MediaKit: Website influencer

Influencer: Joep Franssen

Joep Franssen

Ik ben sinds mijn zestiende actief in webdesign en online marketing. Namens WebNexus bouwen wij converterende websites voor een breed scala aan ondernemers. Ondertussen hebben we al meer dan 100 ondernemers mogen helpen. Daarnaast schrijven we graag blogs op ons platform om kennis te delen.

Offered products

  • Post € Login for price
  • Review € Login for price

Statistics

1k - 10k
Reach
(unique visitors)
948
Views
570
Domain Authority
825
Trust flow
43
Citation flow
Verified

Demographics

Gender

Age

Top 5 countries

Netherlands - 89%
Belgium - 5%
United Kingdom - 1%
United States - 0%
Ukraine - 0%

The demographics below are an example. Log in to see the actual demographics.

Content ideeën voor blogs

a week ago

Content is voor iedere online onderneming van levensbelang. Aan de hand van content ben je in staat om in contact te komen met een specifieke doelgroep. Daarbij is het vanzelfsprekend dat de content ook echt relevant is. Het heeft weinig zin om zomaar wat op een website te plaatsen. Niet alleen wordt het dan zeer waarschijnlijk niet gevonden, maar het voegt verder ook weinig toe.
Het plaatsen van content is daarbij niet altijd even makkelijk. Soms heb je het gevoel dat er geen nieuwe ideeën meer zijn. Dat de nieuwe contentmogelijkheden een beetje op beginnen te raken. Vandaar dat we bij deze content ideeën voor blogs met je doornemen.
9 originele content ideeën
Wanneer de mogelijkheden qua content over een bepaald onderwerp op beginnen te raken, is het tijd voor een frisse blik. Probeer een van de volgende 9 originele content ideeën eens uit:
#1: Doelen voor het nieuwe jaar
Ieder jaar zijn er in principe weer nieuwe doelen. Zelfs wanneer er wel sprake is van hetzelfde doel, is het de moeite waard om hierover te schrijven. Schrijf bijvoorbeeld content waarin je aangeeft hoe je deze doelen probeert te bereiken. Wat ga je anders doen? Hoe ga je het aanpakken?
#2: Favoriete websites
Verder is er bij ieder onderwerp wel sprake van bruikbare websites. We hebben het dan echt over websites die net op een andere manier dan jouw eigen website iets over een onderwerp te melden hebben. Het dient daarmee echt als aanvulling op jouw eigen content. Je doelgroep moet er iets aan hebben.
#3: Bruikbare apps
Daarnaast zijn er tegenwoordig meer dan genoeg apps beschikbaar. Over bijna ieder onderwerp is wel een app te vinden die van toegevoegde waarde is. Schrijf daarom bijvoorbeeld een stukje content over enkele bruikbare apps. Hier gaat jouw doelgroep je erg dankbaar voor zijn. En dan levert het nog een relevant stukje content op ook.
#4: Tips
Een ander origineel content idee is het verschaffen van tips. Welke handige tips kun je bedenken over jouw onderwerp? Iets waar jouw doelgroep vast en zeker profijt van gaat hebben? Wanneer je hier eens goed voor gaat zitten en over nadenkt, kom je vaak al snel tot de conclusie dat dit een vrij lange lijst is.
#5: De nieuwste trends
Met de ontwikkelingen in technologie zie je bij een groot aantal onderwerpen dat ontwikkelingen en trends elkaar steeds sneller opvolgen. Het is dan ook zeker van toegevoegde waarde om dit voor jouw doelgroep uit te zoeken. Wat speelt er op dit moment? En wat mag jouw doelgroep in de nabije toekomst allemaal aan veranderingen verwachten?
#6: Je eigen ervaring
Ook kun je altijd nog over je eigen ervaring schrijven, wat het onderwerp ook is. Wat is bijvoorbeeld jouw mening over hoe je bepaalde zaken het beste kunt aanpakken? Of welke producten en diensten gebruik jij zelf met betrekking tot een branche? Qua content biedt een eigen ervaring altijd veel waarde. Het interesseert mensen wat een ‘specialist’ erover vindt.
#7: Samenvatting van de week/maand/jaar
Wat heeft zich de afgelopen week, maand of jaar allemaal afgespeeld? Afhankelijk van de hoeveelheid content die je erover kunt schrijven, kan je bepalen of een week of een maand lang genoeg is. In een jaar tijd is het eigenlijk altijd mogelijk om een samenvatting te schrijven. Zelfs als er niet veel te vermelden valt, is dit zeer waarschijnlijk belangrijke informatie.
#8: Testimonials
Naast de eerdergenoemde eigen ervaring, hechten mensen ook altijd veel waarde aan de ervaring van anderen. Kies daarom bijvoorbeeld voor testimonials als contentidee. Vraag aan een aantal klanten of bezoekers van je website wat hun ervaring is geweest met jouw producten of diensten. Hier kun je dan weer mooi een artikel aan wijden.
#9: Start een column
In een column kun je bijvoorbeeld op wekelijkse of maandelijkse basis jouw mening kwijt over een bepaald onderwerp. Echter is het ook mogelijk om anderen te vragen een periodieke column voor je te schrijven. Hou altijd in het achterhoofd dat het moet aansluiten op het onderwerp van jouw website. Waar hecht de doelgroep over het algemeen veel waarde aan? Probeer in die richting op zoek te gaan naar terugkerende ideeën voor een column als content op de betreffende website.

