Influencer media kit of Linda Swinkels

Linda Swinkels

Linda Swinkels

2 reviews

1k - 10k

Lifestyle blogger over huis& tuin, tieners, gezondheid, hond,planten, fotograferen, uitjes, verzorging en fashion


lindaschrijfthetop.nl

Statistics for the biggest channel
Unique Visitors
905
Views
777
Last updated: 2 weeks ago
lindaschrijfthetop.nl
Ik ben een Nederlandse lifestyle blogger en blog over de laatste trends wat betreft interieur, huis en tuin. Op mijn lifestyle blog zijn ook de onderwerpen fashion, gezondheid en uitjes te vinden.
Unique Visitors
231
Views
975
Verified
733
Domain Authority
944
Trust flow
593
Citation flow
263
TF/CF
147
Last updated: 2 weeks ago

Demografie volgers

Gender

Age

Location

The demographics above are an example. Log in to see the actual demographics.

In 5 stappen een simpel wormenhotel voor buiten maken

2 weeks ago
In 5 stappen een simpel wormenhotel voor buiten maken

Je wilt duurzaam tuinieren, dan is een wormenhotel voor buiten een goed idee. Je kunt natuurlijk een wormenbak welke zorgen voor compost in de tuin zelf maken, maar je kunt ook een wormenhotel starters set aanschaffen waarbij alle benodigdheden aanwezig zijn. Let op, niet alle elementen zijn aanwezig, de wormen kun je er los bij bestellen.  Heb je eenmaal alles in huis dan kun je makkelijk starten met het opzetten van de wormenbak, binnen een paar stappen heb je een ecologisch huis voor de regenwormen, waarmee je organisch afval uit de keuken kunt omzetten naar aarde. Het wormencompost is voorzien van vele organismen. Rijkelijke voeding voor de beplanting in de tuin, welke bestaat uit wormenmest en wormenthee.

Maak het jezelf makkelijk met een kant-en-klare wormenbak

Natuurlijk kun je zelf aan de slag gaan, als je twee rechterhanden hebt dan is het niet zo moeilijk. Zelf heb ik  gekozen voor een kant-en-klare wormenbak starters kit. Een wormentoren met een handig instructieboekje, waardoor je de tekst ook op een later moment kunt nalezen. Bij de starters set zit ook een filter, compostbakken, opvangbak en een tapkraantje voor de wormenthee.

 

Wormenthee hoor ik je denken, de worm zet al het opgegeten groenteafval namelijk om in wormenmest en wormenthee. Hoe je dat het beste kunt doen lees je verder in het artikel.

Wat heb je nodig als je wormen wilt houden in de tuin?

Wil je regenwormen in de tuin houden dan is het handig om te starten met een kant-en-klare wormenbak, waar alle benodigdheden om te beginnen zijn toegevoegd. Zo hoef je niet meer na te denken over de juiste kokostablet of kweekgrond, je kunt in een keer een goede composthoop creëren. 

 

Voordat je de regenwormen plaatst in de wormentoren is het van belang om de stapelbakken goed in te richten. Dit doe je door het kokostablet en de meegestuurde kweekgrond met elkaar te mengen in een grote emmer. Voeg daar een beetje tuinaarde van je tuinplanten aan toe en natte papier- of kartonreepjes.  Plaats de meegeleverde filter in de bak boven het kraampje, zo kunnen de wormpjes niet ontsnappen. Nu kun je de gemende hoeveelheid verdelen in de eerste stapelbak. Zorg ervoor dat de tuinaarde goed in de bak blijft liggen, dit doe je door een op maat gesneden stuk karton op de onderkant neer te leggen. Nu kun je het gemengde prutje, ongeveer drie centimeter hoog in de bak plaatsen. Maak een kuiltje in het midden van de bak en voeg de wormen toe.

 

Stap een is gezet, nu kan je naar de tweede stapelbak, hierin kun je de overige aangemaakte aarde in kwijt. Maak twee hoekjes met een klein beetje voeding, hieronder versta ik sla, andijvie of wortel, nog geen fruitschillen want deze veranderen te snel de zuurgraad. Snij de voeding in hele kleine stukjes, des te makkelijker kunnen de ongewervelde dieren het groenteafval opeten. Doe ditzelfde met de kartonknippers. Als laatste kun je een laagje gedroogde bladeren aanleggen. Nu is het hotel van de wormen compleet zet, de bak op een goede schaduwplek of beschut onder een terrasoverkapping of in een schuur. 

