Influencer media kit of Linda Swinkels

Linda Swinkels

Linda Swinkels

2 reviews

1k - 10k

Lifestyle blogger over huis& tuin, tieners, gezondheid, hond,planten, fotograferen, uitjes, verzorging en fashion


lindaschrijfthetop.nl

Statistics for the biggest channel
Unique Visitors
871
Views
677
Last updated: a week ago
lindaschrijfthetop.nl
Ik ben een Nederlandse lifestyle blogger en blog over de laatste trends wat betreft interieur, huis en tuin. Op mijn lifestyle blog zijn ook de onderwerpen fashion, gezondheid en uitjes te vinden.
Unique Visitors
879
Views
853
Verified
386
Domain Authority
11
Trust flow
512
Citation flow
983
TF/CF
900
Last updated: a week ago

Demografie volgers

Gender

Age

Location

The demographics above are an example. Log in to see the actual demographics.

Voorjaarsbloeiers: deze 5 tuinplanten bloeien in april

a week ago
Voorjaarsbloeiers: deze 5 tuinplanten bloeien in april

Je wilt een mooie bloeiende tuin in april, dan kun je er het beste voorjaarsbloeiers in je achtertuin plaatsen. Vaste planten welk elk jaar opkomen of groenblijvende planten welke bloeien tijdens de lente.  Beplanting waar je in het voorjaar van kunt genieten. Het zijn immers een van de eerste bloeiers die spontaan verschijnen in je tuin(tje). In dit artikel staan bloeiende planten, die prachtig stralen in april.

Japanse Sierkers In de lente genieten van vaste tuinplanten

Elke jaar is het weer spannend, wanneer gaat alles bloeien en groeien in de tuin? Vaak weet je wel wanneer de vaste planten gaan bloeien, toch heeft het klimaat ook invloed op de groei en bloei van je tuininrichting. Maart roert zijn staart en april doet wat hij wil. Er kunnen veel zonnestralen verschijnen, maar de vorst ligt deels ook nog op de loer. Als je je mijn vorige tuinblog hebt gelezen, dan weet je welke tuinplanten in maart bloeien. Vele bloeiers zijn ook in april actief, denk hierbij aan de viburnum en de ribes. Toch zijn er een paar planten welke gestopt zijn met bloeien en waar nu nieuwe tuinplanten voor in de schijnwerpers komen te staan.

Krentenboompje Dit zijn de mooiste bloeiende planten in april

De plantentuin komt in april echt tot leven, helemaal als je alle tuinklusjes voor het voorjaar hebt gedaan, waardoor je zeker weet dat je de juiste verzorging hebt gegeven. Het is nu afwachten welke bloeiende plant als eerste opkomt. Waarbij de tulpenboom bijna is uitgebloeid, verschijnt er weer een andere bloeier die helemaal gaat schitteren. Persoonlijk vind ik de lente een van de mooiste periodes in de tuin. De tuinvogels zijn al actief en de eerste insecten komen tevoorschijn. Wil je ook een mooie blikvanger in de lentemaanden, ga dan voor deze tuinplanten:

Gebroken hartje
  • Japanse Azalea: De Japanse Azalea is een vaste plant en een echte zonliefhebber, al hoewel de bloeiende tuinplant ook halfschaduw kan staan. De plant met roze kleurige bloemen en wordt niet zo groot als bijvoorbeeld de rododendron.
  • Gebroken hartje: Het gebroken hartje bloeit in april en als je geluk hebt tot juni. De plant is in de wintermaanden niet meer zichtbaar, maar komt in het voorjaar tot leven. De tuinplant heeft hartvormige roze bloemetjes en staat graag (half)schaduw.
  • Krenteboompje: Het krentenboompje zal in de voorjaarsmaanden april en mei actief gaan bloeien met witte bloemetjes, daarna zullen er besjes aan de tuinplant verschijnen, waar veel vogels dol op zijn. De tuinplant heeft nog een extra sierwaarde, want in de herfst heeft de tuinplant oranjerode bladeren.
  • Japanse sierkers: De Japanse sierkers begint vaak in april te bloeien, de lange smalle boom heeft vaak wit of roze bloesem bloemetjes en kan wel acht meter hoog worden. Toch blijft de boom lang en smal en neemt deze niet zo veel plek in beslag. Eind van de herfst, begin van de winter zal de bloeiende boom verliezen, plaats er daarom groenblijvende tuinplanten omheen, zo behoud je altijd een groene vibe in de plantentuin.
  • Hebe "Wild Romance": Hebe heb je in vele kleuren, de Hebe 'Wild Romance' is een groenblijvende heester, waar je het hele jaar plezier van zult hebben. In de wintermaanden krijgt het blad een donkerrode kleur, maar zodra het in het voorjaar wat warmer wordt, zal de struik een licht rood-roze kleur krijgen. De ideale plant kan goed in de schaduw, maar ook in de zon.
Hebe Wild Romance Acers komen tot leven

