Influencer media kit of Miranda | Taxx Life Blog

Miranda | Taxx Life Blog

Miranda | Taxx Life Blog

1k - 10k

Ik ben Miranda, 41 jaar oud, getrouwd met Martijn en moeder van twee zonen in de leeftijd van elf en acht. Ik heb een persoonlijk blog waar ik schrijf over ons gezinsleven, duurzaamheid, financiën, sportiviteit, interieur en creativiteit,

taxxlifeblog.nl

Statistics for the biggest channel
Unique Visitors
708
Views
96
taxxlifeblog.nl
Ik ben een vrouw van 41 jaar, getrouwd en moeder van twee zonen van negen en zes jaar. Op mijn persoonlijke blog schrijf ik over wat er zich afspeelt binnen ons gezin. Over duurzaamheid in de zin van onze zonnepanelen en energieverbruik. Financiën, waarin we ontzettend zoekende zijn om toch een beetje vermogen op te bouwen voor de toekomst. Sportiviteit en gezond eten en interieur een creativiteit. Daarnaast heb ik een kleinschalige webwinkel waar ik originele vintage papieren slingers verkoop. Neem dus ook eens een kijkje op www.taxxlifestyle.nl.
Unique Visitors
956
Views
849
Verified
687
Domain Authority
25
Trust flow
46
Citation flow
25
TF/CF
533

Demografie volgers

Gender

Age

Location

Top 5 countries

Netherlands - 89%
United States - 3%
Belgium - 2%
Ireland - 1%
Sweden - 1%

The demographics above are an example. Log in to see the actual demographics.

Nieuwe Kozijnen #huisupdate12

2 weeks ago
Na maanden toegeleefd te hebben naar dit moment, was daar eindelijk de start van het vervangen van de kozijnen. Opluchting, maar ook spanning: zou het allemaal zou uitpakken zoals wij in ons hoofd hadden bedacht? 

Woensdag 19 april was het eindelijk zover, het begin van fase twee; het vervangen van de kozijnen in het hele huis. Rond acht uur stonden de mannen voor de deur, maakten een rondje en moest ik het toch echt loslaten, niet mijn sterkste kant. Nog geen twee uur later zaten er twee gapende gaten in ons huis en had ik geen idee wat er de komende anderhalve week allemaal ging gebeuren.

Wij kozen niet alleen voor nieuwe kozijnen in verband met een beter wooncomfort en isolatie, maar ook zeker om de woonkamer aan de achterkant een ander aanzicht te geven. Dit was nog best even spannend, want nadat meerdere vakmensen mijn plan in twijfel trokken en een ander aanbod deden, zette ik mijn plannen toch door. Wij kozen voor smalle openslaande deuren om een licht en rustig geheel te creëren. Gelukkig pakte dit ontzettend goed uit en ben ik blij dat ik af en toe een beetje eigenwijs ben.
Lees ook; Woonkamer opbouwen.....huisupdate5
Ik begin dan ook gelijk met deze grootste metamorfose in huis. Bij de eetkamer zat een loopdeur met een zijraam en een vast raam. Wij kozen hier om twee keer twee openslaande deuren te plaatsen, waarvan de opening van één set deuren maar 145 centimeter breed is.
Niet vreemd dus dat er bij iedereen angst was dat het glas te smal zou worden. En er waren ook echt wel bedrijven waar wij zijn wezen kijken waar dat waarschijnlijk ook echt zo was uitgepakt. Bij het bedrijf waar wij uiteindelijk mee in zee zijn gegaan had ik een goed gevoel en dat hebben zij ook zeker waargemaakt.


Bij de keuken, die in een soort aanbouw is gesitueerd, zat er over de hele lengte een pui met twee ramen en in het midden een loopdeur. Omdat wij meer ruimte wilden voor een keuken, hadden wij al snel besloten om één raam dicht te maken. Zodat daar een hoge koelkast geplaatst kon worden. Naast dit nieuw gecreëerde muurtje kozen wij voor openslaande deuren van normaal formaat, waarvan één deur onze officiële achterdeur is geworden.
Het enorme raam aan de voorkant werd vervangen en wij kozen hier voor een andere verdeling. Hadden wij eerst alleen rechts een smal raam, nu kozen wij om dit aan beide kanten te doen. Eigenlijk voor de symmetrie en ook omdat de buren dit zo hebben. Verder was het ook een onmogelijk raam om te zemen, dus dit scheelt ook weer wat frustratie ;)
De voordeur en het raam daarnaast is ook vervangen en ook dit was cosmetisch gezien een flinke verandering. Niet alleen van de buitenkant is een prachtig aanzicht, maar vooral de binnenkant heeft een hele andere uitstraling gekregen. Met de lichte kleur lijkt de hal veel ruimer.Boven werden alle ramen vervangen door dezelfde draai/kiepramen. Bij deze ramen kozen wij ook voor PADK-beslag. Dit houdt in dat je geen roosters meer hebt in het raam, maar het raam in zijn geheel zes millimeter open kan zetten. Het raam zit dan 'dicht' maar kan wel ventileren en heeft zelfs het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Hier wordt op de slaapkamers al flink gebruikt van gemaakt.


