MediaKit of taxbreddels.blogspot.fr

Taxx Life Blog

Een blog waarbij ons gezinsleven centraal staat met alles wat daarbij komt kijken. Duurzaamheid, Minimalisme, Social Media, Vintage, Hardlopen etc!
taxbreddels.blogspot.fr

Offered products

Not yet available

Miranda Breddels-Tax

Miranda Breddels-Tax

Language

English

Social Media

Favoriete Financiële Blogs

2 days ago

Het werkt als een soort verslaving; een paar jaar geleden raakte ik geïnteresseerd in de wereld van consuminderen. Ik verdwaalde wekelijks in het grote aantal consuminderblogs.  Langzaam aan werd ik steeds meer getrokken naar de financiële blogs en dan vooral de persoonlijke financiële blogs. Hoe doen andere het en wat is verstandig op financieel gebied?  Vandaag deel ik een paar van mijn favorieten.

1. Een zoektocht naar een Simpel & Rijk Leven;  hier blogt Janine over haar zoektocht naar financiële vrijheid, waarbij sparen, investeren, besparen en aflossen op de hypotheek centraal staan. Het is een toegankelijk blog met leuke en interessante onderwerpen, vooral de rubrieken  Money Monday en WoonWoensdag  zijn mijn favorieten waar in je mee kunt kijken in de financiën van anderen. Je vindt haar blog op  www.simpelrijkleven.nl.

2. Porterenee.nl; het blog van Renée, journaliste, die per ongeluk geobsedeerd raakte door personal finance, oftewel door geld.  Die nu ze 33 is pas ziet dat geld vrijheid betekent. En die sindsdien spaart als een gek, belegt en aflost om one day financieel onafhankelijkheid te zijn. Ook zij heeft een rubriek Waar doet ze het van op haar blog, altijd leerzaam en inspirerend om mee te mogen kijken in iemand zijn portemonnee. Daarnaast deelt ze ook veel financiële tips. Je vindt haar blog op www.porterenee.nl.

3.  Lekker Leven Met Minder; gaat het anders aanpakken: inmiddels is ze er wel achter dat plezier niet komt van veel spullen kopen en 'tv kijken' als hobby. Volg daarom haar zoektocht naar een leuker en lekkerder leven met minder! Ik volg haar al sinds mijn interesse werd gewekt in consuminderen, maar heeft nu hele goede artikelen over financiën. Je vindt haar blog op www.lekkerlevenmetminder.nl.
4.  Mom4life; Deze mama blogt over slim besparen, extra geld verdienen, financiële tips en weetjes, hardlopen, moestuinieren, ontspullen en soms over kinderen. Eigenlijk vergelijk ik haar blog een beetje met mijn blog, alleen is ze net iets beter in haar financiële artikelen. Ik vind dit een heel fijn en toegankelijk blog! Je vindt haar blog op www.life4mama.blogspot.nl.5. Hypotheekweg; 'Volg onze weg naar een hypotheekloos leven'. Wil je op een fijne en makkelijke manier geïnspireerd worden om je hypotheek af te lossen, dan moet je hier zeker even een kijkje nemen. De artikelen zijn erg fijn om te lezen en geen eindeloze moeilijke theorieën. Je vindt dit blog op www.hypotheekweg.blogspot.nl.


Eigenlijk kan ik nog wel even doorgaan met het spammen van leuke financiële blogs en wekelijks ontdek ik weer nieuwe interessante blogs waar ik via via terecht komt. Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt. Heb je zelf tips of wil je je eigen blog 'spammen' doe dat dan vooral hieronder in de comments of op mijn facebookpagina onder de link naar dit artikel!

Week 10; Mysterie opgelost, Ziekenboeg gaat door, Emoties en Zwerfafval.

6 days ago

Leuk dat je weer mee leest met een nieuw weekoverzicht; een week met pieken en dalen in alle opzichten. Graag neem ik jullie mee in onze week, misschien een beetje anders en emotioneler dan normaal. Maar helaas hoort dat er ook bij.