Eind maart, begin april is ook de tijd dat de Acers tot leven komen. Acers worden ook wel Japanse esdoorns genoemd, en zijn een grote toegevoegde waarde voor de tuin. Het bladverliezende boom(pje) krijgt in de lente weer bladeren aan de takken.

Acer

 De Japanse Esdoorn heb je in vele maten van grote tot kleine boompjes en in vele kleuren. De kleuren starten al in het voorjaar en eindigen in de herfst. De vele kleuren van groen, geel tot rood, zorgen voor een sfeervolle tuin. Het verfijnde blad zorgt voor een sierlijke uitstraling. Plant er een blijvend groene bodembedekker onder zoals bijvoorbeeld een Pieris of Maagdenpalm en je tuin(tje) zal er prachtig uitzien.

Tuintips voorjaar: 5x inspiratie voor de achtertuin

2 weeks ago
Tuintips voorjaar: 5x inspiratie voor de achtertuin

Het is voorjaar, de lentemaanden zijn aangebroken. Wat kun je doen in de achtertuin? In dit artikel staan handige tuintips over het verzorgen van onder andere de vaste tuinplanten. Zodat je planten in je tuin(tje) er stralend uit gaan zien en dadelijk prachtig gaan groeien en bloeien. Je vindt ook tuin ideeën over de beplanting, snoei tips en andere tuinonderhoud klusjes. Zodat je in het voorjaar op-en-top kunt genieten van je border en plantentuin.

Wat te doen in de tuin tijdens de lente?

De maand april is aangebroken en april komt eraan, als je geluk hebt dan voelt de temperatuur al zachter aan, al hoe wel je altijd rekening moet houden met de vorst. Toch krijg je al snel de lentekriebels en wil je bij een heerlijke temperatuur graag wat doen in de achtertuin. Tijdens het voorjaar kun je al makkelijk een paar tuinklusjes uitvoeren. In dit artikel staat inspiratie en tips, om je tuin(tje) goed te verzorgen en onderhouden, zodat er dadelijk kunt genieten van het fijne buitenleven.

Duurzame biologische potgrond

Wil je je bloemen en planten in het voorjaar een goede start geven, dan kun je het beste beginnen met duurzame biologische potgrond. Tuinaarde voor bloemen, planten en de moestuin. De aarde is samengesteld uit natuurlijk materialen, zoals hout, klei en compost, wat de groei en bloei van je tuinplanten bevordert. De organische grondstoffen zijn fijn om te gebruiken voor de planten in potten, maar ook voor je gewassen of borderplanten.

 

Door het lage veengehalte, wordt de potgrond makkelijk door de beplanting opgenomen, daarbij zijn de voedingsstoffen zeer duurzaam wat zorgt voor een goede start in het voorjaar. Voeg de biologische potgrond bij elke tuinplant om zo de conditie van de tuinplant te optimaliseren.

De tuinplanten goed verzorgen

Wil je dat je tuinplanten goed bloeien en groeien dan is de verzorging van de buiten planten van groot belang. Vaak doen de bloemenplanten het goed als ze op de juiste standplaats staan, toch heeft de beplanting wel onderhoud nodig om optimaal te kunnen groeien. Wil je ook genieten van het buitenleven, start dan met de volgende tuinklusjes.