Daarnaast werd nog het WC-raampje vervangen, dit hebben ze ook zo mooi afgewerkt, dat ik denk; niks meer aan doen aan die muur ;) Op zolder, aan de zijkant van het huis, werd een klein raam vervangen. Wij kozen hier in eerste instantie voor een vast raam, maar na wij hier een paar weken woonden, merkte ik dat dit een mooie plek was om mijn was te drogen. Wij besloten op het laatste moment het raam toch te wijzigen naar een kiepraam. Zo dat als de was er hangt, het raam open kan.


Het hele huis heeft aan de buitenkant een andere look gekregen en ook al twijfelde ik om het jaren 70-bruin weg te halen, ben ik blij dat wij het gedaan hebben. Het geeft een veel frissere uitstraling en de kunststofkozijnen zijn lekker onderhoudsvrij.


Wij zijn superblij met onze keuze. De nieuwe uitstraling van de woonkamer is helemaal geworden zoals ik het een half jaar geleden had bedacht. En het daarbij komende comfort is een kers op de taart. Net als het bedrijf dat deze kozijnen heeft geplaatst. Professionele aardige betrokken mensen die je tussen door ook nog advies en hulp bieden bij andere klussen, ik kan dit bedrijf echt iedereen aanraden. 
Met de tijd willen wij het houtwerk van de garage en de dakgoot nog wit (laten) schilderen. En uiteraard moet er nog een mooie lange eettafel komen voor de openslaande deuren, maar voor nu eerst lekker genieten.

Doelen en Duurzaam April 2023

3 weeks ago
April was de eerste maand dat de zonnepanelen meer opleverden dan dat wij verbruikten, de eerste mijlpaal op dit gebied. Helaas blijft ons gasverbruik hoog voor datgene dat wij er mee doen. Verder genoten wij van de zeldzame zonnestralen in onze heerlijke tuin.
Foto door Polina KovalevaPersoonlijk Fysieke Gezondheid; nog steeds alleen actief met mijn wekelijkse  'Bewust' trainingen.  Ik neem mij steeds vaker voor om naar de sportschool te gaan, helaas blijft dit bij gedachten. Voeding valt nog een beetje tegen, ik heb het nu uitgesteld tot de nieuwe keuken er is. ;)
Mentale Gezondheid; gaat redelijk goed. Laatste week april iedere dag mensen over de vloer gehad die aan het werk waren, dat vind ik helemaal leuk, maar na een paar dagen ook vervelend omdat je geen kant uit kan. 
Minimaliseren; nu het huis steeds meer af komt, steeds meer tijd om dingen op te ruimen en er gaat zelfs na de verhuizing nog een hoop weg.
Lees ook: Doelen en Duurzaam Maart 2023
Taxx Lifestyle/Blog Unieke Bezoekers deze maand bezochten 1207 unieke bezoekers mijn blog, dat zijn er 500 minder dan vorige maand, maar nog steeds boven mijn streven 1000. Leuk dat iedereen meeleest met  de verbouwing
Omzetdeze maand geen omzet, alleen wat reclame inkomsten. Vorige maand vertelde ik dat ik was benaderd voor een samenwerking op Instagram. Deze staat inmiddels live inclusief kortingscode. Voor degene die geen Instagram heeft, ik heb er ook een blog over geschreven of shop direct met 20% korting.
Financieel Sparen; ons huis wordt steeds mooier, maar ons bouwdepot steeds leger. Waarschijnlijk gaan wij dit volgende maand ook in onderstaande grafiek zien. Wel van plan om weer het spaarpotje 'Droomhuis' toe te voegen, want wij hebben nog genoeg wensen.

Beleggingen: het rendement op  onze portefeuille daalde iets naar een percentage van 34%. 

