MediaKit of day-dreamer.nl

Day-dreamer.nl

Persoonlijke lifestyle blog met als hobby fotografie
day-dreamer.nl

Offered products

  • Giveaway € 0 - € 250
  • Review € 0 - € 250
  • Advertorial € 0 - € 250
11.9k
Views every month
1.1k
Unique visitors every month
24
Domain Authority
The statistics of this website are automatically verified and updated every month by LinkPizza.

Debbie Mulder

Debbie Mulder

Gender

Age

Language

Dutch

Social Media

Het leven van Max en z,n mama *11 maanden*

5 hours ago

Donderdag was het zover, 11 maanden oude Max alweer. Nog een maand en dan vieren we zijn eerste verjaardag.  Wat is het snel gegaan. Een moeilijke start gehad, waar we het gewoon niet meer over gaan hebben. Maar wat gaat het nu goed met ons. We hebben een heerlijk tevreden mannetje, een echte lachebekkie. Want ja lachen doet hij meer dan huilen, en ik smelt steeds weer van zijn heerlijke glimlach. Ook komen er steeds meer praatjes uit hem en kunnen we steeds weer om hem lachen om nieuwe geluiden of nieuwe dingen die hij doet.

Zo trekt hij zich nu steeds op aan alles wat hij kan vinden, vooral de tafel is favoriet. Maar nog niet tot staand maar optrekken zodat hij op zijn knieën zit. En alle blokjes en bekertjes moeten eraan geloven die worden overal naar toe gesleept. En hij vind het geweldig om ze op tafel te leggen. Dus elke dag vind ik wel een aantal van die blokjes of bekertjes op tafel. Maar ook vind ik de tafel wel wat eng, want hij trekt zich ook op aan de kanten waar de hoeken zitten. Gelukkig houd ik hem goed in de gaten en gaat het goed. Bij de hoeken haal ik hem dan ook vaak weg. In het begin viel hij nog weleens achterover met zijn hoofdje, dan was het enorm huilen. Maar inmiddels heeft hij de balans aardig gevonden en gaat het beter. Ook is hij voorzichtiger met loslaten, zodat hij ook niet steeds te hard neerkomt. En er is geen beginnen meer aan om de tafel schoon te houden, dat krijg je met een glazen tafel en een kind.

Niet lekker zijn

Vorige week was het heel duidelijk Max voelde zich niet zo lekker. Verkouden is hij op en af, maar nu waren zijn ogen ook ontstoken en blijkbaar had hij last van de doorkomende tandjes. We zijn namelijk niet gewend van hem dat hij gewoon niet gaat slapen en dat hij steeds maar huilt. Zodra ik hem in bed legde was het huilen en zijn armpjes uitstrekken “mama haal me eruit” Erg zielig als je hem dan toch zo achter laat om hem te laten slapen. Maar het ging niet zoals normaal. De eerste avond heb ik tot 23.00 met hem beneden gezeten, tussendoor had hij even een uurtje geslapen. De paracetamol hielp blijkbaar niet genoeg. En daar kwam ik later achter waarom toen ik nieuwe ging halen. Hij mag inmiddels 120mg en ik had nog 60ml in huis. Ik wist me gewoon geen raad meer wat ik moest doen met hem, want ook in mijn armen bleef hij huilen.

Ik had het wel even nodig om te sparren en belde mijn partner op zijn werk, alleen echt veel tijd had hij niet. En kon hem moeilijk verstaan door het huilen van Max en de herrie bij hem op het werk. Toch voelde het ergens goed om even te praten, daarna belde ik mijn moeder om advies. En die kwam met hem drinken geven. Zoiets simpels dacht ik en waarom verzon ik dat zelf niet. Maar zodra ik hem drinken gaf was die grote glimlach terug, en was hij gelijk met mij aan het dollen. Toch was dat niet de bedoeling, want hij moest natuurlijk wel gaan slapen. Nog even zo gezeten met een flesje drinken en toch maar weer naar bed proberen. Nee hij pikte het nog steeds niet, maar ik hield vol en liet hem liggen en stapte de kamer uit. Ik liet me langs de muur zakken want ik was uitgeput. Ik wachtte tot het stil werd, dit duurde een paar minuten. Amper durfde ik op te staan en naar beneden te lopen, bang dat hij weer wakker zou worden. Maar dit gebeurde niet, en bleef de rest van de nacht lekker slapen.