Het oogsten van wormenmest en wormenthee

Het oogsten van wormencompost gaat op een makkelijke wijze, maar eerst een korte uitleg over de werkwijze van wormenmest en wormenthee.

 

Wormenthee bestaat uit wormenurine in combinatie met het vocht wat aanwezig is in de wormenbak. Wormenmest is niets anders dan wormenpoep wat omgezet is in aarde. De composterende plantenresten in combinatie met het organische afval uit de keuken zorgen voor een voedingsrijke grondstoffen. Een betere voeding voor de tuinbeplanting kun je niet krijgen, in normale tuinaarde zitten namelijk veel minder voedingsstoffen. Zowel de wormenthee als de wormenmest worden beide in aparte bakken opgevangen.

 

De wormenurine in de vormen van een vloeibare substantie kun je eenvoudig via het kraantje in een gieter plaatsen. Verdun het vloeibare wormencompost 1:10 met water en er ontstaat een krachtige plantenvoeding waarmee je de klimplanten of andere tuinplanten kunt besproeien.

Welke voeding kun je wel en niet gebruiken voor de regenwormen?

De regenwormen lusten veel, maar je kunt niet al het groenteafval gebruiken. Daarom heb ik een lijstje gemaakt van voeding welke je wel en niet kwijt kunt in de wormentoren. Vergeet niet om bij elke hoeveelheid groente, zo'n 20% krantenpapier of karton toe te voegen, doe dit altijd in reepjes.

 

Dit afval kun je WEL geven:

  • Rauwe groente
  • Fruitschillen van appel, banaan, kiwi, mango, meloen, pruimen
  • Verpulverde eierschalen
  • Krantenpapier in reepjes
  • Komkommer
  • Theeprut zonder zakje
  • Koffiedik
  • Aardappelschillen gekookt
  • Droge bladeren
  • Gemaaid gedroogd gras
  • Paprika zonder pitjes
  • Wc-papier
  • Kartonnen eierdoosje

Dit afval kun je SOMS geven:

  • Keukenrol
  • Ui
  • Vers gemaaid gras (1 handje)
  • Brood

Dit afval kun je beter NIET geven:

  • Azijn
  • Kastanje
  • Geen hele kiwi
  • Gezouten groente
  • Rijst
  • Snijbloemen
  • Laurierbladeren
  • Glanzend papier
  • Citroen
  • Pasta
Wat doe je met de ongewervelde dieren in de zomer en winter?

Ja, en dan vraag je je af wat je met de ongewervelde dieren moet doen in de zomer- en wintermaanden Tijdens de hitte is het van zeer groot belang dat de wormentoren uit de zon staat.  Heb je een tuin op het zuiden, plaats de tijgerwormen dan in kelder of onder een veranda of overkapping. Als je de wormpjes blijft voeden dan zal er in het compost nog meer verbranding ontstaan wat wordt omgezet in warmte. Je kunt dit probleem oplossen door de deksel er tijdelijk af te halen, zodat de vochtige lucht kan ontsnappen. Je kunt tijdens de hele warmen het beste stoppen met voeren en de eventueel beschimmelde voeding weghalen. Controleer de wormenbak dagelijks, bekijk of de pieren nog actief aanwezig zijn en ook of er dode wormen tussen zitten. Oudere wormen hebben namelijk meer moeite met hoge temperaturen. Tref je een niet-levende worm, haal deze dan meteen weg.

 

Het is goed om te weten dat de regenworm het beste functioneren als de temperatuur tussen de 12 en 25 graden is. Tref je toch een warme dag waarbij de temperatuur hoger uitkomt, zorg er dan voor dat de bak niet te nat wordt. Je kunt karton toevoegen, deze zuigt de nattigheid op, maar vergeet ook niet om de lekbak te legen door middel van het kraantje. Bij hoge temperaturen willen de regenwormen nog wel eens schuilen in de lekbak, is er te veel water of urine aanwezig in de bak, dan kunnen de beestjes verdrinken. Je kunt ook voor verkoeling zorgen door een natte katoen handdoek over de wormenbak te plaatsen of een koelelement in het wormenhotel te stoppen, pak de verkoeling wel goed in, stop het koelelement in een washand en wikkel het goed in. Op deze wijze kunnen de wormen niet in aanraking komen met de verkoeling.