MaandagEzra is  gisteren helaas echt ziek geworden en gaat vandaag niet naar school. Gelukkig kan Martijn vandaag vanuit huis werken, hoe fijn is dat. Ik ben me er zeer van bewust dat dit niet altijd kan. Nathan, de kanjer van deze week, gaat keurig naar school en ik aan de arbeid.
Ik vertrek iets eerder naar mijn werk, nou ja eerder! Voor de vijfde keer heb ik ruzie met Martijn over de klok op de magnetron. Dat is nu al de zoveelste keer en we leven op die klok. We lopen bijvoorbeeld altijd om 17 over acht naar school. Als ik dan mijn telefoon pak blijkt het al 21 over acht te zijn. Martijn heeft hem al drie keer goed gezet, maar iedere keer loopt hij weer een paar minuten achter. We zijn niet van plan om een hele combimagnetronoven van vijf jaar oud te vervangen omdat de klok kuren heeft.
Halverwege de dag wordt ik getagd in dit bericht op Facebook, we zijn niet de enige met dit probleem. Het nieuws verspreidt zich snel en de volgende dag staan de kranten er vol van. Het blijkt dus niet aan ons te liggen, maar aan het aantal Hertz wat via het stroomnetwerk wordt geleverd. En dat allemaal door een conflict ergens in Oost Europa. Wat een toeval dat dit vandaag naar boven komt, maar blij dat het mysterie is opgelost!

Nathan helpt mee met het maken van de gehaktballen voor het avondeten. We eten vanavond dan ook de allerlekkerste gehaktballen òòit! Zelfs Ezra wil ze niet missen en eet een paar hapjes mee.


Dinsdag
Ezra blijft nog een dagje thuis en mijn moeder komt naar ons huis om voor hem te zorgen. Ik breng Nathan naar school en heb nog even het jaarlijkse onderonsje met de schoolarts. Daarna door naar het werk om een lekker dagje te werken.

Mijn moeder zorgt goed voor Ezra en geeft de jaloezieën in de keuken een flinke poetsbeurt. Wat ontzettend fijn, deze vrouw verdient echt een lintje!


Op het werk begin ik het flink benauwd te krijgen over Ezra zijn geplande 9-jaarsprik van morgen. Ik google het één en ander, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Ik bel de assistent van de huisarts om even te overleggen wat wijsheid is. Zij overlegd even met de dokter en geeft als advies dat hij 100% koortsvrij moet zijn om de prik te krijgen. Dat risico gaan we niet lopen en ik besluit samen met de assistent om het toch maar niet te doen.

Woensdag
Ik hoopte dat Ezra weer naar school zou kunnen, maar we doen het toch maar niet. Nog een dagje goed uitzieken en vanmiddag  even een frisse neus halen. Ik vertroetel hem met een gezond ontbijtje.


De rest van de dag verloopt niet zoals gepland. Via via krijg ik ontzettend triest nieuws te horen en het raakt me meer dan ik had verwacht. Hoe oneerlijk kan het leven toch zijn, dat je op een relatief jonge leeftijd moet overlijden zonder enige kans te hebben gehad. Ik heb er geen woorden voor.

De dag gaat op de automatische piloot en ik denk dat ik jullie niet hoef te vertellen hoe onze woensdagmiddagen er uit zien. Als Martijn aan het eind van de middag thuis komt pak ik nog even een momentje voor mezelf.  Na anderhalve week zoek ik de sportschool weer eens op.

Onderweg kom ik een meisje tegen, een prachtig meisje dat vanuit de auto de wijde wereld in staart. Een meisje waarvan haar start niet makkelijk is geweest en hier haar hele leven mee zal moeten dealen dat ze 'anders' is dan anderen. Een meisje dat van 'geluk' mag spreken dat ze in een warm nest terecht is gekomen met geweldige ouders en familie. Ik breek.

Tranen rollen over mijn wangen en  heel even vraag ik af; WAAROM? Wat heeft het allemaal voor zin en wat is nu echt belangrijk!? Geëmotioneerd doe ik een heel klein rondje op de apparaten in een zeer rustige sportschool. Of dat het zo moet zijn en ik laat mijn emoties af en toe de vrije loop.

s'Avonds app ik nog even met een dierbaar iemand over het nieuws van vanochtend, ze weet precies de juiste dingen te zeggen. En dat zij juist die dingen weet te zeggen, spreekt van grote klasse, kracht en wijsheid. Sommige mensen hebben nooit geluk, ik wel. Ik ben een zondagskind, maar soms, heel soms breken zondagskinderen ook.