Gazon maaien

Nu de beplanting de juiste verzorging heeft gekregen, is het tijd voor het gazon. Als de temperatuur aangenaam zacht is, denk hierbij aan minimaal tien graden, dan is het tijd om het gras te maaien. Vaak zijn de grassprieten in de winter goed gegroeid en is het tijd om het gazon een onderhoudsbeurt te geven. Dit doe je door het gazon te maaien en de randen van de grasmat weer in een rechte lijn bij te knippen. Maai het gras niet meteen op de laagste stand, want april doet wat hij wil. Met andere woorden, de vorst kan nog op de loer liggen. Na IJsheiligen ben je er pas zeker van dat er geen nachtvorst meer ontstaat, tot die tijd is het verstandig om de grassprieten niet te kort te maaien. Wil je het gras een goede start geven voorzie je graszoden van kalk. Je geeft je gazon wat kalk om mos en onkruid te voorkomen. Zit je gazon er niet aantrekkelijk uit en zijn kale plekken zichtbaar, dan kun je ook bemesting toevoegen.

Vaste tuinplanten snoeien

In de lente is het de tijd om de (vaste) tuinplanten te snoeien. Houd ook bij dit tuinklusje de vorst in gedachten, dus start niet met de kwetsbare tuinbeplanting. Er zijn echter wel een paar planten waarmee je in maart en april kunt starten. Je kunt bijvoorbeeld de dode takken uit de hortensia snoeien en vlinderstruik onderhanden nemen. De Vlinderstruik snoeien is geen moeilijk klusje, daarbij is het zo'n sterke insectenvriendelijke plant dat deze voorjaarsbloeier wel een stootje kan hebben. Heb je ook de zomerbloeier Hemelsleutel in je tuintje staan, dan kun je van deze plant ook de dode takken wegknippen. Je ziet in het vroege voorjaar alweer nieuwe stengels uit de grond opkomen.

 

Heb je klimplanten in de achtertuin, dan kun je deze in model knippen, de Toscaanse Jasmijn, maar ook de klimrozen zijn hier een voorbeeld van. Bij de klimrozen kun je de rozenbottels uit de klimmer halen en de plant begeleiden met tyraps.

Onkruid wieden

Natuurlijk wil je en gezellige planten tuin, dat betekent dan je ook aan de slag kunt gaan met onkruid wieden. De ongewenste beplanting zal niet alleen in de border opkomen maar ook tussen de stenen. Onkruid verwijderen tussen je terrastegels is een intensief klusje, maar wil je je tuin op orde houden, dan is het wel verstandig om de ongewenste beplanting weg te halen. Toch denkt niet iedere tuinliefhebber er zo over, sommige vinden een paardenbloem ook een toegevoegde waarde omdat insecten er dol op zijn.

Terras schoonmaken

Heb je al het onkruid weggehaald dan is het tijd om het terras schoon te maken. Je kunt voor dit klusje de hogedrukreiniger gebruiken of met zeep en een bezem te werk gaan. Verwijder de groene aanslag op de tuintegels en je zitplek zal er weer als nieuw uitzien.

 

Wat is je eerste tuin of balkon klusje, zodra het voorjaar is gestart?

Stinkende adem hond: wat is de oorzaak en oplossing?

2 weeks ago
Stinkende adem hond: wat is de oorzaak en oplossing?

Je hebt een hond met een stinkende adem, natuurlijk ben je dan op zoek naar de oorzaak en de oplossing. Je wilt immers niet dat je lieve viervoeter continu stinkt uit zijn bek, een slechte adem ruikt tenslotte niet zo fris.  Je hebt geen idee of het lichamelijke klachten of gebitsproblemen zijn. De geur wordt door hondenliefhebbers vaak als een probleem ervaren, daarom gaan we in dit artikel bekijken waar de onfrisse geur vandaan komt en nog belangrijker of je de vieze lucht kunt verhelpen.

Waarom stinkt je hond uit zijn bek?

Je vraagt je vast af waarom je hond uit zijn bek stinkt. Je viervoeter kan last hebben van lichamelijke ongemakken, bijvoorbeeld nierproblemen. De nieren kunnen het bloed niet goed zuiveren. Normaalgesproken zorgen de nieren ervoor dat het bloed opgeschoond wordt door de afvalstoffen te scheiden. Is dit niet het geval dan stapelen de afvalstoffen zich in het bloed op, dit proces kan zorgen voor een stinkende adem van de hond. Toch, zijn de symptomen niet altijd afkomstig van een niet goed functionerend orgaan, er kunnen namelijk ook andere oorzaken zijn.