 

Wil je in de zomer- of wintermaanden op vakantie dan is dat geen probleem, De pieren kunnen makkelijk twee weken overleven zonder gevoerd te worden. Wil je langer op vakantie, dan kun je het beste een vertrouwde buur of kennis vragen of ze met enige regelmaat groenteafval, papiersnippers en/of karton kunnen toevoegen. Geef de persoon, als je in de zomermaanden op vakantie gaat, de juiste instructies wat betreft warmte. Wil je er in de winter op uit dan is het een ander verhaal.

 

Is de temperatuur zo rond de 10 graden, dan gaan de wormen in winterslaap. Het beste kun je dan geen afval bij de compostwormen plaatsen, want er zal niets opgegeten worden. Bevochtig daarentegen wel de bak, omdat er geen verdamping meer plaats vindt, zal de aarde uitdrogen, hierdoor kunnen de wormen uitdrogen. Door de kou zullen de krioelende beestjes zich verplaatsen naar het midden van de bak, aangezien het daar het warmste is.

 

Deze wormenbak is niet waterdicht, daarom is het verstandig om het wormenhotel te verplaatsen naar een overdekt gedeelte. Mocht je de wormentoren niet kunnen verplaatsen dan is het van belang om de opvangbak regelmatig te legen. Zit dit gedeelte te vol met water dan zullen de wormpjes verdrinken en dan kun je in het voorjaar weer opnieuw beginnen.

Wat vind jij van het wormenhotel?

Aphyta anti-aging review: kun je huidveroudering tegengaan?

3 weeks ago
Aphyta anti-aging crème review: tip tegen huidveroudering

Tijdens mijn zoektocht naar een betere huidverzorging voor mijn oudere huid, kwam ik uit bij het merk Aphyta. Een naturel skincare lijn, waarbij de anti-aging crème me meteen erg aansprak. Nu ik bijna 50 jaar ben geworden en er langzaamaan kraaienpootjes en een slappere huid ontstaan, is het tijd om mijn gezichtshuid te verstevigen met een goede huidveroudering crème. In dit artikel deel ik mijn ervaring over de antirimpelcrème, een review waarbij natuurlijke stoffen hoog in het vaandel staan.

Plantaardige huidverzorging voor een beter effect

Ik ben op zoek gegaan naar een plantaardige huidverzorging, maar ook een middel dat diervriendelijk is en goed is voor het milieu, daarbij kwam ik uit op Aphyta. Ik wil namelijk natuurlijke stoffen gebruiken, waarvan ik zeker weet dat er geen schadelijke stoffen aan mijn verzorgingsproduct zijn toegevoegd. Wilde ik nog ruim dertig jaar genieten van mijn gezichtshuid dan is een goed verzorgingsmiddel voor mijn oudere huid van groot belang.

 

Zelf kom ik uit de generatie waarbij je kind insmeren tegen de felle zonnestralen nog niet zo belangrijk was. Totdat ik op mijn achtenveertigste een plekje in mijn gezicht moest weghalen. Ik besefte toen opeens duidelijk, dat ik mijn gezicht beter moest gaan verzorgen. Ik ben toen aan de slag gegaan met een dagcrème met een UV-bescherming. Alleen was de dagelijkse crème niet voldoende om mijn rimpels tegen te houden.

Natural skincare

De natural skincare van Aphyta staat ergens voor, of je nu een gevoelige, droge of een 50+ huid hebt, voor elke huid zijn de verzorgingsproducten geschikt. Dit komt doordat de verzorgingslijn is voorzien van natuurlijke ingrediënten. De biologische stoffen met plantaardige inhoud, zorgen ervoor dat de huid goed verzorgd wordt. Door de Aphyta skin care verzorgingsproducten te gebruiken, ben je er zeker van dat je huid op de juiste wijze wordt gevoed. Je gezicht zal niet alleen zacht aanvoelen, de plantaardige stoffen zorgen ook voor een soepele huid, waardoor je er ook op een oudere leeftijd verzorgd uit blijft zien.

Natuurlijke duurzame gezichtsverzorging

Wat mij persoonlijk erg aanspreekt, is dat de verzorgingslijn niet alleen voorzien is van biologische middelen, maar dat er ook gedacht wordt aan het dierenwelzijn bij het ontwikkelen van de verzorgende producten. Door een bewuste keuze te maken voor alternatieve testmethoden, ontwikkelt Aphyta intensieve gezichtsverzorging, welke goed zijn voor mens en dier.