Donderdag
Een nieuwe dag, nieuwe kansen. Ezra gaat het weer proberen op school en hij heeft er zin in! Op het werk hebben we het nog even over het verdrietige nieuws en ik vertel tegen een dierbare collega over mijn emoties van gisteren. Gelukkig helpt het dat we er even over praten en dat haalt een heel stuk lading weg bij iedereen.

Ik zet nog wat puntjes op de spreekwoordelijke I voor de traktaties van de jongens en mijn maatje houdt het om één uur voor gezien. Ik maak het af vandaag om daarna weekend te vieren.


Om vier uur lekker naar huis en de rest van de dag doen we niks meer. Boodschapjes, eten en daarna lui op de bank. We tellen onze zegeningen en kijken uit naar een rustig weekend.

Vrijdag
Ik breng de jongens naar school en ga sporten. Vandaag er weer vol tegen aan, al merk ik wel dat het mij lichamelijk nog veel moeite kost. Ook mentaal geeft het me een schuldgevoel dat ik 'geniet' van het sporten. Na het sporten thuis aan de bak. Ik pak de bovenverdieping aan en verschoon gelijk alle bedden. Wat een heerlijkheid, met alle ramen open is het echt genieten.

Als ik de jongens uit school haal komt er een dolblije Ezra op me af gerend. Hij heeft eindelijk tafeltoets twee gehaald. De meeste kinderen halen deze toets al in groep vier, maar voor hem is het een flinke opgave om op tijd en snelheid te scoren. Hij is superblij en trots. En dat mag ook, wat heeft hij een sprongen gemaakt dit schooljaar.


s'Middags gaan Martijn en de jongens knippen bij opa, misschien wel voor de laatste keer in de kapsalon. Per 31 maart zal opa 72-jarige leeftijd stoppen met de zaak en gaan genieten van een welverdiend pensioen.


Om vier uur verzamelende jongens en ik  in de wijk om samen met medebewoners zwerfafval op te ruimen. Dit in het kader van NL Doet en we proberen op deze manier ons steentje bij te dragen.


Zaterdag
Vanochtend staat er en bezoekje aan VeggieWorld gepland. Samen met mijn schoonzus brengen we een bezoek aan deze beurs in Utrecht. De beurs is kleiner dan we hadden verwacht en eigenlijk hebben we het na een uurtje alweer gezien. Waarschijnlijk zijn we niet 'Veggie' genoeg om hier uren rond te kunnen dwalen.


s'Middags lopen we nog even naar de stad; de jongens mogen allebei een nieuw verjaardagsshirt uitzoeken. We slagen goed en de jongens zijn blij!


Daarna ruimen we eindelijk alle LEGO op uit de woonkamer op, we sorteren het gelijk in de goede bakjes zo dat er na de feestjes en de verjaardagen weer flink gebouwd kan gaan worden.


Zondag
Terwijl Nathan lekker lig te luieren op de bank, vertrek ik voor mijn hardlooprondje. Ik heb geen idee wat ik moet verwachten, na een weekje overgeslagen te hebben vanwege de griep. Ik merk al gauw dat ik het benauwd heb en het zweet breekt me meerdere keren uit. Uiteindelijk wordt het vijf kilometer, het begin is er weer.


Martijn doet daarna even voor hoe het echt moet en hij loopt gewoon 15 kilometer aan één stuk. Een mooie training weer voor de halve marathon.


In de middag rommelen we weer lekker in huis. Naast dat de jongens lekker buiten spelen pakken Ezra en ik nog even zijn kamer aan. Eindelijk heb ik hem zover om de boel eens flink uit te sorteren en er gaat een hele doos met zooi de vuilnisbak in. Eindelijk, ik word er blij van.


