MediaKit of taxbreddels.blogspot.fr

Taxx Life Blog

Een blog waarbij ons gezinsleven centraal staat met alles wat daarbij komt kijken. Duurzaamheid, Minimalisme, Social Media, Vintage, Hardlopen etc!
taxbreddels.blogspot.fr

Offered products

Not yet available

Miranda Breddels-Tax

Miranda Breddels-Tax

Language

English

Social Media

Weekoverzicht week 45; Overblijven, Krabben, Koopjes en Sint Maarten!

4 days ago

Leuk dat je weer meeleest met een nieuwe weekoverzicht. Het was een kort (school)weekje, waarbij de eerste nachtvorst zijn intrede deed, de jongens een dagje uit gingen met oma en we niet helemaal fit waren. In het weekend gingen we nog even winkelen en liepen we met onze lampion zingend langs de deuren voor Sint Maarten.


MaandagDe jongens starten aan een korte schoolweek; donderdag en vrijdag hebben ze studiedag. Vandaag is het mijn parttime dag en de jongens willen dolgraag overblijven. Eerlijk gezegd is het een beetje buiten mijn comfort zone om dat te doen als ik gewoon thuis ben. Maar ze willen het graag en ik kan mijn tijd goed gebruiken.
Na een uurtje bikkelen in de sportschool kan ik mooi beginnen aan mijn lijstje van vandaag. Ik zet de timer op half 1 omdat ik dan wil gaan lunchen, het blijft vreemd zonder de jongens.

Mijn lijstje gaat hard en ik haal nog wat huishoudelijke boodschapjes. Helaas loop ik tijdens deze boodschappen tegen twee dingen aan bij het Kruidvat die ik echt niet kan laten liggen. Waarschijnlijk ben ik één van de laatste in Nederland die deze dingen koopt, maar voor deze prijsjes kan ik ze echt niet laten liggen. En het is een mooie aanvulling voor de styling van mijn webshop.


Om drie uur ga ik de jongens halen en Ezra neemt een vriendje mee om te spelen. s'Avonds komen er twee dames op bezoek die ik heb leren kennen tijdens de zwangerschapsgym toen ik zwanger was van Ezra. Eigenlijk doen we dit te weinig en we hebben dan ook genoeg te kletsen! Gezelligheid met een kop thee en brokken speculaas.


Dinsdag
Vandaag weer aan het werk, voor mij de eerste ochtend dat ik moet krabben. Ik zorg er altijd voor dat de auto schoon is voor dat ik de jongens naar school breng. Zo dat als ik terug kom van school direct in de auto kan stappen om weg te rijden. Ezra helpt me even een handje met het ijsvrij maken van de ramen.


s'Middags beide jongens weer onder de pannen bij de scouting en de hockey. s'Avonds helpt Ezra Martijn met het koken van een heerlijke maaltijd!


Woensdag
Vandaag de laatste ochtend school voor deze week. Ik pak mijn sportuurtje, daarna snel douchen, wasje ophangen en door naar en vriendin voor een kop thee. Daarna samen naar het schoolplein om de kinderen op te halen.

s'Middag alleen maar gymen, dus lekker een lange woensdagmiddag. De jongens kruipen op de bank met DVD's van de Gruffalo. We mochten deze lenen van mijn vriendin naar aanleiding van het weekoverzicht van twee weken geleden, waarin zij las over het boek waar de jongens zo gek op zijn.


Ik maak nog een leuke bestelling die ik deze week binnen kreeg van een bekende. Met het zwart wordt het een super stoere naamslinger.


Na het avondeten gaat Martijn nog een paar uurtjes vissen met een maatje en ik kijk s'avonds een van mijn favorieten programma's. Vanavond weer de eerste aflevering van een nieuwe serie 'VT-wonen Verhuizen of Verbouwen' op Net5.

Donderdag
De jongens lekker vrij en ik aan de arbeid. Ik breng ze naar oma, waarmee ze vandaag een dagje mee naar Monkey Town gaan. Maar niet voordat opa ze allebei weer even knipt, zo kunnen ze met een nieuw kapsel op pad.


s'Middags heeft Ezra gewoon zijn training en Nathan moet weer naar zwemles. Aan het eind van de middag krijgen we een appje van de achterburen of we al een toetje hebben voor bij het eten. Euhm, nou nee......we worden verwend met een stuk van deze heerlijke taart gemaakt door de achterbuurjongen! Wat een feestje.