The post Content ideeën voor blogs appeared first on Webdesign Groningen | WebNexus.

Wat is Google Web Stories?

a month ago

Wanneer we iets willen delen met vrienden, kennissen of familie doen we dat over het algemeen via social media. We hebben het dan over platforms als Instagram, Facebook of zelfs LinkedIn. Het maakt het mogelijk om bepaalde verhalen, afbeeldingen en video’s samen te bekijken. Google heeft daar nu Google Web Stories aan toegevoegd.
Google Web Stories is als het ware een slideshow van verschillende stukken content. Dit kan gaan om foto’s, video’s of stukken tekst. Tezamen vormen deze een bepaald verhaal. Het is een middel om een boodschap over te brengen aan de persoon die het leest. Op het moment dat je op een dergelijke story klikt, ga je automatisch door naar de volgende slide. Je zou kunnen stellen dat het vergelijkbaar is met Instagram Stories. Echter verdwijnen Google Web Stories niet na verloop van tijd. Ze blijven zichtbaar.
Wat zijn de mogelijkheden van Google Web Stories?
Vanzelfsprekend brengt een dergelijke nieuwe tool weer verschillende mogelijkheden met zich mee. Er is namelijk altijd wel vraag naar korte, duidelijke content. In de wereld waarin we vandaag de dag leven, houden mensen het vaak niet vol om langer dan een paar seconden de aandacht erbij te houden. Men moet snel positief gestimuleerd worden. Hierdoor doe je er goed aan om content in hapklare vorm voor te schotelen.
Vandaar ook dat Google Web Stories voor de vindbaarheid in zoekmachines in toenemende mate belangrijk zijn. Iedere specialist in zoekmachine optimalisatie is vanzelfsprekend op zoek naar manieren om content bovenaan in Google en andere zoekmachines te krijgen. Google Web Stories op de nummer 1 positie in zoekresultaten krijgen, is dan heel waardevol.
Voordelen gebruik Google Web Stories
Er zijn een aantal unieke kwaliteiten verbonden aan Google Web Stories. Het zijn deze kwaliteiten die ervoor zorgen dat deze manier van content op de lange termijn waarschijnlijk zeer succesvol gaat zijn. Voordelen die van toepassing zijn, zijn bijvoorbeeld:

Snel, duidelijk en aantrekkelijk: In het ideale geval probeer je met content te bereiken dat het snel, duidelijk en aantrekkelijk is. Je wilt het liefst zo kort en krachtig mogelijk dat wat je te vertellen hebt op een leuke manier overbrengen op je doelgroep. In die situatie is de content namelijk maximaal effectief. Mensen haken dan niet af door de duur, maar snappen wel wat de essentie van de content is. Het beste van twee werelden. Precies dat is mogelijk met Google Web Stories.

