MediaKit | Influencer

Linda Swinkels

Linda Swinkels

1 reviews

1k - 10k

Lifestyle blogger over huis& tuin, tieners, gezondheid, hond,planten, fotograferen, uitjes, verzorging en fashion

Collab
lindaschrijfthetop.nl

Statistics for the biggest channel
Unique Visitors
261
Views
361
Domain Authority
303
lindaschrijfthetop.nl
Ik ben een Nederlandse lifestyle blogger de laatste trends wat betreft verzorging, huis en tuin producten. Ik blog regelmatig over interieur, tieners, de hond. Alles in en om het huis.
Collab
Unique Visitors
505
Views
771
Verified
590
Domain Authority
937
Trust flow
107
Citation flow
62
TF/CF
27

Demografie volgers

Gender

Age

Location

Top 5 countries

Netherlands - 73%
Belgium - 18%
Germany - 0%
Ireland - 0%
Austria - 0%

The demographics below are an example. Log in to see the actual demographics.

Het gemak en de voordelen van een zwevend tv-meubel

3 weeks ago
Het gemak en de voordelen van een zwevend tv meubel

Een zwevend tv meubel uitzoeken is niet zo makkelijk als je denkt. Bij het uitkiezen van je meubel is het handig om na te denken over de interieur woonstijl, ben je opzoek naar een Industrieel, Scandinavisch, Klassiek of Landelijk meubelstuk om onder de tv te hangen? Daarbij is het materiaal ook erg belangrijk waarbij de een gaat voor een warme kleur hout, wil de ander graag een stoere metalen of ijzeren design. In dit artikel kan je lezen wat de voordelen zijn van een hangend tv meubel.

De voordelen van een zwevend tv meubel Wat is een zwevend tv-meubel?

Tv meubels zijn er in alle soorten, maten en kleuren, veel kleuren die we zien terugkomen zijn warme kleuren hout zoals mangohout en de tinten zwart en wit. Je kan immers bij elk interieur wel een van de tinten in de woonkamer plaatsen. 

Zodra je je meubels gaat uitkiezen heb je de keuze uit de tv ophangen of neerzetten op een meubel of dressoir. Het staande tv meubel staat op pootjes, het zwevende meubel monteer je aan de muur en hang je onder de televisie.

Niet iedereen wil een meubel onder de tv, toch heeft het vele pluspunten. In de kast onder de televisie kan je veel  interieur spullen opbergen. Denk hierbij aan diverse kabels, audio- apparatuur en de afstandsbediening. Eigenlijk alles wat je in de woonkamer niet goed in zicht wilt hebben. Daarbij is de meubelkast een handige plek om accessoires op neer te zetten, zoals vazen, beelden of plantenpotten.

Het meubel voor de tv ophangen wat zijn de voordelen?

Voorheen stond het tv-dressoir vaak op pootjes, tegenwoordig kan je het meubel ophangen aan de wand. Met een handig ophangsysteem heb je in no time een hangend tv meubel gemonteerd. Buiten dat je de kast makkelijk kan ophangen zijn er meerdere voordelen. 

Op eigen hoogte hangen

Een groot voordeel is dat je het meubel op eigen hoogte kan ophangen. Er zijn natuurlijk wel een paar richtlijnen. Je kan het meubel zo maar ophangen maar dan heb je kans dat je last krijgt van je nek. Daarom is het advies om het hangende meubel 20 á 30 cm van de grond te hangen. Aangezien je de tv erboven wilt hangen is dit de ideale hoogte. Zo hangt je dressoir mooi aan de muur en kijk je precies op de goede kijkhoogte.

Wat zijn de voordelen hangende tv meubels? Meer ruimte in de woonkamer

Er is een ruime keuze is aan zwevende tv meubels van een houten model tot een exemplaar met een industriële uitstraling. Voor elke woonkamer is er wel een passend tv-dressoir te vinden. Vooral als je klein behuisd bent is het fijn om een hangend model te nemen, je bespaart op deze wijze erg veel ruimte. En de overgebleven ruimte kan je optimaal benutten door er nog een opbergkast bij te plaatsen of er een decoratieve hippe plant neer te zetten.

Met gemak schoonmaken

Met het zwevende meubel maak je met gemak je woonkamer schoon, nu niet meer stoeien met de stofzuiger maar makkelijk in een handomdraai de vloer schoonmaken. Niet alleen kan je met de stofzuiger makkelijk bij de plinten, met de dweil kom je ook op ieder plekje onder de kast.

Wat heeft jouw voordeel een staand of hangend meubel?