Boodschappenbudget; deze maand gingen wij € 2,72 boven budget, dat is netjes zou je zeggen. Kleine kanttekening is dat we de laatste week niet meer konden koken, vanwege de laatste fase van de verbouwing, Veel bij oma gegeten en dus minder boodschappen gehaald. Wij gaven deze maand in totaal € 502,72 uit aan boodschappen. 
Tweedehandsverkoop; ook deze maand verdienden wij weer € 15,00 met tweedehands verkopen. Eens kijken of ik weer wat tijd kan vinden om Marktplaats te vullen.
Euroclix; wij verzamelden deze maand 736 euroclix, dat is gemiddeld. Wij staan nu in totaal 6.979  Euroclix en sparen weer lekker door tot een  uitbetaling.
EnergieverbruikDeze maand leverden de zonnepanelen meer op dan dat wij verbruikten, een mijlpaal! Het is maar 10 kWh, maar toch. Het gas blijft hoog voor alleen douchen en een beetje koken. Maar waarschijnlijk komt hier verandering in als de nieuwe keuken er is. We hebben namelijk het vermoeden dat er niet goed was met het oude fornuis, maar het kan ook nog zo zijn dat de CV-ketel 's nachts de hybride warmtepomp nog een beetje hielp. Helaas zullen wij dat pas volgende winter echt weten. Wij hopen in mei in ieder geval onder de één M3 per dag te blijven.

En dat was het weer voor april, de maand waarin wij de laatste week startten met fase twee van onze verbouwing. Volgende maand is het huis redelijk af, ik kan het bijna niet geloven. Ik wil jullie bedanken voor het lezen en tot de volgende  Doelen en Duurzaam

Op naar fase twee...... #huisupdate11

4 weeks ago
Waar het de eerste maanden noodzakelijk was dat iedereen zijn eigen kamer had en het beneden bewoonbaar was, staan wij nu aan de vooravond van fase twee. De laatste fase van de verbouwing, waarvoor wij nog het één en ander moeten voorbereiden.

Toen wij één december de sleutel kregen van het nieuwe huis, hadden wij een strakke planning; slopen, isoleren, opbouwen, stucen, schilderen en wonen. Na de verhuizing was gelukkig boven alles klaar en beneden was het bewoonbaar; wij leefden op de nieuwe gelegde vloerverwarming, maakten gebruik van delen van de oude keuken en plaatsen een deel van onze meubels.
Wij wisten dat wij drie maanden moesten wachten op de kozijnen, waarna aansluitend de vloer en de keuken konden komen. En dan ineens is het zover, zo plotseling dat het je bijna een onbehaaglijk gevoel geeft. Wij zijn in die drie maanden zo gewend geraakt aan onze tijdelijke woonkamer, dat ik het gewoon weer eng vind dat hier dingen in veranderd en gesloopt gaan worden. Het veilige gevoel weer loslaten voor het nieuwe onbekende.
Lees ook: We zijn begonnnen! #huisupdate1
Toen de eerste data van fase twee bekend werden, moesten wij nog wel wat voorbereidingen treffen. Gelukkig hadden wij al wel het één en ander aangepakt in die periode er voor, maar er waren nog wel een paar puntjes. Zo moest er nog een drempel worden geplaatst in de meterkast.

En er moest nog een kruipluik dicht gemaakt worden. Een klus waar wij echt tegen opzagen en wij niet precies wisten hoe wij het aan moesten pakken. Met wat hulp van Google en gezond verstand waagden wij ons er toch aan. Tenminste manlief, ik besloot om toch even het huis te ontvluchten.
Kruipluik dicht makenAchteraf gezien viel de klus reuze mee. Manlief maakten het kruipluik dicht met behulp van een plank onder in het kruipluik, die wij gelukkig konden plaatsen op twee richeltjes onder in het kruipgat. Daarna boorden hij twee betonijzers in de vloer. Een andere tip is om eerst twee of drie betonijzers te plaatsen en dan de plank met tyreps daar aan te hangen. 

Daarna hebben wij het kruipgat vol gestort met beton en zijn wij er even een paar dagen van af gebleven. En ook opgelucht dat dit zo goed ging.

Nadat wij dit een weekje hebben laten uitharden, hebben wij het nog een keer afgegoten met egaline voor een netter en vlakker resultaat. 

Het grappige van zo een verbouwing is dat je klussen hebt waar je ontzettend tegen op kijkt en als je dan rustig aan stap voor stap begint het ontzettend mee valt. En de andere keer denk je even een klusje te hebben van een uurtje en ben je soms ineens drie dagen verder.
Maar goed het einde is nu echt in zicht en wij zijn klaar voor fase twee, waar wij zelf weinig aan hoeven te doen. Alles wordt opeenvolgend gedaan door bedrijven en dat is fijn, maar ook heel spannend om het los te laten. Binnenkort meer over deze fase en het eindresultaat.
Share

Share your media kit with other people and/or add it to your link-in-bio, for example on your Linksome page.

Access to
the marketplace

Start a trial subscription and get free access to our marketplace for 7 days. This gives you insight into the media kits and rates of all our influencers and bloggers. Placing campaigns is not covered by the trial subscription. Would you rather spar with us about the possibilities at LinkPizza? Contact us or schedule a demo.

Free trial
Edit
Contact

Ask your question directly to Miranda | Taxx Life Blog

0/5000