Goede indexatie: Daar komt nog bij dat Google er ook voor zorgt dat er sprake is van een goede indexatie. Dat wil zeggen dat het goed mogelijk is om content van Google Web Stories bovenaan in de zoekresultaten te krijgen. Google zelf snapt namelijk ook wel dat mensen hier naar op zoek zijn. Hierdoor betaalt de tijd en moeite die je er in investeert zich ook daadwerkelijk uit. Een goede indexatie met Google Web Stories gaat in potentie veel nieuwe bezoekers richting je website trekken.

Makkelijk te maken: Als laatste voordeel is het ook heel mooi meegenomen dat content in Google Web Stories heel makkelijk te maken is. Het is geen tijdrovende klus om een paar stukken content in een slideshow achter elkaar te krijgen. Dit maakt het nog aantrekkelijker om er ook daadwerkelijk mee te beginnen. Een kleine investering qua tijd, die in potentie veel gaat opleveren. Dat zijn kansen die je als website-eigenaar in principe natuurlijk niet laat lopen. Meer verkeer is altijd zeer waardevol.

Ga je dus graag met je tijd mee en zet je graag alles op alles om je organische zoekverkeer te laten toenemen? Dan is het meer dan de moeite waard om je met Google Web Stories bezig te houden. Het is dé toevoeging als bron van meer bezoekers van de afgelopen jaren. Wie weet wat je hier persoonlijk voor winst mee gaat boeken.

The post Wat is Google Web Stories? appeared first on Webdesign Groningen | WebNexus.

Online adverteren vs zoekmachine optimalisatie: Welke optie is beter?

a month ago

Er zijn verschillende manieren waarop je online klanten richting jouw website krijgt. Twee van de meest bekende methodes om dit voor elkaar te krijgen, zijn online adverteren en zoekmachine optimalisatie. Beiden hebben zo hun unieke voor- en nadelen. Het is dan ook niet voor niets dat verschillende bedrijven voor verschillende strategieën kiezen. Vaak is het ook een kwestie van bekijken waar het beste resultaat mee te behalen valt.
In dit artikel nemen we graag met je door wat de beide methodes precies inhouden en wat ten opzichte van elkaar de verschillen zijn. Zo ben je uiteindelijk in staat om zelf een beslissing te maken welke optie voor jou het meest van toepassing is. En mogelijk kom je zelfs wel tot de conclusie dat een combinatie van beiden voor de beste resultaten gaat zorgen.
De voor- en nadelen van online adverteren
Bij online adverteren kies je er dus voor om geld te betalen om bezoekers te trekken. Dit is op verschillende manieren mogelijk. Zo is het bijvoorbeeld een optie om te kiezen voor Facebook Advertenties, maar kun je ook via Google Adwords adverteren. Op het eerste platform gaat het vaak om de combinatie van een foto of video met tekst. Via Google Adwords zorg je ervoor dat een bepaalde pagina hoger in de zoekresultaten verschijnt. Deze manier van werken heeft een aantal specifieke voor- en nadelen.
Voordelen:

Snel je doelgroep bereiken: Door middel van adverteren bereik je heel snel en makkelijk je doelgroep. Je hoeft hier niet eerst een hele website met content voor op te bouwen. In plaats daarvan betaal je voor het binnenhalen van klanten. Het levert flinke tijdswinst op.
Zelf budget bepalen: Daarnaast mag je altijd zelf je budget bepalen. Je investeert dus zoveel als je zelf wilt. Heb je tijdelijk wat meer om te besteden? Dan verhoog je je advertentiebudget gewoon.
Inzicht in data: Per advertentie hou je heel precies bij wat de behaalde resultaten zijn. Zo weet je ook echt tot in detail of de investering wel of geen zin heeft gehad. Mocht de data tegenvallen, dan kun je altijd besluiten om te stoppen.
Optimalisatie mogelijk: Verder is het mogelijk om te optimaliseren. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende advertenties tegelijk laten lopen en achteraf bepalen welke optie het meeste effect lijkt te hebben. 