31 Oersterke tuinplanten geschikt voor zon en droogte

3 weeks ago
31 Oersterke tuinplanten geschikt voor zon en droogte

Tijdens de hitte kom je erachter dat niet elke tuinplant goed tegen de zon en de droogte kan. Sommige vaste planten laten al snel de mooie bloemen hangen en andere planten vragen om meer en meer water. 

 

Er zijn twee redenen waarom de tuinliefhebber graag over wil gaan op andere planten. Men wil duurzamer leven en niet te veel water geven aan de planten in de tuin. De tweede reden om andere planten aan te schaffen is omdat de planten de temperaturen niet overleven.

 

Van daar een artikel met oersterke planten waaronder borderplanten, struiken en bomen welke zich goed staande houden in de volle zon en de droge grond, bloemenplanten welke goed tegen een warmte kunnen en weinig water nodig hebben.

Verbena: oersterke tuinplant geschikt voor zon en droogte Help mijn tuinplant kan niet tegen de hitte!

Met de klimaatverandering hebben we opeens te makken met enorme regenbuien, zware stormen en niet te vergeten hittegolven. Een hittegolf bevat 5 aaneengesloten dagen met een temperatuur van 25 graden, tropische dagen hebben een minimale temperatuur van 30 graden. In de zomer 2022 hebben we heel veel warme dagen gehad.

 

Bij veel hitte kom je er al snel achter welke planten zich goed staande houden en welke tuinplanten niet geschikt  zijn voor de droogte. Je kan dan twee dingen doen of je planten regelmatig water geven, maar we hebben al te laag water in alle rivieren en kanalen, of je past de keuze van de bloemensoorten aan en richt je tuin in met beplanting welke wel de droogte kan weerstaan.

 

Op de tuingroepen van Facebook waaronder Tuinweetjes is de hitte een veel besproken onderwerp. In meerdere tuingroepen zijn veel tuinierders opzoek naar planten welke wel de warme temperatuur en de droogte overleven.

 

Dit is een verzamelartikel van alle tuinliefhebbers op Facebook welke goede ervaringen hebben met bloemenplanten, welke goed tegen de zon en weinig water kunnen. Borderplanten, struiken en bomen welke er met kop en schouder bovenuit steken. De bloemenplanten kunnen goed tegen de hitte en de droogte. Waar de vaste plant zoals de Hortensia de bloemen laat hangen, blijven deze borderplanten zonder of met weinig water prima staan.

Vaste borderplanten voor een droge grond

De border kan je opvullen met vaste planten. Je kan de borderplanten opbouwen van hoog naar laag, let daarbij goed op de groeigrootte en de bloeitijd. Het mooiste is de tuin als er elke keer wat bloeit of groeit. De volgende vaste bloemenplanten zijn ideaal voor een droge grond.

 • Lavendel: Lavendel sterk geurende borderplant met blauwpaarse bloemen, van half juni tot september heb je plezier van de bloemen. Hoogte: gemiddeld 60 cm.
 • Zonnehoed: De Zonnehoed is in het rood en geel verkrijgbaar en bloeit van juli tot september. Hoogte: 1 meter.
 • Skimmia: Mooi plant met roze witte bloemen welke in april mei bloeien. Hoogt: Maximaal 1 meter.
 • Verbena: Een hoge plant waar veel insecten blij mee zijn, de paarse bloemen bloeien van juli tot oktober. Hoogte: 1/1,5 meter
 • Hemelsleutel: In de nazomer bloeit de Hemelsleutel met oudroze kleurige bloemen. De vetplant trekt veel bijen naar de tuin. Hoogte: 50 cm.
 • Lampenpoetsergras: Siergras wat bloeit van augustus tot oktober met mooi gevormde aren. Hoogte: 50/100 cm
 • Goudpapaver: De Goudpapaver ook wel slaapmuts genoemd heeft wat weg van een gele Klaproos. Van juni tot september kan je genieten van de bloemen. Hoogte: 20/40 cm.
 • Leeuwenbekje: In juli/ september bloeit het Leeuwenbekje. De plant is verkrijgbaar in de kleuren roze, lila, wit en geel. Hoogte: 50 cm.
 • Ooienvaarsbek: De Ooienvaarsbek is een mooie bodembedekker, van juni tot augustus heb je plezier van de vaste plant. Zolang je de uitgebloeide bloemen blijft weghalen, blijft de plant bloeien. Hoogte: 25 cm.
 • Schoenlappersplant: Dit is een voorjaarsbloeier welke bloeit van maart tot mei met roze bloemetjes. Hoogte: 30 cm.
 • Edelweiss: In juni / juli bloeit de Edelweiss met witte bloemetjes, het rotsplantje wordt 20 cm groot.
 • Persicaria: De plant is als bodembedekker maar ook als hoge plant van 150 cm verkrijgbaar. Beide geven roze bloemetjes waar insecten dol op zijn. Verwar de plant niet met de woekerende Duizendknoop.
 • Steentijm: Deze laagbloeier bloeit van juni tot oktober met witte en lichtblauwe bloemetjes waar insecten graag op af komen. Hoogte: 40/50 cm.
 • Kalkaster: In augustus en september verschijnen er gele bloemen aan de plant. Hoogte: 40/50 cm.
 • Vrouwenmantel: Het aparte blad en de bloemen die in mei en juni bloeien maken deze plant bijzonder. Hoogte: 15 cm.

