MediaKit of day-dreamer.nl

Day-dreamer.nl

Persoonlijke lifestyle blog met als hobby fotografie
day-dreamer.nl

Offered products

 • Giveaway € 0 - € 250
 • Review € 0 - € 250
 • Advertorial € 0 - € 250
11.9k
Views every month
1.1k
Unique visitors every month
23
Domain Authority
The statistics of this website are automatically verified and updated every month by LinkPizza.

Debbie Mulder

Debbie Mulder

Gender

Age

Language

Dutch

Social Media

Anticonceptie, welke keus maakte ik hiervoor

22 hours ago

We zijn al bijna negen maanden verder na de zwangerschap en nu pas ben ik er volledig uit over de vorm van de anticonceptie voor mij. In het begin ben ik er gewoon niet mee bezig geweest, er was dan toch geen reden toe om eraan te denken. Maar na een tijdje is het toch wel verstandig. Ik stelde het keer op keer uit, omdat er zoveel gebeurde in mijn leven. Goede dingen maar ook minder goede dingen. Dus vond ik dit niet zo,n belangrijk ding op het lijstje. Toch is dat het zeker wel, want ik zit absoluut niet meer te wachten op een zwangerschap. Ik ben heel tevreden met beide kinderen in mijn leven. De eentje alleen in het hart en de anderen in mijn armen. Daar past echt geen derde kind meer bij. Ooit was het eigenlijk de bedoeling dat het maar bij eentje zou blijven. Maar het leven had iets heel anders voor mij gepland zoals jullie nu wel weten. Dus begon ik naar de zoektocht voor anticonceptie, wat bij mij zou passen. Want ik wist zeker dat ik ook niet meer aan de pil wilde. Al die hormonen in mijn lichaam en het werd me dan ook zeker afgeraden toen ik heel erg last kreeg van stemmingswisselingen. Daar had ik al vaker last van gehad, maar nu wilde ik daar niet meer last van gaan krijgen dan nodig.

Anticonceptiepil

Er zijn veel verschillende soorten anticonceptiepillen met allemaal verschillende hormonen. Je hebt de keuze uit pillen:

 • met zowel een oestrogeen en een progestageen hormoon, de zogenaamde combinatiepil,
 • met alleen progestageen.

Het oestrogeen hormoon zorgt voor een voorspelbare menstruatie. Het progestageen zorgt ervoor dat je niet zwanger wordt. De combinatiepil mag je niet gebruiken als je borstvoeding geeft. Bij de pil zonder oestrogenen mag dit wel. Deze pil wordt dan ook vaak gebruikt door vrouwen die net bevallen zijn en borstvoeding geven.

NuvaRing

NuvaRing is een maandelijkse anticonceptiemethode. Het is een ring die je in je vagina plaatst. De werkzame stoffen in NuvaRing zijn etonogestrel (0,120 mg per dag) en ethinylestradiol (0,015 mg per dag). Bij deze maandelijkse methode hoef je dus niet elke dag aan je anticonceptie te denken, maar je behoudt wel zelf de controle over het inbrengen. Dankzij die controle kun je met de anticonceptiering je menstruatie (stopweek) ook overslaan, uitstellen of verschuiven.

Anticonceptiestaafje

Het anticonceptiestaafje, genaamd Implanon NXT, biedt 3 jaar bescherming tegen zwangerschap. De werkzame stof in Implanon NXT is etonogestrel (25 – 70 μg per dag).

Net als het spiraaltje (spiraaltje in de baarmoeder voor 5 of 10 jaar anticonceptie) is Implanon NXT een anticonceptiemethode waarbij je voor meerdere jaren niet meer aan je anticonceptie hoeft te denken. Het staafje zit onzichtbaar in je bovenarm en is zo ontworpen dat deze continu een lage hormoondosis afgeeft aan je lichaam. Dit is een geleidelijke hormoonafgifte zonder dagelijkse pieken en dalen.

