• Influencers
  • Advertisers
  • Affiliates

Atelier de Vier Jaargetijden

Thea Bod Thea Bod – atelierdevierjaargetijden.nl

Tips en inspiratie voor de seizoentafel

Thea Bod

Thea Bod

Offered products

Not yet available

Demographics

Pasen op de seizoentafel

2 months ago
Op mijn  seizoentafel met Pasen 
Kuikentjes die al heel oud zijn , ik maakte ze toen mijn oudste naar de peuterspeelzaal ging. Omdat er veel mee gespeeld is , zijn ze een beetje smoezelig geworden en dat kun je op de foto ook wel zien. Ze zijn  mij dierbaar en daarom mogen ze ieder jaar weer op de seizoentafel .
.
Met deze kuikentjes begon mijn liefde voor de seizoentafel. Het was mijn eerste creatie die ik maakte voor mijn eigen seizoentafel voor mijn kinderen , die  toen nog bestond uit een houten plank van de Xenos op de vensterbank !

Zoals je hierboven kunt lezen ben ik dus heel eenvoudig begonnen met mijn seizoentafel en dat kun jij ook. Het hoeft niet meteen helemaal vol te staan. Een mooi boek zoals deze van  Winke Tinke  en wat kuikentjes om mee te beginnen , en je hebt al een mooi paashoekje. Een takje uit de natuur erbij (die ik vergeten ben) maakt het hoekje helemaal af. Een mooie prentbriefkaart erbij is ook altijd leuk.

Nu ben ik wel benieuwd wat er op jouw seizoentafel staat met Pasen ?


Bloemenkinderen op de seizoentafel

2 months ago
De lente is begonnen, de wortelkindertjes zijn ontwaakt , en heel langzaam mogen de eerste bloemenkinderen op de  seizoentafel .


Het verhaal van de wortelkindertjes Ik heb een tekening gemaakt van de bloemenkinderen uit het boek  het verhaal van de wortelkindertjes van uitgeverij Christofoor. 
De auteur van het boek is  Sibylle von Olfers , zij   was volgens haar grootmoeder een druk kind. Als kind kreeg ze al tekenles, maar ze werd vooral gestimuleerd door haar tante, Marie von Olfers, die zelf schilderes en schrijfster was. Op haar achttiende besloot ze non te worden en zes jaar later trad ze in het klooster. Ze gaf les in kunst en maakte ook religieuze kunstwerken.  Geboren 1881 - Overleden 1916

Ik heb het boek aan mijn kinderen voorgelezen en genoten van de mooie illustraties . Ik weet niet of je dit boek al kent maar ik kan het je zeker aanraden om  dit prachtige verhaal samen met je (klein) kinderen te gaan lezen .

Staan er al bloemenkinderen op jouw seizoentafel ?


Sneeuwklokjes op de seizoentafel

3 months ago
Ik hou van sneeuwklokjes   zo fijn altijd om die kleine tere bloemetjes weer te zien, die zo dapper staan te bungelen in weer en wind.

Sneeuwklokjes op de seizoentafel Ik maakte weer wat nieuwe sneeuwklokjes,  2 houten kegelpopjes, waarvan de kleinste precies in de verjaardagsring van Grimms past. Verder ook nog een sneeuwklokje met een tricot hoofdje 


Ik tekende er ook nog wat sneeuwklokjes bij met aquarel potloden , ik gebruikte als voorbeeld/referentie een kaart van Heike Stinner .

Wat staat er op jouw seizoentafel ?

 

Websites by this publisher

ui-button
WebsiteViewsUniqueSocialPrice
No records found
Share