 

Er is niet alleen een ethische stap vooruitgezet, door de verpakking recyclebaar te maken is het ook zeer duurzaam. Het doosje van de Aphyta anti-aging crème is namelijk gemaakt uit plantenafval. Kortom, wil je zeker weten dat je gebruik maakt van een geheel natuurlijk product, dan ben je bij Nederlands merk aan het goede adres. De volgende planten en oliën stimuleren het verstevigen van de huid:

  • Moeras bloemzaad olie verzacht de huid (deze olie lijkt op jojoba olie)
  • Shea boter beschermt de huid tegen veroudering en verstevigt de huid
  • Met natuurlijke UVA filter die beschermt tegen huidveroudering
  • Argan olie stimuleert de cel vernieuwing
Mijn ervaring met de milieuvriendelijke crème

De "groene "gezichtsverzorgingslijn is verpakt in een natuurlijk getint doosje. De verpakking heeft een handige drukknop. Met een drukbeweging, heb je precies de juiste hoeveelheid om je gezicht en borstgedeelte mee in te smeren. De dagcrème is voorzien van een geur, het aroma is moeilijk te beschrijven. Zelf gebruik ik graag verzorgingsproducten welke geurloos zijn.

 

Na eerst mijn gehele huid gereinigd te hebben, heb ik mijn gezicht en borstgedeelte met de crème ingesmeerd. Nadat ik mijn gezicht had ingesmeerd, voelde mijn huid meteen heerlijk zacht aan. De biologische plantenextracten en oliën zorgde duidelijk voor been betere vochthuishouding. Mijn gezichtshuid voelde niet meer droog aan. Na de dagcrème een maand gebruikt te hebben voelde mijn huid wel degelijk strakker aan. Zijn mijn rimpels weg, nee, maar dat is ook niet de bedoeling. Door de betere verzorging, ziet mijn huid er gezonder en stevigere uit. En dat is toch wat je wilt als je ouder wordt.

Gebruik jij gezichtsverzorgingsproducten om de ouderdom tegen te gaan?

Wat is het verschil tussen een Turkse en Nederlandse kapper?

a month ago
Wat is het verschil tussen een Turkse en Nederlandse kapper?

Mijn haar laten knippen, doe ik eigenlijk al jaren bij een Nederlandse kapper. Over de grote bekende kapsalon was ik erg tevreden. Totdat opeens de prijs van de knipbeurt met vijf euro omhoogging. Ik ging op zoek naar een nieuwe kapper en kwam uit bij een Turkse kapperszaak. Bij de haarkapper zag ik een duidelijk verschil. Ik neem je mee in mijn ervaring en vertel je of ik over het wassen, knippen en drogen net zo tevreden ben en of er in de knipbehandeling een prijsverschil zit.

Het contrast tussen de ene en de andere kapper

Toen de kapster met vijf euro per knipbehandeling omhoogging, vond ik dat veel geld. Het verschil zou zijn, dat ik nu in plaats van 30,00 euro, 35,00 euro zou gaan betalen, mits ik om de 6 weken zou komen. Kwam ik niet om de 6 weken maar later, dan zou de prijs 40,00 euro per knipbeurt zijn. Ik vond dat best veel geld voor alleen maar knippen en droog föhnen.

Ik ging op zoektocht naar een andere kapper. Waar was ik voor een goede knipbehandeling het beste uit? Ik wilde een goede kwaliteit, maar een net zo goede prijs. Al snel kwam ik bij de Turkse kapper uit. Met een lichte spanning maakte ik een afspraak, want wat nu als ze mijn haar zouden verknippen?

Een eenvoudig bakkie koffie of uitgebreid koffiezetapparaat

Bij mijn vertrouwde kapsalon kreeg ik altijd een lekker bakkie koffie. Ik kon bij het uitgebreide koffiezetapparaat kiezen uit diverse soorten koffie en/of thee. Op een aardige wijze werd er gevraagd wat ik wilde met mijn lokken, Al pratend knipte de kapster mijn haar in model. Nog even droog föhnen, wat niet verward moet worden met in model föhnen en na twintig minuten stond ik weer buiten.

 

Bij de Turkse kapper was het een ander verhaal, dat begon bij de mensen die aanwezig waren. Er was geen gemêleerd publiek, maar er zaten vooral Turkse mannen en jongens. Het leek op een samenkomen en sociaal gebeuren, waar iedereen met elkaar contact had.