Spiraaltje

  • Mirena
   Het hormoonspiraal, genaamd Mirena, is net als het anticonceptiestaafje en het spiraaltje zonder hormonen (koperspiraal) een betrouwbare anticonceptiemethode waarbij je voor meerdere jaren niet meer aan je anticonceptie hoeft te denken. De werkzame stof in Mirena is levonorgestrel (0,02 mg per dag). Mirena biedt 5 jaar bescherming tegen zwangerschap
  • Koperspiraaltje
   Het koperspiraaltje is een T- of hoefijzervormig stukje plastic met een koperdraadje eromheen, dat door een getrainde arts of verloskundige via je vagina in de baarmoeder geplaatst wordt. Een koperspiraal biedt net als het anticonceptiestaafje en het hormoonspiraaltje voor meerdere jaren bescherming tegen zwangerschap. In Nederland zijn de volgende koperspiralen verkrijgbaar: T- Safe, Flexi T, Gynefix en Multi-Safe short. Het koperspiraal T-Safe is het meest gebruikte koperspiraal in Nederland en biedt 10 jaar bescherming tegen zwangerschap. Alle andere koperspiralen bieden 5 jaar bescherming tegen zwangerschap. Voor vrouwen met een kleine baarmoeder < 6 cm is een korter spiraal beschikbaar onder de naam Multi-Safe short.Het koperspiraaltje is een anticonceptiemiddel zonder hormonen. De gunstige effectiviteit is mede te danken aan het gemak dat je je anticonceptie niet kunt vergeten. Het koper maakt de zaadcellen van de man inactief. Er vindt geen maandelijkse bevruchting plaats. Het koperspiraaltje werkt ook als morningafter spiraal als het geplaatst wordt binnen 5 dagen na onveilig vrijen, waardoor een eventueel bevruchte eicel zich niet kan innestelen in de baarmoederwand zodat je toch niet zwanger wordt.

 

 

Prikpil

De prikpil is in Nederland verkrijgbaar in twee soorten:

 • met een injectie in de spier (genaamd Depo-Provera)
 • met een injectie onder de huid (genaamd Sayana)

De prikpil is een betrouwbare vorm van anticonceptie waarbij één injectie per 3 maanden voldoende is voor bescherming tegen zwangerschap. De injectie wordt iedere keer door je arts gegeven.

De prikpil biedt het gemak dat je maar één keer per 12 weken aan je anticonceptie hoeft te denken. Je moet er bij gebruik van de prikpil echter wel rekening mee houden dat het terugkeren van de vruchtbaarheid een jaar of soms nog langer kan duren. Ook wanneer je klachten van de prikpil hebt, zul je moeten wachten totdat de hormonen zijn uitgewerkt aangezien je de hormonen na de injectie niet uit je lichaam kunt verwijderen.

Sterilisatie

Sterilisatie van de man of vrouw is een definitieve vorm van anticonceptie die doorgaans alleen wordt toegepast als je geen kinderen (meer) wilt. In principe ben je na sterilisatie dus blijvend onvruchtbaar. Veel vrouwen die kiezen voor een sterilisatie, denken dat dit de meest zekere methode is om geen kinderen (meer) te krijgen. Toch biedt een sterilisatie geen 100% garantie om nooit meer zwanger te worden, hoewel de kans op zwangerschap klein is

 • Man
  Sterilisatie van de man is een definitieve vorm van anticonceptie die doorgaans alleen wordt toegepast wanneer een man er zeker van is geen kinderen (meer) te willen. Bij de sterilisatie van de man, die ook wel vasectomie wordt genoemd, worden de zaadleiders onderbroken zodat er geen zaadcellen meer in de prostaat terecht kunnen komen. Na de ingreep kun je nog steeds een zaadlozing krijgen. Het enige verschil na een sterilisatie is dat er geen zaadcellen meer in het sperma aanwezig zijn.

Een mannelijke sterilisatie is een blijvende en zeer betrouwbare vorm van anticonceptie. Hoewel de kans op zwangerschap zeer klein is, geeft de sterilisatie geen 100 procent garantie dat er geen kans is op het bevruchten van een vrouw.

 • Vrouw
  Sterilisatie van de vrouw is een definitieve vorm van anticonceptie die doorgaans alleen wordt toegepast wanneer je er als vrouw zeker van bent dat je geen kinderen (meer) wilt. Bij de sterilisatie van een vrouw worden de eileiders afgesloten, zodat de zaadcellen van de man de eicel in de eierstok niet meer kunnen bereiken en bevruchten. Sterilisatie van de vrouw wordt uitgevoerd door middel van een kijkoperatie via de buik. Een vrouwelijke sterilisatie is een blijvende en zeer betrouwbare vorm van anticonceptie. Hoewel de kans op zwangerschap zeer klein is, geeft de sterilisatie geen 100% garantie dat je nooit meer zwanger wordt.