We zitten allemaal een beetje in de ziekenboeg helaas, Martijn is doodmoe en niet helemaal fit. En ik voel aan mijn keel dat het bij mij ook aan zit te komen. Voor de zekerheid kruip ik met twee paracetamol in bed om lekker te slapen en hopen dat het mij voorbij gaat.

Vrijdag
Martijn vandaag lekker thuis en ik rij naar mijn werk om op tijd te beginnen. Vandaag alweer de laatste vakantiedag van mijn collega. Echt ongelofelijk, ik begrijp niet waar die 4 weken zijn gebleven. Echt bizar.

Martijn en de jongens doen boodschappen en hebben lekker een rustig dagje thuis. Nathan verft nog een hele mooie tekening voor Sinterklaas. Echt heel mooi, daar zal de Sint vast blij mee zijn.


s'Avonds eten we lekker boerenkool en helaas zijn we nog niet helemaal fit. Vanavond heb ik het flink te pakken en ik besluit dan ook na het eten om in een lekker heet bad te gaan liggen. Misschien helpt het.

In mijn huispak kruip ik op de bank met Martijn, 'The Voice' en een foute snack.


Zaterdag
Vandaag weer een nieuwe dag, keelpijn en verkoudheid overheerst, maar het gaat beter als gisteren. Martijn vertrekt al vroeg voor een rondje hardlopen. Als hij terug komt met 10 kilometer op de teller, vertrek ik voor de derde keer (trots) deze week naar de sportschool.

Na de lunch besluiten we om nog even naar Tiel te gaan. Ezra heeft echt een dikkere winterjas nodig en ik kan ook nog wel het een en ander gebruiken. We slagen dan ook met vlag en wimpel. Ezra een prachtige jas bij de WE met 30% korting. Ik scoor een mooie afgeprijsde tussenjas van Only, zodat die andere die al jaren kapot is eindelijk weg kan. Ook scoor ik nog een paar simpele goedkope zwarte schoenen bij Van Haren. Niks bijzonders maar wel fijn om een paar nette zwarte schoenen in huis te hebben.


Om kwart voor 6 vertrekken we richting de stad om in de protestante kerk het verhaal van Sint Maarten bij te wonen. Het verhaal wordt voorgelezen door de burgermeester en we zingen liedjes met zijn allen. Daarna met de lampionnen de stad verlichten om als dank snoep te krijgen van de bewoners.


Zondag
Vandaag een lekker dagje thuis hangen, als je naar buiten kijkt zou je bijna denken om er een pyjama dag van te maken, maar het valt mee en af en toe komt de zon te voorschijn.

Ik loop 7 kilometer hard, maar merk dat ik nog niet helemaal fit ben. De jongens doen een spelletje en spelen nog even lekker buiten. Als Ezra met de achterbuurjongen speelt, pakken Nathan en ik nog even zijn kamer aan. De zooi die de afgelopen weken verzameld is, kan mooi weer weg.


Ik doe nog wat kleine verse boodschappen voor de aankomende dagen. Als ik naar de winkel fiets kom ik langs een ernstige aanrijding bij ons een straat verder op. Precies het punt waar de jongens altijd oversteken om naar school te gaan. Het grijpt me erg aan.

Eind van de middag kruipen de mannen met een pizza uit de oven op de bank om Formule 1 te kijken. Ik werk aan mijn blog en eet een heerlijke peulvruchten/geitenkaas-salade.


Natuurlijk kijk ik weer VT-wonen, waarvan vandaag de nieuwe serie 'VT-wonen Zelf aan de slag' start en om half 10 kruip ik lekker in bed met 'Ik Vertrek'. s'Avonds lees ik nog op het regionale nieuws dat er dus een meneer is aangereden op zijn fiets door een auto en dat hij met zware verwondingen is afgevoerd naar het ziekenhuis. Laten we hopen dat het goed komt, het zag er zo vreselijk uit vanmiddag.

Dit was het weer voor deze week, ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Bedankt daarvoor en tot de volgende week!

Herfsttip: Het IJsselbos

7 days ago

Wat hadden we het getroffen aan het begin van de herfstvakantie. Niet alleen dat weekend was mooi, het mooie weer hield nog lekker een paar dagen aan. De zaterdag rommelden we lekker in en om het huis. Voor de zondag hadden we een bezoekje aan de bouwmarkt gepland. Over dit laatste voelde ik me best wel schuldig. Het was een weekend met prachtig weer en wij namen de jongens mee naar de bouwmarkt. 