Wil je een kruidentuintje of een moestuin aanleggen dan zijn de Rozemarijn en de Kerrieplant geschikte kruidenplanten om te houden.

De ideale struiken voor de volle zon en droge grond

Je wilt een mooie tuin waar planten groeien en bloeien, daar horen zeker ook struiken en heesters bij. Struiken geven de achtertuin een body en nog een voordeel de heesters zijn vaak onderhoudsvriendelijk. Het enige wat ze vragen aan verzorging is de bloemen eruit te knippen. 

 • Hibiscus: De Hibiscus ook wel Altheastruik genoemd is een sterke struik met bloemen, de bloemen zijn er in diverse kleuren en bloeien van augustus tot oktober. Hoogte 2-4 meter.
 • Pluimhortensia: De Pluimhortensia heeft witte pluimbollen welke van juli tot september bloeien. Hoogte is ongeveer 2 meter.
 • Russische salie: Een kleine struik welke rijkelijk bloeit met blauwe bloemen, de bloeitijd is van de zomer tot in oktober. Hoogte: ongeveer 1 meter.
 • Vlinderstruik: De struik trekt vlinders en insecten naar de tuin. De bloemen bloeien van juli tot de herfst. Hoogte: kan 3 meter hoog worden.
 • Chinese bloeiende kastanje: De struik heeft sierlijke wit roze bloemetjes, er verschijnen ook nog eetbare nootjes aan de heester. Hoogte 150 cm.
 • Choysia white Dazzler: Van deze heester heb je veel plezier, 3x per jaar geeft de plant witte geurende bloemetjes in de vorm van een tros. Hoogte 90 cm. De sierplant kan vorstgevoelig zijn.
Hibiscaus : sterke plant geschikt voor de hitte en heeft weinig water nodig Bomen die tegen de zon en de droogte kunnen

Bomen hebben we tijdens de droogte heel erg nodig, de bomen zorgen namelijk voor schaduw in de tuin. Er zijn vele boomsoorten maar niet elk soort kan goed tegen de droogte. Deze vijf bomen verdragen makkelijk weinig tot geen water.

 • Salix Flamingo: De bladverliezende wilg heeft mooie bladeren in de kleuren roze, wit en groen. De hoogte van de Salix op stam is 3 meter maar de plant is ook als struik verkrijgbaar.
 • Portugese Laurier: De Portugese Laurier kan als haag maar ook als boom aangeschaft worden. Het groene blad behoudt de boom ook in de winter. In mei en juni bloeit de Laurierkers.
 • Fluweelboom: De Fluweel boom heeft een tropische uitstraling en een blad dat mooi verkleurd. De bloemen bloeien in juni/ juli. Hoogte kan 4 meter worden.
 • Lijsterbes: De boom met vruchten is ideaal voor een kleine of middelgrote tuin. Hoogte 8-12 meter.

Welke planten doen het bij jouw goed in de hitte?

Is een punctie van schildklier pijnlijk? Mijn ervaring

3 weeks ago
Is een punctie van schildklier pijnlijk? Mijn ervaring

Voor een onbenullig kwaaltje kwam ik bij de huisarts. Ik moest mijn bloed laten prikken, de uitslag van het bloedprikken was een te snel werkend schildklierhormoon. Ik kreeg een onderzoek van mijn schildklier in de vorm van een echo.

 

Twee weken later voelde ik een rare bobbel in mijn keel, op de onderzijde van mijn keel was een zwelling ontstaan. Uit het echo-onderzoek kwam naar voren dat mijn hals verder onderzocht moest worden, daarom kreeg ik een schildklierpunctie.  Of de lichamelijke behandeling pijn zou doen kon niemand me vertellen. Daarom deel ik in dit artikel mijn ervaring.

In een schildklierpunctie pijnlijk? Mijn ervaring Een bobbel in de keel heeft het te maken met de schildklier?

Toen de huisarts mijn klieren in mijn hals ging controleren, kwamen we beide tot dezelfde conclusie het leek wel of de linkerkant van mijn keel iets dikker was dan de andere kant. Hierdoor werd ik doorverwezen naar het ziekenhuis in Voorburg om een echo te laten maken van de zwelling. 