Na een gesprek bij de huisarts, was ik echt helemaal van overtuigd dat ik zou gaan voor een sterilisatie. Dus ik had een verwijsbrief nodig voor het ziekenhuis. Alleen toen wilde de huisarts, waar ik niet was geweest voor het eerdere gesprek toch nog even alle andere vormen doornemen. Maar dat had ik natuurlijk al gedaan met de vervangende huisarts. Hij wilde zeker weten of ik hier echt voor wilde gaan. Ja dat wilde ik echt, en toch wilde hij dat ik in het ziekenhuis er eerst nog over ging praten. Zo werd er een afspraak gemaakt en kreeg ik weer hetzelfde gesprek als bij de huisarts. Mijn besluit stond vast, alleen toen nog niet wetende dat het nooit meer lukte in 2017. Had namelijk net voor die afspraak begrepen dat het niet meer werd vergoed in het nieuwe jaar. Dus daar ging mijn besluit, en moest ik gaan voor een vorm die ik eigenlijk niet wilde. Misschien raar dat ik liever wilde gaan voor deze ingreep, wat natuurlijk best een ding is. Dan een makkelijkere vorm. Maar ik was bang voor de gevolgen van een spiraaltje, wat het met mij zou doen. En ja het inbrengen ook wel. Toch viel alle andere opties af, voornamelijk vanwege de hormonen. Dus de optie koperspiraaltje bleef.

Inmiddels heb ik nu een week het koperspiraaltje en gelukkig na zo,n vier dagen had ik geen last meer van mijn buik. Toch vond ik het inbrengen ervan alles behalve leuk. Het deed echt heel erg pijn, maar gelukkig zat hij er vrij snel in. Tot nu toe ben ik tevreden, en hopelijk blijft dat zo. Dit koperspiraaltje die ik heb gekregen is voor tien jaar, dus voorlopig hoef ik niet meer aan te denken. Geen zwangerschap meer voor mij. Wie weet komt sterilisatie wel ooit weer in het pakket voor vergoeding en kan ik er altijd nog voor kiezen.

Wat voor anticonceptie heb jij na de zwangerschap en waarom heb je die keuze gemaakt?

Take a look at my life *week 51+52+1*

2 weeks ago

De afgelopen twee weken is er niet veel online gekomen, en daarom heb ik nu niet een weekoverzicht. Maar eentje van drie weken. Inmiddels zit de eerste week van het nieuwe jaar er al weer op. Wat is het jaar omgevlogen, ondanks ik zoveel heb meegemaakt in 2017. Maar het feit dat er een kind is en zich nu heel snel aan het ontwikkelen is, gaat de tijd ook heel snel. Het word al zo,n grote jongen. En daar horen allemaal nieuwe ontwikkelingen bij. Maar daar hebben we het later over in zijn 9 maanden overzicht die er binnenkort aankomt.

Nu eerst maar eens de beste wensen voor jullie lieve lezers. Hoop dat jullie goed het nieuwe jaar in zijn gegaan. Wij wel, en we gaan er een mooi nieuw jaar van maken. Met wat meer positiviteit dan de afgelopen periode.

Wat is het toch ook een schatje, dan is hij echt dat kleine baby’tje weer die zo lekker ligt te slapen. Duimpje in de mond en zijn lieve konijnen knuffeltje bij hem. Hier kan ik uren naar kijken, smelt hier helemaal van weg. Een heel nieuw avontuur voor ons allen, maar vooral voor Max. Op kerstavond gingen we naar de MC Donalds, voor Max was dit de eerste keer. En hij genoot hier enorm van. Lekker in de kinderstoel bij ons aan tafel zitten. Zodra het dienblad op tafel werd gezet, greep hij met zijn vlugge handje hem vast en trok hem zo naar hem toe. Er moest natuurlijk even een frietje geproefd worden, opeten deed hij nog niet. Maar hij vond het wel erg leuk om te proeven. Ja en toen kwam papa aan met de milkshake, dat was wel een groot succes. Die vond hij wel heel erg lekker. De meest leuke foto,s hebben we dus kunnen maken van hem. En toen kwam er een moeder langs met dochter, ze had een dienblad vast en Max draaide zijn hoofd en bleef volgen. Hij dacht vast “waar gaat al dat lekkers heen” Deze moeder reageerde er erg grappig op. En Max bleef maar staren naar de tafel waar ze gingen zitten. Hij heeft daar echt zijn ogen uit gekeken. We gaan zeker nog eens terug, wanneer hij ook echt iets mee kan eten.