Om van de nood een deugd te maken bedacht ik een plannetje. Ik googelde op de woorden 'bos' en 'Nieuwegein' (de plaats waar we naar de bouwmarkt gingen). Het was een typisch gevalletje twee zielen een gedachte, want Martijn had precies hetzelfde gedaan. Zonder dat we er überhaupt maar één woord over hadden gesproken. En zo kwamen we allebei met het idee om ons bouwmarkt bezoek te combineren met Het IJsselbos.
Zo gezegd zo gedaan! We bezochten eerst twee bouwmarkten waar we inspiratie op deden voor onze plannetjes met de keuken. Daarna gingen we naar het het IJsselbos. Via kleine weggetjes strak langs de A2, kwamen we uit bij een oase van rust.
Er is een ruime parkeerplaats aanwezig, al stond deze natuurlijk op een dag als vandaag flink vol. Langs een hek, dat het gebied beschermd tegen auto's, loop je een groot open veld op.


Alleen dit mooie open veld met twee kleine meertjes is al een heerlijkheid op zich. De jongens konden daar lekker rennen. En spelen bij de waterrand is altijd leuk.


Daarna lekker het bos in, waar je heerlijk kunt wandelen en spelen. Het is niet heel erg groot, maar eerlijk gezegd hebben we niet alles gezien, dus je kunt er een flinke boswandeling maken.


De jongens konden er heerlijk spelen met grote takken en boomstammen. Er is zelfs een 'echt' griezelbos met spookachtige struiken waar je als kind lekker kunt griezelen.Na een heerlijke wandeling, met heel wat tussenstops om te spelen, kwamen we aan de andere kant van het open veld uit. Waar we heerlijk met zijn viertjes op een bankje in de zon gingen zitten bij één van de meertjes. Dit is pas echt genieten!Met als afsluiter een bezoekje aan de grote gele M. was het voor iedereen een geslaagde middag. De jongens willen het in ieder geval nog eens over doen. Dat gaan we ook zeker doen, want we hebben nog lang niet alles gezien. En in combinatie met een bezoekje aan de bouwmarkt of de meubelboulevard is het voor iedereen een win-win-situatie.

Om het IJsselbos te vinden stel je de navigatie in op ' Parallelweg 13, 3434 NT Nieuwegein'. Laat me weten wat je van deze herfsttip vindt. Of misschien heb jij wel een leuke herfsttip voor ons? Laat een hier onder een reactie achter.

Weekoverzicht week 44; Halloween, 'Nieuwe Bank', Verjaardagen en Hardloopevenement!

2 weeks ago

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht; deze week bestelden en ontvingen we een 'nieuwe bank', had Ezra zijn eerste hockey kennismaking. Èn hadden we een heel druk weekend met twee verjaardagen en een hardloopevenement.


MaandagVandaag werken en naar school. Oma Tineke past op en verder is het een rustig dagje voor de jongens.

Na mijn werk breng ik een pakketje weg van een marktplaatsverkoop. Na het eten ga ik in mijn nieuwe outfit én met mijn nieuwe tas naar de sportschool. Ik pak even ik het buikspierkwartiertje en doe daarna een van mijn vaste rondjes.

Dinsdag
Vandaag weer werken en naar school. Oma Bep past op en krijgt s'middags bijval van Oma Tineke om iedereen op de juiste plek te krijgen. Nathan naar de scouting en Ezra heeft zijn eerste kennismaking met hockey.

En we vieren natuurlijk Halloween, samen met Nathan versier ik de deur voor een spooky-night.


De jongens lopen met nog drie vrienden langs de deuren. We hadden wat vaste adresjes uitgezet waar ze mochten aanbellen en dat is goed bevallen. Ezra en Nathan zijn verkleed als Darth Vader en echt onherkenbaar voor de buurt.


Woensdag
Vandaag lekker vrij. Ik breng de jongens naar school en ik fiets door naar de sportschool. Ik heb besloten om mijn fitbit horloge weer eens op te zoeken. Deze kregen ik een paar maanden geleden cadeau op mijn werk omdat we 1000 dagen 'Lost Time Injury' vrij waren. Om half 11 s'ochtends zit ik al op 4500 stappen en ik haal gewoon de 10.000 stappen. Ik heb mijn doel op 8000 stappen per dag staan, omdat ik op een werkdag helaas niet zoveel stappen zet.