Nadelen:

Investering nodig: Je moet altijd een bepaald bedrag investeren voordat je weet of het ook echt zin heeft. En dat gaat altijd zo blijven zijn. Ook op de lange termijn. Het kost dus altijd vooraf iets, zonder dat je de zekerheid hebt dat het je iets oplevert.
Toenemende concurrentie vereist meer kennis: Doordat meer en meer websites kiezen voor online adverteren, is het steeds lastiger om je doelgroep effectief te bereiken. Bovendien wordt het ook steeds duurder, gezien het toenemende aanbod.

De voor- en nadelen van zoekmachine optimalisatie
Via zoekmachine optimalisatie zorg je er juist voor dat je je website op organische wijze zo goed mogelijk vindbaar maakt. Dit doe je door de vindbaarheid via zoekmachines als Google te verbeteren. Er zijn allerlei manieren om dit voor elkaar te krijgen. Door dit goed aan te pakken, stijg je in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. Het verkeer richting je website is dan niet betaald. Ook dit komt met bepaalde voor- en nadelen:
Voordelen:

Weinig kosten: Bij zoekmachine optimalisatie komen in principe weinig kosten kijken. Het is in de basis volkomen gratis om teksten te schrijven die voor een betere vindbaarheid bij zoekmachines gaan zorgen.
Duurzame investering: Zoekmachine optimalisatie is iets waar je op lange termijn de vruchten van plukt. Een hoge ranking zorgt voor een consistente toevoer van bezoekers.
Groot publiek bereiken: Het is in potentie mogelijk om je volledige doelgroep te bereiken. Er zijn namelijk altijd weer andere zoekwoorden waar je je kunt focussen.
Bouwt reputatie op: Kom je bij veel zoekresultaten erg hoog in Google? Dan bouw je als merk een goede reputatie op. Bezoekers gaan je naam sneller herkennen.

Nadelen:

Veel concurrentie: Een nadeel van zoekmachine optimalisatie is dat er zeker bij populaire zoekopdrachten veel concurrentie is. Het is dus lastig om er tussen te komen of er zelfs bovenuit te springen.
Tijdsintensief: Daar komt nog bij dat het veel tijd gaat kosten om dus daadwerkelijk resultaten te boeken. Op het moment dat je begint, moet je niet direct op korte termijn enorme hoeveelheden verkeer verwachten.

Welke verschillen zijn er?
Concluderend komt het er dus op neer dat online adverteren meer budgetintensief is, terwijl zoekmachine optimalisatie juist meer tijd vergt. In de afweging gaat het dan ook vaak om deze punten. Het is het grootste verschil tussen beide opties. Heb je veel budget tot je beschikking? Dan is online adverteren aan te raden. Heb je liever een toevoer van organisch zoekverkeer op de lange termijn? Ga dan voor zoekmachine optimalisatie.
Maar een combinatie van beiden kan natuurlijk ook.

The post Online adverteren vs zoekmachine optimalisatie: Welke optie is beter? appeared first on Webdesign Groningen | WebNexus.

Social media and content channels by Joep Franssen

webnexus.nl

Joep Franssen Joep Franssen 1k - 10k
Online Marketing: SEO, SEA, Conversie Optimalisatie, Affiliate Marketing & Webdesign
Share

Access to
the marketplace

If you want to view and compare the profiles and rates of all our influencers. Upgrade your subscription and handpick your favourite influencers to work with.

Subscriptions