Vaak ontstaan de klachten door gebitsproblemen

80% van de honden boven de drie jaar hebben gebitsproblemen. Vaak zijn de hondeneigenaren zich er niet bewust dat de hond lichamelijke klachten aan het gebit ervaart. Als je je hondje goed observeert dan zie je de volgende symptomen.

  • On fijne geur uit bek
  • De hond is mokkig en toont niet energiek
  • De hond eet moeizaam of kauwt aan een kant van het gebit
  • De hond heeft last van tandplak, vaak zie je een gele waas over de tanden van de hond.
  • De hond heeft bruine aanslag op de tanden, dit wordt ook wel tandsteen genoemd.
Tandsteen kan zorgen voor een onfrisse geur

Als je huisdier last heeft van tandsteen dan kun je dat duidelijk waarnemen. Zodra je de lip optilt en het gebit van de hond bekijkt zie je een bruine laag pasta op de tanden, wat een onfrisse geur veroorzaakt. De bruine aanslag wordt veroorzaakt door etensresten en afgestorven bacteriën. Niet elke hond zal last hebben van tandsteen, sommige honden hebben er meer last van de ander, tandsteen ontstaat vaak door de hoeveelheid speeksel in combinatie met het soort voedsel.

 

De bruine aanslag is vaak goed zichtbaar op de plek waar de tand overgaat naar tandvlees. Het hondengebit toont geïrriteerd tandvlees en/of ontstoken wortels van de tand. Je kunt het gebit van je dier goed onderhouden door regelmatig de tanden van je hond te poetsen met speciale hondentandpasta. Doe je dit niet dan is er een mogelijkheid dat er tandsteen ontstaat op de hoektanden of op de kiezen achterin de bek. Als je de klachten niet op tijd kenmerkt dan kunnen er meerdere klachten bij de hond optreden, denk hierbij aan ontstekingen in andere lichaamsdelen van de hond, onder andere de organen.

Wat kun je doen tegen de slechte adem van je viervoeter?

Om de slechte adem te verhelpen, kun je zoals gezegd de tanden van je hond poetsen of de hond een hondensnack geven waardoor het kauwen geactiveerd wordt. Is de slechte adem nog niet verholpen dan is een bezoekje aan de dierenarts een goede optie.

Mijn ervaring met honden supplementen

Op mijn zoektocht voor een frisse adem van mijn hond, kwam ik uit op Dogsuppy Dental Bright. Het supplement, in de vorm van poeder, bevat vitaminen en mineralen en is speciaal gemaakt om de tandsteen, bacteriën en tandplak tegen te gaan. Het leek me fijn voor mijn allergische hond, aangezien er geen kip, lam of ander vlees in is verwerkt.

Op de verpakking staat duidelijk welke maatlepel ik moet handhaven. Mijn Jack Russel weegt niet zwaar, dus per dag kwam ik uit op een maatlepel per dag. De poeder strooi je over de hondenbrokken. De eerste keer keek mijn viervoeter me raar aan, maar mijn kieskeurige eter at de maaltijd heerlijk op. Omdat je niet direct een reactie ziet, ben ik de Dogsuppy supplementen voor de slechte adem een maand gaan gebruiken. Gemiddeld staat voor een resultaat 1 à 2 maanden. Na 1 maand zag ik duidelijk een verbetering. De slechte adem is verdwenen en mijn hondje ruikt weer fris en fruitig. De vieze geurtjes uit zijn bek zijn verdwenen, daarvoor in de plaats heb ik een gezonde (oude) hond, die happy door het leven gaat.

Groeipapier van Greengiving.nl

Linkbuilding
9 months ago
Bedankt voor het artikel en wellicht tot een volgende keer!

Luxe buitenverblijven van De VerandaSpecialist

Linkbuilding
a year ago
Snelle en gemakkelijke samenwerking
Share

Share your media kit with other people and/or add it to your link-in-bio, for example on your Linksome page.

Access to
the mediakits

Start a trial subscription and get 7 days free access to all media kits. This gives you insight into the reviews and rates of all our influencers and bloggers. Also get full access to the marketplace. Placing campaigns is not covered by the subscription. Would you rather spar with us about the possibilities of LinkPizza? Contact us or schedule a demo.

Free trial
Sign up

Sign up and you can begin collaborating!

Privacy policy
General Terms of Service