Als ik klaar ben met sporten zie ik via de whatsapp dat er nieuwe Pokemon is om tegen te battelen. Ik kan het niet laten en fiets er heen. Zo zonde van mijn tijd want ik had zoveel plannen, maar goed. Gelukkig word ik wel beloond voor deze onverstandige actie.

Nog net wat tijd om te douchen en het huishouden voordat ik de kinderen ga halen van school. s'Middags naar de gym en de fysio. Daarna spelen de jongens nog even een uurtje lekker zelf zodat ik mijn verspilde uurtje van vanochtend kan inhalen.

s'Avond voor het eerst geen yoga, dat is best even gek. Maar ook wel fijn. Ik werk lekker aan wat artikelen voor mijn blog en verdiep me verder in Google Analytics.


Donderdag
Bij het wakker worden komen we er achter dat Snoes, onze kat, onze aankomende 'Urban Jungle' ook interessant vindt. Maar dan op een andere manier helaas!


Ik plant de plantjes weer even over nieuw en zet ze hoog weg, zodat Snoes er niet bij kan. Daarna werken en de jongens naar school.  De jongens blijven over en Martijn is bijtijds terug van zijn werk. Hij werkt thuis aan wat rapportages en kan zelf de jongens van school halen.

Uit mijn werk haal ik Nathan op bij een vriendje en daarna door naar zwemles.

Vrijdag
Vandaag weer lekker vrij, kan ik mooi mijn derde (!) sportuurtje pakken deze week. Ik word er blij van! Verder een bijzondere dag, want vandaag krijgen we onze nieuwe bank. En wat voor een bank, gewoon dezelfde als die we al hadden. Om een lang verhaal kort te maken; al een jaar op zoek naar een bank. Niet kunnen slagen in de prijsklasse die we er op dit moment voor over hebben in verband met de jongens en katten.

Aangezien de huidige bank echt niet meer kan qua vlekken en kattenhaaltjes, opperen we afgelopen weekend voorzichtig het idee om misschien gewoon dezelfde te kopen. Als ik op maandag een mail krijg dat de bank ook nog eens 20% afgeprijsd is, moet het zo zijn. Et voilà; we hebben weer een nieuwe schone bank.


Martijn vertrekt s'middags om een nachtje te gaan vissen met vrienden. De jongens en ik eten makkelijk. Wel aan tafel natuurlijk en zeker niet op de nieuwe bank. Nathan en ik gaan nog op pad voor een battle tegen de nieuwe Pokemon. Deze geluksvogel vangt hem gewoon in zijn eerste battle met zijn eerste bal!

Verder een rustig avondje; ik maak een slinger voor een bestelling en daarna lekker op de nieuwe bank met vlogs en 'The Voice'.


Zaterdag
We hebben een druk weekend voor de boeg. Vandaag op familiebezoek en een verjaardag en morgen een hardloopevenement en nog een verjaardag. Maar eerst even orde op zaken stellen. Als Martijn terug is van het vissen, brengt hij met de jongens de oude bank naar de milieustraat. En ik doe het een en ander in het huishouden.


Ook mag ik nog twee leuke waxineblokjes verkopen uit mijn webshop.


Na het familiebezoek en de verjaardag ploffen we lekker met een pizza op de bank, kijken 'Eigen huis en tuin' en hebben een relaxte zaterdagavond.

Zondag
Vandaag weer een druk programma, maar we vinden nog even een gaatje om voor Ezra mee te doen met een Pokemon-battle. En ja hoor ook hij vangt de nieuwe Pokemon.

Daarna gaan de jongens lekker lunchen bij opa en oma. Martijn en ik doen mee met de Vallende Bladerenloop 2017. Nog drie andere vrienden doen ook mee en we lopen allemaal een mooie tijd op verschillende afstanden.Daarna de jongens ophalen, lekker douchen en door naar de verjaardag. De jongens vermaken zich prima met vriendjes en vriendinnetjes en we eten lekker mee.


Als we thuis komen gelijk door naar bed, want het is morgen weer een normale schooldag. Ik doe weer een rondje favoriete series en zo sluiten we weer een hele fijne week af.

Bedankt voor het lezen en tot het volgende weekoverzicht!

Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPrice
taxbreddels.blogspot.nl
MediaKit: Taxx Life Blog
1.5k
1,481
493
493
126
https://www.facebook.com/taxxlifeblog
1.7k
https://twitter.com/xxxxx
152
https://www.instagram.com/taxx_life_blog
€ 0 - € 250
Share