Avond twee begon net zo, maar dit keer was ik vol zelfvertrouwen en dit heb ik de avond ervoor overleeft dus nu ook. Dit keer duurde het tot 21.00 dat ik hem volledig in slaap had. Maar ondertussen dat hij zo huilde, stuurde ik iemand van Martinizorg een appje. Zij zou de volgende dag langs komen, en vroeg haar later te komen als het kon. Want zo,n avond er nog weer helemaal alleen voor staan zag ik niet zitten. Ze kwam dus om 18.30 en liep mee om hem naar bed te brengen. Hij liet zich rustig in bed leggen en zonder huilen liet ik hem daar achter. Er gebeurde een uur lang niets, toen hij wakker werd en begon te jammeren. Zoekend naar zijn knuffeltje… Na ongeveer vijf minuten had hij hem gevonden en viel hij weer in slaap. Hij was wel wat onrustiger in zijn slaap. Maar heb hem niet meer gehoord. Wat mij opvalt is dat als Max niet helemaal lekker in zijn vel zit, dat het nooit langer dan 2 a 3 dagen duurt. Weer een ervaring rijker.

 

Keuring en prikjes

 

Precies wanneer hij 11 maanden oud is moesten we weer een bezoekje brengen aan het consultatiebureau. Hier keek ik al wel erg naar uit, nu zou ik weten hoe zwaar hij weegt en zijn lengte weten. Inmiddels is hij 71,5 cm en zijn gewicht is nu 8630 kg. De curve op gewicht liet wel een daling zien, maar ons zorgen maken over hem hoeven we niet. Hij is gewoon een heel erg actief kind, die dus heel snel en veel verbrand. Wel werd me gezegd dat ik best wel een lekkere laag boter op zijn brood mag smeren. Maar mijn onzekerheid dat hij teveel eet is wel helemaal weg nu. Want hij krijgt genoeg, hij mag dus zelfs meer als hij het zelf wilt. Met avond eten zou hij wel iets meer mogen, maar verder krijgt hij echt meer dan genoeg binnen. Maar als je ziet wat hij allemaal doet als hij wakker is, is het zeker niet gek dat hij zo snel verbrand. Stil zitten is voor hem niet weg gelegd. Verder kreeg hij weer twee prikjes, natuurlijk even huilen. Maar hij laat zich goed troosten door mij. En wat vond ik het fijn dat de wijkverpleegkundige zei, “je bent echt een moeder” Het gaat je helemaal goed af en vanzelfsprekend. En ja zo voelt het nu ook inmiddels. Kreeg nog wel even het advies misschien even de huisarts te bellen. Max heeft al maanden een plekje op zijn hoofd een soort van exceem, wat gewoon niet weg gaat. Soms ook plekjes op zijn armen. Maar heeft er verder geen last van (jeuk) Toch ga ik nu maar eens even vragen of er iets is waar het mee weg te krijgen is.

 

Zo en nu gaan we op naar zijn verjaardag….

 

 

Het bericht Het leven van Max en z,n mama *11 maanden* verscheen eerst op Day-dreamer.nl.

Ben jij ook zo gek op foto’s maken?

3 days ago

Ik ben nog altijd tevreden met mijn mobiel, maar als ik ik nu zou mogen en kunnen kiezen voor een nieuwe dan zou ik het wel weten. Dan zou ik gaan voor de mooie nieuwe Samsung Galaxy S9 waar de camera ook helemaal geweldig van moet zijn. Ik ben nou eenmaal gek op foto’s maken en vooral nu van Max. Ja het schiet er nog weleens bij in, omdat ik ook gewoon heel erg geniet van hem. Dan denk je soms niet na om even een leuke foto te maken.

Camera

Maar voor al die leuke foto’s die je maakt, ik zoals die van Max maak heb je wel een goede camera nodig. Het liefst maak ik ze met mijn spiegelreflexcamera, alleen die heb je niet altijd bij de hand. En met een mobiel gaat dat dus echt een stuk makkelijker en sneller. Dus eigenlijk in de praktijk maak ik alle foto’s met mijn mobiel. Ik vind mijn camera in mijn mobiel al super, maar ik heb nu al begrepen dat de camera van de nieuwe Samsung Galaxy s9 nog beter is. Deze heeft 12 megapixels en heeft leuke nieuwe functies erop. Zo kan je makkelijk foto’s maken met gewoon licht, maar ook als er weinig licht is. Als je bijvoorbeeld een foto maakt van een gerecht dan laat hij weten hoeveel calorieën erin zitten of wat is het product dat je ziet op de foto? Waar zit een restaurant in de buurt? Dit doe je met Bixby Vision. Ook deze camera van de Samsung Galaxy s9 kan vertalen voor je. Ben je in het buitenland en wil je weten wat er op een informatiebord of verkeersbord staat? Open de camera en vertaal live woorden en zinnen. Dit heeft dan weer niets te maken met foto, s maken, maar wel een leuk weetje van de nieuwe camera van deze telefoon. Gelukkig volstaat mijn camera op mijn telefoon ook prima en ga nog even een tijdje door om leuke foto’s te maken ermee.