Van eerste kerstdag heb ik geen foto,s. Maar mijn schoonouders en broer van mijn partner zijn bij ons thuis geweest. We hebben heerlijk gegourmet en Max vond het natuurlijk ook leuk om opa oma en zijn oom te zien. Maar in de avond merkte je wel dat het teveel prikkels voor hem waren, waardoor hij dus met het naar bed gaan wel wat moest huilen. Maar we hebben dus een leuke dag gehad. Tweede kerstdag, lekker als gezinnetje doorgebracht, en toen Max lekker op bed lag hebben wij wat hapjes gemaakt en genoten van een avondje samen. We hadden veelte veel vlees gekocht voor eerste kerstdag, dus na kerst hebben we het samen nog eens dunnetjes over gedaan. En toen was nog niet alles op, maar uiteindelijk is het die week allemaal nog wel opgegaan. We weten voor een volgende keer dat we niet zoveel moeten mee nemen. Want invriezen kon niet meer, omdat het uit de vriezer al kwam. Maar we hebben er zeker van genoten.Sinds kort hebben we een hometrainer thuis, en dit was de eerste keer dat ik er gelijk maar gebruik van heb gemaakt. Het is de bedoeling het elke dag rustig op te bouwen. Dus elke dag even 10 minuten fietsen. Merk echt dat mijn conditie erg achteruit gegaan is. Maar het is wel weer even lekker om te fietsen. Wat is het al een hele vent zo zittend lekker spelen op het kleed, ja hij kan al zelfstandig zitten. Maar durf er nog niet bij weg te lopen, want ja hij valt ook zeker nog regelmatig omver. Dus nog even goed door oefenen met zijn evenwicht. Maar moet je zien hoe knap, en wat is het toch een lachebekkie. Soms vind ik mijn kind op manieren in bed, dat ik denk ja hoor wat doe jij nou. Maar voordat hij mij zag lag hij languit achterstevoren. Maar zoals ik hem hier zie had echt zoiets van ja en nu wordt je echt groot, het bed mag wel naar beneden. Al weer een hele tijd terug dat ik tussen de middag een wokgerecht heb gemaakt voor mijzelf. Nu had ik ook weer even de tijd ervoor. Max was er niet, dus heb er even gebruik van gemaakt.En omdat Max toch bij de opvang was, kon ook gelijk zijn bed naar beneden gedaan worden. Bij deze is het dus een feit, dat hij er niet tussen uit kan knijpen als hij weer van die rare dingen doet in bed. Voelt gelijk ook weer een stuk veiliger en ook dat het echt geen kleine baby meer is.Wat is hij toch lief dat hij gewoon zo op mama wacht tot hij eruit gehaald word voor zijn eerste fles in de ochtend. Nooit begint hij te huilen dat het te lang duurt, je hoort hem weleens al rond 7.00 kletsen. Maar wordt vaak ook weer stil. En wacht dus lief tot ik om 8.00 hem eruit kom halen. Heerlijk zo,n kind.Ja ook eet Max al af en toe een heerlijke soepstengel. Het eten van stukjes gaat steeds beter. En alles wat ik hem aanbied aan eten gaat er ook gewoon in. Zo trots op mijn steeds groter wordende mannetje.

Wat voor leuks hebben jullie gedaan met de feestdagen?

Het leven van Max en z,n mama *8 maanden*

4 weeks ago

De 22 ste hadden we weer een kleine mijlpaal bereikt, want Max is inmiddels alweer acht maanden oud. En wat geniet ik intens van dit heerlijke mannetje. Hij eet goed, hij slaapt goed, is bijna altijd vrolijk, huilt bijna niet en is dus eigenlijk best makkelijk in de omgang. Ik kan me er nog steeds niets bij voorstellen dat ik het in het begin zo moeilijk vond met hem. Dat ik vond dat hij veel huilde, ja als hij slaap te kort komt omdat hij steeds beneden was kan dat ook wel. Maar het ging vooral omdat ik niet tegen het huilen kan, maar de flashbacks nemen af. Of dat nou door EMDR komt of omdat Max eigenlijk bijna niet huilt weet ik niet. Hoop het eerste, want als Max weleens een huilbui zou krijgen. Wat niet onvermijdelijk is, wil ik daar geen last van hebben natuurlijk. En ik blijf het zeggen dat ik zo blij ben dat ik nu zo enorm kan genieten van hem. Dat is in het begin echt wel even anders geweest.

