idee om voor een kleinere kantoorruimte te kiezen.
Verbruikskosten: Verder zijn er ook algemene verbruikskosten. Het gaat dan bijvoorbeeld om koffie, pennen, papier en de computers zelf. Wanneer je al deze losse onderdelen bij elkaar optelt, komt daar ook een aardig jaarlijks bedrag uitrollen.

Al met al is het dus meer dan ooit de vraag of thuiswerken in de toekomst misschien niet voor alle partijen beter is. De toekomst zal het uitwijzen.

The post De opkomst van thuiswerken appeared first on Webdesign Groningen | WebNexus.

Channels by Joep Franssen

webnexus.nl

Joep Franssen Joep Franssen 0 - 5k
Online Marketing: SEO, SEA, Conversie Optimalisatie, Affiliate Marketing & Webdesign
Share

Access to
the marketplace

If you want to view and compare the profiles and rates of all our influencers. Upgrade your subscription and handpick your favourite influencers to work with.

Subscriptions