We sluiten het weekend af met een lekkere baddersessie en nog even relaxen op de bank. Het was een fijne maar ook beladen week. Volgende week is de feestweek en vieren we alle feestjes van het jaar. Helaas merken we ook vandaag weer dat de virussen zich blijven afwisselen in het gezin, dus het wordt nog spannend volgende week.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week.

Traktaties en Feestthema's

1 week ago

Wij zijn aan het aftellen; aankomende week hebben we de kinderfeestjes en de verjaardagen van de jongens gepland. Alles in een week, erg druk, maar dan hebben we ook wel alles weer gehad voor het hele jaar. Maar wat moeten we dit jaar weer verzinnen!? Omdat ik vast niet de enige ben met dit probleem, deel ik vandaag de traktaties en de thema's van de afgelopen jaren.


Het voordeel van dat de jongens zo dicht op elkaar jarig zijn, is dat we in alledrie de feestjes één thema kunnen doorvoeren. Hier en daar de tekst een beetje aanpassen, maar over het algemeen zoveel mogelijk van alles hetzelfde. Dit jaar zal het thema 'Minecraft' zijn. Gelukkig sluit dit thema aan bij alle doelgroepen, dus dat komt goed uit. Ik zal hier later nog wat meer over uitweiden, als de feestweek weer voorbij is.
Maar eerst dus wat inspiratie van de afgelopen jaren; vorig jaar in 2017 was het thema Pokémon. Hoe kan het ook anders, voor ons alledrie(!) favoriet. De traktaties op school waren echt super simpel, maar ik kreeg er verrassend veel leuke reacties op.

Via deze link kun je lezen hoe ik deze simpele traktatie maakte en hoe ik de Pokémonstijl door trok in de taart en de afscheidszakjes. Ook de kinderfeestjes waren in Pokémonstijl met zelfs een echte Pokémon-speurtocht. Voor de zelfgemaakte uitnodigingen, speurtocht-items en afscheidszakjes verwijs ik je graag naar dit artikel.

Het jaar daarvoor in 2016 telde Nathan nog niet echt mee, hij werd vier en ging voor het eerst naar school. Veel te druk om ook nog te trakteren en een kinderfeestje te houden. Wel maakte ik voor het afscheid op de peuterspeelzaal deze geweldige tipi-tentjes, het blijft echt een van mijn favorieten. In dit artikel lees je een uitgebreide werkbeschrijving.


Voor Ezra en het grote mensenfeest werd het thema Mario doorgevoerd, nog steeds een grote favoriet van beide jongens. In dit artikel kun je de traktaties, uitnodigingen en weggeefzakjes bekijken.


In 2015 maakte ik voor beide jongens een papieren boterhamzakje met daarin volgens mij een zakje met koekjes, maar dat weet ik niet meer zeker. Op het zakje stempelde en schreef ik wat tekst en ik knoopte er een cijfer om heen uitgestoken van eierkoek. Helaas heb ik hier geen blog overgeschreven, dat is jammer. In dit artikel kun je wel lezen over het trakteren en de verjaardagen.


Als laatste het jaar 2014: Ezra's eerste schooltraktatie en kinderfeestje geheel in dino-stijl. Hij vierde zijn vijfde verjaardag en mocht voor het eerst op school trakteren. Voor de traktatie een heerlijke chocolade eierkoek in een papierenzakje. Alle details vind je in dit artikel.


Thuis vierden we de verjaardagen voor familie en vrienden met een taart van Paw Patrol en Thomas de Trein. In  dit artikel vind je er van alles over en let ook even op de leuke traktatie van Nathan op het kinderdagverblijf.


Als ik al deze artikelen zo terug lees, dan denk ik dat er best leuke en makkelijke ideeën tussen zitten en ik hoop dan dat ik jullie heb kunnen inspireren. Mocht je vragen of hulp nodig hebben schroom dan niet om contact met mij op te nemen.

Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPrice
taxbreddels.blogspot.nl
MediaKit: Taxx Life Blog
3.1k
3,081
776
776
139
https://www.facebook.com/taxxlifeblog
1.8k
https://twitter.com/xxxxx
176
https://www.instagram.com/taxx_life_blog
€ 0 - € 250
Share