Best wel gespannen ging ik naar het ziekenhuis, maar het onderzoek verliep vrij soepel. Zou het met mijn schildklier te maken hebben? De huisarts had er wel een vermoeden van. De uitslag kreeg ik een week later van de huisarts, de aangegeven bobbel aan de rechterkant bleek niks te zijn. Wel had ik aan de linkerkant drie cystes. Een cyste is een blaasje waar vocht in zit. Daarbij was er nog een grote cyste gevonden van 4 x 5 cm. De grootste moest verder onderzocht worden. Omdat het ziekenhuis in Voorburg geen puncties kan uitvoeren werd ik doorgestuurd naar een ziekenhuis in Delft.

Is een schildklierpunctie pijnlijk?

Ik wilde weten of de punctie van mijn schildklier pijnlijk zou zijn maar de arts en Google gaven mij niet veel duidelijkheid. Gespannen naar het ziekenhuis van Delft, daar wilde ze geen punctie uitvoeren maar het onderzoek opnieuw starten. Ik moest opnieuw bloed laten prikken zodat alle onderzoeken in een ziekenhuis zouden worden uitgevoerd. Bij het eerste gesprek werd ik ook lichamelijk onderzocht. Ik werd gewogen, bloeddruk werd gemeten en er werd naar mijn longen en hart geluisterd. Ik kreeg een uitgebreid gesprek met vragen over diabetes en of ik schildklierklachten had.

Bij het bloedprikken werd er gekeken naar de werking van mijn schildklier, zou de schildklier te actief zijn dan zou ik een screenshot krijgen, zo niet dan werd het een schildklierpunctie. Na een week kreeg ik te horen dat het onderzoek een punctie zou worden.

Wat is een schildklierpunctie?

Een schildklierpunctie wordt uitgevoerd met een dunne holle naald, het klinkt enger dan dat het in de praktijk is. Vooraf word je gevraagd je keel vrij te maken van kleding en sieraden. Daarna mag je gaan liggen, er wordt een kussen onder je hoofd en schouder geschoven. Je hals wordt schoongemaakt en daarna wordt er geprikt, op de echo wordt er goed gekeken waar de bobbel zit. De plek bij mij is rondom mijn strottenhoofd. Zodra der geprikt wordt mag je heel even niet meer slikken. Tijdens de prik worden er cellen opgezogen welke onderzocht worden.

 

Vooraf werd er duidelijk gezegd dat er een kans aanwezig zou zijn van maximaal 3x prikken, dit omdat er totaal genoeg cellen moeten zijn om te kunnen onderzoeken. 

Een punctie wordt vaak uitgevoerd als de arts twijfelt, de uitslag kan goedaardig maar ook kwaadaardig zijn. Bij kwaadaardig zou de uitslag uitkomen op schildklierkanker.

Hoe heb ik de punctie van de schildklier ervaren?

Er hing een fijne sfeer in de ziekenhuiskamer, ik heb vooraf zelfs nog gelachen met de echoscopist. De assistente stelde me erg op mijn gemak en elke handeling wordt vooraf goed doorgesproken. De naald kon ik al liggend een beetje zien, maar deze zag er niet eng uit. Voor het prikken werd er gevraagd of ik er klaar voor was, wat ik als fijn ervoer want bij het plaatsen van de kroon voelde ik plotseling  uit het niets de verdoving.

 

De prik voelt niks anders aan dan dat er in je vinger geprikt wordt. Aangezien er geen bloed maar cellen moeten worden opgezogen gaat de specialist een paar keer met de naald naar boven en naar beneden, dit voel je maar het doet geen pijn. De assistent geeft aan hoeveel cellen er zijn opgezogen, ter plekke werd er gekeken of de hoeveelheid cellen genoeg zijn. Het was iets te weinig dus ik werd een tweede keer geprikt, dit ging op dezelfde wijze. Daarna waren er totaal voldoende cellen. Totaal duurde de behandeling inclusief uitleg en ontsmetten 20 minuten.

Hoe lang wachten op de uitslag?

En nu is het twee weken wachten op de schildklier punctie uitslag, zelf vind ik het nog best wel lang duren. Het is toch spannend  de bobbel in mijn keel in de linker schildklier kwab was groter geworden, gaat het muntje naar rechts of naar links vallen? Mocht de uitslag niet positief zijn dan is het wel goed te behandelen zei de arts. 

Heb jij wel eens een punctie van je lichaam gehad?

Let's get started:
Collab
Share

Access to
the marketplace

If you want to view and compare the profiles and rates of all our influencers. Upgrade your subscription and handpick your favourite influencers to work with or plan a demo to get to know more about the influencers we have to offer.

Sign up