Simpele of luxe kapsalon

Waar bij mijn vertrouwde kapper het meubilair er gelikt en luxe uitzag, was hier de inrichting wat minder uitgesproken. De kappersstoelen waren eerder ouderwets dan modern, daarentegen was de zaak wel heel ruim opgesteld.  Een cappuccino was helaas niet mogelijk, als ik koffie wilde drinken dan had ik een keuze uit een kopje zwarte koffie. 

 

Mijn aangewezen kapster praatte gebrekkig Nederlands/ Engels. Ik besloot om me op de achtergrond te houden en de kat uit de boom te kijken. Toen er gevraagd werd wat ik graag wilde, liet ik een foto zien van mijn gewenste haarmodel.  Duidelijk gaf ik aan dat ik mijn haar wilde wassen, in model wilde laten knippen en drogen. Op de website had ik gezien dat dames voor deze behandeling 28,00 euro moesten betalen.

 

De kapster ging aan de slag, ze waste vakkundig mijn haar en vroeg niet of ik speciale shampoo wilde of eventueel een haarmasker wilde nemen.

Goedkoop tegen duurkoop

Toen mijn haar eenmaal gewassen was ging de haarknipster zeer secuur te werk. Een boblijn knippen kan niet elke kapper even goed. Soms is het aan de enen kan langer dan aan de andere kant. Gespannen zat ik in de kappersstoel, zou ik goedkoper uit zijn of was het toch een duurkoop? En niet geheel onbelangrijk, hoe zou mijn koppie haar er uitkomen te zien?

 

Na het zien van mijn foto, ging de kapster aan de slag. Ze repte geen woord met mij. Even was ik even zenuwachtig, ik was bang dat ze mijn haar te kort zou knippen. Angstig vroeg ik of het niet een kort kapsel zou worden, maar de kapster gaf duidelijk aan dat ik dezelfde look zou krijgen als de mevrouw op de foto.

Het haar snel of uitgebreid knippen

Mijn haar werd niet snel geknipt, maar zeer uitgebreid behandelt. Ik stond niet binnen twintig minuten weer buiten op de stoep, maar de kapster was totaal wel vijfenveertig minuten met me bezig. Elke haar werd bekeken en waar mogelijk geknipt. De kapster leek wel een barbier, mijn coupe werd vakkundig geknipt.

 

Uitgebreid föhnde ze mijn haarlokken in model. Van binnen kreeg ik licht de kriebels. Zo de haarknipster niet goed hebben begrepen dat ik alleen mijn haar wilde drogen? Nadat mijn haarcoupe in model was geföhnd, werd er gekeken of er geen haar uitstak. Elke haar wel niet precies goed zat werd met de tondeuse weggehaald. Als laatste werd mijn lok geknipt en toen was ik klaar.

 

Verrast van mijn perfecte model liep ik naar de kassa. Ik was zeer benieuwd naar wat ik moest afrekenen. Gek genoeg was ik maar 28,00 euro kwijt. Voor dat bedrag waren mijn haarlokken gewassen in model geknipt en geföhnd. Een beetje overrompeld stond ik na vijfenveertig minuten weer buiten op de stoep. Was het gezellig, als ik eerlijk ben dan was dat het niet, ik had weinig gebabbeld met de kapster. Was mijn dameskapsel goed geknipt? Daar kan ik voor 200% ja op zeggen. Ik was duidelijk geknipt door een vakvrouw. Daarbij was de prijs ook nog zeer aantrekkelijk. Ik heb besloten om volgende keer weer terug te gaan, beter goed geknipt dan half, het gezellige praatje is minder belangrijk.

Groeipapier van Greengiving.nl

Linkbuilding
a year ago
Bedankt voor het artikel en wellicht tot een volgende keer!

Luxe buitenverblijven van De VerandaSpecialist

Linkbuilding
2 years ago
Snelle en gemakkelijke samenwerking
Share

Share your media kit with other people and/or add it to your link-in-bio, for example on your Linksome page.

Access to
the mediakits

Signup for free and get insight into the reviews and rates of all our influencers and bloggers. Also get full access to the marketplace. Would you rather receive a quote or discuss the possibilities? Contact us or schedule a demo.

* limited amount of searches and complete mediakits}

Sign up
Sign up

Sign up and you can begin collaborating!

Privacy policy
General Terms of Service