Fotocollages

Wat ik ook leuk vind is nu ik sinds een tijdje gebruik maak van een Bullet journal om daar foto’s in toe te voegen. Daar heb ik nu speciaal een selphy voor gekocht om de foto’s mee uit te printen. Ik maak dan een collage met verschillende foto,s en dan heb ik allemaal kleine fotootjes die ik dan uitprint. Niet alleen foto’s van Max gebruik ik in mijn Bullet Journal, ook gewoon leuke plaatjes. Inmiddels gebruik ik nu twee soorten apps op mijn telefoon om collages te maken. Dat is Picframe en Project life. Ik maak daar dus collages mee en print ze dan uit met mijn selphy. Dit kan heel makkelijk via je mobiel gedaan worden. Picframe is eigenlijk gewoon een simpele app waar je frames hebt en dus foto’s in kan voegen. Maar Project life is uitgebreider en vind ik dan ook zeker leuker. Hier kan je dus ook leuke achtergrondjes toevoegen in de fotoframes. En de verschillende frames vind ik echt een stuk leuker dan die van Picframe. Het nadeel is dat je voor uitbreiding moet betalen.

Project life

 

Het bericht Ben jij ook zo gek op foto’s maken? verscheen eerst op Day-dreamer.nl.

Take a look at my life *week 10&11*

6 days ago

Mijn blog lag er dus even uit, maar gelukkig ben ik weer terug online en heb ik gelijk voor jullie een overzicht met foto,s van twee weken. Hopelijk gebeurd er niets meer met mijn blog en kan ik gewoon lekker weer schrijven hier. Geniet van de verhalen en de foto,s van de afgelopen twee weken.Volgens mij is hij nog een beetje duf. Voor hem hoefde het niet om er om 7.00 uit te gaan. Normaal is het ook altijd 8.00 uit bed. Maar soms bijvoorbeeld als we naar het babycafeez gaan even een uurtje eerder uit bed. Zodat hij voordat we weg gaan nog eventjes een uurtje kan slapen. Want normaal gaat hij rond 10.00 weer terug op bed, als het babycafeez begint. Lief mannetje zo met zijn duimpje in zijn mond en zijn knuffeltje bij hem.Hij keek zijn ogen uit, nadat we bij het babycafeez waren even boodschappen doen. Maar we waren op de fiets, dus voor het eerst in een winkelwagen gezeten. Hij vond het helemaal geweldig. En ja ik ook om hem zo te zien zitten. Nu wordt hij echt ineens groot.
Een mannetje wat niet helemaal lekker is, ontstoken oogjes, snot verkouden en last van doorkomende tandjes. Dit heb ik twee avonden gemerkt want hij kon niet slapen en huilde steeds weer. De eerste avond heb ik tot 23.00 opgezeten met hem toen hij volledig in slaap viel. En de tweede avond tot 21.00 zo gezeten. Daarna was het eigenlijk wel weer over.We waren voor de tweede keer gaan baby zwemmen, wat vind hij het leuk. En niet alleen Max maar zijn mama heeft ook enorm genoten ervan. Maar het is wel heel vermoeiend. Zeker als je om 10.00 de deur uit gaat en pas om 13.30 weer thuis bent. Terwijl het maar een half uurtje zwemmen is. Dit vanwege de bus tijden. Max was dus helemaal uitgeput en heeft geslapen vanaf het moment dat we in de bus naar huis waren tot ik de sleutel in de deur deed. Hij herkent het geluid en wordt er wakker van. “ik ben thuis, dus wakker worden”
Hij kreeg een broodje hamburger, ik begon met een halve te geven. Maar het smaakte hem zo goed dat hij die andere helft ook wel wilde hebben. Natuurlijk eet hij dit niet elke dag, dat zou niet goed zijn. Dit was zijn eerste keer dat hij dit kreeg. Na deze foto besefte hij ineens dat het op was, en vond hij het niet zo leuk meer.

Voor het eerst mocht hij zijn avond eten zelf eten met zijn handen. Helaas was het iets wat niet zo,n succes was. Dingen die hij niet zo lekker vond, of makkelijk weg kreeg. De kip was uiteraard wel een succes. En natuurlijk het toetje die papa hem gaf was erg lekker. Morgen eens kijken wat hij doet met de bami die we willen gaan eten. Wil nu echt steeds meer gaan proberen dat hij met ons mee eet. Een aantal keren is dat al gebeurd en hij kan echt zo lekker eten. En vaak is hij nog boos ook als het op is.

Wanneer at jullie kindje volledig met het gezin mee?

Het bericht Take a look at my life *week 10&11* verscheen eerst op Day-dreamer.nl.

Websites by this publisher

WebsiteViewsUniqueSocialPrice
day-dreamer.nl
MediaKit: Day-dreamer.nl
11.9k
11,917
1.1k
1,145
0
https://www.facebook.com/debbie.grey81
614
https://twitter.com/natumi4u
590
https://www.instagram.com/natumi4u
€ 0 - € 250
Share