Samen aan tafel

Hij is nu twee keer de leeftijd wat Daan geworden is, en ik ben helemaal niet meer bang om Max te verliezen. Wat geeft dat een rust in mijn hoofd, natuurlijk zijn er weleens momenten dat je ergens van schrikt of denkt dat het niet goed gaat. Bijvoorbeeld ik vond het heel eng hem te laten wennen aan brood eten geven. Want hij kreeg daar stikneigingen van, maar ja hij moet het ook leren om te kauwen en doorslikken. Nu ben ik dus dankbaar dat ik nog altijd hulp thuis heb van Martinizorg. Ze kijken voornamelijk gewoon met je mee in de zorg, en praten en komen met tips. Zo heb ik dus samen met iemand Max brood gaan geven. Ik was er al eens aan begonnen maar dus ook weer gestopt. En na deze keer ben ik gaan doorzetten, en ja Max eet nu als hij thuis is elke keer een half broodje in de middag. Vanaf deze week bied ik hem een heel broodje aan, en dan mag hij ook van mij in het nieuwe jaar op de kinderdagverblijf ook een broodje eten. Ook heeft hij nu een tuitbeker waar ik hem uit probeer te laten drinken, elke dag bied ik hem bij zijn broodje thee aan. Maar tot nu toe blijft het meer bij spelen met zijn beker dan echt drinken. Ben benieuwd wanneer hij er echt meer uit gaat drinken. Hij zal vast wel genoeg vocht binnen krijgen met zijn drie flessen melk en het fruit wat hij krijgt. Zo niet dan gaat hij echt wel drinken eruit.

Wat ik dan ook zo gezellig vind nu is dat we in de weekenden dus nu als gezin aan tafel zitten. Max zijn eigen broodje en wij ook wat eten. Kan niet wachten tot we dit elke dag kunnen doen en ook in de ochtenden en avonden dat we lekker als gezinnetje samen aan tafel kunnen eten. Lekker burgerlijk, maar daar houd ik wel van.

Zelfs heb ik hem van de week voor het eerst een soepstengel gegeven om te eten, dit ging redelijk goed. En ook met banaan ben ik gedeeltelijk gestopt om het te prakken, als we de tijd hebben om hem in stukken te geven doe ik dat. Hij hapt gewoon af van de banaan, maar te grote stukken zodat hij er niets mee kan in zijn mond nog. Dus geef ik hem kleinere stukken in zijn mond, dit gaat hem goed af. Steeds meer leert hij met eten en steeds meer dingen leert hij kennen aan producten.

De eerste keer naar MC Donalds

Op kerstavond gingen we als gezinnetje naar de MC Donalds, Max eet dan nog wel niet mee. Maar hij vond het helemaal geweldig zo,n nieuw avontuur te beleven. We zette hem in de kinderstoel, want thuis doen we dat ook al een tijdje. En zodra het eten op tafel werd gezet, trok hij het dienblad al met zijn handje naar hem toe. Echt geweldig om hem zo te zien, ook keek hij zijn ogen uit. Overal om zich heen kijken. En natuurlijk moest er een frietje geproefd worden, alleen echt opeten ging nog niet zo goed. En toen kwam er een vrouw met dochter langs die ook een dienblad met eten vast had. Max keek om en volgde het helemaal, je zag hem denken lekker geef maar aan mij. Deze vrouw reageerde er ook nog eens heel grappig op. En Max die bleef maar staren naar de tafel waar ze gingen zitten. Toen moest er natuurlijk ook nog even van papa,s milkshake geproefd worden en dit viel erg in de smaak.

Op naar de negen maanden, en dan zou het leuk zijn als hij inmiddels kan kruipen. Dus wie weet…

 Onze kerstbengel van acht maanden oud wenst jullie allemaal een hele fijne tweede kerstdag

Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPrice
day-dreamer.nl
MediaKit: Day-dreamer.nl
11.9k
11,917
1.1k
1,145
0
https://www.facebook.com/debbie.grey81
618
https://twitter.com/natumi4u
584
https://www.instagram.com/natumi4u
€ 0 - € 250
Share